info chihuahua

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Zou jij het niet erg vinden als je hond last heeft van een erfelijke afwijking en hier bijvoorbeeld voor geopereerd moet worden omdat de knieën of heupen niet functioneren?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "info chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Kortom eigenlijk ben je van niks zeker als ik het zo lees...
Ben al jaren verliefd op dit ras.
Jammer dat het een hype geworden is..
Nunweet je gewoon nooit zwker je hondje gezond is.

Maar lees ook hier en daar dat hond gezond word verklaard door dierenartsen enz.
(dan snap ik dat niet erfelijke teseten gedaan zijn)
Maar als je niet gaat dekken met dit hondje dan is het toch geen probleem..? "


Natuurlijk is dat wel een probleem. Je moet wat verder gaan kijken dan alleen jezel en je eigen hondje (waar het niet testen ook al nadelig voor kan zijn overigens) als je begrijpt wat ik bedoel. :-)

Als jij een hondje koopt bij mensen die onverantwoord fokken, dan steun jij deze mensen in wat ze doen. Jij draagt er dan aan bij dat er nog meer van deze nestjes op de wereld komen en zeker bij de chihuahua moet je dit gewoon echt niet willen. Het klinkt misschien overdreven, maar zo is het wel gewoon. En daarnaast heb je dus idd extra kans op een ziek hondje... En dat is niet alleen vervelend voor jou maar vooral voor het hondje. En dat had dan grotendeels voorkomen kunnen worden door te testen...

Verder zegt alleen een stamboom inderdaad niets/weinig. Het makkelijkst is om eerst te selecteren op fokkers die met stamboom fokken en dan nog eens te gaan schiften welke er verantwoord fokken. Je kan ook lak hebben aan een stamboom, maar dan wordt het wel moeilijker om te zoeken naar een verantwoord fokkende fokker. Sowieos zou ik het dus bij de chihuahua wel een plus vinden als er een stamboom bij zit mits de pup bij een goede fokker vandaan komt die ook echt de stambomen heeft gebruikt waar ze goed voor zijn.

En dan vraag ik me bij niet-stamboomfokkers ook gewoon heel vaak af: "waarom?" En die vraag zou je zo ook gewoon moeten stellen denk ik. Als ze er over beginnen dat de pup dan duurder zou worden dan moet je je iig meteen omdraaien, want een stamboom op zich is niet duur. Een paar tientjes, meer niet. Ze hóéven de pups dus niet in prijs te verhogen. Als ik ook maar het vermoeden zou krijgen dat de reden om zonder stamboom te fokken onwetendheid, gewoon lekker de kop in het zand, niet genoeg verdiept hebben in het fokken (alleen horen wat ze willen horen) of het niet voldoen aan de minimale eisen die de RvB stellen... dan zou ik me snel omdraaien.

Afijn, ik hoop dat je er iets aan hebt. Als ik jou zo hoor zou ik zelf naar het asiel gaan en daar een uitgegroeide Chi (ook ivm je kinderen) zoeken. Je lijkt immers niet teveel waarde te hechten (kan het mis hebben hoor, ken je natuurlijk niet!) aan testen. Dan zou een asielhondje ook geen probleem hoeven zijn. Dan zie je ook het karakter al en kan je bekijken of dat bij je gezin past of niet, want ook ik denk dat niet iedere chi dat zal doen. Succes!

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Wil je kans op een sterke hond ga je voor een totaal onherleidbaare zwerver uit het buitenland, die zijn vaak sterker doordat er van alles doorheen zit waardoor afwijkingen bijna niet voorkomen maarja ook daarvan ben je niet zeker :-) "


Klopt. Mijn ouders hebben er twee en één van de twee heeft echt nog nooit ook maar iets gehad, maar de ander heeft allerlei huidproblemen, allergiën, maag/darm problemen etc etc...

