Snap het niet helemaal...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RaphaelaRaphaela

honden foto van Raphaela



Hoi hoi,

Ik ging net lekker met kimba bij de vijver wandelen. Eindelijk eens geen kl*te vissers dus kon Kimba weer eens ff lekker los.. Alles ging goed tenminste tot de terug weg. De eendjes en ganzen zwemmen altijd met me mee via de waterkant omdat ze nu gewend zijn dat ik ze elke ochtend voer dus Kimba vind het altijd maar een beetje raar.. Er is 1 gans die altijd blaast en dan wil die Kimba aanvallen( het baasje van de ganzen :-) ) Ik blaas altijd gewoon hard terug dan mompelt die weer terug na z’n familie.. Vandaag schrok er dus 1 eend van mij blazen en begon wild te doen.

Kimba vond het blijkbaar erg interessant en spring zo het water in en zwom na het eendje toe. Ik ben me rot geschrokken want ze kan niks in het water beginnen tegen die ganzen.. Eerst rustig Kimba kom! Nee hoor geen reactie.. Ik raakte een beetje in paniek want zag het al helemaal voor me.. Ik wist niet wat ik moest doen dus ik dacht als ik nu keihard wegren en net doe alsof ik ga vluchten.. Dan moet ze wel komen toch?
DOEIIIIIIIIII KIMBA en rennen als een gek (Wat voelt dat vreselijk zeg) Ze keek om en wat een bang hondje zag ik toen :'( Ze ging echt helemaal na lucht happen en was super snel uit het water ( ze kon me niet zien, ik haar wel) Ik ben nog een paar meter doorgerend want ze was echt paniekerig omdat ze me niet zag. Daar kwam ze dan ik heb nog nooit zon omhelsing gehad, ze kroop helemaal in me weg en ik kreeg allemaal kusjes. dat duurde helaas maar 10 sec en toen ging ze me bijten en niet zomaar bijten ze was echt boos op me!

Wat vinden jullie hiervan ? Op het moment dat ze ging bijten ben ik opgestaan en geprobeerd haar rustig te krijgen door rustig te praten en geen bewegingen te maken. Ze klemde haar poten om me been heen en ging maar door.. Waarom ? ik doe toch rustig ? Ik heb haar beloofd het nooit weer te doen..

Heb ik wel goed gehandeld?

Ik ben benieuwd na de reacties.

Groetjes Raphaela
.










Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Snap het niet helemaal... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RaphaelaRaphaela

honden foto van Raphaela

ff naar boven plaatsen O-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik kan me alleen maar bedenken dat het ,het overschot aan energie was wat ze kwijt moest.
De angst zat er denk ik goed in toen ze je niet weg zag gaan en niet snel genoeg naar je toe kon en je vervolgens niet meer zag.

En die spanning moest ze kwijt. Normaal zie je wel dat ze dan iets pakken wat in de buurt ligt.

Misschien is dat de verklaring.En zou je als je weer eens in zo een situatie komt op dat moment dat ze het niet kwijt kan even met stokken of bal of even samen rennen kwijt laten worden,

Groetjes marianne

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Wegrennen als een hond niet luisterd is trouwens soms best goed. Maar ik zou zelf trouwens stoppen met rennen als ik zag dat ze in paniek raken en proberen bij je te komen.
Op het moment dat je merkt dat je de aandacht hebt en de hond dus naar je luisterd maar alleen niet sneller kan zijn omdat die dus in dit geval in het water is, moet je hem juist belonen door te zorgen dat hij je ziet en je niet verder weg gaan.

Groetjes marianne

honden page profiel RaphaelaRaphaela

honden foto van Raphaela

Hoi marianne,

Dankjewel

Het is inderdaad erg gemeen eigelijk. Besef me na jou reactie ook dat ik te ver ben gegaan en allang had moeten stoppen. Pfff baal er van, nu heb ik zeker ook kans op een hond die bang is om het water in te gaan want WIE WEET rend ze dan weer keihard weg ?

Ik wist echt niet wat ik moest doen en dacht dus gelijk aan niet luisteren --> wegrennen/verstoppen
Ik geef haar eigelijk groot gelijk hoor..
Had me moeder ook niet bij mij moeten flikken toen ik nog zo jong was..

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Hoi Raphaela,

Dat Kimba jou beet was zoals Marianne al zij even de stress die ze had opgebouwt(adrenaline) even kwijt moest. Ik hoop dat je het nu begrijpt dat ondanks je rustig was Kimba even haar overtollige energie kwijt moest.

Je hebt goed gehandelt door rustig te blijven. :-)

Groetjes,
Wilma

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Ik denk niet dat ze nu altijd denkt dat als zij water in gaat jij weg loopt, want je hebt het toch goed laten eindigen. Je bleef rustig en ze kreeg een hartelijk ontvangst van je.
En dat blijft haar bij.
Denk eerder dat ze in vervolg meteen zal komen als je haar roept.
Dus jezelf niet te hard aanvallen hoor.

Groetjes Marianne

honden page profiel ThijsThijs 3 doggies

honden foto van Thijs

Dat doe je toch ook niet je maatje in de steek laten als 't gevaarlijk word. :-D :-D :-D
Vind 't wel leuk, net alsof ze kwaad is.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik denk ook dat het de stress was, maar je hebt goed gehandeld hoor!

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

als mijn honden niet luisteren roep ik doei en loop ik ook weg. Succes verzekerd. en dat bijten???? tja ik denk dat ze even in verwarring was van alle prikkels die ze te verwerken heeft gekregen en dat jij de eerste was op wie ze dat moest afreageren. Maar goedkeuren mag je dit dus niet he dus dan meteen weer negeren en verderlopen tot ze netjes meeloopt en dan weer belonen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Snap het niet helemaal... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^