Agressie naar mannen!?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Hallo iedereen,

Hoop dat hij in de goede catogorie staat..

Heb hier heel lang over getwijfeld maar doe het toch, heb even hulp/advies nodig en er zitten hier kundige mensen :-)

Mijn Amstaff heb ik helaas niet van pups af aan ze is nu ruim een half jaar bij ons en ze is nu 3 jaar..

Er is maar 1 serieus probleem, ze blijkt een hekel te hebben aan mannen, ze is denk vroeger geslagen of iets dat weten wij helaas niet zeker maar de kans is erg groot en zaterdag is mijn gevoel bevestigd hiervan..

Als er mensen (mannen, vrouwen, kinderen maakt niet uit) bij ons thuis binnen komen is er niets aan de hand, doet ze erg enthosiast en vriendelijk...
Máár, op straat en bij andere thuis is het een ander verhaal, het lijkt bij bepaalde mannen te zijn want ze doet het niet bij iedereen, ze loopt netjes naast me, er loopt een man langs en opeens uit het niets gaat ze helemaal los! Ze blaft, haalt uit en gromt ook erg lelijk, ik negeer het en loop stevig door... is het een bekende waar tegen ze het doet (de buurman van ons bijvoorbeeld) laat ik haar langzaam dichterbij komen, wel pas als ze haar neus gebruikt om te snuffelen en dan laat ik haar snuffelen aan de betreffende man en dan is het goed, niets aan de hand is het opeens een grote vriend! Loop daarna snel door zodat ik het positief afsluit, dit gedrag is op straat nu al aanzienlijk verminder, denk dat mijn aanpak hierin helpt...
Het lijkt ook een soort angst waaruit dit voorkomt.

Nou ging het zaterdag helaas goed mis.. Ik was bij mijn vader en wou de voordeur uit, Roxy was in de gang ik liet haar netjes op een afstandje van de deur zitten want het was niet de bedoeling dat ze meeging, ik draai me om en ze speurt opeens achter me benen langs en ik kon haar niet meer pakken, nou opzich geen probleem want ik kon haar terugroepen, totdat ze de buurman buiten zag staan ze rende er naartoe en ze maakte verder geen geluid geen geblaf geen gegrom niets! De beste buurman is honden gewend dus deze wil Roxy aaien en steekt zijn hand uit en jahoor.. HAP!
Het ging allemaal zo snel ik had eerst niet eens door dat ze gebeten had ik roep haar nog een keer met een boze stem en ze blijft netjes staan zodat ik haar kan pakken.. ik kijk naar de buurman en schrik me rot! Heeeeel zijn arm rood en het bloed spoot eruit, ohgod! Hij had haar hoektand in zijn arm zitten.. Roxy wist het al en bleef erg laag bij de grond met haar kopje naar beneden en haar ogen spraken boekdelen ze had er echt spijt van ze wilde dit niet. Ik denk zelf dat ze de uitstekende arm van de buurman accosieerde met een knal die ze verwachte te krijgen en hierop in de aanval ging.. kan dit? Of is het een ander probleem?

Als ze bij ons thuis met honden aan het spelen is, niets aan de hand kunnen mannen langs komen niets aan de hand.. maar als er geen honden in de buurt zijn is het bij sommige mannen echt goed mis... help?! kan een GT mij hiermee helpen? Probeer haar met familie leden welke zei nog niet goed kent (mannelijke) in contact te brengen zodat ze een positieve ervaring hiermee ervaart, zaterdag avond kwam mijn oom en dit is ook best een grove echte man en hiermee ging het prima! Ze hebben heerlijk samen gespeelt, een positieve ervaring voor haar.. zou ik haar hiermee kunnen helpen??

Hebben jullie advies?? tips??

Alvast bedankt!

