Zelfverzekerde pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Goedenavond,

Ik heb weer even een vraagje aan jullie ervaren baasjes; toen wij Juno kregen 5 weken geleden was hij de eerste paar dagen (logisch) wat angstig. Elke andere hond kon hem een onderdanigheids plasje laten doen, en als hij iets echt eng vond gromde/blafte hij zelfs een beetje. Na een weekje was dit al helemaal over en nu krijgen we zelfs soms een compliment met hoe heerlijk zelfverzekerd onze pup al is. Staartje staat altijd te kwispelen ookal staan er 3 grote blaffende honden om hem heen (hij heeft ook de neiging de pittigste honden uit te kiezen.)

Nu is het een pup die houd van behoorlijk stoeien. De honden waarmee hij het liefste speelt zijn groot, en hij plukt ze het liefst kaal, bijten vind hij een enig spelletje. Voorheen als een hond er niet van gediend was, was een grom of bijtje in de lucht voldoende om hem af te laten druipen, maar sinds kort heeft meneer hier geen boodschap meer aan. Hij blijft 'uitnodigen' tot spelen. Er is nog geen hond geweest die dan echt heeft gebeten, ookal had dat me in sommige situaties ook niet verbaast. Meestal roep ik Juno dan bij me (met mazzel komt hij naar mijn supersnoepje, anders haal ik hem op) en lijn ik hem aan en maak ik hem even verder weer los.

Nu waren we gisteren ergens waar ook een engelse bulldog pup was. Deze bulldog vond Juno erg spannend en ging gelijk op zijn rug liggen met zijn pootjes in de lucht. Hij deed verder niks. Juno ging eigenlijk gelijk op hem staan/liggen, en beet hem in zijn nekvel. De pup had geen pijn hiervan geloof ik, want er kwam geen (verbale) reactie op. Maar in onze optiek was Juno niet meer aan het 'spelen' met deze hond, aangezien het echt van een kant kwam, en Juno hem gewoon op de grond hield.

We wisten niet zo goed hoe we dit konden oplossen weer. Op dat soort momenten reageert hij namelijk niet op afleiding zoals een snoepje of speeltje. Ik ben op de grond gaan zitten en heb hem geprobeerd te remmen (soms werkt dit) maar dat was ook kansloos. We hebben hem maar eraf getrokken en aangelijnd.

Hebben jullie ideeen over hoe we dit het beste aan kunnen pakken? Hebben jullie honden dit ook (gehad)?

Om een indruk te krijgen van Juno, hierbij nog een link naar een filmpje. Dit was wel alweer 2 weken geleden. Aan het einde rent hij ook weer achter een op de vlucht geslagen hond aan, maar toen deze stilstond en gromde snapte hij de boodschap nog wel.

http://www.youtube.com/watch?v=dCAOnCrPhFo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zelfverzekerde pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Ik denk dat je het iets te negatief ziet. In je filmpje zie ik alleen maar ontspannen, spelende honden, en geen 'op de vlucht geslagen hond'. Achter elkaar aan rennen vinden ze gewoon leuk! En ja, je pup is een beetje brutaal. Een stabiele volwassen hond zal hem dit door lichaamstaal dan snel duidelijk maken, dat ie beleefd moet blijven.Laat hem veel in contact komen met rustige, stabiele honden en daar pikt ie zeker veel van op. En lekker spelen mag. Hij is een pup, dus z'n bewegingen zijn dartel en speels en vrolijk en hij is nog wat onbezonnen. Het hoort er allemaal bij!

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Wat een leuk speelfilmpje! Geweldig. Juno is leuk, ze likt eerst de hond aan de bek om te laten zien dat ze nog een pup is en helemaal niet eng en dan lekker spelen!

Onze pups hangen ook regelmatg in elkaars nekvel, onder het mom van spelen. Shadow gaat ook op zijn ru liggen om Spot uit te nodigen om hem te grijpen.
Sommige rassen spelen wel anders dan andere rassen, die van ons vinden het heerlijk om na te jagen en soort nepjacht te doen, de bulldog op onze puppycursus was meer van het sumo worstelen. Kan zijn dat pups van zulke verschillende rassen elkaars speltaal nie helemaal begrijpen..

Hier spelen onze twee honden
http://www.youtube.com/watch?v=MZ7dcthEzbk&feature=youtube_gdata_player

Mireille

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Bedankt voor jullie reactie. Hij deed dit dus ook keurig, en de hond van het filmpje gromde dus 5 sec later naar hem, en toen begreep hij de boodschap. Het is pas sinds een paar dagen dat hij echt kleine pupjes 'pakt'. Net ook weer bij een labrador pupje van 14 weken.

Overigens is hij net tijdens dezelfde wandeling wel ook gecorrigeerd door een volwassen hond, waarbij hij een paar keer piepte. Dus ik denk dat we hem idd veel aan volwassen duidelijke honden moeten gaan bloodstellen, en hopelijk dat hij dan de pupjes ook met wat meer respect gaat behandelen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zelfverzekerde pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^