Welke commando hebben jullie je hond per ongeluk geleerd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Soms zijn er van die dingen die je hond oppikt maar waar je eigenlijk niet echt mee bezig was om ze het te leren. Zo zat ik laatst te denken dat ik een ander woord moet hebben voor 'kom'. Ik heb dat verprutst omdat ik het voor teveel verschillende dingen gebruik, meelopen, hierkomen, doorlopen... Je kent het wel ;-)
Nou,ik heb een perfecte nieuwe; het geluid van een ziplock zakje. Pakte daar laatst thee uit, twee pups komen van verre aangestormd en naast me zitten. Bedacht me later dat daar op vakantie de runderoren in zaten... Het is alleen wat lastig om nu te steeds te gaan wandelen met zo'n zakje op zak :-D

Bij Janouk was het 'let op' als hij aan de andere kant langs een paal oid liep waardoor de lijn er omheen vast kwam te zitten. Ik zei het dan vaak als reflex. Op een gegeven moment hoefde ik dat maar te zeggen of hij keek en sprong er aan de goede kant langs. Idem met steppen; een enkele keer zijn ze aan weerszijden van een paaltje of boompje gegaan, koppen tegen elkaar maar al heel snel reageerden ze daar ook op 'let op' door de situatie in te schatten en dezelfde kant te nemen. Heel handig, merk nu ineens dat de pups dat weer moeten gaan leren ;-)

Groet, mireille

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke commando hebben jullie je hond per ongeluk geleerd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

"DoDo" doen.

Alhoewel theoretisch DoDo doen gaan slapen betekent,
betekent het voor mijn honden, wakker worden, naar buiten en gaan plassen.

Om uiteraard nadien DoDo te gaan doen (wat ze eigenlijk al deden op dat moment, maar ik nog niet )

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames 2 doggies

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Onze Jack Russel gaat bij het stofzuigen en dweilen uit zichzelf alvast op de deurmat zitten. Ze weet dat als ik klaar ben met dweilen ze mee mag en niet over de natte vloer mag lopen...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik heb Mikey per ongeluk geleerd de aanstekers van tafel te pakken en te komen brengen..
Dit komt omdat ik alles ruilde als ze wat pikte van tafel en het haar zo laten lossen. Maar dit deed ik door gelijk naar haar toe te lopen en gelijk lossen. Zodat het gepikte geen aandacht kreeg.
Maar met de aansteker was ik wat te makkelijk en dan riep ik haar (ja lui hè..) zodat ze het kwam brengen om los te laten.. Ja, dat spelletje had ze heel snel door.. en doet ze nu nog wel eens.

(Gelukkig kent ze ook het commando laat. Dus als ik dat neusje zie gaan richting aansteker en ik zeg laat is er niets aan de hand. Maar ja, als ik het even niet zie pakt ze hem weer en loopt dan vrolijk langs me van kijk eens wat ik heb :-) )

honden page profiel renske kids & woezelrenske kids & woezel 3 doggies

honden foto van renske kids & woezel

woezel heeft het commando achteruit eigenlijk geleerd terwijl ik daar op dat moment niet bewust heb gedaan Als ze bv aan de verkeerde kant van de boom terugloopt als ik haar aan de flexi heb dan zeg ik tegn haar woezel achteruit en dan gaat ze idd ook achteruit en komt dan aan de goede kant weer terug zodat ik niet moeilijk sta te doen met de lijn.

Ook is het zo leuk als ik een belonings snoepje uit de kast pak dan zit zij al uit zichzelf in de bench zonder dat ik wat hoef te zeggen erg makkelijk hoor haha

