blaffen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel edinedin

honden foto van edin

een week geleden meldde ik al dat mijn pup (6 maanden) als ik op de bank ga zitten tegen me opspringt en blijft blaffen. op commando's (die hij normaal wel opvolgt) reageert hij in zo'n bui totaal niet. zowel positief als negatief corrigeren helpt voor geen meter. als ik ,als hij doorgaat ga staan om hem buiten af te laten koelen, vliegt hij onder de tafel en blaft daar vrolijk verder. ik krijg het vermoeden dat ik gewoon geen enkel overwicht op hem heb. zo langzamerhand wordt ik er een beetje gek van. mijn man en ik hebben altijd honden gehad, vanaf pup, en nooit problemen gehad. ik ben nu alleen en kan het zowat niet meer aan.
wie kan mij raden?
vr. gr. edin

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MeissieMeissie

honden foto van Meissie

Ik lees mee, heb zelfde probleem vaak met Sam als ik alleen met hem ben. Op hondentraining zeggen ze altijd dat een hond 1 baad heet (voor zichzelf) en dat is duidelijk mijn vriend en niet ik. Aan mij heeft ie meestal schijt helaas.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Zit je op puppy of hondencursus?
Daar kan je oa leren hoe je weer 'boven' je hondje kan staan als het daar aan ligt.
Wat gaat er vooraf aan het gedrag? Ben je bv net uitgeweest of heeft hij net eten gehad?
En wat gebeurt er als je hem gewoon negeert?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi,

Een gezinshond luisterd naar meerdere bazen. Hier mogen ook meerdere bazen op les komen.

Maar goed daar gaat het niet om. Het blaffen en tegen je op springen daarmee wil je hond iets tegen je zeggen. Hij is 6 maanden en hij is in de pubertijd.

Hij is het dus even kwijt. De hormonen nemen de overhand en daardoor gedraagt hij zich niet normaal.

Wat kun je doen? Kijk eens naar wat je doet op een dag. Een hond in de pubertijd heeft weer even meer rust nodig en toch ook weer meer beweging of geestelijke uitdagingen.

Als je hond zo te keer gaat dan heeft hij rust nodig. Maar dat bestraf of beloon je niet maar je zegt iets tegen hem op een neutrale toon en begeleidt hem naar zijn rustplaats. Je kunt een zinnetje tegen hem zeggen omdat een hond in een zinnetje geen commando ervaart, kalmeert hem dit. Hier is dat: het is goed, het is oké.

Probeer leuke dingen met voer met hem te doen zodat hij snel door de pubertijd heen is.

Veel succes en de groetjes van Esther

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

er zijn inderdaad rassen waarbij vaker 1 persoon als roedelleider wordt gezien maar meestal moet het gewoon duidelijk zijn dat de hond gewoon iedereen boven zich weet.
Hier is ook iedereen mee op training geweest. In ieder geval naar de theorie lessen. En Ron en ik hebben de trainingen om beurten gelopen.
De honden luisteren hier thuis het beste naar mij omdat ik nu eenmaal degen ben die het meeste thuis is en het meeste met ze train.
Maar ze luisteren ook goed naar de andere gezinsleden.

Alle twee hebben ze hier vanaf 6 maanden net gedaan alsof ze nooit getraind hadden. Luisteren? wat is dat? En als iemand ze dan tot de orde riep of een commando gaf dan gaven ze net als een echte puber nog een grote bek ook. het enige nog wat dan helpt is volhouden en negeren. Gewoon negeren. Met blaffen aandacht vragen? Pech want die vlieger gaat hier niet op. Wel aandacht als ze braaf voor me zitten of in de mand.

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Tips voor blaffen van de honden.

s Nachts blaffen

Het antwoord is simpel: Negeer de hond. Door te blaffen, is hij je aan het leren om te antwoorden. Je hebt waarschijnlijk last van enkele lawaaierige nachten, maar je laat zo zien, dat blaffen niet werkt. Je moet in ieder geval nooit reageren door te schelden of te schreeuwen. Als je dat doet, zal de hond alleen maar denken dat het blaffen produktief was, omdat jij ook hebt geblaft.


Excessief blaffen

De reden van excessief blaffen is angst en hij is bang omdat hij niet gesocialiseerd is. Hij is nerveus door elk geluid dat hij hoort en blaft om de dreiging weg te jagen. Een hond die constant huilt, jankt en blaft of destructief is, kan soms huidproblemen hebben. Hij likt, krabt zichzelf door de stress, veroorzaakt doordat hij alleen gelaten wordt. Over het algemeen komt dit probleem niet bij honden voor die gesocialiseerd zijn door een opvoedingscursus op jonge leeftijd. De oplossing is socialisatie via gehoorzaamheidscurussen en door thuis duidelijke regels te stellen.



