binnen plassen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Deeks (Gast)

Hallo,

Sinds 1 week hebben wij een Engelse bulldog in ons gezin. Deeks. Hij is nu 10 weken oud en al erg volgzaam; behalve als hij naar buiten moet na het drinken of eten.
Wij tillen Deeks dan op en lopen naar het grasveld waar hij zijn behoefte mag/moet doen. Het gebeurd geregeld dat hij daar dan gaat zitten, ons aankijkt en vervolgens zich omdraait om terug te lopen naar huis.
Na veel aanmoediging en lieve woorden loopt hij een stukje mee, plas een beetje en gaat weer zitten.
De weg naar huis loopt hij goed mee, rent bijna!
Helaas als we weer binnen zijn gaat hij daar nogmaals plassen ( of ontlasten!)
Ook de nachten gaan moeizaam; wij zetten onze wekker 2x per nacht om met hem naar buiten te gaan, maar toch is zijn bench in de ochtend nat van urine.

Wie heeft er tips voor ons om Deeks niet meer binnen te laten plassen?
Hoe maak ik de hond zinnelijk?

Alvast bedankt voor de tips of reacties terug!
Gr. Jantien

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen plassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Hoi Jantien!
Allereerst natuurlijk gefeliciteerd met je pup! :-D
Sowieso vraag ik me af hoe groot de bench is? Mij is altijd verteld dat de bench niet te groot moet zijn, honden bevuilen van nature niet hun nest, dus willen ze hun behoefte niet in de bench doen tenzij ze echt niet anders kunnen, of de bench te groot is, waardoor ze de ontlastig/plas kunnen ontwijken ;-)

Wat doen jullie als hij buiten geplast heeft? Belonen jullie hem uitbundig met knuffels, aanmoedigende woorden en/of iets lekkers?

En wat doen jullie wanneer hij zijn behoefte in huis doet? Negeren jullie het, straf je hem?

Het is in ieder geval super dat jullie er 's nachts uitgaan voor hem! Maar ik kan me voorstellen dat je wel graag resultaat wilt zien! Maar geduld is het toverwoord hoor :-)

jantien (Gast)

Bedankt voor je reactie.

Nu ik eens goed naar de grootte van de bench heb gekeken is deze in verhouding nog wel wat groot..
En als Deeks iets gedaan heeft buiten dan wordt hij uitbundig bejubbelt, dit tot grote hilariteit van de buren!

heel eerlijk gezegd begin ik flink te mopperen tegen Deeks als ik wéér binnen een plas vind. Ik besef dat ik dan niets meer kan doen dan opruimen. Als ik het echter zie gebeuren dan zeg ik NEE en til hem naar buiten.

In ieder geval ga ik voor vanavond een kleinere slaapplaats creeëren, wie weet was dit de gouden Tip!!

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

Dat is een goed idee, hoop voor je dat het werkt!
Als je iets hebt waarvan het geen kwaad kan dat hij er een beetje op knaagt, kun je de bench daarmee afzetten. In grote benches gebruiken mensen wel eens een boodschappenkrat.
Wel echt op letten dat het geen kwaad kan als hij gaat bijten :-)

Wat betreft het plassen binnen werkt het negeren vaak wel beter. Dit omdat hij er niets aan kan doen dat hij binnen plast. Hij is simpelweg nog niet gewend dat hij niet overal en altijd maar mag plassen. Hij kan er écht niets aan doen en doet het zeker niet expres. Hoewel ik me kan voorstellen dat je dat gevoel soms krijgt hoor! Je kunt proberen gewoon niets te zeggen, op te staan, hem mee naar buiten te nemen en daarna zonder er aandacht aan te besteden de plas/ontlasting opruimen. De 'Nee' moet je helemaal zelf weten, ik doe het zelf niet, maar weet dat er ook genoeg mensen die daar wel voor kiezen. :-)
Jayden plast ook soms binnen, dit doet ze standaard op een kleedje wat voor haar bench ligt, de plek waar ook haar speeltjes liggen...tja dat kunnen we dan heel vervelend vinden, maar aan de andere kant; ze doet het wel standaard daar en nergens anders. Dat kleedje vind ik dan een betere optie, dan de laminaat vloer ;-)

Het belonen buiten is super goed! Lekker voor schut staan bij de buren ;-) Zo leert hij iig dat het buiten beloont worden en binnen niet :-)

Succes!
Misschien leuk om je aan te melden hier, er worden hier allerlei dingen rondom honden besproken en het is vaak heel leerzaam. Ook als je straks tegen andere dingen aan loopt met de kleine bull :-D