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Toch snap ik de reactie wel. Ik raad je ook geen marktplaats hondje aan omdat het grotendeels broodfokhondjed zijn. Maar zelf heb ik ook een chihuahua via marktplaats en een kruising uit het buitenland. Beide geen stamboom of testen. Beide gezond, tot nu toe, beide 2,5 jaar oud. Ik vind zelf Jamie ern mooiere chihuahua dan de meeste met stamboom. Ik zou ook geen chihuahua meer via marktplaats 'kopen' omdat je zoveel slechte verhalen hoort. Maar ik zou zelf dus gewoon nooit meer voor een chihuahua kiezen omdat het ras zelf al niet gezond is, stamboom of niet.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

@Sadah; Dat is onjuist. Een kruising is niet sterker dan een rashond. Een bastaard misschien wel, maar ook dat is de grote vraag. Komt er op neer dat je nooit 100% zeker kan zijn dat je hond gezond is, waar je het ook aanschaft. Maar je kan de kans dat er iets mis is wel beperken door op een verantwoordelijke manier een hond aan te schaffen.

@Tamara; Ik snap je beredenering niet..Als een hond gezond word verklaard door een DA dan is het goed dat er geen erfelijke testen worden gedaan zolang je niet dekt? Als jij geen fokplannen hebt dan hoef je je toekomstige hond inderdaad niet te laten onderzoeken op erfelijke afwijkingen tenzij hier aanleiding voor is omdat je klachten opmerkt die bij een bepaald beeld passen. Maar dan is het wel zo verstandig om er voor te zorgen dat de ouders van jouw pup zijn getest op erfelijke afwijkingen, aangezien zoals het woord het al zegt het erfelijk is of kan zijn.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Uhma
Ik heb gebeld met die opvang van daddy.
Klinkt als een heel leuk hondje.
Enige wat hij niet wilt is oppakken..
Dat alles is.schoot zitten doet ie heeel graag.
Ga er nog is over hebben met manlief.
Kunnen altijd paar x komen kijken zijndie mvr.
Om kennis te maken.
We kijken wel even.
Kortom ik ga niet over 1 dag ijs en kijk voorlopig nog lekker rond

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Een dokter kijkt de hond oppervlakkig na dus luistert naar het hartje, longen, kijkt de ogen na, de tandjes en de knietjes thats it.
Zegt dus niks over erfelijke afwijkingen, dingen die je met het blote oog niet kan zien, orgaan problemen etc.
Daarom zegt een dokters verklaring helemaal niks en ik vind het nog steeds schandalig dat een dokter zegt jah ik heb gekeken hond is gezond!.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Hoiiii,

Wij hebben 2 chihuahua's! 2 broers!

Die van ons komen wel van marktplaats, en gelukkig zijn ze gezond! Ze hebben ook geen stamboom. Een van de ouders wel.
Mijn chihuahua's stonden voor 500 per persoontje op marktplaats, maar we hebben er 2 gekocht voor 925.. veeeeel te goedkoop, en ik zou het echt niet nog een keer doen nu ik meer er vanaf weet, we hebben nu echt geluk gehad!

Een chihuahua word zijn eigen gewicht! theacup bestaat niet...dat is gewoon verzonnen. de kleinste hondjes op elkaar laten en je hebt theacup....onzin dus!

Mijn mannen wegen (vandaag gewogen) 2 en 2.5 kilo! Ze zijn nu 20 weken oud! Socialiseren moet je toch echt zelf doen...dus bij katten enz laten..

Kinderen houden chihuahua's over t algemeen niet van. Ze houden van rust.....niet elke chihuahua want elke chihuahua is anders! maar zo is wel hun karakter... mijn mannen vinden kinderen ook niks...en zien toch regelmatig kinderen! (ik heb broertjes en zusjes van 3 7 en 10 jaar) misschien als ze er mee wonen dat het anders is hoor dat kan :-)

Heb je je man eindelijk zo ver? hahaha

Liefs!


:-D :-D

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Hahaha nee helaas nog niet!!
Ik schrik ook van idd van al die verhalen!
Kan goed gaan,maarja dat risico wil ik ook miet lopen.
En om nu zoveel geld neer te leggen en dan nog niet zeker zijn van gzondheid..

Denken nu na over asiel hondje.
Zit dus een chihuahua in amsterdam die dus wel met kids en andere dieren kan.
Klinkt wel leuk!
 
