Niet willen meelopen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hallo beste mensen,

Ik ben nieuw hier en ik heb eigenlijk een vraagje, mijn pup wil niet altijd meelopen buiten en houd bijna niet van wandelen behalve als hij eenmaal op het grasveld is. Hebben jullie enige tips? Ik realiseer mij goed dat het nog een pup is en ik verwacht ook echt nit dat hij keurig meeloopt, maar soms vertikt hij het gewoon en gaat liggen (!!)

De truc met de voeten in de richting waar ik heen wil en blijven staan heb ik al geprobeerd, hier reageert hij SOMS op.. Lokken met iets lekker lukt soms maar ik vind dat dit ook zonder beloning moet lukken..

Alle hulp is welkom!
Groetjes Vani & Jack

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet willen meelopen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Vanita,

hoe oud je pup?

De meeste pups vinden wandelen, daarmee bedoel ik een plasje/poepje doen, met een pup mag je immers nog niet echt wandelen, maar niets.
Pups moeten altijd eerst wennen aan het halsbandje of tuigje en ook het feit dat daar nog een lijn aan vast zit!

Om je pup zelf te laten lopen zul je toch op een 1 of andere manier moeten aanmoedigen/stimuleren!
Als het met iets lekkers wel lukt, waarom dat dan niet (tijdelijk) blijven doen??
Het lekkers dient er nu voor om je pup te stimuleren en in andere gevallen dingen aan te leren, als het op een gegeven moment beter gaat, kun je lekkers weer gaan afbouwen, dus af en toe even iets lekkers geven maar als beloning.

Nu met het warme weer kan het zijn dat je pup NOG meer in protest gaat, dus kun je je pup even dragen naar de plek waar een plasje/poepje gedaan kan worden!

:-)


honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Ik heb nu een pup van 16 weken die alleen mee wil lopen met de kinderen of als ik onze Jack russel mee neem, ik heb al wat in de regen gestaan om te kijken of ze met mij alleen ook mee wilde, nee mevrouw ging liggen en bleef liggen, dit is nog steeds zo....dus of de kinderen gaan mee of onze Jack,haha.
Maar als je alleen dat lekkere ding hebt, zou ik het ook niet snel weten, misschien iemand die met je mee wilt lopen?

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Dag Isha,

Hij is nog vrij klein hoor nog 9 weekies, nog echt een baby, maar hij vind ''wandelen'' wel leuk, hij vind het heerlijk om buiten te zijn. Het is meer dat ik geen controle over hem heb omdat hij overal een spel van maakt, dat komt mede doordat mijn vriend met hem speelt tot hij overactief raakt. Dit hem ik nu aangegeven en hij zegt met mij op 1 lijn te willen zitten dus dit in het vervolg niet meer gaat doen. Ik hoop dat het nu beter gaat, met zindelijkheid gaat het redelijk, als ik zie dat Jack een plasje moet doen rent ie SOMS weleens naar de krant, hij weet ook dat hij het daar moet doen, maar soms vind hij het wandelen zo leuk dat ie vergeet te plassen of te poepen.

Ik heb het idee dat hij niet naar me luistert omdat hij sinds hij zo overactief was de eerste keer, overal een spel van maakt. Daarvoor luisterde hij redelijk oke en begon hij zelfs het trainen te begrijpen! Ik ben nu weer terug bij af.

Bedankt voor je reactie!

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Beste Renate,

Wat een mooi beestje heb je, ja als ik de lijn loslaat loopt ie keurig achter me aan (voordat hij zo overactief werd) vond hij het leuk en ging zitten op commando. Ik heb nu gewoon het gevoel dat ik terug bij af ben vanwege dat spel met mijn vriend eergisteren.
Met mijn vriend en met mij loopt hij altijd keurig mee, eventjes stopt ie en dan kijkt ie waar we zijn en komt ie als een gek weer rennen! Maar vandaag was het een en al ellende, sinds gisteravond al, het is geen zacht spelletje meer, zodra ik het ''spel'' begin is hij gelijk overactief!
Bedankt voor je reactie!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