P.s. de buurman maakt het verder prima! Hij wil helemaal geen aangifte doen want hij zag ook wel in dat ik geen commando hiervoor gaf en het allemaal een ongeluk was.. Wel heeft hij een tetanis prik gehaald omdat het erg diep was.. Waarom het bloed spoot is achteraf gebleken dat het een spierbeet was, ze heeft dus echt serieus gebeten... Maar gelukkig maakt de buurman het verder goed en kan er positief over praten gelukkig, mocht er niet teveel mee zitten van hem.. ':-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressie naar mannen!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem 3 doggies

honden foto van Vivian   <3    Sem

ow dats best heftig,,

ik zou je aanraden een gedragsdeskundige die je daarmee kan helpen... ;-)

onze hond uit het asiel reageer ookbang van mannen,, maar die duikt in elkaar, maar dat is gelukkig ookal een stuk minder,, een gedragsdeskundige is 1x geweest en heeft verteld hoe we ermee om moeten gaan, en het gaat echt al een heel stuk beter.. dus daarom raad ik je dit ook aan.. ;-)

hoop dat je er wat aan heb :-D

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Het ging op straat en naar andere vreemde mannen juist zo goed, zag er echt voorruit gang in, en dan opeens dit, ben bang dat ze echt dacht dat ze een knal zou krijgen

Wil haar er graag mee helpen dus ga wel even informeren bij een GT ja..

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Zelfde probleem hier, alleen dan ook nog met kinderen.

Ik doe hetzelfde als jij alleen als extra tip: Train tot je een ons weegt.

Mij heeft het in ongelukkige situaties al vaker gered omdat ze luisteren naar mij verkiest boven waar ze mee bezig is.

Het is helaas gewoon altijd opletten maar oke, verder heb je vast een wereldhond aan haar :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Weet je zeker dat het uit het niets komt?Geeft ze geen signalen zoals tongelen, fixeren, spanning in het lijf?
Als er wat kleine dingen aan vooraf gaan, zou ik proberen dat te gaan zien, en dan afstand houden. Steek de straat over, voorkom iig dat ze zo doordraait.

Ik ben ervan overtuigd dat honden negatieve energie van anderen voelen. Ik denk dat ze dat voelen, of misschien ruiken, en erdoor getriggerd worden. Ik merk aan Fedor, die eigenlijk iedereen heel leuk vindt, dat hij ook sommige mensen echt niet vertrouwd. Het zijn vaak mensen die bang zijn, en wegkijken, of juist staren. Laatst was het een man waar ik niets vreemds aan zag, we zaten in de auto en die man fietste voorbij, en Fedor ging naar die man blaffen. Heel vreemd, doet hij eigenlijk nooit.
Later stond ik in de supermarkt af te rekenen en voelde me erg ongemakkelijk bij de man die achter me stond. Ik keek weg, maar toen ik me omdraaide toen ik had afgerekend zag ik dat dat diezelfde man was als die we op de fiets hadden gezien. Ik had het dus ook gevoeld. Fedor had gelijk. Ik vond het een hele bijzondere ervaring, ik had bewust gevoeld wat de energie is van een ander, bewust meegemaakt hoe honden 'in tunen' op de golflengte van een ander en voelen wat zij voelen. Ik heb het idee dat mensen dat ook kunnen, maar zijn verge ten hoe het moet.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ja met kinderen en vrouwen heeft ze dit totaaaal niet.

Ja met het trainen merkte ik juist echt voorruitgang, alleen nu ja.. was het even ongelukkig dat die man net zijn arm uitstak, wellicht (achteraf!) al had hij dit niet gedaan was er niets gebeurd.

Ben ook nog druk mee bezig aan de lange lijn dat ze het luisteren naar mij ook belangrijker gaat vinden..

Verder is het inderdaad een wereld hond :-)..

honden page profiel kaikai 3 doggies

Wel apart dat ze dus geen geluid maakte op het moment dat ze Alleen te maken had met een bedreiging...en aan de riem dus wel kabaal durft te maken. Dat is in principe een mooie basis om verder te werken, in direct verband met jou durft ze in ieder geval een uiting te geven aan haar gevoelens.
Maar inderdaad, een GT inschakelen die het geheel kan overzien lijkt me geen overbodige luxe gezien je verhaal en de, toch ernstige, beet.