Blaffen als de baas weg is

Dit is een groot probleem dat veroorzaakt wordt door slechte bazen. De hond is een roedeldier en als hij als lid van de familieroedel de vrijheid krijgt om overal in het huis te komen en om in de slaapkamer te slapen, zal hij aan stress leiden als de roedel weg gaat, omdat hij verwacht dat hij meegaat. Als mensen het huis verlaten, zouden ze hem 10 minuten van te voren niet meer moeten aanraken of met hem praten. Hetzelfde geldt als ze thuiskomen: negeren, niet praten, niet aaien, niet kijken, niks. Zo begrijpt de hond, dat zijn blaffen de baas niet terug heeft gebracht. Hij heeft namelijk geblaft terwijl je weg was en hij wordt hiervoor geprezen door je aandacht als je thuiskomt. Hij denkt dan, dat zijn blaffen je terug heeft gebracht. De uitdrukking luidt: Een hond blaft erger dan hij bijt. Dit geldt zeker voor de buren van een constant blaffende hond die te lang alleen wordt gelaten. Hopelijk zal geen enkele lezer toelaten dat zijn hond zo'n last voor de buurt wordt.








Tegen de postbode blaffen

De postbode of een ander persoon die regelmatig aan de deur komt, wordt door de hond als een indringer beschouwd en daarom blaft hij en wordt hij meteen beloond doordat de postbode weg gaat. Hij denkt dat hij de indringer heeft weggejaagd en zijn plicht heeft gedaan. Praat met je postbode en probeer hem te laten meewerken. Zeg hem, dat je een hondensnackje voor de deur laat liggen en vraag hem het door de brievenbus te stoppen voordat hij de brieven erin gooit. De snack is een betere beloning dan de postbode wegjagen.



Blaffen als de telefoon overgaat

Als je tegen je hond schreeuwt als hij blaft wanneer de telefoon gaat, moedig je hem aan om nog meer te blaffen. Hij voelt dat er gevaar is als je reageert. Vraag een vriend om je op bepaalde afgesproken tijden te bellen. Beweeg of praat niet als de telefoon overgaat. Nadat je vriend dit een paar keer heeft gedaan, zal je hond niet meer blaffen als de telefoon overgaat.



Blaffen vanaf balkons

Als een hond tegen een voorbijganger blaft vanaf het balkon, is hij gewoonweg zijn dominatie aan het tonen. Ten eerste door op mensen neer te kijken en ten tweede door hen met succes te vertellen dat ze weg moeten wezen. Wat de hond betreft, is hij aan het protesteren tegen het betreden van zijn terrein. En wat nog aangenamer is, zijn geblaf wordt beloond doordat de voorbijganger wegloopt. Antwoord: Verban de hond van het balkon.






Liefs Jo

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

je hebt, als je op de bank ging zitten, iets gedaan, een of andere handeling verricht en doet dit plotseling niet meer. het kan een kleinigheid zijn.je hondje verwacht het, het komt niet en hij raakt van streek. dat wordt dus keffen, en bij commando's nog verder van streek raken. probeer na te gaan wat je anders doet. het kan iets heel kleins zijn, maar zelfs een pup van 6 maanden is een gewoontedier.m.h.gr. tana. :-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Helpt negeren of jezelf omdraaien? Anders misschien even niet meer op de bank laten?
Inderdaad, zoals al is gezegd: leuke dingen met de hond doen, veel rust, commando's aanleren. Gewoon ook weer gaan oefenen met commando's die hij al kent (belonen als hij ze uitvoert) en vooral met 'hier'. Veel belonen als hij het goed doet, met aaien en complimentjes.
Ik zou ook met hem naar de hondenschool gaan. Daar leer je hoe je ervoor kunt zorgen dat hij blijft luisteren. Zeer consequent met de regels omgaan, zodat alles duidelijk voor hem is en hij niet gaat uitproberen (zoals ook een bij een mensen-puber)...

:-)

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Edin,

Probeer eens als je hond in zo'n bui is, weg te lopen,zonder maar enig aandacht te besteden aan de hond doe de deur achter je dicht en ga even naar boven of zoiets.Kom na een paar minuten weer terug de kamer in en ga weer rustig op de bank zitten. Begint het weer van voor af aan, doe je weer hetzelfde.
Geen aandacht schenken aan de hond, laat hem maar even. Het nieuwe optreden gaat hem misschien wel verrassen. Het levert hem niets op. Is hij rustig beloon hem dan met iets lekkers zonder al te veel tegen je hond te zeggen. Blif in ieder geval rustig.

Edin hou de moed er een beetje in, komt ook bij jou goed.

Groetjes,
Wilma

Groetjes,
Wilma

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "blaffen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^