Meer jeuk door regen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Kan een hond alleen door regen meer jeuk krijgen?
Teske heeft zowiezo een hekel aan regen, wil dan eigenlijk niet mee naar buiten, ze kijkt me dan aan alsof ze wil zeggen, ga jij maar lekker wandelen, ik blijf wel thuis :-)

Maar goed, de laatste dagen is ze toch een paar keer nat geregend, als we dan thuiskomen, gaat ze als een gek langs alle meubels/muren schuren...
Maar ook als ze al lang weer is opgedroogt, vind ik haar veel vaker krabben dan voorheen.
Ik kan geen vlo ontdekken, en er zijn geen wijzigingen in voer of snacks.
Dus zou het van de regen kunnen komen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meer jeuk door regen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Dat zou inderdaad best kunnen.

Maar misschien zit ze in de ruiperiode? Los zittende haren kunnen ook voor jeuk zorgen.

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Ze verhaart al een hele tijd, nu ook nog wel, maar het is veel erger geweest.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bij het thuiskomen een zeem gebruiken, daar kan je heel veel vocht mee ophalen. zorg dat ze snel droog is.

goeie zeem, super snel droog, door het nat zijn kan er echt jeuk ontstaan.

honden page profiel NinaNina 3 doggies

honden foto van Nina

Onze Sammy heeft dat soms ook..':-)

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Maak je je hondje eerst droog met een handdoek voor je naar binnen gaat??

Het gedrag wat jij omschrijft is omdat ze zich nat voelt,dat voelt anders.

honden page profiel CeesCees 3 doggies

honden foto van Cees

Hallo Teske.

Dat een hond jeuk krijgt in de regen kan niet, dit moet je zoeken in andere oorzaken zoals verkeerde voedong (commerciele voeding) of de hond wassen met shampoo of andere zeep producten
een hond mag je nooit wassen met shampoo, te vaak vaccineren ( jaarlijks ) of brood of andere op graan gebaseerde producten
allemaal dingen die dit kunnen veroozaken, dit zijn lichte huidaandoeningen wat gaat jeuken als het nat word

Groetjes Cees

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja hoor, jeuk kan veroorzaakt worden door de regen, niet snel droog, dan gaat het broeien, er wordt niet voor niets gezegd, goed op drogen, zorg dat je hond snel weer droog wordt, of je loopt in de wind, of je droogt je hond goed af. gebruik een goeie zeem, heus dan is je hond snel droog.

heb zelf maar eens nat haar en je laat het drogen, duurt het te lang, dan gaat dat ook jeuken.

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

Bedankt voor jullie reacties :-)

Ik droog haar zeker af als ze nat geregend is, maar gewoon met een handdoek.
Willemijn, bedankt voor de tip van de zeem, ga ik zeker proberen. Het duurt idd. erg lang voordat ze weer droog is.
Maar toch; als ze 's ochtends nat is geregend, kan ze daar dan 's avonds nog last van hebben??

@Cees: Een paar week geleden had ze nog lang zo'n jeuk niet, er is niks veranderd in de voeding (ze krijgt een brok zonder graan: Acana), en heb haar ook niet gewassen.
Haar laatste vaccinatie is een jaar geleden, en na veel gelezen te hebben slaan we dit jaar over, en wil haar volgend jaar laten titeren (evt. alleen de vaccinatie voor de ziekte.v. Weil nog).
Zou ze idd. toch een huidaandoening kunnen hebben, die je enkel en alleen merkt als ze nat geweest is??


honden page profiel CeesCees 3 doggies

honden foto van Cees

Hallo Teske,

Acana is een betere brok dat is zeker, maar 20 % groente en fruit en grassen en planten jeneverbessen, engelwortel, rode frambozenblaadjes, wortels van de paardenbloem, pepermuntblaadjes, en goudsbloem, ik weet niet waarom ze dit er in doen, deze ingrediënten behoren niet in een honden maaltijd thuis. En of deze ingrediënten tot jeuk kunnen leiden is nog niet bekend dit zijn we wel aan het onderzoeken.