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik heb een terveurense herder verzorgd die ongeveer het zelfde probleem had. Gelukkig is het toen alleen bij gescheurde kleding gebleven. Wat ik deed was de binnenkant van een rol aliminium folie geven aan deze hond, die hij de hele weg in zijn bek hield. (deze binnenrol is erg stevig, een keukenrol was veel te zacht.)Deze rol heeft vaak voorkomen dat hij uitviel, omdat hij dan de rol moest loslaten, en hij verkoos dus deze rol boven bijna alles.
Ook speelde ik er onderweg regelmatig een beetje mee, om de rol leuk te houden. Heel misschien is zoiets voor jou ook een tip? Of natuurlijk gewoon een speeltje of stok?

Ik wilde ook nog even zeggen dat het echt super goed is dat je buurman het zo goed opvat! Daar mag je heel blij om zijn. Het helpt jou natuurlijk niet, maar hij had er ook een heel probleem van kunnen maken en dan was het veel vervelender geweest!

Gr. Alexandra

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

" Weet je zeker dat het uit het niets komt?Geeft ze geen signalen zoals tongelen, fixeren, spanning in het lijf?
Als er wat kleine dingen aan vooraf gaan, zou ik proberen dat te gaan zien, en dan afstand houden. Steek de straat over, voorkom iig dat ze zo doordraait.

Ik ben ervan overtuigd dat honden negatieve energie van anderen voelen. Ik denk dat ze dat voelen, of misschien ruiken, en erdoor getriggerd worden. Ik merk aan Fedor, die eigenlijk iedereen heel leuk vindt, dat hij ook sommige mensen echt niet vertrouwd. Het zijn vaak mensen die bang zijn, en wegkijken, of juist staren. Laatst was het een man waar ik niets vreemds aan zag, we zaten in de auto en die man fietste voorbij, en Fedor ging naar die man blaffen. Heel vreemd, doet hij eigenlijk nooit.
Later stond ik in de supermarkt af te rekenen en voelde me erg ongemakkelijk bij de man die achter me stond. Ik keek weg, maar toen ik me omdraaide toen ik had afgerekend zag ik dat dat diezelfde man was als die we op de fiets hadden gezien. Ik had het dus ook gevoeld. Fedor had gelijk. Ik vond het een hele bijzondere ervaring, ik had bewust gevoeld wat de energie is van een ander, bewust meegemaakt hoe honden 'in tunen' op de golflengte van een ander en voelen wat zij voelen. Ik heb het idee dat mensen dat ook kunnen, maar zijn verge ten hoe het moet. "

Ze rende naar hem toe, heb helaas niet gezien wat er daar gebeurde, maar normaal bij een man, gaat ze opeens blaffen en grommen zonder singalen vooraf, of singalen die ik mis maar dit gebeurde toen helemaal niet...
Dit was denk actie -> reactie... Actie = zei rent naar hem toe en hij steekt zijn hand uit.. reactie -> beet, wellicht de schrik dat hij opeens zijn hand uitsteekt dit laat ik normaal niemand doen..

en met de energie ben ik zeker met je eens, ik ben zo een persoon die dit ook aanvoelt haha, Roxy bevestigd dit.. Maar met lopen als we dan mannen tegen komen heb ik dit niet en opeens begint zei te blaffen en te grommen, ook als ze ze al aan ziet komen in de verte is er niets maar als ze te dichtbij zijn gaat ze blaffen.. denk echt een soort angst opeens dat ze in haar vertrouwens cirkel komen ofzo.. ?

