Irritatie en zwarte puntjes?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hallo allemaal,

Onze hond had een tijdje geleden geiriteerde liesjes..Er zaten ook zwarte puntjes op zijn buik. Het leek alsof hij er geen last van had, kwam er niet aan ofzo. Toch even naar de DA voor de zekerheid en had een cremepje gekregen. Als het weg zou gaan, en terug komen, moest ik terug komen. meteen op vlooien en alles gecontroleerd, niets te zien.

Nu een tijdje later is het terug gekomen, in de liezen, in zijn hals en het begon ook al in zijn oren. Deze keer had hij wel jeuk. De zwarte puntjes zijn altijd gebleven, en ook nu nog te zien. Weer naar de dierenarts en bleek hij allergisch te zijn. Heb nu medicatie gekregen en het wordt nu minder gelukkig ;-) . Ik vraag me alleen af of iemand misschien weet waar dit van kan zijn? We weten nl nog niet waar hij allergisch voor is. Ook die zwarte puntjes vind ik vreemd..kan ze niet afvegen ofzo.. Klinkt dit iemand bekend??

Groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Irritatie en zwarte puntjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De bendeDe bende 3 doggies

honden foto van De bende

Ik zou zeggen mee eters maar komt dit voor bij het ras dat jullie hebben?
Bij chinese naakthondjes komen zwarte puntjes ook voor maar dit zijn dan
puistjes.
Hebben ze ook gezegd voor wat je hondje allergisch is?

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

Wat voor medicijnen krijg je dan als je niet eens weet wat je hond heeft?
en hoe hebben ze de allergie geconstateerd?

want zomaar medicijnen geven lijkt me ook een beetje vreemd.

honden page profiel LizLiz 3 doggies

Het zouden ingegroeide haartjes kunnen zijn, ik heb een hond gehad die had er ook een aantal in zijn oren. Die had er echter geen last van. Ik dacht toen al dat het dat was en heb het een keer uitgeprobeerd door zachtjes het er uit te knijpen. Toen kwam er wel degelijk een klein haartje uit.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Kan je er misschien een foto van maken? Of vraag ik nu wat heel geks haha..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Wat voor medicijnen krijg je dan als je niet eens weet wat je hond heeft?
en hoe hebben ze de allergie geconstateerd?

want zomaar medicijnen geven lijkt me ook een beetje vreemd.
"


Valt wel mee hoe vreemd, hij krijgt antibiotica en pilletje tegen de jeuk. Om te kijken of het hiermee weggaat en wegblijft. Ik ga ervan uit dat de dierenarts weet wat ze doet he.

Het lijkt inderdaad op ingegroeide haartjes.. Ik ben op mijn werk dus foto maken kan helaas niet haha. Hij heeft er geen last van..was alleen benieuwd of jullie het bekend voorkwam.

Bedankt voor de reacties!

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ik heb ook een Amstaff met een uitslag probleem (u heeft toch ook een Amstaff?) Ik word er helemaal dol van.. Van mijn gewone DA kreeg ik anti biotica en prednison, ja toen ging alles weg maar na het laatste pilletje kwam het meteen weer terug, want het komt ergens vandaan, het is een allergische reactie en de uitslag is een teken van protest.. Met anti biotica en prednison gaat het imuunsysteem plat waardoor de uitslag verdwijnt, maar de oorzaak wordt niet behandeld waardoor het gewoon weer terugkomt.. Nu zit ik bij een holistische DA (Erwin, Any Animal, Heiloo) en heb ik een 5-tal medicijnen die d'r weerstand gaan verbeteren waar de uitslag door verdwijnt, beetje bij beetje.. Toen ik met deze medicijnen begon kreeg Chels ook van die zwarte pitjes over d'r buik en hals.. Die gingen later (na paar weken) vanzelf weer weg.. Ik weet niet of het hetzelfde is maar hier dacht ik aan toen ik uw verhaal las..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik heb ook een Amstaff met een uitslag probleem (u heeft toch ook een Amstaff?) Ik word er helemaal dol van.. Van mijn gewone DA kreeg ik anti biotica en prednison, ja toen ging alles weg maar na het laatste pilletje kwam het meteen weer terug, want het komt ergens vandaan, het is een allergische reactie en de uitslag is een teken van protest.. Met anti biotica en prednison gaat het imuunsysteem plat waardoor de uitslag verdwijnt, maar de oorzaak wordt niet behandeld waardoor het gewoon weer terugkomt.. Nu zit ik bij een holistische DA (Erwin, Any Animal, Heiloo) en heb ik een 5-tal medicijnen die d'r weerstand gaan verbeteren waar de uitslag door verdwijnt, beetje bij beetje.. Toen ik met deze medicijnen begon kreeg Chels ook van die zwarte pitjes over d'r buik en hals.. Die gingen later (na paar weken) vanzelf weer weg.. Ik weet niet of het hetzelfde is maar hier dacht ik aan toen ik uw verhaal las.. "



Ik heb je verhaal weleens gelezen inderdaad! zou er ook moe van worden zeg wat een gedoe he!

