Vlooien... neem ze eens ouderwets te grazen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil je nog een tip ? druppels olie van lavendel, wat je in bad gebruikt, op je handen wrijven, en dan met je handen langs de flanken gaan van je hond, niet te gek natuurlijk, gewoon twee tot drie druppels op je handen doen, tegen elkaar wrijven, dat is alles. vlooien blijven dan weg bij je hond. :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlooien... neem ze eens ouderwets te grazen! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel trudietrudie

honden foto van trudie

bedankt het is een hele goede tip als je het overkomt hoop het alleen niet nodig te hebben :-)

honden page profiel Ingrid Ingrid

honden foto van Ingrid

Nog een tip !

Ik geef mijn honden zo,n 3 maal per week een half kopje karnemelk, geen vlo of teek die ze nog lust en nog gezond ook.

honden page profiel nathalienathalie

honden foto van nathalie

wij hebben ze ook nog steeds.nou ik afentoe.hahaha.
maar onze dieren hebben ze ook nog.
ik kam ze elke dag en srax maar wat tips uit proberen die hier staan beschreven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

karnemelk mag je gerust iedere dag geven hoor, krijgen ze een goeie darmflora van. tegen teken helpt het niet, maar vlowerend is het zeker. :-D

de biofood bonbons zijn er ook, voor teken vlooien en wormen, allemaal preventief. en 100 % natuurlijk.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Willemijn, hier had ik pas geleden nog een vlooien plaag, die heb ik dus mooi te pakken gekregen met alleen natuurlijke middelen! Geen gif aan te pas gekomen.

Gewoon azijn, lavendelwater en tea tree olie! Werkt perfect!

De hond gewassen met speciale hondenshampoo met tea tree olie, en eerst alles besprayd met azijnwater (kon niet dweilen, heb laminaat en tapijt) en daarna met lavendelwater.
Dit een week gedaan, geen vlo meer gezien!
Ook elke dag lavendel water op de hond en katten gesprayd, is niet schadelijk voor ze en ze ruiken heerlijk!

Lavendelwater maak je makkelijk zelf, door de bloemknoppen(of gekneusde bladeren in de winter:P) in een beetje water te leggen voor een dag en tada, heerlijk geurend water. Lavendel er uit, in een spuitbus en sprayen maar!

En voor de kleden en kussens die niet in de was kunnen!
Behandel ze ook met azijn(puur) dan heel veel water en laten drogen in de zon, daarna weer lavendel water gebruiken!

groetjes

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

he dat lees ik graag gerdine. met natuur middelen bestreden, meestal gebeurt dat niet. super gedaan.

en een goeie tip wat betreft de lavendel van de blaadjes van de bloemen en planten te halen, ik gebruik olie, die kant en klaar is, dit is nog beter natuurlijk, en ja de honden ruiken lekker. en je hond heeft er geen last van. echt niet.

ook kan je voor het doden van de eieren van de vlo, dreft spiritus en water gebruiken, even sproeien in naden en kieren even in laten trekken een half uurtje , opdweilen en de eitjes zijn ook dood, en ook de poppen en eventuele vlooien die daar zitten, eigenlijk toch een ramp he die parasieten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb geprobeerd te wijzigen, ging niet, jouw tip is beter door natuurlijke lavendel te gebruiken, staat een beetje raar hoe ik het beschreven heb. :-D

Anoniem (Gast)

welke merk vlooienspray is volgens jullie het beste?

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Up! Tis een goed topic en ik zie dat veel mensen last hebben van vlooien.
Voor het eerst in mijn leven: ik ook..aaaaaaaaaaaaaahhhggrrr. Vieze vieze beesten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een goeie tip ? voor de omgeving ? dat is de bolfo spray, maar lees goed de gebruiksaanwijzing he, niet voor hond of katten te gebruiken, alleen de omgeving, dood echt alles, en is zes maanden werkzaam.
:-D

zelf spuit ik iedere vijf maanden het gehele huis, dat komt omdat ik toen ik hier kwam wonen een plaag van zeven weken heb gehad, en de bestrijdingsdienst er geen heil inzag. met de bolfo was het zo afgelopen. :-D

de angst zit er nog steeds in, dus ik spuit om de vijf maanden. mijn hele huis van top tot teen. :-D

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Ja, die heb ik nu ook in huis. Ik had al Exil, maar ik ben volledig panisch.. dus (dan maar giga chemisch..) het hele huis nog eens. En dat is best wel wat oppervlakte..KTJING! mijn god wat is dat duur zeg.

Honden een pippetje (doe ik eigenlijk nooit, heb nog nooit vlooien gehad) gekookt afgekoeld azijn op een washandje en de vachtjes oppervlakkerig ingesmeerd (arme beesten)
En vanavond gaan de borden met kaarsjes en water + olie op de grond. Ik heb een hele dag jeuk O-) Maar dat is psychisch.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Oh ja, en beide auto's zijn volledig onder gesprayd. Stinkt lekker, maar ik heb geen zin in een plaag in de auto!