9 weekjes, is idd nog heel jong!!
Dat betekend dus dat de pup ook nog maar een weekje bij jullie is.
Een pup moet altijd heel erg wennen aan al het nieuwe in zijn leventje, wennen aan het het feit dat hij bij moeder, broertjes/zusjes weg is, wennen aan het nieuwe huis en aan de nieuwe baasjes, dit kost tijd!
Het is verstandig om de eerste week bv de pup lekker zijn gangetje te laten gaan, het huis ontdekken etc, natuurlijk wel gelijk met zindelijkheid beginnen (als dat al niet bij de fokker gedaan is) maar het is beter om niet allemaal mensen over de vloer te hebben om de pup te bekijken en ook niet om gelijk aan de riem naar "het grote buiten" te gaan.
Alles geleidelijk aan aanpakken! ;-)

Het meelopen aan de riem komt vanzelf, wel belangrijk, als hij dan in beweging komt, desnoods maar 1 voetje verplaatst, fiks belonen,dat stimuleert hem om verder te bewegen> te lopen!
En al heeft je pup maar even gelopen en gaat daarna weer protesteren, niet op afreagern, niet gefrustreerd raken, "iets" is al heel erg goed, de volgende dag weer opnieuw een poging! :-)

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hey Isha,

Ik denk dat ik mijn vraag anders had moeten stellen, Jack is verassend snel gewend geraakt hier, weet de weg in het huis, weet de weg buiten (het blokje dat ik loop hooguit 5 min hoor) mijn punt is, hij LIEP goed mee aan de lijn een paar dagen lang, hij vond het zelfs leuk, het tuigje de lijn hij vind het allemaal even leuk, het maakt hem enthousiast, maar sinds mijn vriend hem tot het ''uiterste'' heeft gedreven is het opeens allemaal anders, ik vraag me of of hij nu in de war is en stress heeft. Ik ben consequent en mijn vriend gaat dat nu ook zijn, mijn punt was alleen of dit nu stress heeft veroorzaakt, wat denk jij? Want ik verbied hem sommige dingen, niet in de vorm van straffen, daar ben ik op tegen, maar de goede dingen belonen en als hij de fout is dreigt te gaan leid ik hem af, dat ging echt heel goed, hij leert snel! En vind het nog leuk ook.. Maar sinds eergister, sinds hij zo hyper was is het allemaal merkbaar anders. Is dit stress?

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Idd wil je pup niet verder, dan niet...ik ging ook weer naar huis, maar vond het beuren zo zwaar;-)

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

Onderstaande citaat komt van deze site, daar is ook een oplossing te vinden. What not to teach your dog 

"
Accidental Lesson #1: Stopping Dead on WalksSo easy! You’re walking Puppalini, and he’s trotting along with you, glancing up at you sometimes, and in general behaving very politely on leash. You, meanwhile, are lost in thought, or eyeing the cute girl across the street, or texting.  Puppalini stops to sniff, or stops and sits and looks at you, or stops in place and bounces. Sure enough, you stop too. “What, Puppalini?” you ask. Then you either coax him up, or lure him up with a treat, and get him moving again.With Puppalini walking quietly next to you, you go back to what you were doing. A minute later, the leash suddenly tightens, and you look up to see Puppalini sitting, or sniffing, or bouncing in place. So you coax him up, or lure him up with a treat, and get him moving again, and go back to what you were doing, and a minute later … You see where this goes. The lesson for Puppalini is that walking next to you gets him nothing, but stopping dead gets him attention and treats. "

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Interessant Wendy!! :-)

Daar zit zeker wat in!

@Vanita;
nog even dit;
Een pup die opgroeid tot een volwassen hond komt door verschillende fasen om daar te komen.
In deze fasen kan een pup ook verschillend gedrag vertonen (de ene wellicht extremer dan de ander) en verschillend reageren op dingen; situaties/gebeurtenissen.
het kan dus best zo zijn dat een bepaalde periode iets heel goed gaat, bv zindelijk zijn s nachts, en dan ineens is het weer mis.
(daar kunnen natuurlijk ook andere oorzaken voor zijn maar ik nam dit even als voorbeeld ;-) )
Dat moeten we wel even in gedachten houden, een pup doet nooit zoiets bewust om de baasjes lekker dwars te zitten!

