Hoe de aandacht van je hond krijgen, buiten los (waar hij eventueel andere honden zien)???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChellieChellie

honden foto van Chellie

Hallo,

Ik zat te lezen in het onderwerp over CM en op een van de eerste pagina's stond een reactie van (ik geloof) Wilbert waarin een filmpje was te zien van Ian Dunbar..

Ik heb inmiddels behoorlijk wat filmpjes op Youtube van hem bekenen en dat klinkt super.

Ik ben vooral geintereseerd in het stukje waarin hij verteld dat het voor de hond leuk moet zijn om naar jou toe te komen terwijl hij een andere hond aan het besnuffelen is.. Dit kun je doen met koekjes en met balletjes..

Wat als koekjes en balletjes nou net niet interessant zijn voor jou hondje? Fellow vind brokken/koekjes wel lekker maar hij is naar mijn idee te verlegen om er wat voor te doen. hij neemt hem aan als je het brokje echt aan hem geeft maar als ik hem er iets voor wil laten doen.. voorbeeld: rollen, of aan de voet dan denkt hij dat hij niet voor hem is bedoelt en loopt hij weer weg. net als wanneer hij het koekje aan wil nemen en je hem 2sec stevig vast houdt. dan laat hij hem weer los.. (naar mijn idee zegt hij dan verlegen oohh,, sorry is hij niet voor mij)

en balletjes/speeltjes die zijn al helemaal niet interessant.

Iemand tips ideeen? hoe ik zorg dat ik leuker ben als een andere hond of iets in die geest???

Hij luisterd trouwens al erg goed als er niks anders te doen is!! we trainen best wel veel gaan samen naar lekkere rustige stukken om te lopen en als ik hem roep komt hij eigenlijk altijd, krijgt hij in de meeste gevallen een paar brokjes en zijn we allebij zeer tevrede, als er andere honden zijn, dan is meneer oost indisch doof haha

Tips?

(ik had deze reactie ook al in het andere topic geplaatst maar iedereen was zo druk met discussies dat mijn berichtje niet echt meer opviel en ik hier dus geen reacties op heb gehad)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe de aandacht van je hond krijgen, buiten los (waar hij eventueel andere honden zien)???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Oe ik ga dit even meelezen, heb er ook een zoals de jouwe!

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

eerst oefenen aan de lange lijn,, kijken wat voor hem intersant is om naar jou te komen,, misschioen iets van kaas of hondenworst wat sterk ruikt ;-)

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex

honden foto van  Luna en Flex

Ik lift ook even mee O-)
Luna komt ook niet als er bijv andere honden zijn. Ze is niet te lokken met kaas, worst, koekje, pens, frikandel, bal, piepspeeltjes enz...

Thuis en aan de lange lijn doet ze het natuurlijk wel pffff

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Mijne reageert wel op piepspeeltjes, vindt ze reuze interessant! Neem soms ok de gehele flirtpole mee, dan luisterd ze super goed!

Maar heb toch ook wel graag dat ze luisterd als ik die niet bij me heb O-)

honden page profiel ChellieChellie

honden foto van Chellie

Fijn dat ik niet de enige ben met dit probleem, hopen dat er iemand met een top oplossing voor ons komt! ;-)

Vivian alsvast bedankt voor jou reactie! Kan het een keer proberen, misschien dat iets mega lekkers hem iets enthousiaster maakt..

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Ik heb daar 1 commando voor: "KAAS"
Dit heb ik Frodo aangeleerd door een blokje kaas voor zijn neus te houden en het commando te geven.
Eerst in de tuin en steeds uitgebouwd.

Wanneer ik hem in het bos bij me wil hebben roep ik "KAAS" en staat Frodo binnen een tel naast me om zijn blokje kaas in ontvangst te nemen. Wel neem ik dus ALTIJD met een wandeling blokjes kaas mee en alleen bij deze oefening krijgt hij kaas. Ik doe het in het bos altijd een paar keer zodat het commando erin blijft. Als hij andere honden ziet en ik roep "KAAS" komt hij vrijwel altijd maar als hij eenmaal bij de honden is en hij is volop met ze bezig dan krijg ik hem er niet mee terug en ben ik zelf dus te laat geweest.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Hoor toch veel over kaas, toch ook maar eens proberen, gewoon blokjes kaas maakt het nog uit magere of wat dan ook?

Ja als ze eenmaal aan het spelen zijn, spelen ze, laat ik ze lekker spelen maar zou het wel fijn vinden als ze luisterd voordat ze bij de hond is O-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hoe beter je band wordt met je hond, en hoe beter je hond in zn vel zit, hoe eerder dat hij komt.
Ik heb aan Fedor gemerkt dat hij nooit verder dan 50 meter van me weg gaat, hij blijft me in de gaten houden. Ook als er een andere hond bij is die wel verder gaat, hij niet.
Ik loop voortaan gewoon door, en uiteindelijk komt hij. En dat uiteindelijk word steeds sneller. ik roep niet meer, ik loop gewoon verder. Dikke beloning als hij komt natuurlijk.

