Hoe leer ik dit af?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Ik heb nu een logeepuppy, maar hij bijt steeds in m'n voeten en rijdt tegen m'n been aan. Hoe kan ik zorgen dat dit stopt?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer ik dit af?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael


streng NEE zeggen, niet op roepen of slaan.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

nee zeggen met je vinger omhoog en dan wel tegelijk de hond weg duwen.
na een paar x is alleen vinger omhoog al genoeg.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

" nee zeggen met je vinger omhoog en dan wel tegelijk de hond weg duwen.
na een paar x is alleen vinger omhoog al genoeg. "

Weg duwen is voor de pup een uitnodiging tot verder spelen.

Tijd voor te slapen? Misschien erg overprikkelt zeker als deze pup in een vreemde omgeving is.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik ben het met Cia eens. De pup is moe en uit dit d.m.v. bijten en rijden. Heb je een bench of aparte slaapplek voor de pup?

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Het klinkt misschien heel leuk, oppassen op een kleine pup maar is er wel verteld wat het allemaal inhoudt?
Heb je zelf een hond of eerder een hond opgevoed?
Voor hoe lang is de pup bij je?

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik moet eerlijk zeggen,gezien ook je andere topic dat je bij niet overkomt als iemand die verstand heeft van honden of logee honden.

Als je denkt dat je in de logeertijd iets kan afleren,dan zit je verkeerd.De hond ervaart stress door de verandering!

Is onzeker,raakt overprikkelt van alles (is ook nog puber,vol met hormoontjes die hem al druk en onzeker maken)en gaat rijden om de stress die hij heeft opgebouwd af te laten glijden.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Waarschijnlijk is hij veelste moe en omdat hij bij jou niet gewent is doet hij zo druk.
Je weet niks van de hond.
Kan je de baasjes niet bellen want zie dat in je andere topic staat dat je niet weet of de hond de bench gewent is.
Dit kan jij hem niet in 4 dagen eventjes aanleren.

Ga bij de bench slapen, zorg dat hij genoeg rust krijgt  en leid hem af met iets.
Ga geen nee of wat dan ook roepen want de hond kent je waarschijnlijk amper .

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Het rare dat ik lees dat hier veel mensen vanuit gaan als een pup rijdt dat hij stress heeft en te weinig slaap. Deze gaat niet altijd op. Heb zelf een pup van bijna zes maanden die ook veel beet en probeerde te rijden. Ben inmiddels met een gedragstherapeut bezig en was snel duidelijk dat het meer om het karakter gaat en niks met stress te maken had. De pup gebruikt deze handelingen ook om zijn zin door te drijven en de ene pup is gevoeliger voor correcties dan de ander. Wat ik er van geleerd heb is dus wel je pup van je afzetten en laten zitten , kalmeren om zijn gemoedstoestand veranderd. Werkt deze niet dan even in een aparte ruimte zetten. Zolang dit gedrag niet veranderd deze oefeningen blijven herhalen. Ga vooral niet bij de bench slapen maar leg er een plaid of een deken over zodat de pup het idee krijgt van een nis. Hier hebben alle oefeningen met succes gewerkt. Het mag niet uitmaken of nu de fokker, de eigen baas of iemand anders commando`s gebruikt die de pup al kent. Duidelijk en consequent zijn is het belangrijkste

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Monique, je moet er rekening mee houden dat het een logee hond is. Dit is anders dan je eigen honden. De pup is van huis veranderd, van baas veranderd, van ritme veranderd. De pup is geen bench gewend, heeft al heel veel gepiept en gejankt.

Wat jij nu aangeeft, is vaak een denkfout van meerdere mensen. Wat bij mij werkt, werkt ook bij jou. Zo gaat het vaak op internet en daarom gaan de problemen ook niet over. Per individue moet je kijken.

Ik ben het nog niet eens met de oplossingen van jou gt maar dat laat ik maar in het midden.

honden page profiel lunaluna

honden foto van luna

"
Weg duwen is voor de pup een uitnodiging tot verder spelen.

Tijd voor te slapen? Misschien erg overprikkelt zeker als deze pup in een vreemde omgeving is. "

ben ik niet mee eens, is hier in die 30 jaar nog nooit gebeurt,vind dit grote onzin.
de hond kan heel goed leren dat nee ook echt nee betekend zelf met vinger omhoog, heb dit altijd gedaan met onze pups, en ik hoef nu alleen maar mijn vinger omhoog te doen en dan weten ze al wat ik bedoel.en dat zogenaamd uitnodigen voor spelen maken mensen er zelf van omdat ze niet konsequent zijn. ;-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Luna, ik zie het hier regelmatig. Wegduwen met een nee of foei en aankijken maakt dat de pup steeds erger terug gaat reageren. Ik duw wel weg maar rustig, geen nee of foei en ook niet aankijken. Gewoon wegzetten meer niet.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

@Monique;

Persoonlijk geloof ik niet zo dat een hond, al helemaal niet een pup of jonge hond, dingen bewust/express doet om zn zin te krijgen of bv hoger in de rang te
willen staan, debaas wil zijn!!
Een hond denk niet net als wij, ik ga ff lekker express mijn baasje dwarsliggen, nanananana!!, nee, echt niet!!
Ook snap ik de verklaring niet, zin door drijven=rijden..???

Als ik het zo lees zeg je, consequent zijn, vooral niet toegeven, de pup/hond niet zn zin geven en laten merken wie hier de baas is..
Het kan op veel positievere manier en een pup weet niet vanzelf wat wel en niet mag/kan, dit moet geleerd worden, de pup moet begeleidt worden hierin!

