Wat te doen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Sinds we Luna kregen, nu 8 weken geleden, hebben we haar 'snachts in de gang gelegd zodat ze in een rustige omgeving kan slapen. Dit is vanaf dag 1 heel goed gegaan. Een enkele keer komt ze boven bij ons bed om aan te geven dat ze naar buiten moet. De eerste keer dat ze dit deed bleek ze diarree te hebben wat ze op heeft gehouden totdat ik haar buiten liet!De laatste twee dagen, echter, heeft ze al 3 keer bij ons bed gestaan. Gisteren 2 keer en vanmorgen stond ze om half 7 ook boven.
Aangezien ze dit alleen doet als ze naar buiten moet sta ik dus op en ga met haar naar buiten, ook al weten we dat ze voldoende buiten is geweest en dergelijke.
Ik ga er nog steeds vanuit dat ze alleen boven komt zeuren als ze werkelijk dringend naar buiten moet.
Ik begin nu een beetje te twijfelen of ze misschien nu naar boven komt omdat ze weet dat ze dan aandacht krijgt en naar buiten mag terwijl ze helemaal niet hoeft te plassen/poepen.
Mijn vriend zegt dan "niet zeuren Luna, ga naar bed" maar ik lig natuurlijk niet lekker meer denkende dat ze iets nodig heeft of moet plassen.
Hoe kan ik dit doorbreken? Moet ik haar negeren of er toch maar van uit gaan dat de plas nood hoog is?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Dat is een dilemma. Wat zou er gebeuren als de hond niet meer in de slaapkamer kan komen? bv een hekje voor de trap? WAt krijgt ze te eten en hoe is het nu met de ontlasting?

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Als ik dat zou doen denk ik dat ze onderaan de trap gaat zitten janken, zou een idee zijn maar het is zo'n lieve hond, geen centje last van haar dus ik denk dat dat misschien niet nodig zal zijn. Ook wil ik graag dat ze ons komt waarschuwen als er iets aan de hand is.
Wel zielig hoor. Ik was terug gegaan naar bed en opeens stond ze weer boven. Ik dacht "ja daaag hoor, ik ben net lang met je uitgeweest, we hebben gespeeld in het veld en je hebt lekker gerend. Ook heb je geplast en gepoept dus het moet goed zijn, zeurkous". Ik dus verder slapen en toen ik wakker werd lag ze lekker te slapen op de overloop. Ik naar beneden, ze bleef nog steeds rustig. Even met haar naar buiten gegaan en het eerste wat ze doet is voor de tweede keer poepen vandaag, inclusief slijm en diarree. Ik kon wel janken, heeft ze dat dus al die tijd dat op zitten houden. Normaal krijgt ze biofood brok maar omdat ze de laatste dagen zo slecht heeft gegeten heb ik er zo'n vies blik pedigree door gedaan gisteren, meteen van slag natuurlijk. OH, ik vond het toch zo zielig!

honden page profiel MariekeMariekegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marieke

Ze is gewoon een heel slimme hond die je nu aan het leren bent dat als zij graag naar buiten wil dat ze jou maar hoeft op te halen!!

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Dat vind ik ook niet zo erg mits ze hoge nood heeft. Ik ga opzettelijk dan ook niet met speeltjes naar buiten want we gaan er dan geen speel kwartier van maken.

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

ik zou ook de mogelijkheid tot toegang trap/slaapkamer doorbreken, Luna laat zich vast wel horen als ze echt iets wil,denk beetje aan aandacht vragen? suc6

honden page profiel silke en femkesilke en femke 3 doggies

honden foto van silke en femke

1 van onze honden doet dat ook ... en we gaan er van uit dat het gewoon tussen haar oren zit van dat ze moet plassen... en nu we het hebben genegeerd komt ze het niet meer vragen maar ze plast ook niet binnen ;-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik weet natuurlijk niet hoe jouw hond zal reageren,maar als ik niet zeker wist of Mila echt iets moest en ik negeerde haar even,dan merkte ik vrij snel dat de rond bleef lopen,veel ging likken/smakken rond haar mond(van ongenoegen,ze voelde zich niet lekker),of ging zelfs piepen.

De volgende keren dus 1 minuutje langer wachten en goed luisteren wat je hoort.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Het bleek dus wel dat ze de tweede keer niet voor niets boven kwam, ze had diarree. We hadden het gepiep dus genegeerd maar ze bleek wel naar buiten te moeten. We gaan het gewoon verder bekijken en hopen dat het gepiep geen gezeur wordt. Bedankt voor alle reakties en tips!