Ik heb ook een Amstaff ja klopt, deze zwarte puntjes heeft hij vanaf het begin, en alleen op zijn buikje, waar geen haren groeien zeg maar.. Het zit er gewoon, verander ook niet.

ik denk zelf dat hij allergisch is voor iets in ht bos waar we vaker met hem lopen, of het schapenvel op de bank waar hij wel eens op ligt. Hebben we ondertussen weggehaald dus even afwachten!

Heel veel succes met Chelsea,

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea 3 doggies

honden foto van Christien&Chelsea

Ik weet ook niet wat het hem doet bij Chels.. Ze loopt altijd door struiken heen, ligt plat in het gras (achterpoten als kikker) en springt overal te water, en opeens zit ze helemaal onder de rode bultjes.. Maar wat nou precies triggert? Ze krijgt ook wel es een koekje op straat of ze eet zelf stiekem wat op, dat ze smakkend aan komt rennen.. Ik heb een haar-analyse laten doen waar uit kwam dat ze geen granen, geen kip, geen gevogelte, geen huisstofmijt en geen hooimijt kan verdragen.. Dingen die je dus niet helemaal 100% kan uitsluiten, al doe ik me best ervoor.. Maar mijn holistische DA gelooft er weer helemaal niet in, in haar-analyses, die zegt dat dit niet kan.. Dus of het echt zo is weet ik niet, klinkt best logisch dat ze allergisch is voor die dingen, want die kan je lang niet altijd uitsluiten en voorkomen, dus het zou een hoop verklaren..

Bedankt, u ook sterkte ermee.. Ik word er echt gek van, die medicijnen die ze nu krijgt zijn hartstikke duur en als ze maar ff iets geks eet of door wat geks loopt zit ze meteen weer onder.. En ik baal er het meest van omdat ik zoveel mensen ken die amper naar hun hond omkijken, die 'm amper uitlaten en commerciële brokken voert, en die honden mankeert nooit wat, en ik ben altijd met me kanjer in de weer en heb me erg verdiept in KVV enzo, en Chels heb dan zoiets..:'(

Ik vertel mensen die brok voeren vaak over KVV en de voordelen ervan, en dan ben ik soms best lang aan het vertellen en de enige reactie die ik dan krijg is "nou ik zie wel aan jouw hond hoe goed KVV is!" omdat zij die uitslag heb, nou KVV is juist het enige wat nog voor me pleit want als ik brok had gegeven was ik nog verder van huis geweest, volgens mijn holistische DA..:'(

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP) 3 doggies

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

Ik herken die zwarte puntjes wel.
Het zijn geen mee-eters of ingegroeide haartjes maar een gevolg van een voedsel allergie.
Toen ik Rocky kreeg had hij het al, ik ging over op Acana Grasslands brokken (graanvrij) en de plekjes verdwenen.
Toen ik hier op HP las over KVV dacht ik hem te verwennen met Smuldier pens/vlees en hoppa de plekjes waren er weer.

Sinds hij geen granen, kip en rund meer krijgt zijn die plekjes weg.
Helaas blijkt hij ook nog gevoelig te zijn voor o.a. graspollen en mijten, waardoor hij nog wel krabt en op zijn pootjes bijt al is dat stukken minder geworden.

Ik ben ook in Heiloo geweest bij Any Animal en heb daar Glutamine, pro-biotica en zalmolie van Doils voorgeschreven gekregen.

Ik weet niet wat je je hond voert maar ik zou beginnen met zo veel mogelijk de granen, kip en rund te vermijden.

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

Hier ook een verschrikkelijk allergische Staff met zwarte puntjes. Bink heeft deze puntjes gekregen nadat hij hele erge uitslag en zweren kreeg van het gras (vorige eigenaren waren vergeten te zeggen dat hij allergisch was waardoor wij er te laat achter kwamen). Nadat de zweren genezen waren kwamen de zwarte puntjes, eerst dacht ik dat het soort viezigheid was zo intens zwart maar het zat echt in zijn huid, inderdaad ook op plekken waar geen haar groeit.

Nu een jaar later gaat het beter en zijn er minder zwarte vlekjes, maar ik ben ondertussen wel veranderd qua voer (wat nog wel eens veranderd omdat hij niet op alles even goed reageert).


Maar het gaat niet helemaal weg en de grootste vlekjes zitten er nog duidelijk, daarom ben ik sinds kort gestart met homeopathie in de hoop dat dit de grasallergie onder controle kan houden.

Succes met je knappert!