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor 3 doggies

honden foto van Noella en Igor

Als ik in het begin zei plasje doen ,deed ie kaka . Nu is hij één jaar en nu moet ik zeggen alléé nen dikke kaka gaan doen,dan gaat hij plassen . En als ie dan geplast heeft zeg ik en nu nog gaan plassen,en gaat hij een drolletje leggen. Hij heeft gewoon de zinsbouw in zijn hoofd opgeslagen ;maar dan wel andersom.
Ja bij een hond is dat normaal . Dus ,als je in plaats van braaf  gij zijt een stout menneke ,en je stem niet verhogen bij de laatste zin ,gaat dat ook in zij mallemolen hoofdje opgeslagen worden.
Mijn schoonbroer zegt zijn commando's in het italiaans ,het is een politie hond geweest ,maar nu met pensioen. en dat is ook corect voor zijn hondenhoofd

honden page profiel Beau Beau 2 doggies

honden foto van Beau

wij hadden Beau per ongeluk geleerd te komen op het commando 'kiek es' (kijk eens)
Als we dan wat lekkers hadden zeiden we Beau, kom hier! Kies es! En dan wist ze dat we wat lekkers hadden en kwam ze er aan ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

"

(Gelukkig kent ze ook het commando laat. Dus als ik dat neusje zie gaan richting aansteker en ik zeg laat is er niets aan de hand. Maar ja, als ik het even niet zie pakt ze hem weer en loopt dan vrolijk langs me van kijk eens wat ik heb :-) ) "


Ja, die kijk eens wat ik heb pas die ken ik ;-)

Mireille

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno 2 doggies

honden foto van Jackey & Bruno

Bij mij is "hebben jullie honger?!" aangeleerd, als ik nu zeg hebben jullie honger rennen ze naar de keuken! hahaha
Of, gaan jullie mee? Dan zitten ze al in de reistas! en ik merk ook dat als ik mijn jas aan doe, en ze in de tas gaan zitten van 'oke we gaan'

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 1 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

" Ik heb Mikey per ongeluk geleerd de aanstekers van tafel te pakken en te komen brengen..
Dit komt omdat ik alles ruilde als ze wat pikte van tafel en het haar zo laten lossen. Maar dit deed ik door gelijk naar haar toe te lopen en gelijk lossen. Zodat het gepikte geen aandacht kreeg.
Maar met de aansteker was ik wat te makkelijk en dan riep ik haar (ja lui hè..) zodat ze het kwam brengen om los te laten.. Ja, dat spelletje had ze heel snel door.. en doet ze nu nog wel eens.
"


Zolang ze niet ook met een sigaret in haar bek aan komt lopen en vraagt of je een vuurtje wil geven....,

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Bij mij is "hebben jullie honger?!" aangeleerd, als ik nu zeg hebben jullie honger rennen ze naar de keuken! hahaha
Of, gaan jullie mee? Dan zitten ze al in de reistas! en ik merk ook dat als ik mijn jas aan doe, en ze in de tas gaan zitten van 'oke we gaan' "


Bij onze vorige twee was het "hapje eten?". Mijn man vroeg dat een keer aan mij, Janouk keek zo alert en lief omhoog dat ik hem toen maar een keer extra gegeven heb... Zijn teleurstelling was anders niet te verdragen...

Een andere was ook nog Gaan we racen als we gingen steppen. Als ik dat zei en meneer draaide zich om op zijn kussen, hoefden we trouwens okk echt niet te gaan...

Spot en Shadow schieten na het wandelen meteen de bench in, daar krijgen ze nl hun eten...

Mireille

honden page profiel Roos & PipRoos & Pip 2 doggies

honden foto van Roos & Pip

Ik zei elke x tegen Pip als ze door de verkeerde deur naar binnen wil, of een andere kant op wil lopen dan dat ik doe 'andere kant'. nu gaat ze als ik dat zeg ook echt de andere kant op. zo slim. ;-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 1 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

"

Zolang ze niet ook met een sigaret in haar bek aan komt lopen en vraagt of je een vuurtje wil geven...., "


Haha LOL :-D

honden page profiel JudeJude 2 doggies

honden foto van Jude

Ik heb Nero perongeluk het commando 'andere kant' aangeleerd. Eigenlijk van pup of aan zei ik steeds heel droog: andere kant, wanneer Nero aan de verkeerde kant van een paal langs wilde lopen. Nu weet hij dat wanneer ik dit commando geef, hij de andere kant op moet lopen. Handig als hij een stukje verder los loopt en een verkeerde kant op wil lopen!