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Piepen zou ik niet negeren hoor-dat bedoelde ik niet met mijn verhaal,weet niet of het niet duidelijk overkomt-wat ik negeer is als Mila zomaar naast mijn bed staat...dan loopt ze vanzelf weer weg..als er niks is gaat ze slapen,is er wel hoge nood dan zal ze gaan ijsberen door de woonkamer,smakken,piepen.


Nee dat piepen zal geen gezeur worden,want als ze puur voor de aandacht komen dan is de sfeer anders dan wanneer er echt iets is.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ze loopt niet graag naar boven en is onhandig op de trap. Als ze dus boven komt is er iets aan de hand. Ze is sowieso vandaag een beetje zeurderig. Ik wil haar wel graag aanmoedigen ons te laten weten als er iets is maar ook haar beletten te gaan zeuren voor aandacht. We hebben Luna als volwassen hond gekregen met erg weinig informatie van haar vorige baasje. Zo liet ze in het begin niks horen als ze moest plassen. Ze ging gewoon ergens zitten en naar je zitten staren. Dat ze het nu laat weten is al een verbetering maar het is een beetje lastig om in te schatten wat ze wil, dit vanwege de weinige informatie die we hebben gekregen van een vorig baasje die niet geintereseerd leek te zijn in zijn fantastisch lieve hond. Na 8 weken zijn we dus nog steeds aan het uitvinden op wat voor manier Luna met ons communiceert. Ze heeft nu een heel ander leven als voorheen en ik kan me voorstellen dat ze probeert haar grenzen een beetje op te zoeken. Het valt gewoon niet mee te weten wanneer je het gemopper moet negeren en wanneer ze echt iets wil.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ohh je hebt haar pas 8 weken,ja dan ben je idd nog onzeker over wat ze nu bedoelt met welke communicatie :-D O-)

Nou ja,jullie zijn al zover dat ze wel iets aangeeft,daar zou ik wel op reageren.

Wat ik al omschreef,als er echt iets is dan komen er meer geluiden bij kijken.

Het is ook wat je je hond aanleert hoor.
Mila mag bijvoorbeeld altijd bij mijn vriend als hij gaat werken dus rond 5:30 iets lekkers komen halen in de keuken.Dat raakt ook in haar systeem geconditioneerd,dus zij wil weleens na 5 werkdagen op de zaterdag ook naast zijn kant van het bed komen staan(want ik weet al wat ze komt doen,dus ik kijk niet op of om,en mijn vriend wel steeds,hahaha,dus daar gaat ze dan staan)om 07:00,met de gedachte:'we zijn tenslotte al 1,5 uur verder dan de andere dagen,het is nu wel de hoogste tijd hoor :-D'

Maar buiten dat wist ik wel vrij vlot wat ze bedoelde.
Als ze diarree had hield ze het op,en was ik nog niet wakker dan ging ze ook piepen,we werden vanzelf wel wakker.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ja precies, pas 8 weken dus we zijn nog erg bezig met wat ze bedoelt. Ze is super goed opgevoed en is echt een schatje. Kan geen verkeerd gedrag van haar ontdekken. Het is gewoon het leren intrepeteren van haar nukjes zal ik maar zeggen en toch niet zover gaan dat ze om het minste of geringste gaat zeuren. He is voor zowel ons als de hond nog aftasten. Ik denkt dat ze, nu ze flink gewend is, ook probeert hoe ze ons kan intrepteren zal ik maar zeggen. Ze was een eerder wat aan het mopperen tegen mijn vriend, mijn vriend is degene die veel druk met haar speelt en dus vroeg Luna om aandacht om te spelen. Ik heb nu tegen mijn vriend gezegd dat ze Luna even moet negeren met als gevolg dat ze nu lekker naast me ligt te slapen. Echt, ze is zo ontzettend lief, rustig en gehoorzaam, ik heb nog nooit zo'n lieve hond gezien, vandaar dus dat dat gemopper van haar een beetje uit de lucht komt vallen.Ook eet ze al dagen heel slecht, toen het warm was snapte ik dat wel maar nu het koeler is is ze nog niet aan het eten geslagen, ze heeft vandaag misschien 50 gram gegeten.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Lastig,ja misschien heeft ze het wel te warm en maakt dat haar wat zenuwachtiger waardoor ze vlotter bij je bed staat,maar als je haar uitlaat dan gaat ze dus wel steeds iets doen,toch?

Je kan ook boven een kleedje leggen(direct naast jou kant van het bed) en als ze dan naast je bed staan verwijzen naar dit kleedje,met je hand erop kloppen van 'kom maar'en dan kijken wat ze doet.Of ze blijft liggen of toch aan het ijsberen gaat of piepen,dan zal ze toch iets moeten.

Ze zal zich ook niet helemaal lekker voelen als ze maar 50 gram heeft gegeten.Verder wel goed gedronken?
Geen koorts?Wel fit met buiten spelen?