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

" Wel apart dat ze dus geen geluid maakte op het moment dat ze Alleen te maken had met een bedreiging...en aan de riem dus wel kabaal durft te maken. Dat is in principe een mooie basis om verder te werken, in direct verband met jou durft ze in ieder geval een uiting te geven aan haar gevoelens.
Maar inderdaad, een GT inschakelen die het geheel kan overzien lijkt me geen overbodige luxe gezien je verhaal en de, toch ernstige, beet. "

Kan het er ook mee te maken hebben dat ze erg onzeker is? Dat ze als ze ophaar zelf is, los dus... het niet durft te laten zien dat ze angstig of onzeker is en zo niet weet wat ze met de situatie aanmoet?

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Welke provincie woon je? Misschien kunnen wij je een GT aanraden?

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Zuid Holland, in de buurt van Rotterdam

honden page profiel kaikai 3 doggies

"
Kan het er ook mee te maken hebben dat ze erg onzeker is? Dat ze als ze ophaar zelf is, los dus... het niet durft te laten zien dat ze angstig of onzeker is en zo niet weet wat ze met de situatie aanmoet? "

Nouja, ze weet blijkbaar wel wat ze met de situatie aan moet, namelijk bijten. Probleem opgelost, man trekt zich terug. Het probleem is met name dat dit voor ons geen acceptabele strategie is natuurlijk. 

Maar inderdaad, ik vind het in die zin positief dat ze, als ze in direct contact met jou staat (aan de riem) ze dat wel kan uiten. Wat negatief is, is dat ze dit alleen dus niet doet (en je dus als mens niet altijd weet waar je nou aan toe bent) 

En dan nog, natuurlijk, dat je het liefste ziet dat dit soort emoties niet opspelen bij contact met (sommige) vreemde mannen.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

"
Nouja, ze weet blijkbaar wel wat ze met de situatie aan moet, namelijk bijten. Probleem opgelost, man trekt zich terug. Het probleem is met name dat dit voor ons geen acceptabele strategie is natuurlijk. 

Maar inderdaad, ik vind het in die zin positief dat ze, als ze in direct contact met jou staat (aan de riem) ze dat wel kan uiten. Wat negatief is, is dat ze dit alleen dus niet doet (en je dus als mens niet altijd weet waar je nou aan toe bent) 

En dan nog, natuurlijk, dat je het liefste ziet dat dit soort emoties niet opspelen bij contact met (sommige) vreemde mannen. "

Of ze er zelf voor koos weet ik niet, ik denk een schrik reactie.. Ze rende er niet naartoe en gelijk HAP!.. ze rende ernaar toe en was niets aan de hand vandaar dat ik ook lopend verder zette in plaats van rennen, pas toen hij zijn hand naar haar uitstak, beet ze alsof ze ervan schrok dat hij opeens zijn hand naar haar toehaalde en wellicht dacht nou krijg ik een knal... dat ze de situatie herkende uit haar verleden en toen ook zo moest handelen... 
Ik inderdaad wat je bedoeld met dat ze wel weet wat ze moet doen.. bijten inderdaad..

Los in een bos ofzo loopt ze ook nooit hoor, ze loopt overigens nooit los alleen als ze met honden aan het spelen is want dan is ze daarmee bezig en niet met de omgeving, mocht er dan een hardlopende man aankomen schenkt ze er ook helemaaal geen aandacht aan.. Zolang je voorbij komt op een harde manier, zoals hardlopen, joggen of iets heeft ze het totaal niet, wel als je rustig op haar af komt lopen alsof ze het als een bedreiging ziet..

Ze loopt dus ook niet zomaar even los, maar dat zegt niet dat ik het niet wil oplossen dat zeker wel om zoiets te voorkomen..

honden page profiel kaikai 3 doggies

"
Of ze er zelf voor koos weet ik niet, ik denk een schrik reactie.. Ze rende er niet naartoe en gelijk HAP!.. ze rende ernaar toe en was niets aan de hand vandaar dat ik ook lopend verder zette in plaats van rennen, pas toen hij zijn hand naar haar uitstak, beet ze alsof ze ervan schrok dat hij opeens zijn hand naar haar toehaalde en wellicht dacht nou krijg ik een knal... dat ze de situatie herkende uit haar verleden en toen ook zo moest handelen... 
Ik inderdaad wat je bedoeld met dat ze wel weet wat ze moet doen.. bijten inderdaad..