Nog even over je vraag;
het kan best te maken hebben gehad met dat je vriend te ver/ te lang is door gegaan.
Als een pup te veel geprikkeld is of wat stress kent dan kan dit een paar dagen duren voordat het weer goed is, wat er dan gedaan moet worden is de pup veel rust geven maar ook rust bewaren in het huis, ff geen drukke bedoelingen en ook geen stoeipartijen.
Sowieso liever geen balletjes gebruiken (weggooien en de pup er achter aan laten rennen) en trekspelletjes doen, hier kan een pup al gauw heel hyper van worden.
Beter kun je dan een kong geven of iets anders wat veilig is waar je pup op kan kauwen.
Met dit hete weer is het ook leuk om dingen te doen met water en bv lekkere ijsjes maken, bv yoghurt invriezen en dit lekker geven (wel voordat je het geeft afspoelen onder de kraan om tong plakken te voorkomen) of lekker zoek/speur/denk spelletjes doen..
Maar goed, je pup is nog heel jong dus heeft ook nog heel veel slaap nodig, vooral met dit weer lekker rustig aan doen!

Groetjes

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" Interessant Wendy!!  :-)

Daar zit zeker wat in!

@Vanita;
nog even dit;
Een pup die opgroeid tot een volwassen hond komt door verschillende fasen om daar te komen.
In deze fasen kan een pup ook verschillend gedrag vertonen (de ene wellicht extremer dan de ander) en verschillend reageren op dingen; situaties/gebeurtenissen.
het kan dus best zo zijn dat een bepaalde periode iets heel goed gaat, bv zindelijk zijn s nachts, en dan ineens is  het weer mis.
(daar kunnen natuurlijk ook andere oorzaken voor zijn maar ik nam dit even als voorbeeld ;-) )
Dat moeten we wel even in gedachten houden, een pup doet nooit zoiets bewust om de baasjes lekker dwars te zitten!

Nog even over je vraag;
het kan best te maken hebben gehad met dat je vriend te ver/ te lang is door gegaan.
Als een pup te veel geprikkeld is of wat stress kent dan kan dit een paar dagen duren voordat het weer goed is, wat er dan gedaan moet worden is de pup veel rust geven maar ook rust bewaren in het huis, ff geen drukke bedoelingen en ook geen stoeipartijen.
Sowieso liever geen balletjes gebruiken (weggooien en de pup er achter aan laten rennen) en trekspelletjes doen, hier kan een pup al gauw heel hyper van worden.
Beter kun je dan een kong geven of iets anders wat veilig is waar je pup op kan kauwen.
Met dit hete weer is het ook leuk om dingen te doen met water en bv lekkere ijsjes maken, bv yoghurt invriezen en dit lekker geven (wel voordat je het geeft afspoelen onder de kraan om tong plakken te voorkomen) of lekker zoek/speur/denk spelletjes  doen..
Maar goed, je pup is nog heel jong dus heeft ook nog heel veel slaap nodig, vooral met dit weer lekker rustig aan doen!

Groetjes

"

Idd! Ik merk dat Jayden ook weer veel meer slaapt dan een paar dagen geleden. Ze wil idd ook echt niet lopen, alleen ff snel plassen en weer snel naar binnen.
Verder is ze ook meer aan het bijten en happen en ik krijg het idee dat dat door het weer komt, 's avonds en 's ochtends is het echt minder!
Ik zou de pup ook wat meer rust geven (desnoods opleggen) en het even aankijken. Grote kans dat het ineens weer wat minder wordt en dan ineens weer wat meer, en dan ineens weer even wat minder en zo gaat dat voorlopig nog wel even door denk ik ;-)

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Vandaag zei iemand mij, die net een week een pup heeft, dat die wel in de schaduw wilde lopen en niet in de zon. Ze kwamen er achter dat de stenen erg heet waren. Volgende week wordt het weer koeler dan gaat die vast beter lopen

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Bij Jamie heeft het echt een eeuwigheid geduurd voor ze wandelen leuk vond. Geduld hebben, doorzetten, uiteindelijk komt het allemaal goed. ;-)

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Bedankt voor alle reacties!

Ik ga proberen om er niet veel achter te zoeken, geen aandacht aan besteden en gewoon doorgaan met het belonen! Uiteindelijk gaat Jackson het weer leuk vinden dus dat komt wel goed. Hij is nu lekker aan het slapen en ging tussendoor netjes uit zichzelf(!!) een plasje op de krant doen.. Ik was erg trots hihi :-D

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Ah wat een scheetje!!

Wat is Jackson (super leuke naam trouwens!) voor ras, eigenlijk??


honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hey Isha,

Dankjewel, jij hebt ook een erg mooie pup (Rottweiler?)
Jackson is een kortharige Chihuahua!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

" Hey Isha,

Dankjewel, jij hebt ook een erg mooie pup (Rottweiler?)
Jackson is een kortharige Chihuahua! "


Nee, heb helaas nog geen pupje..
Dat ben ik met de toenmalige hond van mijn ouders!!
Heel bijzonder dat die foto er is..
;-)

Ok.. Jackson is een Chi en dus nu 9 weken oud..
Wist je dat het voor Chi's beter is dat ze wat langer in het nest blijven en dus later naar een nieuw baasje gaan dan gewoonlijk (met 8 weken) bij andere pups??