Maar ook lees ik weer dat je zegt, als een pup bv rijdt of bijt, even laten zitten en kalmeren, werkt dit niet, even in een aparte ruimte zetten en laten kalmeren.. dat is toch inweze wat hier ook gezegd wordt van overprikkeling/moeheid..?
Dus eigenlijk zeg je dus hetzelfde.. maar ook weer niet..

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"
ben ik niet mee eens, is hier in die 30 jaar nog nooit gebeurt,vind dit grote onzin.
de hond kan heel goed leren dat nee ook echt nee betekend zelf met vinger omhoog, heb dit altijd gedaan met onze pups, en ik hoef nu alleen maar mijn vinger omhoog te doen en dan weten ze al wat ik bedoel.en dat zogenaamd uitnodigen voor spelen maken mensen er zelf van omdat ze niet konsequent zijn. ;-) "

Waarom haal je steeds '30 jaar honden' naar voren? Ik zie dit heel vaak terugkomen in je antwoorden en eigenlijk voegt het geen waarde toe. Het zegt ook niets over jouw 'expertise' zeg maar.. Want hoeveel honden heb je gehad in die 30 jaar? Er vanuitgaande dat een hond tussen de 10-15 jaar wordt en je er lijkt mij geen 6 tegelijk hebt?? En waren dit gewone honden, probleemhonden, van pup af aan enz...?
 
Verder is gewoon wegduwen wel degelijk een beloning voor sommige honden. Kijk geef je jouw pup een gooi zodat hij aan de andere kant van de kamer belandt.. Ja, dan vindt hij dat waarschijnlijk niet zo leuk, maar als je het over gewoon wegduwen hebt, dan is dit voor je pup vaak leuk contact en blijft hij terug komen.
 
De betekenis van Nee moet je leren aan een hond. Misschien heeft het eigen baasje zelf wel een eigen commando? Zoals ik ook, ik heb mijn hond LAAT aangeleerd, gewoon puur om het feit dat andere mensen heel snel NEE kunnen zeggen, vaak onterecht.
En even nee aanleren bij een logee zou ik zelf ook niet doen. Dan kun je beter creatiever zijn en meer ander gedrag uitlokken en dit als Ja belonen en aanprijzen.  
 
@ Sanne
 
Ik zou ook proberen de pup meer rust te geven. En als hij niet gewend is in een bench en je merkt dat dit hem alleen maar meer strest kun je misschien proberen of hij rustig op een kleedje of op de bank wilt liggen of eventueel op bed? Het maakt ook niet heel erg veel uit waar hij ligt - als hij maar een plekje kan vinden waar hij rustig wordt dan is dit al goed.

Ik denk ook dat je zelf het idee van 'afleren' even los moet laten. Je kunt een logee niet in een paar daagjes heropvoeden en dit moet ook niet je doel zijn. Het belangrijkste is dat het hondje even goed verzorgd wordt tot zijn eigen baasje weer terug is. En jij weet dat dit baasje terug komt, de pup waarschijnlijk niet.. Die is nu gewoon wat angstig/gespannen en in een vreemde omgeving zonder zijn veilige plekjes en gewoontes die hij thuis waarschijnlijk wel heeft.

Veel succes

Gr. Alexandra

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Ik kwam op je andere topic over de bench...

Jammer dat jij en het baasje niet even serieus alles doorgenomen hebben. Uit logeren is niet - zeker niet voor een pup - de normaalste zaak van de wereld. Hier komt veel spanning bij kijken doordat er even heel veel veranderd. En dit moet je rustig begeleiden.
Als je tegen zijn baasje zegt dat hij op bed mag, omdat hij dat duidelijk geleerd en gewend is en dan stop je hem toch in een bench, omdat je je bedacht hebt?? Tuurlijk gaat dat niet lukken. Een bench aanleren kost dagen tijd en wordt geleerd door vertrouwen !
En de pup weet waarschijnlijk niet wat hem overkomt.. Zo ineens alleen opgesloten en verstoten. Probeer je eens voor te stellen hoe hij zich zou kunnen voelen. Mijn advies: Echt niet meer opsluiten in de bench. Als hij er zelf in gaat laat je het deurtje open, maar wat ik gelezen hebt heeft hij zoveel stress gehad..:'( Het lijkt mij niet dat hij zelf in de bench gaat liggen.

En je schrijft ook dat hij nog niet zindelijk is. Waarschijnlijk door alle spanning zal hij nu nog vaker uitmoeten.
Zeker 1 keer in de 2 uur, maar misschien als hij wakker is vaker. Ik zou je aanraden om meerdere kleine stukjes met hem te lopen dan hele lange stukken. En ook gewoon steeds dezelfde route nemen, zodat dit een vertrouwd loopje wordt. Het is tenslotte maar voor een paar dagen wat ik begrepen heb, dus vraag ook gewoon niet te veel van deze pup.

Misschien klink ik wat negatief, maar ik bedoel het wel goed. Het is gewoon jammer dat je nog niet zelf de ervaring hebt met een pup. Dit is niet te vergelijken met een hond die helemaal volwassen is en zeker in het leven staat. En zelfs volwassen honden kunnen moeite hebben met uit logeren gaan.
Probeer gewoon dat deze pup zo min mogelijk stress ondergaat en probeer dat hij zich veilig kan voelen bij jou. 

Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoe leer ik dit af?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: brokken & vers combineren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^