Ook heb ik bij het commando zit, heel onbewust, altijd mijn vinger tegen mijn neus aan getikt. Wanneer hij nu niet luistert naar het commando, zoek ik oogcontact en laat ik het gebaar zien, 9 van de 10 keer gaat hij zitten zonder ik een commando hoef uit te spreken.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Niet een aangeleerd commando, maar als ik mijn hand voor haar hou slaat ze haar 2 voorpootjes erin :-)

En als ik zeg "wil je een noepie?" dan gaat ze héél mooi zitten en krijgt ze een klein snoepje :-)

Als ze voor de zoveelste keer naar de keuken dendert (waar poes Puk is) dan hoef ik maar in mijn handen te klappen en ze stopt. Soms... Het werkt dus nog niet altijd ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

leuk al die geleerde commandoos. :-D

was even aan het verzinnen, maar van het fietspad af.......

aan de kant, en dan ging ze aan de kant, er kwam immers een fietser of loper aan, nu wil ik dat ze niet op het fietspad loopt. en zegt...aan de kant, en dan kijkt ze wat er aan komt. NIETS.

en dan zie ik haar verbaasde blik :-D :-D

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Niet zozeer commando's, maar wel veel gedragingen en woorden die niet bewust zijn aangeleerd.

Uiteraard kijkt ook Sam op bij 'eten', dus als ik mijn vriend vraag wat we gaan eten, springt Sam op... Niet helemaal de bedoeling. Ik zeg eigenlijk ook nooit 'eten' tegen hem. Meer in de loop: ik zal Sam even eten geven. Hij pikt alles goed op dus. Zelfde bij 'wat zoek je?' Staat Sam voor m'n neus, klinkt als 'koekje'... O-)

Verder weet hij precies wat 'hoort' intussen, zonder dat ik daarmee actief aan de gang ben gegaan, is er meer ingeslopen eigenlijk. Goede kant (mijn kant) van lantaarnpalen langslopen, ineens bedenkt 'ie zich dan: oh nee, dit gaat niet werken, andere kant langs. Met een diepe zucht in de mand gaan liggen als ik de stofzuiger pak. Ik keek daar de eerste paar keren nogal van op: huh, doet 'ie dat echt? Heb ik hem niet geleerd. ;-)

Vind het altijd wel interessant om te zien hoe slim onze doggies eigenlijk zijn. Werkelijk alles pikken ze op, er wordt zelf nagedacht etc. Leuk om te zien!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

wij lopen wel eens op smalle paadjes en dan vind ik het wle zo fijn als hij achter me loopt, heb het hem helemaal neit aangeleerd maar toen ik de trap af ging zei ik harley achter en hij liep achter me de trap af, eenmaal onderaan begon hij trots te kwispelen.

ook het comando: "hou je vast"is perongeluk aangleerd.
hij ligt bij mij in de auto onder/ achter de stoel.
als we stil staan dan staat hij op de achterbank om te kijken waar we zijn maar als we gaan rijden wilt ihj zo snel mogelijk onder/achter de stoel liggen.
telkens als het stop licht groen werd riep ik: "hou je vast". hij heeft wel degelijk door wat het betekent want ik zei het laatst ook om te kijken of hij er op reageert en jwawel hoor, ook was het nog niet groen.

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

vloer dwijlen.
iedere keer als dani heeft gedronken word de vloer met een lekker natte bek schoon gemaakt, ook de bank en het kleed worden mooi schoon gemaakt! goed he! ;-)

Anoniem (Gast)

J.J. kent verschillende onbewust aangeleerde ´commando´s´: eten, poepen, mee, ga je mee naar Lara en Yourie (dat zijn de honden van mijn ouders), geef (dan gaat hij het dichtstbijzijnde voorwerp halen wat hij ziet en komt het in je hand geven...bijv. schoenen) en puppie-bedtijd (dat zeg ik altijd als we naar bed gaan, dan gaat JJ op zijn bankje liggen en krijgt nog iets lekkers...hij stormt echt naar zijn bankje toe dan).

