Nieuwe spelletjes

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Ik ben op het moment een beetje idee loos met nieuwe (denk)spelletjes voor Djago.
Ik merk al snel dat de interesse in spelletjes weg neemt als we het te vaak doen.

Dus wat voor spelletjes doe jij met je hond?
Ben helemaal niet de beroertste om iets in elkaar te knutselen :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe spelletjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Onderstaande lijstje heb ik op mijn pc staan, dus kon ik zo even voor je kopieren. Succes ;-)

***

-Grabbelton:
doos/krat met snippers papier en daartussen lekkers verstopt. In moeilijkheid uitbouwen door het lekkers nog weer apart in iets te verstoppen (doosje of wc rol).
(Ook leuk om dit te doen in een mand ongewassen wasgoed :-) )

-Balletje balletje
Muffinblik (te koop bij action) en 6 tennisballen. Lekkertje in een bakje en bal erop. Makkelijk beginnen met 1 tennisbal met lekkertje. Uitbouwen tot 6 tennisballen en uiteindelijk niet onder iedere bal een lekkertje. Toetjesbekers zijn ook handig, die kun je er op de kop op zetten.
Bekers kun je ook gebruiken om lekkers onder te stoppen.

-Tuimelaar
Lege petfles. Gaatjes aan weerskanten iets boven het midden (ivm met evenwicht), touwtje erdoor en brokjes in de fles doen. Terwijl jij de petfles hoog houdt aan de touwtjes laat je de hond puzzelen hoe hij de fles kan tuimelen om de brokjes eruit te laten rollen.

-Verstoppertje
Verstop snoepjes in de kamer, eerst in haar zicht en later als je de hond even naar de gang brengt. Wordt dit te makkelijk verstop dan ook eens op verschillende hoogtes of ergens in zodat er gepuzzeld moet worden hoe er bij te komen of ergens waar de hond net niet bij kan en wacht tot ze jou om hulp komt vragen.

-Spoorzoekertje
Doe wat tonijn of ander sappigs in een sok/panty en sleep hier een spoor mee. Laat je hond het spoor uitwerken/nazoeken met als beloning op het einde wat van de buit.

-Touwtrekken
Bind iets lekkers aan een touwtje met dikke knoop eraan. Schuif het lekkers zover onder kast/bank dat de hond er niet bij kan. Het touwtje met knoop steekt uit en laat de hond maar puzzelen. Hier kun je weer eindeloos op variëren.

-In de doos
Iets lekkers in een dichte doos verstoppen. Wordt dit gemakkelijk kun je een doos in de doos doen. En in die doos weer een doos en een doos en een doos...

-In doeken gewikkeld
Rol lekkers in een deken of handdoek. Uitbreiden in moeilijkheid kan door twee handdoeken op te rollen, rara waar zit het in en/of grotere handdoeken nemen, of twee handoeken in elkaar rollen.

-Snorkelen
Neem een ondiepe bak (afwasteil) en leg wat snoepjes op de bodem. Laat de hond de snoepjes pakken (voor gewenning aan z'n kop in de bak). Vul vervolgens de bak met klein bodempje water en laat de hond opnieuw de snoepjes pakken. In moeilijkheid uitbouwen door diepere bak/emmer en steeds een beetje meer water.

-Trommeltje
Neem een trommeltje en boor er wat gaatjes in. Stop iets sterk ruikend lekkers in het trommeltje en ga hiermee zoekspelletje doen. Van makkelijk naar moeilijk. De hond kan niet bij het lekkers en zal dus moeten uitvogelen hoe hij dat oplost door jouw hulp in te schakelen. Let goed op de signalen van de hond en beloon de allereerst (soms minimale hulpvraag zoals kleine korte blik op jou). Hierin kun je zijn hulpvraag (samenwerking shapen).

-Snuffel eens door je huis, van allerhande gebruiksvoorwerpen en afvalmateriaal kun je puzzelmateriaal maken. Zo kun je eindeloos variëren in materialen en uitdagingen.

Houd rekening met het kunnen van je hond. Te moeilijk ontmoedigd en te makkelijk demotiveert. Je hond geeft zelf het tempo wel aan in kunnen.

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Super! Dank je wel :-D
De grabbelton, in de doos en tuimelaar doen we.
Snoepjes verstoppen in huis doen we ook.

De rest gaan we ook maar eens proberen!

honden page profiel De jongens!De jongens!

honden foto van De jongens!

ik lees even mee ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nieuwe spelletjes" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: husky
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^