Los in een bos ofzo loopt ze ook nooit hoor, ze loopt overigens nooit los alleen als ze met honden aan het spelen is want dan is ze daarmee bezig en niet met de omgeving, mocht er dan een hardlopende man aankomen schenkt ze er ook helemaaal geen aandacht aan.. Zolang je voorbij komt op een harde manier, zoals hardlopen, joggen of iets heeft ze het totaal niet, wel als je rustig op haar af komt lopen alsof ze het als een bedreiging ziet..

Ze loopt dus ook niet zomaar even los, maar dat zegt niet dat ik het niet wil oplossen dat zeker wel om zoiets te voorkomen.. "

Ik denk dat zoiets best te handhaven is met goed beleid. Maar het lijkt mij vooral belangrijk om het op te lossen voor de hond zelf, want emoties die leiden tot bijten zijn voor een hond natuurlijk alles behalve prettig. 

Misschien ook wel wat contextgebonden, haar eventuele angst, afhankelijk van welke ervaringen ze in het verleden heeft opgedaan met mannen. Maar weet je zeker dat ze in het verleden geslagen of iets dergelijks is, of heb je alleen dat vermoeden?

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik heb alleen het vermoeden, maar dit is een heel sterk vermoeden, ze doet het bij een bepaald soort mannen en als ik die mannen naast elkaar zou zetten zit er toch een soort verband in... Onafhankelijke, onzekere mannen maar die zich stoer over doen komen..
Bij een man die erg zelfverzekerd overkomt en dit ook uitstraalt en ook zo is.. doet ze niets, goede vrienden.. maar het is een hele gevoelige hond die erg op emoties reageert.

Met de stofzuiger hadden we ook altijd ruzie, ook iets mee gebeurd ze kroop in elkaar zo klein als wat en bibberen en wist niet waar ze naartoe moest kijken... Nu na een half jaar is dat ook weg huppelt ze er vrolijk achteraan, dus ook een nare ervaring mee gehad..

Ze was ook als de dood voor schoenen, nu ook niet meer.. hoefde maar een schoen hoog te houden en ze lag onder de tafel... allemaal zulk soort dingen wat mijn vermoeden erg sterk houden

honden page profiel kaikai 3 doggies

" Ik heb alleen het vermoeden, maar dit is een heel sterk vermoeden, ze doet het bij een bepaald soort mannen en als ik die mannen naast elkaar zou zetten zit er toch een soort verband in... Onafhankelijke, onzekere mannen maar die zich stoer over doen komen..
Bij een man die erg zelfverzekerd overkomt en dit ook uitstraalt en ook zo is.. doet ze niets, goede vrienden.. maar het is een hele gevoelige hond die erg op emoties reageert.

Met de stofzuiger hadden we ook altijd ruzie, ook iets mee gebeurd ze kroop in elkaar zo klein als wat en bibberen en wist niet waar ze naartoe moest kijken... Nu na een half jaar is dat ook weg huppelt ze er vrolijk achteraan, dus ook een nare ervaring mee gehad..

Ze was ook als de dood voor schoenen, nu ook niet meer.. hoefde maar een schoen hoog te houden en ze lag onder de tafel... allemaal zulk soort dingen wat mijn vermoeden erg sterk houden "

Erg vervelend allemaal voor het beestje. Dit zijn dingen waar je ook tijd overheen moet laten gaan, zeker als je zelf die overtuiging hebt dat er in het verleden nare dingen zijn gebeurd. Niettemin kun je veel profijt hebben van een GT die eens met je meekijkt. Dus dat is misschien wel iets om toch in te investeren.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Dat is zeker zo, en als ik denk hoe ze was toen ze bij ons kwam en hoe ze nu is.. is ze erg uit haar schulpje gekomen.

Zeker, even informeren bij wat GT's welke mij hier wellicht het beste in kan ondersteunen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Agressie naar mannen!?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kleding ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^