Zindelijkheid

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Hoi hoi,
Ben ik alweer met een vraag ;-)

Jayden doet het eigenlijk hartstikke goed wb zindelijk worden. Ze poept nooit binnen en geeft het netjes aan als ze moet. Plassen doet ze na het slapen ook nooit binnen, tenzij wij zelf te lang wachten met haar uit de bench halen, maar ze doet duidelijk haar best het op te houden.
Nu is het zo dat we allebei een beetje inconcequent zijn, of eigenlijk gewoon laks, als het gaat om haar oppakken en naar buiten gaan als ze plast. Haar oppakken als ze wil gaan plassen werkt niet echt, omdat ze niet stopt als we haar oppakken. We wonen in een appartement dus vandaar dat we ook niet met 2 stappen buiten staan. In het begin gingen we wel altijd naar buiten maar inmiddels heeft zij een vaste plek waar zij plast (op een kleedje, wat dus dagelijks de was in gaat) en daar nemen we eigenlijk een beetje genoegen mee.....en dat gaat niet werken natuurlijk...als Jayden straks over een half jaar nog steeds binnen op haar kleed plast, lopen wij te zeuren dat ze nog steeds niet zindelijk is, terwijl dat onze eigen schuld is. Dus daar moeten we iets mee :-)
Nu had ik bedacht om kranten op het balkon neer te leggen. Zo moet ze toch even wachten tot de deur open gaat, staan ik of mijn vriend met 2 stappen buiten en zal ze uiteindelijk denk ik wel zindelijk worden.
Maar hoe leren we haar dan uiteindelijk dat ook het balkon niet meer de plaats is?
Zou dit gaan werken denken jullie of is het een slecht idee?
Ik ben anders wel bereid om gewoon toch bij ieder plasje naar beneden te lopen, maar als het balkon idee werkt, doe ik dat natuurlijk veel liever.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheid" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Wat moeilijk zeg! Ik zou inderdaad het balkon proberen maar dan staat ze straks bij de balkondeur als ze moet...

Wat lastig joh!

honden page profiel DogloverDoglover 3 doggies

honden foto van Doglover

Belangrijk....

Je kan het best zo doen  maar als je denk het wordt tijd dat ze echt alles op straat moert gaan doen en jij zelk ook aktiefer wordt ;-) elk keer een krantje weghalen  werk perfect

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Hey Cindy,
Wij werden op een gegeven moment ook moedeloos, Moos plaste toch vaak binnen, soms ook poepen.  We hebben wel een tuin, hij ging bij de deur staan, wanneer hij moest, maar we waren daar niet altijd even snel genoeg bij. Ik denk idd dat het voor nu wel belangrijk is dat hij dan snel zijn behoefte kan doen. Een krant lijkt me dan wel handig! Moos is nu drie weken echt zindelijk, hij houdt nu ook zijn poep op tot de hondenuitlaatplaats, hij is nu vijf maanden. Het lijkt alsof ze 'ineens' zindelijk zijn ... succes!

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Bedankt allemaal! :-D

Ik ga het proberen op het balkon, nu met dit mooie weer kan dat ook makkelijk want de balkondeuren staan nu constant open. Jayden houdt echt van het balkon hahaha, tot eergisteren wist ze niet eens van het bestaan van dat balkon en nu staat ze 's ochtends gelijk bij de deur op lekker op het balkon rond te rennen :-D Dus met een beetje geluk lukt dat plassen daar ook wel :-D

Enne @ doglover: Wat bedoel je precies met steeds kranten weghalen? Eerst een grote plek maken en dan steeds kleiner of...?

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik weet wel uit eigen ervaring dat als je hondje eenmaal went op een balkon dat dit vrijwel niet meer af te leren is... En ze het ook op andermans balkon kan gaan doen.
Dit hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, maar wel iets om rekening mee te houden.

Ikzelf zou het kleedje waar ze het nu op doet bij de deur leggen. Op deze manier kun je sneller zien dat ze moet als ze erheen loopt en heb je al iets meer tijd. Buiten goed blijven belonen en binnen (kleedje) negeren. Misschien duurt het nog even, maar er zal echt een keer komen dat ze dan naar het kleedje loopt en jij wel op tijd bent. En dan natuurlijk heeeel erg belonen :-)

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Jullie zouden op zo'n moment ook kunnen samenwerken. Bijv: Je ziet dat ze naar dr kleedje loopt dan til jij haar heel snel (wel rustig natuurlijk) op en houdt haar vast. Tegelijk trekt je vriend snel schoenen aan en neemt haar opgetild over om naar buiten te gaan. (En soms andersom, wie haar het eerste ziet gaan naar het kleedje tilt)
Dit werkte bij ons heel goed.

Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zindelijkheid" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Op een appartement
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^