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

"

Nee, heb helaas nog geen pupje..
Dat ben ik met de toenmalige hond van mijn ouders!!
Heel bijzonder dat die foto er is..
 ;-)

Ok.. Jackson is een Chi en dus nu 9 weken oud..
Wist je dat het voor Chi's beter is dat ze wat langer in het nest blijven en dus later naar een nieuw baasje gaan dan gewoonlijk (met 8 weken) bij andere pups??
"

Is dat zo, oh dat wist ik niet, ik merk geen vage dingen bij hem op of iets.. Goed om te weten voor in de toekomst! Wie weet komt er later nog wel een pup onze kleine Jackson vergezellen! Wel van dezelfde mensen in Leeuwarden! Prima mensen, krijgen af en toe een nestje, bij binnenkomst merk je gelijk de liefde die de mensen voor de honden hebben!

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Hoi Hoi,

Mijn 2 pups wilden in het begin ook niet meelopen!

Ben naar Cesar Milan geweest en hij vertelde dat je niet gefixeerd op je hondje moet lopen. Gewoon op alles letten behalve op je hondje! Dus kijk lekker om je heen terwijl je loopt.
Als jij continue zegt kom maar loop maar mee jaaaa goedzoo loop maar etc zegt gaat je hondje het als iets negatiefs zien terwijl je hondje het als normaal moet zien. Dus riempje om, en gewoon gaan lopen af en toe als hij gaat zitten door lopen dus heel zachtjes trekken (niet hard natuurlijk! haha)

Bij ons werkte het meteen, bij allebei me pups!!

Liefs!

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

Hoi Shanou,

Wat een schattige hondjes heb jij!!! Moest een minuutje staren voordat ik wou reageren haha.. Ja, dat dacht ik dus ook al.. Als ik er niet zo een gedoe van maak om Jackson te laten lopen en me focus op bijvb de omgeving, dan denkt hij ok mijn baas loopt dus ik loop, heb ik ook gedaan voordat het dus weer minder werd, gewoon doorlopen en als Jackson ging zitten bewoog ik niet en keek ik gewoon voor me uit en dan hoorde ik zijn getrappel weer!

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

" Hoi Shanou,

Wat een schattige hondjes heb jij!!! Moest een minuutje staren voordat ik wou reageren haha.. Ja, dat dacht ik dus ook al.. Als ik er niet zo een gedoe van maak om Jackson te laten lopen en me focus op bijvb de omgeving, dan denkt hij ok mijn baas loopt dus ik loop, heb ik ook gedaan voordat het dus weer minder werd, gewoon doorlopen en als Jackson ging zitten bewoog ik niet en keek ik gewoon voor me uit en dan hoorde ik zijn getrappel weer! "



Hahaha Dankjewel !! Ben ook helemaal verliefd op ze hihihi,

de aanhouder wint.....zou dus gewoon door gaan met wat je deed haha! Jou lieverdje is ook super leuk joh! Wat een scheetje!!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Bij Jamie werkte het aanmoedigen juist wel. Zij vond het gewoon allemaal een beetje eng buiten. Door haar aan te moedigen, steun je haar ook en maakt dat het een beetje minder eng. 
Vaak tilde ik haar eerst een stukje op en liet haar dan naar huis lopen met veel beloninkjes.

honden page profiel VanitaVanita

honden foto van Vanita

" Bij Jamie werkte het aanmoedigen juist wel. Zij vond het gewoon allemaal een beetje eng buiten. Door haar aan te moedigen, steun je haar ook en maakt dat het een beetje minder eng. 
Vaak tilde ik haar eerst een stukje op en liet haar dan naar huis lopen met veel beloninkjes. "


Ja dit werkte ook bij mij, maar nu doet hij het ook voor een aaitje of gewoon achter de baas huppelen omdat ie dat nou eenmaal doet haha, alleen blijven gaat ook steeds beter, het lijkt wel of het hem ingegoten is.. Maar goed niet te vroeg juichen hehe, kan zo omslaan..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Niet willen meelopen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tomaat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^