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Wij hebben een vlooienplaag. Voor mij erg vervelend daar ik een heftige vlooien allergie heb. Voor Odie, nu 10 weken oud, ook heel erg vervelend, de jeuk is ellendig voor mijn schat!
Nu ben ik bezig om als alleenstaande moeder, zoon ADHD en full-time werkzaam in de nacht, ons huis vlooien vrij te krijgen.
Alle tips opgeschreven en de wasmachine draait op 60, of 90 gr. als het kan, en dan met azijn. Ik vroeg mij alleen af of als er in de droger een geurdoekje gedaan wordt dit niet de azijn tegen werkt.
En of het gebruik van de droger wel goed is om vlooien uit te roeien.
Ik ben nu nog even ziek thuis maar hoop dat alles snel vlo vrij zal worden. Ook voor Odie, die lieve pup is zelfs al zindelijk in de nacht en zo gehoorzaam en lief dat hij het verdient om vrij van die vlooien te zijn.Ga nu snel verder ons huis schoon maken en alles in de was te stoppen. Vroeg mij ook af of ik mijn kledingkast moest insprayen met chem.middel of alleen alle mogelijk gedragen shirts enz. nog een keer moet wassen?
Odie gaat nu even in de bench en ik ga heeel erg veel doen om ons huis vlo vrij te krijgen. :-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

hey Carol,

Voor de droger kan je geurdoekjes of zo met lavendel geur gebruiken. En de kast kan je best inspuiten met lavendel water. Dit jaagt de vlooien weg. En ze gaan niet in ongebruikte kleding zitten. De vlooien zelf willen het lekker warm hebben, dus die zitten op jou je kinderen of de hond. De eijes kunnen er wel op zitten, maar die kan je weer wassen met een beetje azijn en lavendel.

groetjes

honden page profiel Simone & MaxSimone & Max

honden foto van Simone & Max

In huis heb ik ze gelukkig nog steeds niet gezien en max krapt al twee dagen niet meer. Controleer hem nog steeds 3x per dag, maar tot op heden niks meer gevonden (afkloppen ;-) )

honden page profiel happyjan*happyjan*

honden foto van happyjan*

dank je wel voor de tip, zal ze zeker eens gedruiken greetz

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Fijn dat er antwoord op mijn 'bezig houd vragen' voor mij is gekomen. Kan ik zo weer verder met de schoon maak en de was in de droger stoppen met een doekje. Ik heb nu geloof ik geen lavendel geur maar ik zou wel wat lavendel huidolie, deze ochtend voor Odie gekocht, of badzout welke ik nog heb staan gebruiken voor die geur. Ik heb hem er al, na door kammen, via mijn handen mee 'in gesmeerd' en dat vond hij naar mijn idee prettig!
Is het verstandig om alles zo veel mogelijk naar lavendel te laten ruiken?
Ik heb een tuin die voor en achter met tegels is, marmer en zo, en heb nog wel 3 potten met oude lavendel planten. Deze moet ik nog snoeien. Of kan ik daar nu nog iets mee? Ik heb niet van die tuinvingers en weet dat soort dingen ook niet.
Odie ligt net op mijn schoot te slapen, breng hem zo naar de bench boven, en ga dan weer verder op zolder. Even veel werk, maar ja, voor die schat van een hond en ook voor mijn zoon, is het belangrijk om alles direct grondig aan te pakken.
Bedankt voor alle ontvlooi adviezen!! ;-)

honden page profiel Odin Odin

honden foto van Odin

super tips... :-D ga ik zeker toepassen

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

carol, wat een leuk en lief klein pupje heb je daar zeg, gaat dat goed met je zoontje ?

niet te veel lavendel gebruiken hoor, wat je ook kan doen is de lavendelplanten de blaadjes in het water leggen, en daar heb je puur natuur lavendel van. kijk uit voor je pupje en je kindje dat tie er niet aan komen.

als je echt een plaag hebt, kan je beter je pup en je kindje even het huis uit doen, sprayen met bolfo, en ergens op bezoek gaan, bij thuiskomst, goed luchten, dan heb je in de omgeving genoeg gedaan.

de spray niet op je pupje gebruiken,denk daar goed om, en ook geen chemische middelen gebruiken, je hebt een pupje en een kindje, houd daar rekening mee.

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

:-) Bedankt !

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

ik zou zelf een beetje oppassen met teatree oil.. da's geloof ik een erg sterk middel.. en de hond heeft waarschijnlijk ook goed bedoelende bacteriën en dingetjes op het lijf..

honden page profiel Wyts & RjWyts & Rj

honden foto van Wyts & Rj

ik heb begrepen dat die oil ook uit zepen wordt geweerd , juist om resistentie te vermijden.. tis meer een wond desinfectant

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Willemijn, lavendel is niet schadelijk voor mensen of dieren.

Dus Carol, je kan je lavendel afknippen, en op de kop ophangen en drogen. Dan kan je het later ook nog eens gebruiken.
Wij hebben het hier overal hangen en liggen en staan haha. Ruikt heerlijk en geen vlooien meer.