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

wat al;s de hond expres naar de kussen loopt en dan daar gaat plassen.
De hond van mijn ouders doet dit namelijk.
Na buiten te zijn geweest met daar een klein plasje komt hij binnen loop naar de kamer waar zijn tweede kussen ligt en plas daar over de kussen. deze wordt weer uitgewassen en het ritueel herhaal zich weer.
de eerste ligt in zijn bench daar plas hij niet op.
Ik heb gezegt dat ze een handdoek moet nemen daar de geur van de hond op moet doen en die over de kussen moet leggen zodat zijn geur er al opzit nu hoop ik dat het werkt.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" wat al;s de hond expres naar de kussen loopt en dan daar gaat plassen.
De hond van mijn ouders doet dit namelijk.
Na buiten te zijn geweest met daar een klein plasje komt hij binnen loop naar de kamer waar zijn tweede kussen ligt en plas daar over de kussen. deze wordt weer uitgewassen en het ritueel herhaal zich weer.
de eerste ligt in zijn bench daar plas hij niet op.
Ik heb gezegt dat ze een handdoek moet nemen daar de geur van de hond op moet doen en die over de kussen moet leggen zodat zijn geur er al opzit nu hoop ik dat het werkt. "

De geur van de eigen urine? Ik denk niet dat dat werkt, zeker niet bij en reu! Honden plassen vaak op dezelfde plekken. Ik heb me wel eens laten vertellen dat de geur van de urine er nooit helemaal uit te wassen is. Blijkbaar is er een reden voor de hond om op dat kussen te plassen. Misschien kunnen ze langer buiten blijven? Je kunt het ook op internet opzoeken, er zal vast wel een verklaring voor te vinden zijn en misschien een oplossing. Maar goed misschien weet iemand het hier ook wel hoor :-)

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

hij blijft ooit half uur buiten dus dat kan het niet zijn.
Tja ik hoop dat dit werkt anders moet ze maar een pro vragen wat het betekent en wat ze er aan kan doen.
Zedenk ooit dat ik alles van dieren weet alleen omdat ik 8 jaar geleden afgestudeerd ben als paraveteriar

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Hoi Hoi,

Mijne plaste ook in de bench. Heb de bench verkleind met en mandje waardoor het echt hun nest werd waarin ze zouden plassen het is sindsdien nooit meer gebeurt!

En aanmoedigen om te plassen zorgt ervoor dat het hondje er een ding van maak....en het plassen als negatief gaat zien al bedoelen we het zo lief! Gewoon negeren, en doen of je niet naar hem kijkt schijnt het beste te helpen..daarna wel lekker belonen en een vreugde dansje doen uiteraard! (Mijne dansen al helemaal mee als ik het liedje jeeeej jackey/bruno heeft een plasje gemaaaaakt ga zingen hahahaha)

Wij hebben een spray die geurtjes van plas weg haalt, want ze plassen inderdaad op plekken waar ze eerder geplast hebben...

Suc6!!

Liefs,

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Je hebt je pup nog maar een weekje. Het is heel goed mogelijk dat het optillen naar het veldje te moeilijk is voor hem. Ik zou hem eerst proberen aan de lijn te leren lopen. Je doet zijn lijntje aan de halsband, wacht tot hij uit zichzelf gaat lopen en prijst hem met je stem. Als hij gaat zitten dan wacht je tot hij gaat lopen en prijst hem weer. dan laat je hem eerst voor het huis snuffelen en wie weet plast hij daar dan ook. zo kan je pup rustig leren de omgeving te verkennen. Wat voor voer geef je?

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik zou inderdaad de ruimte van de bench wat kleiner maken aangezien honden niet graag hun eigen nest bevuilen. Een bench is heel handig voor de zindelijkheidstraining maar niet als deze te groot is (nou heeft mijn pup toevallig liever een grote bench dan een kleine).

Je kunt ook na 9 uur bijv. geen drinken meer geven.
Gewoon na iedere speelbeurt, trainen, eten en drinken en dutje direct buiten zetten. Doet de pup niks? Zet hem dan nogmaals op de plek waar hij/zij een plasje moet doen.
En verder goed de pup in de gaten houden. Als ze vaak beginnen te snuffelen en rondjes te draaien dan moeten ze hun behoeftes doen.

Iemand vertelde mij onlangs dat je plasjes niet met bepaalde schoonmaakmiddelen moet schoonmaken. Hier zit namelijk ammoniak in en dat ruikt naar de plas van een andere hond.

En ja verder héél veel geduld hebben. Sommige honden zijn na een halfjaar nog niet zindelijk.

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ohja en uitbundig belonen als je pup een plasje of een poepje heeft gedaan.

Als er een ongelukje heeft plaatsgevonden binnen dan kun je dit het beste opruimen waar de pup niet bij is.

En als je de pup betrapt op een plasje of een poepje binnen dan rustig oppakken en op de plek zetten waar hij/zij wel een poepje of een plasje hoort te doen.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

" En ja verder héél veel geduld hebben. Sommige honden zijn na een halfjaar nog niet zindelijk.
"


Dat zeker! Jackey is zinderlijk, Bruno vertikt het al 4 maanden! Hij weet het donderd goed want als hij plast of poept onder de tafel of op de schone was bij voorkeur en ik of me vriend zeg EH dan sjeest hij naar de bak..hahahaha

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

" En als je de pup betrapt op een plasje of een poepje binnen dan rustig oppakken en op de plek zetten waar hij/zij wel een poepje of een plasje hoort te doen.
"


Die van mij maakt zich er echt niet druk om als je hem oppakt tijdens t poepen, die poept gewoon een spoor!!! Viezerik...