Ik hou mn geduld en ga gewoon hier en daar kijken en mensen vragen.
En hoop dan uiteindelijk een goeie hond voor ons te vinden!
Of een kleine hond die herplaatst moet worden bv vanwege oude baas ofzo.
Weten we meteen karakter enz.
Enige is alleen je zal nooit weten wat hij erfelijk meedraagt.
Dus dat blijft altijd onzeker.
Dat vind ik lastig!

Iemand nog tips waar kan kijken chis of klein hondje die herplaatst moet worden..?

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ben het wel een beetje met shanou eens qua chi's en kinderen.
Mijn pinscher is gek van mijn dochter maar mijn chi Jackie moet niks van haar weten.
Keert haar kop af en komt niet te dicht bij haar in de buurt.
Ze zal er niks doen maar vind kinderen pas leuk vanaf een jaar of 6 dan zijn ze groot genoeg en maken ze meestal niet meer van die onvoorspelbare bewegingen.
Ken meerdere chi's die kids wel accepteren maar ze wel ontwijken.

Ik zou serieus met jou gezins samenstelling kijken voor een ander hondje.
Iets groter en die meer houden van kleine drukke kinderen.
Malthezer etc.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

Precies mooie chihuahua die in amsterdam zit!

Ik heb meer met herplaatsertjes dan met pups.. tuurlijk zijn pups leuk maar herplaatsertjes verdienen het zo om nu ook eens een fijn leven te krijgen na alle (soms) ellende.. maarja mijn vriend bracht me pups haha! Maaaaar heb al besloten, als ik later even de lotto win.........hahahaha of stel nou dat mijn vriend genoeg gaat verdienen na zijn school en we kindjes krijgen waardoor ik minder kan werken of kan stoppen met werken....stel stel stel...dromen mag...hahaha dan ga ik de arme hondjes helpen!

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Daarom denk ik herplaats hond weetje precies hoe hij is.Of hij wel/niet kan kids en ander dingen.

Malteser trekt me niet echt..

Heb wel naar gekeken en over gelezen.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Tamara,

Hierbij een paar advertenties.. deze passen in jouw budget en zijn op het eerste oog betrouwbaar.. met FCI stamboom! Een paar hondjes beneden 1 jaar.. en ook een paar ouder dan 1 jaar.

http://link.marktplaats.nl/579511771

http://link.marktplaats.nl/579428394

http://link.marktplaats.nl/577423366

http://link.marktplaats.nl/579406309

http://link.marktplaats.nl/579252237

http://link.marktplaats.nl/579149567

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Bedankt!!
Die laatste trekt me wel erg als zo lees allemaal!

Die tweede en derde(zelfde hondje)
Had ik idd al gezien.
Komt iok omdat ik op afstand keek op mp.
En deze is vlakbij ons in de buurt!

honden page profiel Arianne,Billy,Senna en ChicaArianne,Billy,Senna en Chica

honden foto van Arianne,Billy,Senna en Chica

Het hondje van de 2e advertentie staat al ontzettend lang op MP vraag me af waarom.

Het hondje van de laatste advertentie daar staat bij kerngezond vreemd aangezien ze nergens op getest zijn,dit adres heeft trouwens altijd volop Chihuahua pups ook vreemd voor een (goede) stamboomfokker.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Vind het laatste hondje er ook niet echt gezond uitzien en is geen chi maar een mix.
Daarnaast bied ze meerdere honden aan waaronder merle en zijn allemaal kern gezond zelfs de gezondste van het land.
Dat je daar moet wegblijven lijkt me al duidelijk?
http://link.marktplaats.nl/578621703 zelfde fokker..als dit je nekharen niet doet krullen (pup met blauwe ogen weet ik het ook niet meer brrr)

Hondje van de 2e en 3e advertentie is van from appeleville en van wat ik er van weet het meest betrouwbare van alle advertentie's.

4e kan niet met kleine kinderen

Dus leuk dat Ginger iets laat zien maar die laatste is echt verre van betrouwbaar.

honden page profiel AnneloesAnneloes

Als je van plan bent op marktplaats te kopen let dan heel goed op verdachte omstandigheden zoals Jacqueline al aangaf! Ook termen als ´tea cup´ moet je proberen te ontwijken; bestaat niet en is alleen maar een lokkertje voor mensen die een extreem kleine chi willen. Een hond van mp is niet per definitie ongezond of wat dan ook maar wees alert en zorg ten minste voor een paspoort; dat is toch het minste wat je behoort te krijgen!