honden page profiel NalaNala

honden foto van Nala

Wij hebben in de buurt een stukje uitlaatstrook langs een rustig weggetje waar heel af en toe auto's rijden. Het is een beetje een achterafstraatje, dus nooit druk. Toch wilde ik niet dat Nala op de weg zou lopen, voor het geval dat. Dus telkens als ze van het gras af ging en ze ging op de weg lopen, zei ik:'Nee, op het gras.' In het begin leidde ik haar dan weer met alle vier de pootjes op het gras, nu weet ze het en gaat ze zelf al op het gras lopen.

Als we van het ene uitlaatstuk naar het andere gaan, moeten we een rustig achterafstraatje oversteken, waar doordeweeks wel wat auto's rijden, maar vaak niet. Het is eigenlijk een parkeerplaats, vandaar. Maar Nala heeft daar nooit over mogen steken zonder te wachten, omdat ze daar altijd los loopt. Eerst natuurlijk laten zitten naast je, en dan mee nemen naar de overkant, zoals een pup dat leert, maar nu: Nu kan ze op afstand zonder commando al weten dat ze daar moet zitten en wachten, totdat ik zeg;"oversteken!". Als ze dan eenmaal oversteekt, moet dat van mij nog snel gebeuren ook, dus niet treuzelen. Dat weet ze, want dan zeg ik altijd:'En meteen op de stoep.' Dan gaat ze braaf naar de stoep rennen en het laatste stuk over de stoep lopen.

Tegenwoordig hoef ik al die dingen niet eens meer te zeggen, ze weet het gewoon.
Wat alle voorgangers zeiden, dat heeft Nala ook grotendeels: met uitgaan (ga je mee?), om een paal lopen ('dat gaat niet lukken', en ze draait meteen om en gaat de goede kant uit) en als ze nat is van het zwemmen en ze komt thuis en ik zeg 'zo, en nu lekker afdrogen' dan gaat ze zitten, met beide pootjes omhoog, heel zielig piepen, met dat staartje heen en weer en zodra je een handdoek pakt stormt ze op je af om afgedroogd te worden, heel lief! ;-)

honden page profiel Prins J.J.Prins J.J.

honden foto van Prins J.J.

" J.J. kent verschillende onbewust aangeleerde ´commando´s´: eten, poepen, mee, ga je mee naar Lara en Yourie (dat zijn de honden van mijn ouders), geef (dan gaat hij het dichtstbijzijnde voorwerp halen wat hij ziet en komt het in je hand geven...bijv. schoenen) en puppie-bedtijd (dat zeg ik altijd als we naar bed gaan, dan gaat JJ op zijn bankje liggen en krijgt nog iets lekkers...hij stormt echt naar zijn bankje toe dan). "


Oeps! Dit was ik...vergeten in te loggen O-)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Veel van wat de honden oppikken is ontstaan door gewoonte. Hier een voorbeeld van Denzel. Als hij na het loslopen weer aan de riem moest zei ik altijd "riem om" en klikte de musketon aan zijn halsband. Nu zeg ik niets, klik met de musketonhaak en Denzel komt naar me toe lopen, gaat keurig naast me staan zodat ik hem kan aanlijnen. ;-)
Ook heb ik hem, per ongeluk, het commando "schudden" aangeleerd. Als hij nat was en hij ging zich uitschudden zei ik altijd: zo, das lekker hè, schudden" Als ik nu "schudden" zeg gaat hij zich uitschudden.......makkelijk! 

Maar het meeste ontstaat door gewoonte, altijd hetzelfde ritueel en gaat zonder commando. Als ik een kluif of de etensbak pak rennen ze naar de bench, ga ik stofzuigen gaan ze in hun mand liggen, na het wandelen wordt, zonder commando, alle poten om de beurt aangegeven, als we gaan fietsen staat Denzel direct aan de goede kant van de fiets, keuken is verboden terrein dus lopen ze tot waar de houten vloer over gaat in de tegelvloer van de keuken (open keuken). Grappig is (vind ik) dat ze ook 's nachts niet de keuken in lopen. We hebben het een keer gefilmd.....als 's avonds de tv uitklikt schieten ze overeind voor hun laatste wandeling en zo kan ik nog wel even doorgaan.