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Hier ook een verschrikkelijk allergische Staff met zwarte puntjes. Bink heeft deze puntjes gekregen nadat hij hele erge uitslag en zweren kreeg van het gras (vorige eigenaren waren vergeten te zeggen dat hij allergisch was waardoor wij er te laat achter kwamen). Nadat de zweren genezen waren kwamen de zwarte puntjes, eerst dacht ik dat het soort viezigheid was zo intens zwart maar het zat echt in zijn huid, inderdaad ook op plekken waar geen haar groeit.

Nu een jaar later gaat het beter en zijn er minder zwarte vlekjes, maar ik ben ondertussen wel veranderd qua voer (wat nog wel eens veranderd omdat hij niet op alles even goed reageert).


Maar het gaat niet helemaal weg en de grootste vlekjes zitten er nog duidelijk, daarom ben ik sinds kort gestart met homeopathie in de hoop dat dit de grasallergie onder controle kan houden.

Succes met je knappert! "


Toch veel staffs met allergieen he! Allemaal gevoelige huidjes volgens mij.

Een vriend van ons heeft een bullterrier met een gras allergie, die krijgt elk jaar een spuit daarvoor en heeft nergens last van.. Ik kan maar hopen dat het ook zoiets is, en niet dat is hij overal allergisch voor is. Arme schat hij vind zijn eten zo lekker :'( .

De puntjes bij Djino zijn allemaal even groot..en het veranderd ook niet.

Ik hoop dat het met ze allemaal heel snel beter gaat. Jij ook succes met je stoere man! ;-)

honden page profiel BinkBink

honden foto van Bink

"

Toch veel staffs met allergieen he! Allemaal gevoelige huidjes volgens mij.

Een vriend van ons heeft een bullterrier met een gras allergie, die krijgt elk jaar een spuit daarvoor en heeft nergens last van.. Ik kan maar hopen dat het ook zoiets is, en niet dat is hij overal allergisch voor is. Arme schat hij vind zijn eten zo lekker :'( .

De puntjes bij Djino zijn allemaal even groot..en het veranderd ook niet.

Ik hoop dat het met ze allemaal heel snel beter gaat. Jij ook succes met je stoere man! ;-)
"


Dankje!

En klopt dat veel Staffords allergisch zijn, dit is ook een van de grootste erfelijke problemen onder de Staffords, ik ken er volgens mij geen een die geen allergie heeft.

Bink kreeg bij zijn vorige baasjes ook vaak een spuit, maar dat werkte steeds minder goed waardoor hij vaker een nieuwe spuit moest halen, maar dit wil ik niet meer omdat hij er zo suf van werd en zijn weerstand heeft ook een klap gehad. Ook wil ik liever dat de oorzaak wordt aangepakt ipv alleen de symptomen, is toch rommel wat je in je hond spuit.

Als je zelf denkt aan een (gras)allergie, ga dan voor de zekerheid testen bij de DA, dan weet je meteen waar je ongeveer rekening mee moet houden.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik ga het heel heel heel hard afkloppen, maar mijn staff heeft geen allergie of iets..

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Ik had laatst Dogs 101 gezien op Animal Planet, over de Pitbull, en daar werd wèl genoemd dat ze vaak allergieën hebben..:'( Zijn het zulke bikkels..

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

" Nu zit ik bij een holistische DA (Erwin, Any Animal, Heiloo) en heb ik een 5-tal medicijnen die d'r weerstand gaan verbeteren waar de uitslag door verdwijnt, beetje bij beetje.. Toen ik met deze medicijnen begon kreeg Chels ook van die zwarte pitjes over d'r buik en hals.. Die gingen later (na paar weken) vanzelf weer weg.. Ik weet niet of het hetzelfde is maar hier dacht ik aan toen ik uw verhaal las.. "



wat leuk, bij hem kom ik al 6jaar :-D
woon je daar in de buurt?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Ik ga het heel heel heel hard afkloppen, maar mijn staff heeft geen allergie of iets.. "


Haha heb jij geluk! Ik wist dat ook niet dat ze er zoveel last van hebben, maar ik merk wel de meeste staff eigenaren die ik spreek geven allemaal aan dat hun hond wel ergens gevoelig of allergisch voor is..

Ik had laatst Dogs 101 gezien op Animal Planet, over de Pitbull, en daar werd wèl genoemd dat ze vaak allergieën hebben.. Zijn het zulke bikkels..