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Anneloes elke hond krijgt een paspoort of ze nou een stamboom hebben of niet dat zegt helaas dus niks.
Ook zegt er zit een stamboom bij geen bal helaas.

Als ik zoals hierboven op de links kijk dan kijk ik enkel naar de foto's van de hond en kijk wat ze nog meer aanbieden en bij die foto's.
Dan zie je gelijk dat de laatste geen zuivere koffie is dus waarom die wordt aanbevolen en waarom er daarop wordt gezegd die laatste trekt me aan is echt een raadsel voor mij.
Bedoel het niet lullig naar jou Tamara maar daaruit blijkt voor mij dat je niet weet hoe chitjes eruit horen te zien want die pups zijn verre van gezond en als een fokker zoiets verkoopt en dan ook nog zegt ohh ze zijn zo gezond dan moet je je afvragen of je genoeg van het ras afweet.
Nogmaals bedoel het niet rot maar probeer je enkel te behoeden voor een hele grote fout en problemen.

honden page profiel AnneloesAnneloes

Ja klopt natuurlijk maar ik ken helaas meerdere verhalen van mensen die een hondje op mp hebben gekocht en niet eens een paspoort hebben gekregen en daardoor niet eens weten hoe oud hun hondje is en of deze überhaupt ingeënt is etc. (niet dat een paspoort alles zegt maar als dat er al niet is is het zeker weten geen zuivere koffie).

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Sory maar ik weet echt wel hoe een chi eruit moet zien!!
Beetje flauwe opmerking..

Ik bedoelde het karakter, dat klinkt me goed
In de oren.
Tweede derde foto wilt de baas het liefst bij iemand die al hond heeft.

Ik hoor niemand  over asiel hond.
Velen hier raden dat me aan.
En zeg ik dat ik nadenk over die en krijg geen reactie..?

Is trwns niet echt asielaar een vrouw die hem thuis opvangt.
Ze was heel vriendelijk aan telefoon.
Mocht vrijblijvend komen kijken en bakkie doen.
En adviseerde meteen verstandig zou
Zijn een paar keer te komen.om te kijken hoe hij iS.
En zouden met m mogen wandelen enz.

Mooiste is nog ik belde voor info over de hond maar ze wilde alleen maar van alles over ons weten!
Zo hoort het toch!
En ze heeft al 200 honden geplaatst bij mensen en kent ze stuk voor stuk
En heeft met al de baasjes nog contact!
Ze zou ook bij ons langs willen komen te zien hoe wij wonen enz.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Zoals ik al zei bedoel het niet verkeerd maar je zegt klinkt goed maar iets kan niet goed klinken enkel op een beschrijving zo werkt het toch niet?
Je kijkt naar de foto, de tekst, dan kijk je wat die persoon nog meer aanbied en alleen bij dat zie je al dat het geen zuivere koffie is.
Als iemand niks heeft staan ga je googlen op de naam of op de woonplaats etc.

Dat je voor een asielhondje gaat kijken is perfect uiteraard.
Niemand zal daar iets over zeggen.
Ook al is de hond niet getest ook al heeft de hond geen stamboom je stopt geen geld in bepaalde mensen hun zak en werkt niet mee aan slechte praktijken.
Dan red je wel een hondje in mijn ogen maar niet als je hem bij de verkeerde mensen haalt.

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

"

Dus leuk dat Ginger iets laat zien maar die laatste is echt verre van betrouwbaar. "


Wat is dit nou weer voor een rare opmerking? Ik heb alleen verstand van grote honden, daarbij doe ik mijn best om iets voor TS te zoeken. Zeg ik dat het op het 1e oog betrouwbaar is, of het ook daadwerkelijk betrouwbaar is zie je pas wanneer je bij iemand thuis bent (papieren en alles....)

honden page profiel GingerGinger

honden foto van Ginger

Daarbij had ik niet gekeken of ze nog meer advertenties had staan, zie nu dat ze dat wel heeft staan, maar toch zegt dat ook niet alles.

honden page profiel TamaraTamara

honden foto van Tamara

Stel het zeer op prijs ginger!!Bedankt ervoor.