Succes!

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Wat fijn, zo veel reactie op mijn vragen!!
Odie is vandaag, na kammen waar ik niets vond, met mijn handen waar wat lavendel huidolie op zat 'ingesmeert' en vond dat heerlijk!!
We hebben geen plaag hoor, ik heb er in totaal 10 gezien, en ze waren zeer langzaam qua reactie. Ik ben er alleen zelf gigantisch allergisch voor. Ik zat van boven tot onder, onder de bultjes, zeer pijnlijk. Ik heb niet zo veel vet en dan heb je meer last.
Odie kreeg na 1 week, bij de DA geweest, veel jeuk die ik niet direct kon plaatsen maar toen ik in de spiegel naar mij keek wist ik dat Odie net vlooien opgelopen had.
Naar dierenwinkel en pipet gekocht met spray voor in ons huis. Odie heeft vrij veel op bed gelegen en ik heb dus nieuw beddegoed gekocht, huis aan kant en Odie met mij onder de douche afgespoeld. Dat vond hij prettig, even gewacht en met pipet in zijn nek behandeld. Ik werk in de medische richting en veel dingen komen overeen van mensen en honden. Odie heeft nog wel wat jeuk maar ik zie er geen meer. Daarbij heb ik er zelf ook geen last meer van. Toch handig door allergie ook snel weten of anti vlo effect heeft. Mijn zoon is lief voor Odie maar moet nog leren goed en lief met honden om te gaan.
Dat zal hij ook leren, Odie is een hele lieve pup, ik voel het als een soort kado die bijna perfect is!!

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Ik zag dat ik zelf op had geschreven dat we een plaag hadden, voor mij alleen voelde dat als een plaag maar dat was het niet. Ik heb alleen een vrij groot huis, alleenstaande moeder met 1 zoon van 10 jaar oud, en dus ook veel om schoon te maken. Odie was gelukkig nog niet overal geweest, bv niet in mijn kleedkamer, maar ik wil voor zekerheid kiezen en zorgen dat de vlo waar Odie jeuk door kreeg geen grote familie kan stichten in mijn huis.
Odie gaat zo nog even buiten zijn behoefte doen en dan gaat hij in de bench boven en ik naar mijn bed.
Nogmaals iedereen die mijn probleem heeft beantwoord enorm bedankt!! Verder wens ik dat iedereen die dit leest een fijn weekend heeft. ;-)

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Ik zie Shani krabben en Mack ook.. had ze wel behandeld (ja, ik kan het niet laten als ik het vermoeden heb vlooien te zien)
Ze zijn ook in bad geweest (aloevera shampoo voor hondjes), ik heb geen 1 vlo gezien.. niet 1 die naar het hoofd van mijn honden kroop. (dat was bij de kat wel anders O-) )

Maar..door dat gekrab van Shani blijf ik de zenuwen houden. Ookal vind ik niets. Heeft iemand nog een logische verklaring>?

Eduard (Gast)

@Mack & Shani

Beetje off-topic, maar ik waag het er op.
De leukste verklaring heeft dan toevallig ook nog eens een hond als hoofdrolspeler.. :-)
h ttp://nl.wikipedia.org/wiki/Hond_van_Pavlov
(linkfunctie werkt niet voor gasten, maar je weet zo ongeveer waar te zoeken)
Het verklaart tot op zekere hoogte, maar bij lange na niet alles.
wij kennen het effect ook als er iemand een citroen of een sinasappel eet waarbij ons het water in de bek loopt.
Natuurlijk kan je alles wetenschappelijk gaan omschrijven en slaapverwekkende data opzoeken, maar het komt er op neer dat het een vorm van \"Associatie\" is... We weten dat vlooien jeuken (de beet zelf en het verplaatsen over de huid), dus de gedachte alleen kan al genoeg zijn om die jeuk te voelen.
Heel leuk is het om over vlooien te praten (tegen een persoon uiteraard) en jezelf af en toe even vluchtig te krabbelen... erg grappig is het dan om te zien hoe lang het duurt voordat die persoon waar je mee praat zichzelf gaat krabbelen.. O-)

honden foto van Monique en de Dwergpinschers Sasha en Mike

Ben opt moment ook bang dat we vlooien krijgen..Laatst visite gehad, haddden de hond meegenomen en ze bleef krabben en bijten, zei ik tegen de visite; ze heeft toch geen vlooien?? Nou, zegt de eigenaar van de hond, ben bang van wel..Best boos, wat doe je dan met die hond hier, je weet toch dat hier ook 2 honden lopen..Zondag dus alles in de wasmachine gehad, honden pipet gedaan, met spray van beaphar in de ronde geweest..Hoop dat ik het voor ben geweest.

honden page profiel BC & CCBC & CCgoedgekeurde fokker

honden foto van BC & CC

Eduard, grappig inderdaad!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlooien... neem ze eens ouderwets te grazen! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: plassen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^