Wat is er toch aan de hand?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Waarom wil iedereen toch maar fokken? Zijn er nog niet genoeg honden op de wereld? Alles moet maar pups krijgen, rashond of niet...stamboom of niet.... Het lijkt wel of iedereen besmet is door het pup-virus. "Ja, het is zo leuk om een kind van mijn reu/teef te hebben," maar ja, de meeste nesten bestaan uit (veel)meer pups dan die ene die zo gewenst is. En de rest? Naar marktplaats? Naar pup-opkopers die zich voordoen als toekomstige baasjes...?
Kijk eens op de sites van puppies te koop. Het barst daar van de pups! En iedereen die een nestje neemt beweert zelf genoeg baasjes te kunnen vinden.Op Marktplaats e.d. zie je het tegendeel.
Maar goed, doe wat je niet laten kunt, ga maar door met vermeerderen.Ik word er een beetje ziek van.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er toch aan de hand?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Zoals vaker ben ik het helemaal met je eens Jacko, ik vind het ook een vreselijke "trend". En wat me ook opvalt is dat er heel veel, eigenlijk nog kinderen bij zijn die hun honden laten dekken. Ik heb een hondje, mijn vriendinnetje wil ook zo'n hondje en mijn andere vriendinnetje heeft al zo'n hondje, toevallig een reutje en hoppa....weer een nestje erbij! Snap ook niet waar de ouders zijn in dat verhaal trouwens. Ik had het als puber niet hoeven te proberen in ieder geval.
En inderdaad, marktplaats is er weer blij mee...
Ik word er ook niet goed van.

honden page profiel MeissieMeissie 3 doggies

honden foto van Meissie

Ik denk dat veel mensen geld willen verdienen. Ik snap niet waarom een pup zo duur moet zijn. Het opvoeden kost al geld zat toch?
Mensen die beweren dat ze geen winst willen maken en alleen het beste met een pup voorhebben en dan toch 300 tot soms wel 1000 euro ervoor vragen (keer x aantal pups) Nou sorry wordt er soms gewoon misselijk van....

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Dat is geen 'trend'dat is altijd al zo geweest.
Alleen nu lees je erover daarvoor waarschijnlijk niet.

Dus nee het is geen trend altijd heeft het al bestaan.

Groetjes,
Wilma

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Idd, ik zie de stamboomloze en/of niet-geteste honden waar ook nog eens geen dekgeld betaald is hier en op mp voor 350 langskomen!!
Dat zijn echt belachelijke prijzen . Waar halen ze die kosten vandaan, want tijd mag je niet rekenen aangezien het voor de 'fun' allemaal is.

Ik wil best mensen helpen hier in het fokken topic, maar na wat hier de laatste tijd langskomt en na alle adviezen die we gegeven hebben en waar niet naar geluisterd wordt ga ik nu alleen heel selectief nog helpen, want het is onbegonnen werk en men neem niets aan. Dan zoeken ze het ook maar zelf uit.

*zo, hart weer gelucht*

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Messiej,
Wij vragen zelf ook 850 euro voor een pup en ik heb al eens eerder uit de doeken gedaan waarom fokken, mits je het volgens de REGELS doet, zoveel kost en waarom een pup van een fokker die zich aan de regels houdt zo duur is. (Wij hebben trouwens na onze nestjes nog steeds geen cent verdiend, we schieten er elke keer nog bij in.)

Het gaat hier niet zozeer om het geld, hoewel er ook mensen zullen zijn die aan dit soort nestjes leuk verdienen, maar om al die nestjes die zomaar even voor de leuk op de wereld worden gezet, veelal door mensen die niet genoeg over fokken weten en niet genoeg raskennis hebben.

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Het is ook niet zo dat iedereen wil fokken zoals jij zegt. Ik ken veel meer honden liefhebbers die niet willen fokken. Eigenlijk iedereen die ik ken is niet bezig met fokken. Precies 't tegenovergestelde van wat jij beweert.

Ik zie wel een trend in topics van mensen die zich ergeren en ziek worden van anderen. Zit nu al te wachten op topics van mensen die zich ergeren aan topics van mensen die zich ergeren op anderen. Kun je 't nog volgen. :-D :-D

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

haha..
Ik kwam idd gisteren een ook vrouw tegen die niet kan wachten om der teef te laten helpen, dan is er iig geen kans meer op een nest. Zij vond der hondje (wat terughoudend naar vreemde dingen en mensen) en der zelf (financieel, qua kennis en tijd) niet geschikt om een nest te hebben/groot te brengen.