Ik zeg toch ook niet klinkt goed die ga ik kopen...

Zeg alleen klinkt goed in de Oren.
Verder dan dat heb ik ook niet gekeken...
Vond m trouwens op de foto een beetje bang overkomen.
Zn lichaamstaal en houding.

Ik denk dat ik zodra mn man instemt ik bij daddy ga kijken.
Vrijblijvend!!!en dan niet 1x mar meerdere om een goeie indruk te krijgen en kijken of ik een click voel..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"

Wat is dit nou weer voor een rare opmerking? Ik heb alleen verstand van grote honden, daarbij doe ik mijn best om iets voor TS te zoeken. Zeg ik dat het op het 1e oog betrouwbaar is, of het ook daadwerkelijk betrouwbaar is zie je pas wanneer je bij iemand thuis bent (papieren en alles....) "


Ik zeg dat het leuk is dat je iets laat zien maar dat die laatste verre van betrouwbaar is.
Wat is daar raar aan?
Op het 1e oog is die laatste absoluut onbetrouwbaar terwijl de 2e en 3e wel op het eerste oog betrouwbaar zijn.
Door goed naar een advertentie te kijken en even verder te kijken dan enkel de advertentie hoef je niet eens naar iemand toe en hoef je niet naar papieren te kijken dit doe je pas als je via het internet niks raars vind (althans dat vind ik)

De hond op die foto ziet er bang/ niet gezond uit weet niet wat het exact is maar zuivere koffie is het verre van.

honden page profiel Lisanne, Dani , Lina, ShaneLisanne, Dani , Lina, Shane

honden foto van Lisanne, Dani , Lina, Shane

even uit eigen ervaring. buren hadden mini chi gekocht op een markt in tsjechië. (hadden al een lieve volwassen chi van goede fokker)pupje mee naar huis genomen, was doodziek, veel DA kosten, overalbang van.
geen leuk hondje dus , wel goedkoop in aanschaf maar nu veel geld aan hem kwijt.
mijn moeder wil nu ook een teacup ;-) ;-) ;-) .
geloof me mijn buren zijn veel gelukkiger met hun chi van goed fokker, is een lief actief en spontaan hondje, nooit ziek, heeft nestje gehad, pups ook gezond.

honden page profiel Jackey & BrunoJackey & Bruno

honden foto van Jackey & Bruno

theacup bestaaaaat niettttttt....vind het zo vreselijk dat iedereen een te klein embryo hondje wilt. Die 1 kilo hondjes zijn helemaal niet gezond, trillen de hele dag en worden vaak niet ouder dan 6 !!! Als je een chihuahua wil wil je ook een chi van 3 kilo. als je perse een hond van 1 kilo wilt neem dan een cavia......

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Waarom ga je niet eens bij het asiel langs? Wie weet zit daar een leuke chi die een nieuwe thuis zoekt. Ook niet duur daar hé, of een herplaatser maar daar weet ik de prijzen niet van

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

" op marktpaats zag ik net jack tecks...krusing jack russel met een teckel..

iemand ervaringen mee..?

leuk die jack russels
mn man wil het liefste een hondje als een jack..
maar ik vind ze zelf vaak erg druk en hieper en hebben veel meer km per dag nodig om te wandelen begreep ik.

en een chi is 15 min per x al voldoende. "


Ik wandel met mijn chi 2 x een uur en 1 x 30 minuten. en dan heeft die nog super veel energie

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" theacup bestaaaaat niettttttt....vind het zo vreselijk dat iedereen een te klein embryo hondje wilt. Die 1 kilo hondjes zijn helemaal niet gezond, trillen de hele dag en worden vaak niet ouder dan 6 !!! Als je een chihuahua wil wil je ook een chi van 3 kilo. als je perse een hond van 1 kilo wilt neem dan een cavia...... "

goed gezegd helemaal mee eens

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "info chihuahua" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^