Een huidaandoening komt niet vanzelf, dit moet een reden hebben

Ik had 2 weken geleden ook iemand met een vraag over jeuk bij de hond, die gaf ook goede brokken, maar ook daarin kwamen nagenoeg de zelfde vreemde ingrediënten in voor, ze is overgestapt op diepvries vlees zoals carnibest, Duck, Farmfood en de jeuk is zo goed als weg

Nou is Acana een prima brok voor een hond 60 % vlees, maar hoe dan ook een hond is een roofdier, normaal gesproken eet een hond 85% vlees en bot, dan is de overige 15 % niet belangrijk meer, dit doet niets meer is alleen maar vulling.

Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar vergelijk het maar eens met een leeuw, als je die Acana brokken gaat voeren komt het dier op zeker in de problemen. Je zult nu denken ja een leeuw dat is heel iets anders, maar nee de leeuw en jou hond hebben het zelfde spijsverteringstelsel. Ook jou hond komt inwendig voor 99,9 % overeen met roofdieren zoals wolven, tijgers, poema’s en wilde honden

Wilde honden, wolven en andere roofdieren lopen ook gewoon in de regen en hebben geen last van jeuk, het enige verschil is ze eten een maaltijd die moeder natuur hun heeft voorschreven

Ook bij mensen komt dit voor, bijvoorbeeld uitslag en pukkels in en gezicht, ook dit heeft een oorzaak, ongezonde voeding, geen fruit eten of medicijnen gebruiken, waardoor het immuunsysteem / afweersysteem niet optimaal functioneert.

Huidaandoeningen, jeuk word voor 85% veroorzaakt door voeding. Niet alle honden hebben hier last van, er zijn honden die hun hele leven slechte brokken eten en hebben nergens last van. Probeer e.e.a. maar eens uit qua voeding.

Groetjes Cees

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy 3 doggies

honden foto van gerrie en droopy

het kan wel hoor, jeuk door regen,
vooral als er veel pollen in de lucht zijn, die komen met de regen mee naar beneden.
als er veel pollen in de lucht zijn, en het regent, dan heeft droop veel meer jeuk, die is ook allergiesch voor pollen,
wij proberen dan altijd in de regen niet naar buiten te gaan,
ik spoel droop altijd even af, zodat de pollen er weer af zijn, en dan is het over,

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

@Cees:

"
Het is misschien moeilijk te begrijpen, maar vergelijk het maar eens met een leeuw, als je die Acana brokken gaat voeren komt het dier op zeker in de problemen. Je zult nu denken ja een leeuw dat is heel iets anders, maar nee de leeuw en jou hond hebben het zelfde spijsverteringstelsel. Ook jou hond komt inwendig voor 99,9 % overeen met roofdieren zoals wolven, tijgers, poema’s en wilde honden

Wilde honden, wolven en andere roofdieren lopen ook gewoon in de regen en hebben geen last van jeuk, het enige verschil is ze eten een maaltijd die moeder natuur hun heeft voorschreven
"


Kun je honden van nu nog wel vergelijken met de wolf, wat betreft spijsvertering misschien wel, maar omdat wolven geen last van de regen hebben, moeten honden daar ook tegen kunnen??
Je zegt: 'het enige verschil is ze eten een maaltijd die moeder natuur hun heeft voorschreven'
Maar er zijn toch wel heel wat meer verschillen?
Wolven zijn beter in het fokken, ze gebruiken alleen de echt gezonde/sterke wolven, en maken er niet zo'n potje van als de mens die met honden fokt. Verder krijgen honden inentingen, vlooienmiddel enzo. Het immuunsysteem van de hond is vast niet zo goed als die van een wolf, en kunnen daarom misschien ook andere allergieën ontwikkelen?