Het kan ook nog zijn dat prikkels van de omgeven gewoon te sterk zijn. Hij kan het gewoon niet. Dat is niet omdat hij de bewuste keuze maakt om niet te komen, ik denk namelijk niet dat honden redeneren zoals mensen, maar dat er in zijn hoofd al zo veel gebeurd aan geuren en signalen dat hij jou gewoon echt niet hoort. Wat je daaraan kan doen is werken aan rust in je hond. Hoe meer rust em zelfvertrouwen, hoe minder al die prikkels op hem inwerken en hoe meer ruimte er is voor jou.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

" Ik heb daar 1 commando voor: "KAAS"
Dit heb ik Frodo aangeleerd door een blokje kaas voor zijn neus te houden en het commando te geven.
Eerst in de tuin en steeds uitgebouwd.
Wanneer ik hem in het bos bij me wil hebben roep ik "KAAS" en staat Frodo binnen een tel naast me om zijn blokje kaas in ontvangst te nemen. Wel neem ik dus ALTIJD met een wandeling blokjes kaas mee en alleen bij deze oefening krijgt hij kaas. Ik doe het in het bos altijd een paar keer zodat het commando erin blijft. Als hij andere honden ziet en ik roep "KAAS" komt hij vrijwel altijd maar als hij eenmaal bij de honden is en hij is volop met ze bezig dan krijg ik hem er niet mee terug en ben ik zelf dus te laat
geweest. "
Ja, haha, ik heb er dan altijd standaard een Labrador bijO-) ik roep Fedor, meestal speelt hij met een net zo lompe lab, en die ruiken dat ik kaas heb.. Fedor rent nog rondjes en die lab zit voor mn neus te kwijlen, haha!

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

wat bij mijn ook heel goed hep zijn die gelukvogeltjes van de c1000 daar komt die ook op af en dan beloon ik hem ;-)

honden page profiel ChellieChellie

honden foto van Chellie

Reactie op Wendiej
We moeten dat kaas toch echt maar een keertje uit gaan proberen! gebruik jij dan ook nog wel het commando HIER of is deze vervangen door het commando KAAS?

Reactie op Vivian
Haha ja we hebben van alles al maar speelgoed is echt niet belangrijk, ook niet als het piept..
Met mijn verjaardag had ik wel 6 balletjes van de action gekregen met een piepje erin.. Hij heeft er nog nooit naar om gekeken.. sinds vorige week heb ik een gat in een van de balletjes gekinpt en er brokjes in gedaan, dit is wel een succes! hij heeft eindelijk wat eigen vermaak wat betreft speeltjes (een beetje het KONG idee, verder heb ik nog niets gevonden dat hij leuk vind.

Reactie op Zonnetje
Ik denk dat de band tussen mij en Fellow al erg sterk is als je nagaat dat wij hem pas sinds 1 april hebben.
Het is een geadopteerd hondje wat bang is voor van alles en vooral voor iedereen.. We hebben hem uit Roemenie geadopteerd met een leeftijd van 3,5 maand.
Toen hij hier kwam vertrouwde hij dan ook iemand. ik ben eigenlijk altijd bij hem en neem hem overal mee naartoe + dat ik met hem train bij de puppy cursus.
Ik merk idd net als jij dat hij opzich wel netjes in de buurt blijft. hij is veel ste bang alleen zonder mij, opzich zijn vreemde honden ook niet het grootste probleem want in eerste instantie is hij er toch bang voor. als hij eenmaal speelt tja dan maak ik geen kans meer en luisterd hij echt niet meer. haha wat ik gewoon belangrijk vind is dat als wij aan het wandelen zijn en er zit een visser dat hij daar niet naartoe rent en in de man zijn spulletjes zit te snuffelen (helemaal met vishaakjes enzo) Maar ik kan dan wel roepen maar dan krijg ik geen reactie..

en wat betreft zelf vertrouwen,, dat heeft hij nog bijna niet.. hij gaat op zijn rug liggen voor Player(de jackrussel) als hij bromt, is heel verlegen en als hij spontaan tegen iemand aanspringt schrikt hij er zelf van en gaat dan snel verlegen weer weg. terwijl niemand hem dit ooit heeft afgestraft, wij vinden het juist wel leuk als Fellow iets spontaans uit zichzelf doet. En als hij iets ziet wat er eerder niet stond, in de tuin bijvoorbeeld. dat begint hij op een veilig afstand te blaffen en te brommen. met de haren recht om hoog.

We doen erg ons best om hem zo goed mogelijk in zijn vel te laten zitten!

honden page profiel WendiejWendiej

honden foto van Wendiej

Mijn commando is KAAS, niet HIER.
Staat af en toe wat stom als je KAAS staat te roepen maar het werkt perfect.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Die dingen hebben gewoon tijd nodig denk ik. Je bent toch goed bezig dan?
Vanaf april, dan gaat het nu al behoorlijk goed, en wordt het alleen maar beter.
Is het heel erg dattie iet meteen komt? Ik vind het nooit zo'n probleem.
Maar probeer het eens: een stukje doorlopen, en kijk eens of hij dan wel komt. Wie weet helpt dat.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Chellie, ik weet niet hoe oud je hond is maar het kan zijn dat hij aan het puberen is, en puberen is bananen in je oren.

Kaas kan je wel gaan geven maar is wel erg zout,dus heel weinig geven, geen blokjes zoals wij die eten.

Zit hier zelf met een puber en wat bij ons goed werkt,is dat als de hond niet luisterd wij terug gaan naar de basis, op de hurken en de hond naar je toe roepen met je armen open om hem blij bij je te laten komen.
En verder als je iets ziet waarvan je niet wilt dat je hond daar naar toe gaat is te zorgen dat jij het eerder ziet dan de hond en de andere kant oplopen of hem aan lijnen.Dus bijv. een visser een paard met berijder ik noem maar wat op.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe de aandacht van je hond krijgen, buiten los (waar hij eventueel andere honden zien)???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: wat moet je er toch tegen doen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^