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Quincy had precies hetzelfde. s'Nachts bij mijn bed staan, piepen en naar buiten willen. Ik dacht ook dat het pure aandacht was want eenmaal buiten deed hij niets, ging alleen maar op het balkon zitten staren. Er waren nachten dat hij onrustig was met misselijkheid, braken, diarree en dan waren er nachten dat hij doorsliep en nergens last van had. Ik heb zo een jaar lang met hem zitten klooien en kon er maar niet achter komen wat er aan de hand was totdat hij een een ernstige maag/darmontsteking kreeg en wat bleek hij had een voedselallergie. Nee, als hij s'nachts bij mijn bed komt staan weet ik gewoon dat hij zich niet lekker voelt, en dan gaat er bij mij direct een belletje wat heeft ie gegeten, wat voor snack/snoepjes heeft ie gehad, en dan laat ik hem even naar buiten.
De laatste tijd komt het gelukkig minder vaak voor omdat hij medicatie heeft gehad tegen die darmontsteking en zijn voeding is flink aangepast. Mijn ervaring is wel om dit gedrag niet snel te zien als aandacht vragen maar dat er toch meer aan de hand is.

honden page profiel linlin 3 doggies

honden foto van lin

zolang de ontlasting nog niet goed is, zou ik nog niet aan het gedrag gaan werken. Hoe moet de hond het ophouden als het diarree is? Ik zou ook niet steeds wat anders voeren, houd je bij het eerste voer.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

De lijn tussen jou uit bed krijgen om haar zin te krijgen, en jou als het ware te besturen, en jou uit bed krijgen zodat ze naar buiten kan omdat ze nodig moet, is een fijn lijntje. Zodra je merkt dat de hond met een verkeerde motivatie jou uit bed probeert te krijgen dan zou ik er niet meer op in gaan, let wel dat de hond dan ook gewoon kan gaan zitten plassen/poepen wanneer je er niet meer op ingaat, en dat kan ie gewoon met doen.

Als de hond komt zeuren kan je ook gewoon door gaan met net doen of je slaapt.
;-)

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Tja negeren van een hond die echt moet?? Stijlvolle oplossingen geven jullie hier.

Natuurlijk moet het opgelost worden maar de hond had nu echt last omdat ze blikvoer had gehad. Ook loopt ze niet graag naar boven en toch doet ze het. Het heeft dus een verklaring.

Nu alleen weer op biofood zetten en je zult zien dat het straks beter gaat worden. Je schrijft dat ze niet goed eet. Heb je altijd de bak met voer klaar staan voor haar? Of krijgt ze 2x daags een bak eten?

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Voor zo ver ik kan beoordelen heeft ze geen koorts. We zijn net met haar uitgeweest en ze had nog steeds diarree (klein beetje kwam er uit). Ze is volledig fit en happy en lekker aan het rennen en de bal vangen enzo. Toen we terug kwamen heeft ze een paar hapjes gegeten, inderdaad alleen biofood want ik wil haar die troep niet (meer) geven omdat ze er duidelijk last van heeft. Op dit moment heeft ze me nog steeds met goede motivatie uit bed gehaald en dat gedrag beloon ik dan ook. Inderdaad had ze die troep gegeten en is ze onhandig op de trap dus ik ga er nu nog vanuit dat ze met een rede boven komt. Ze ziet er goed uit op de biofood en heeft prima ontlasting erop maar Luna is gewoon niet zo gefocussed op eten (behalve dan als het traktaties zijn natuurlijk hahahaa).Ik geef haar 2 keer per dag brokken maar mijn vriend wil nu dat ik probeer het eten gewoon in 1 keer te geven zodat het de hele dag voor haar klaar staat. Volgens mij is dat niet een goede aktie omdat je volgens mij meer interesse in eten creeert als je het 2 keer per dag aanbiedt.

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

een pup is in de groei en moet zekers totdat ze een jaar is 2 x per dag gevoerd worden ik deed het vroeger met Kyra toen zij nog pup was en s'morgens niet wilde eten altijd een gesneden plakje ham door de brokken heen en dan vreet ze wel. Na een jaar kan je kijken of ze s'morgens wil eten zo niet niet meer aanbieden dan s'avonds haar eten geven.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Bedankt voor je lieve reaktie Rianne, het gaat hier niet om een puppy maar om een labrador die (toevallig net vandaag) 4 jaar is.

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Ten eerste gefeliciteerd Luna! hihi
Je gaat op een gegeven moment vanzelf merken dat een hond wat moet. Als ze niet 10x in de nacht naar boven komt zou ik er ook gewoon van uit gaat dat ze alleen maar komt als ze wat wil doen.
Mocht je het vervelend vinden dat ze je in de nacht wakker maakt omdat ze een plas moet doen kun je ook het water weghalen voordat je de laatste keer gaat lopen.