Wat betreft het vers vlees, ik heb dit al een paar keer geprobeerd, maar Teske krijgt erg last van diarree, dus vandaar de keus voor een goede brok. En tot een paar week geleden was dit ook geen probleem, dus zoek de reden daarom niet gelijk in het voer.

@Gerrie: bedankt voor de tip van het afspoelen, kan dit ook nog wel proberen, als zal Teske me vast heel boos aankijken, van ben ik nog niet nat genoeg?

honden page profiel CeesCees 3 doggies

honden foto van Cees

Hallo Teske,

Kun je honden van nu nog wel vergelijken met de wolf, wat betreft spijsvertering misschien wel, maar omdat wolven geen last van de regen hebben, moeten honden daar ook tegen kunnen, ja daar kunnen ze ook tegen. Neem nou bijvoorbeeld een labrador, deze hebben een dubbele en water afstotende vacht dit is al honderden jaren zo hier is niets aan veranderd. Het enige is dat er nu meerdere kleuren zijn en meer niet.

Maar je hebt gelijk, wolven krijgen supergezonde jongen, dat kunnen we van onze honden niet zeggen Groot ouders en ouders van een pup waren al niet gezond, door fokken, te veel vaccins, verkeerde voeding, vlooien middelen, wormkuren en geen natuurlijke calcium bron, vandaar dat heupdyplasie en artrose veel voor komt, ook veroorzaakt door de mens

Allergieën waar komt dit vandaan, dit zijn welvaart problemen veroorzaakt door de mens, allergieën komt in de natuur niet voor Dat jou hond diarree krijgt van vlees is vreemd, dat de ontlasting iets plakkerig word zou kunnen tijdens de overschakeling. Zou het geen samenloop van omstandigheden kunnen zijn dat hij buiten iets heeft opgegeten waar hij diarree van kreeg

Je hebt het een paar keer geprobeerd, maar je moet door gaan hiermee, de plakkerige wat dunnere ontlasting gaat vanzelf weg dit kan door de overschakeling komen.

Dus rauwe voeding, geen vlooien en wormkuren meer, niet te vaak vaccins. Dat roofdieren diarree krijgen van rauwe voeding kan niet, of hij moet al niet gezond zijn momenteel ?

Kijk maar wat je er mee gaat doen

Groetjes Cees

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik herken het heel erg! Onze had vorig jaar verschrikkelijke jeuk als het had geregend en hij nat was. Ging, ondanks dat we hem goed afdroogden langs de gestuukte muur schuren en over de grond. Echt verschrikkelijk. Ook had hij veel hotspots.
M.a.w. onze hond z'n huid reageerde extreem gevoelig.
Toen krijg hij nog granen, en ik merk een duidelijk verschil nu, als het geregend heeft.
Heel soms even over 't kleed, en dan is het klaar.
Ik durfde amper met hem door de regen :'(
We geven nu kvv en ongeveer 2 x p.w. Wolfsblut.

De regen is de trigger, niet de oorzaak, maar nat, losse haren, evt schilfers, die combi zorgt voor jeuk.

honden page profiel TeskeTeske

honden foto van Teske

"Dat jou hond diarree krijgt van vlees is vreemd, dat de ontlasting iets plakkerig word zou kunnen tijdens de overschakeling. Zou het geen samenloop van omstandigheden kunnen zijn dat hij buiten iets heeft opgegeten waar hij diarree van kreeg"

Nee, ik heb het echt wel langer dan een dag geprobeerd, en de diarree bleef. Later nog weer geprobeerd, maar hetzelfde probleem. Dus zolang de brok goed gaat, ga ik het zeker niet weer proberen. Sinds Teske op de Acana zit gaat het goed, met die regenbuien even wat minder, maar nu merk ik al dat ze weer minder krabt.
Ik denk dat Santa gelijk heeft, de regen is niet de oorzaak, maar de trigger, het wordt broeierig en gaat irriteren, en Teske is geen labrador, met een waterafstotende vacht ;-)

Bedankt voor alle adviezen,
Renate

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Meer jeuk door regen?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Zyrtec voor allergie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^