Ja precies, echt zielig. Kennen geen pijn maar wel bijna allemaal allergisch ;-)

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Het enige waar ze niet tegen kan is granen, krijgt ze problemen met haar darmen mee, verder gaat het prima... vandaar dat ik het hard afklop ! O-)

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"


wat leuk, bij hem kom ik al 6jaar :-D
woon je daar in de buurt? "


Ik woon in Den Helder.. Het verhaal wat 'ie me vertelde de eerste keer klonk best logisch, maar ik ben wel heel veel geld kwijt elke keer, en als Chels iets anders mankeer moet ik ook helemaal naar hem toe omdat ik anders van me originele DA reguliere medicijnen krijg en dat dwarsboomt dan zijn holistische orthomoleculaire programma in de war.. Maar ja, als het maar helpt allemaal, ik moest beetje geduld hebben zei die..:-)

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

"

Ik woon in Den Helder.. Het verhaal wat 'ie me vertelde de eerste keer klonk best logisch, maar ik ben wel heel veel geld kwijt elke keer, en als Chels iets anders mankeer moet ik ook helemaal naar hem toe omdat ik anders van me originele DA reguliere medicijnen krijg en dat dwarsboomt dan zijn holistische orthomoleculaire programma in de war.. Maar ja, als het maar helpt allemaal, ik moest beetje geduld hebben zei die..:-) "



ik kom er eigenlijk vrij weinig.
kom er vaker met honden van andere dan met me eigen honden O-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat voor pilletjes tegen de jeuk heb je gekregen? Ik zou eerst kijken naar de oorzaak voordat je gaat ''behandelen'', want wat je nu hebt gekregen is vooral symptoombestrijding, haalt de klachten wel weg maar niet de oorzaak. Welk voer geef je? Je kan een allergietest laten doen als de DA denkt aan een allergie van buitenaf door pollen en dergelijke.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

" Wat voor pilletjes tegen de jeuk heb je gekregen? Ik zou eerst kijken naar de oorzaak voordat je gaat ''behandelen'', want wat je nu hebt gekregen is vooral symptoombestrijding, haalt de klachten wel weg maar niet de oorzaak. Welk voer geef je? Je kan een allergietest laten doen als de DA denkt aan een allergie van buitenaf door pollen en dergelijke. "


Dat snap ik, ze gaf aan, we proberen het hiermee, wanneer het terug komt kunnen we kijken waar het vanaf komt, maar kijk dit eerst aan. Ik heb haar gezegd dat het toch logisch is dat het terugkomt? Dit bestrijd de oorzaak toch niet? Zij zei me toen dat het wel weg kon blijven.

Luister zij heeft ervoor geleerd dus ik mag toch zeker aannemen dat ik er goed aan doe, als ik doe wat ze me verteld.

Ik voer Carnibest.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"

Luister zij heeft ervoor geleerd dus ik mag toch zeker aannemen dat ik er goed aan doe, als ik doe wat ze me verteld.
. "


Dat dacht ik ook de eerste keer dat de uitslag echt extreem werd en ik medicijnen kreeg, maar ik kreeg anti biotica en prednison, die tijdelijk de irritatie onderdrukt maar niet geneest of voorkomt, dus als je kuurtje af is begint het weer opnieuw..

Als de irritatie bij wijze van spreken komt door een incident, bijvoorbeeld een wespensteek, ja dan komt het niet meer terug.. Maar in Chels d'r geval blijft het terugkomen omdat ze ergens allergisch voor is waar ze blijkbaar dagelijks mee in aanraking komt..

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"

Dat dacht ik ook de eerste keer dat de uitslag echt extreem werd en ik medicijnen kreeg, maar ik kreeg anti biotica en prednison, die tijdelijk de irritatie onderdrukt maar niet geneest of voorkomt, dus als je kuurtje af is begint het weer opnieuw..

Als de irritatie bij wijze van spreken komt door een incident, bijvoorbeeld een wespensteek, ja dan komt het niet meer terug.. Maar in Chels d'r geval blijft het terugkomen omdat ze ergens allergisch voor is waar ze blijkbaar dagelijks mee in aanraking komt..
"


Dan mag ik me een andere DA gaan zoeken, want ze zei letterlijk: Owja dit zijn precies de tekeken van een allergie.

En me dan toch deze medicijnen voorschrijven.. Als hij het terug krijgt, zal ze dat ook te horen krijgen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Tuurlijk, ik bedoel ook niet dat je een dierenarts niet meer kan vertrouwen. Als het een allergie is komt het sowieso terug als je stopt met de medicijnen, dat is mijn punt;-) Ik zou dan eerder laten onderzoeken wat voor allergie het is, zit het in het voer of komt het van buitenaf, en dan verder gaan met een behandelplan.

honden page profiel Sharon & MarleySharon & Marley

honden foto van Sharon & Marley

Honden kunnen allergisch zijn voor vlooien, ook al heeft hij op het moment geen vlooien. Als hij bijvoorbeeld een week gelezdn ook maar een beet van 1 vlo heeft gehad kan hij daar een allergische reactie op krijgen wat weken lang kan duren..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Irritatie en zwarte puntjes?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^