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Dank je wel Suzetje! Ik heb het doorgegeven aan Luna LOL.Ik vind het niet vervelend als ze me wakker komt maken om te plassen, ik beloon het zelfs want ik vind het heel knap dat ze die plas of diarree (in een paar gevallen) op houdt en ons komt waarschuwen.
Vannacht is ze helemaal niet geweest dus dat is positief, die stomme perdigree troep heeft haar blijkbaar flink op zijn kop gezet.
Enige probleem is dat ze NOG STEEDS niet eet! Ik heb gisteren maar wat andere brokken besteld om te proberen of ze wel gaat eten als het aanbod wat gevarieerder is.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland 3 doggies

honden foto van Gina Heuvelsland

Voordat je andere brokken geeft, probeer eerst eens wat pens door de huidige brokken heen te doen, anders krijgt ze nog meer last van haar spijsvertering.

honden page profiel KimKim 3 doggies

honden foto van Kim

" een pup is in de groei en moet zekers totdat ze een jaar is 2 x per dag gevoerd worden ik deed het vroeger met Kyra toen zij nog pup was en s'morgens niet wilde eten altijd een gesneden plakje ham door de brokken heen en dan vreet ze wel. Na een jaar kan je kijken of ze s'morgens wil eten zo niet niet meer aanbieden dan s'avonds haar eten geven. "

even iets anders, ham(varkensvlees) is slecht voor een hond

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Luna had vanavond nog steeds niet gegeten! Met moeite heb ik er een paar brokjes in gekregen, een voor een.Iedereen om me heen zei "die gaat heus wel eten als ze honger krijgt" maar het zat me totaal niet lekker.
Ik heb dus een portie KVV ontdooit en die net gegeven. Nou, ik heb haar nog nooit zo snel zien eten, ze kauwde niet eens! Mijn vriend lag helemaal dubbel en was zo verbaasd dat ze zo snel at. Jaja, zei ik tegen hem "ze gaat wel eten als ze honger heeft he? Ik zei toch dat ze al dagen niet behoorlijk gegeten had? Dat beessie was uitgehongerd man!" Nou maar hopen dat ze het er niet gaat uitkotsen, die 400 gram ging er in 3 seconden in. Ik ga echt niet meer luisteren naar alle goed bedoelde opmerkingen uit mijn omgeving en mijn eigen instinct volgen! Arme Luna...........

honden page profiel EstherEsther 3 doggies

honden foto van Esther

Yes!! Super zeg. Nou je weet nu wel wat je moet geven ;-)

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Yep super he? YIPPIE! Ik begon me echt zorgen te maken!Mijn vriend wilde ook graag dat ik maar een halve dag in de week kvv zou geven omdat ze er weleens van aan de diarre raakt. Zijn idee was dat Luna wel zou gaan eten als ze honger had en vroeg mij iedere keer haar hoeveelheid brokken in haar bak te doen zodat mijn vriend kon zien hoeveel ze niet had. Gevolg: Een grote voerbak die bijna helemaal vol zit en wat ik waarschijnlijk zo weg kan knikkeren.
Ik heb nu tegen hem gezegd dat hij zich er niet mee mag bemoeien hahahaaaa en dat ik goed weet wat ik doe omdat ik alle research gedaan heb (en veel hier op HP heb geleerd). Luna gaat dus lekker weer op een volle dag kvv per week en morgen komen er, als het goed is, wat andere brokken zodat ik wat kan afwisselen. Als mijn vriend wil dat ik het eten enzo uitzoek mag hij zich er niet meer tegen aan bemoeien, hij heeft nu zelf gezien hoe hongerig ze was! hahahahaaa.....

honden page profiel SuzetjeSuzetje 3 doggies

honden foto van Suzetje

Je zou er ook over kunnen denken om haar volledig op KVV over te zetten?
Fijn trouwens dat het weer beter met haar gaat. En dat snel opeten van KVV komt mij bekent voor! Wij zijn bezig met die van ons overzetten op KVV en ik heb idd nog nooit zo snel een bak leeg gezien :-)

honden page profiel lunaloverlunalover

honden foto van lunalover

Ik zie het volledig overgaan op KVV niet zo zitten maar nu zijn vandaag de nieuwe brokken gekomen en ook daarvoor draait ze haar hoofd om. Ik begin te denken dat ze een zeer bekkie heeft ofzo. Hoewel, toen ik er iets anders doorheen deed heeft ze het wel bijna helemaal opgegeten.Dit brengt mij een nieuwe vraag: Kan ik KVV en geperste brokken mixen (in 1 bak bedoel ik)? (misschien moet ik hier even een nieuw topic voor openen).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat te doen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Hond eet enorm snel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^