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino

honden foto van Eline & Vino

Ik heb Vino perongeluk 'waar is je bal' aangeleerd.
Niet erg dat ze het kent dan moet ik zelf de bal nietmeer pakken. O-) ;-)

honden page profiel Amélie†Amélie†

honden foto van Amélie†

Het woordje "koffie", is hier het sein om in de benen te komen. Zelfs Amélie, met haar 11 weken oud, weet inmiddels al dat "koffie" een stukje leverworst betekent! Ze gaan allebei netjes klaar zitten voor hun traktatie.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Ojaaaaa!! bedenk ik me net, Als ik "de kip" weg gooi, dan haalt Bruno die weer op, maar soms pakt Jackey hem en laat hem dan weer vallen, dan zeg ik bruun, pak je kip!! en dan rent hij terug om de kip te halen! Dit zei ik eigenlijk gewoon voor de fun, en hij deed het nog ook!

Nu gaat de kip overal mee naar toe, en als ze bij mijn schoonouders zijn geweest en ze enthousiast in de reistas gaan zitten dan zeg ik wel eens, bruun je vergeet je kip! dan stapt hij serieus uit de tas, pakt de kip en sleept hem de reistas in!!! Deed hij ook ineens, heerlijk vind ik het!

jackey is wat minder geïnteresseerd, die pakt dan de kip en uit enthousiasme van joehoe ik heb de kip! valt de kip uit zn mond en komt zonder iets bij me aan! hahaha

honden page profiel Romina, Cooper* en WillowRomina, Cooper* en Willow

honden foto van Romina, Cooper* en Willow

"Gaan we knuffelen"

In het begin zei ik het gewoon onbewust tegen Cooper als ik met hem wou knuffelen. Ik ging dan naar z'n mand & hij kwam dan in mijn armen liggen.

Als ik nu vraag of we gaan knuffelen, loopt hij vanzelf al naar zijn mand & wacht hij tot ik erop lig :-D

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

" "Gaan we knuffelen"

In het begin zei ik het gewoon onbewust tegen Cooper als ik met hem wou knuffelen. Ik ging dan naar z'n mand & hij kwam dan in mijn armen liggen.

Als ik nu vraag of we gaan knuffelen, loopt hij vanzelf al naar zijn mand & wacht hij tot ik erop lig :-D "


aaaaaaaaaaaaah dat vind ik lief !!!! Wat schattig zeg!!

jackey rent wel op me af als ik vraag om een zoentje!

Mag ik een zoentje? zeg ik dan en dan komt hij me helemaal onder likken! Als ik bruno roept voor een zoentje krijg ik een vluchtige lik (vaan 2 snelle likjes) over mijn mond en dan gaat hij weer verder spelen haha

honden page profiel Doesjka:,Laika&SnowyDoesjka:,Laika&Snowy

honden foto van Doesjka:,Laika&Snowy

de woorden vrouwtje en baasje.
Soms dan ben ik met de katten bezig en dan zit ik tegen ze van zo hebben jullie weer van het vrouwtje eten gehad. Dan rennen beide honden naar het raam dan denken ze dat baasje of vrouwtje eraan komt.
Als er bijvoorbeeld iets fout gaat en we zeggen ohh ohh dan rennen ze meteen naar de deur.
En we kunnen ook niet zeggen van ben ff plassen dan rennen ze ook naar de deur, dan denken ze dat ze uit mogen. :-)

honden foto van delilah, (mede)baasje van drum

als er iemand aan de deur komt. zeggen we wie is daar dan= en dan gaat drum kijken uit het raam.

en voor zn eten zeggen we eten?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke commando hebben jullie je hond per ongeluk geleerd?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^