Maar de aanhouder wint dus nu is t telkens eh! en dan hop naar de bak en t spoor dan maar opruimen! hahaha

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Hahahaha!

Ik heb met beide honden erg veel geluk gehad wat dat betreft.

En al hebben ze er eens een keer een slechte dag tussen zitten, geen probleem, morgen gaan we weer gewoon verder met de zindelijkheids training

O-)

honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

"

Die van mij maakt zich er echt niet druk om als je hem oppakt tijdens t poepen, die poept gewoon een spoor!!! Viezerik...

Maar de aanhouder wint dus nu is t telkens eh! en dan hop naar de bak en t spoor dan maar opruimen! hahaha
"


Hahahahahah bang dat hij de weg terug niet weet?!
O-)

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

"

Hahahahahah bang dat hij de weg terug niet weet?!
O-) "


hahahaha hadden hem beter hansje kunnen noemen he!! 

jantien (Gast)

Goedemorgen,

Wat een reacties en wat een goede(leerzame) tips, bedankt!
Ik zal een up-date geven van afgelopen nacht..

Ik heb de bench verkleint d.m.v. een mand met 2 speeltjes erin te leggen. Deeks ging gisteravond na zijn plas buiten! lekker liggen, piepte heel even en is toen gaan slapen, net als ik.

Vanmorgen toen ik beneden kwam lag Deeks nog steeds te slapen en werd wakker toen ik zelf een plas had gedaan, ik begroette hem misschien net te enthousiast want hij sprong op, kwispelde met zijn kleine staartje en liet van blijdschap zijn plasje lopen.....
Ik heb hem opgepakt en ben naar buiten gegaan, alwaar hij een giga-plas deed, Wat een vreugde buiten in het schemer van de ochtend!!
Al met al, tip heeft gewerkt, ik blij, Deeks blij, mooie start van de dag!!!

Nu las ik net ook de tip om hem 's avonds geen water meer te geven na de laatste plas, ik denk dat dat idd.ook een goede tip is, ga ik ook uitproberen.
En ik las de vraag over het voer,; Deeks krijgt Royal Canin, bull dog puppy voer, volgens de dierenarts was dit goed, niet te zout.
Lieve onbekende mensen, bedankt voor de reacties en de tips, ik denk dat we er wel komen.
Groeten Jantien en Deeks

honden page profiel marleenmarleen

honden foto van marleen

Hoi Jantien,

Eerst en vooral gefeliciteerd met je puppy.En zindelijk maken is een periode waar je heel veel geduld mee moet hebben.Vooral niets zeggen en negeren als de hond een plasje doet in huis. Schoonmaken met schoonmaakazijn en ook de hond nog even buiten zetten. De Bench wat kleiner maken,door er wat in te zetten,zodat de hond alleen ruimte heeft om te zitten en te slapen.En een Dekentje in de Bench leggen,want de bodem voelt wel koud aan voor een Puppy. Wat je ook kan doen is een grote ouderwetse wekker naast de zijkant van de Bench zetten.Het tikgeluid heeft het hartgeluid van de moeder weer,worden ze snachts rustiger van. En een wamwaterkruik inwikkelen in een handdoek en naast de hond leggen.Als de hond lekker warm heeft,slaapt ze beter en vaak door warmte hebben ze niet te behoefte om in de Bench te plassen.
En om snachts ook door te kunnen slapen,is een muziekdoosje met babygeluidje...slaap kindje slaap deuntje...voor de bench te zetten.Dus deurtje dicht van de Bench,muziekdoosje ervoor,jij zegt niets meer en gaat naar boven.Dit alles heb ik gedaan bij mijn puppy en na 4 dagen sliep ze de nacht door.En na 3 maanden deed ze niets meer in de Bench.
Zou zeggen heel veel geduld en veel succes met je puppy,hoop dat je er wat aan hebt aan de tips.

Groetjes Marleen en pootjes van Lady en Queentje

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Fijn te horen dat het beter ging. Als het weer wat minder wordt kan je overwegen om vers vlees te voeren dat is nog beter dan brokken. En ze drinken er veel minder van waardoor het zindelijk maken makkelijker? zal worden. Kijk maar eens hier op het forum bij voeding daar staan zeer goede iedeeen over vlees of brok.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Hallo,
Wij hebben net een Engelse bulldog van 12 weken en doen het op de volgende manier, welke blijkbaar toch wel begint te lukken:
-snachts in de bench op de slaapkamer (op termijn gaat de bench naar de woonkamer), kussen en een beentje mee in de bench + een laken erover, snachts wordt ze wel nog 1 keer wakker en gaan we er buiten mee plassen en wordt ze beloond met een snoepje
-overdag altijd naar buiten na een dutje + na het eten, telkens ze dan iets doet krijgt ze ook een snoepje en wordt ze beloond met woorden
-als ze toch nog in huis doe mag men inderdaad niet straffen, als men het op tijd ziet mag men wel in de handen klappen dat ze verschiet en onmiddellijk mee naar buiten gaan
Met deze tips lukt het voorlopig bij ons :-)

Grtjs Ruben, Wendy, Bo'ke

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "binnen plassen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kattepoep...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^