Zwarte pup mee naar dierentuin morgen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Hallo,

Even een vraagje, morgen willen wij met ons gezin naar Rhenen ouwehands dierentuin. Omdat daar honden
binnen mogen willen we uiteraard onze 5 maanden oude zwarte Barbet meenemen. Daar hebben we de dierentuin op uitgezocht. Maar nu het ineens toch zomer is (fijn!) vraag ik mijn af of er gevaar is voor oververhitting..uiteraard gaan we goed voorbereid op weg in een auto met airco (uurtje rijden) en de nodige flesjes water en eten. We gaan met kleine kinderen en zullen ook in het park de nodige rustperiodes inlassen, als de kinderen spelen in de speeltuin bijv. maar is dit voldoende? Iemand al een in Rhenen geweest met hond en warm weer? Alvast bedankt voor antwoorden en meedenken!

Gr, Andrea

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwarte pup mee naar dierentuin morgen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik zou het niet doen nee. Zeker gevaar voor oververhitting. Sowieso is het te veel voor je pup denk ik, zo'n hele dag en het zal inderdaad wel druk zijn.

honden page profiel Kit en Sky Kit en Sky

honden foto van Kit en Sky

Ik zou het ook niet doen. Heel veel indrukken voor je hond en de temp is echt veelste warm voor ze nu!
Ik ga met deze hitte alleen s' morgens en later op de avond wandelen met Sky de rest van de dag alleen even naar de goot om te plassen en te poepen.

honden foto van Merlin,Safira,Nikita en Ceylan

Ik zou het zeker niet doen.
Mijn pup heeft ook een zwarte vacht,en ik laat haar in de tuin tot ongeveer 11.30 en dan moet ze naar binnen voor overhitting te verkomen.

honden page profiel Tiamo  ^_^  DyunaTiamo ^_^ Dyuna

honden foto van Tiamo  ^_^  Dyuna

Hallo Andrea,

Zwart, wit of bruin ik zou in geen enkel geval geen hond of welk ander dier dan ook meer meenemen als het gaat om een dagje uit bij zulk warm weer. Naar mijn idee doe je ze daar geen plezier mee. De warmte is al vermoeiend genoeg lijkt mij. Pup of volwassen ben ik persoonlijk van mening dat met deze temperaturen een dier beter rust kan hebben en beter niet "belast" kan worden. Maar dit is mijn persoonlijke mening.

Gr. sjattukuh

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Ik heb begrepen dat het morgen erg warm word. Mijn keuze zou het dan niet zijn om in een dierentuin te gaan lopen met welke hond dan ook of je moet zeker weten dat ze heel goed tegen de warmte kunnen.

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Beste Andrea,

Wat goed dat je de vraag van tevoren stelt en je dit afvraagt. Veel mensen staan er volgens mij niet eens bij stil of het een goed idee is en hoe ze zo'n dag moeten aanpakken.

Goede voorbereidingen of niet, ik raad het echt af. Vijf maanden is nog erg jong. Met je dagelijkse wandelingen moet je hier al rekening mee houden. 5 minuten wandelen x aantal maanden dat je hond oud is. In jouw geval dus niet langer dan 5x5 = 25 minuten wandelen. Daarna zeker een uur rust.

Met warm weer is het helemaal goed opletten. Is het boven de 22 graden, dan mag je al niet meer fietsen met een hond. Laat staan wat vermoeiend welke activiteit ook is met warmer weer. Daar valt wandelen ook onder. Het asfalt wordt heet en de hond zoekt het liefst verkoeling, welke leeftijd ook.

De dierentuin is een intensieve activiteit. Wat een hoop nieuwe geuren, spelende/schreeuwende/rennende kinderen, een lange autorit met airco en dan het hele warme weer als je uitstapt. Een onbekende omgeving. Allemaal prikkels die een hond uitputten.

Ben je in de gelegenheid dat iemand op jullie pup kan passen? Of heb je een fijne oppas waar je pup naartoe kan? Geniet lekker van het dagje uit in Rhenen zonder dat je je zorgen hoeft te maken om je pup.

Alle goeds,


Eva en Raaf

Anoniem (Gast)

Ja, ik had zelf ook al veel twijfels...vandaar toch maar even vragen.
Duidelijk advies, niet doen, dank!

Andrea

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik begrijp dat je je er op hebt verheugd, maar echt het wordt morgen meer dan 27 graden, en rhenen ligt toch een beetje ingebouwd, misschien nog wel warmer daar.

volgende week zou het minder worden, dan een dag er voor uittrekken.

hier wordt niets gedaan met deze warmte, smorgens om vijf uur lekker gewandeld zo,n twee uurtjes in de blauwe stad, en dan nog een keer om half 11, en dan bemerk ik al kan ze zwemmen dat het toch al heel erg warm is, uitstellen .

heus er komen nog voldoende dagen om naar rhenen te kunnen , ik wil ook graag een keer met bamse naar rhenen, lijkt me leuk, maar dan moet het echt minder warm zijn. :-D

honden page profiel Iris + Shira! en Bibi!Iris + Shira! en Bibi!

honden foto van Iris + Shira! en Bibi!

Goed dat je je verdiept! Ik zou zelf al geen plezier beleven aan de dierentuin bij 30 graden...mijn honden doe ik dit dan zeker niet aan.

Anoniem (Gast)

Het kaartje voor de hond hou ik dan maar voor een keer in het najaar, maar ik kan niet nou 2 kids teleurstellen dus gaan we met een lach (en veeel drinken) er toch een leuke dag van maken.
En de buren laten de hond uit en geven hem tussendoor aandacht, fijne buren!

Dank allen!
Andrea

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zwarte pup mee naar dierentuin morgen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: honden namen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^