Heb der wel verteld dat ik het echt geweldig vond dat ze er zo over dacht. Als iedereen nu eens zo nadacht...

honden page profiel ThijsThijs 3 doggies

honden foto van Thijs

Donja is ook geholpen en gelukkig maar want tijdens de operatie werd een ontsteking in de baarmoeder ondekt. Die is er dus ook meteen uitgehaald. Lijkt mij wel dat Donja wat dominanter is geworden maar kan dat niet met zekerheid zeggen. Dat was ze misschien ook geworden als ze niet geholpen was.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heb een geweldige hond, qwa gezondheid en schoonheid, maar aangezien bamse mijn laatste hond is, zal ik er niet mee fokken, de fokker heeft gevraagd of bamse gebruikt mag worden, nee dus.

zal nooit een pup van bamse kunnen hebben, omdat ik dan te oud zal zijn om nog van de pup te kunnen genieten. trouwens dat zeg ik nu, maar ook van mijn anderen newfoundlanders heb ik toch nooit een nestje willen hebben, zou ze allemaal willen houden, en ja ik weet dat dat niet kan. :-D :-D :-D :-D

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Dus jij bent echt 102. Dacht dat dat een grapje was. :-D :-D

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Ik denk dat het wel mee valt met de mensen die willen fokken. Er over praten wil vaak niet zeggen dat ze het ook daadwerkelijk doen. Mij lijkt het ook al jaren leuk om een keer een nestje te hebben maar ook ik zal dat waarschijnlijk nooit doen.
Dat een rashond uit een goede stamlijn meer kost dan een rasloze hond vind ik logisch. Ik heb zelf een bobtail gehad van een gerenomeerde fokker die op een heel goede manier bezig was met "haar" ras. Zij liep bijna weekelijks shows (ook in het buitenland) waar ze het nodige inschrijfgeld voor betaalde, liet alle honden testen op evt. oogafwijkingen e.d. Ze had gemiddeld 1 of 2 keer per jaar een nestje waar ze veel tijd in stak gaf daarna nog gratis borsteldemonstraties en bleef het contact met de nieuwe eigenaren van haar puppies onderhouden.
De pups kostten toendertijd 1000 gulden en ik denk niet dat ze daar rijk van werd.
Misschien had ik het met deze fokker wel erg goed getroffen want ze heeft tot de dood van onze hond, hij is 15 jaar geworden, contact met ons gehouden. En als hij iets mankeerde konden we altijd een beroep op haar doen.

Groet,
Carla

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Dat ik dit topic geopend hebt, komt doordat ik met afgrijzen heb gezien dat er zo verschrikkelijk veel pups aangeboden worden.
Natuurlijk is niet iedereen fout bezig. Maar wel al die mensen die zomaar een nestje willen.
En ja, zes pups à raison van 300€ lijkt leuk binnenlopen. Deze mensen bekreunen zich vaak niet om gezondheid en/of karakter van de hond evenals ze zich geen zorgen maken waar de hond blijft als de eigenaren erop uitgekeken zijn of om andere reden de hond weg moet.
Nu zullen wel een aantal mensen zich aangevallen voelen, maar die moeten maar eens in de asiels gaan kijken.

honden page profiel ThijsThijs 3 doggies

honden foto van Thijs

Ik vind ook dat er te veel honden zijn maar weet niet of dat alleen aan de fokkers zonder stamboom ligt. Ik zou dus willen weten of dat allemaal of toch grotendeels honden zonder stamboom zijn die in de asiels zitten. Is daar iets over bekend?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ja Thijs meestal zonder stamboom. Je ziet maar zelden een hond met stamboom in het asiel. En als ze er zitten, dan is dat meestal omdat hun baasje ernstig ziek is of is overleden.

honden page profiel Olga met Nera en SammieOlga met Nera en Sammie 3 doggies

honden foto van Olga met Nera en Sammie

Ik denk, dat er echt wel veel mensen zijn, die er geld mee willen verdienen.
En, ach, puppies zijn zo schattig, hou zouden de kleintjes van mijn hond gekruist met die van de buren eruit kunnen zien???
Het is alleen zo jammer, dat de hondjes er de dupe van zijn.
Toen Nera nog heel klein was, kwam er een man met een yorkshire naar me toe. Of Nera een vrouwtje was, zijn yorki was een reu, en hij wilde dan wel graag kindertjes van die twee (makkelijk voor hem als reu-baasje). Met een week of 10 kwam hij de puppies dan wel ophalen, dan hoefde ik niet zoveel werk te hebben, om baasjes te zoeken!!!!!
Tja, zolang de mensen zo blijven denken, zal er steeds veel ellende in de hondenwereld blijven.

Dit is niet gemunt op de mensen, die een verantwoord nestje fokken, alle tests ok hebben en een hart voor de puppies hebben.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Pfff Olga... en hij het geld zeker vangen, terwijl jij er zoveel werk aan hebt *grom*
En die man is niet eens bezorgd of het wel een goede combinatie is tussen zijn hond en die van jou?
Het erge is nog dat hij het waarschijnlijk zo weer bij een ander heeft geprobeerd :'(
En wat gaat hij doen als er 8 pups zijn en hij raakt er 5 niet kwijt?? :'(
Het zou verboden moeten worden om nestjes te krijgen zonder gedegen voorbereiding en testen...

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 3 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

Een nestje nemen omdat het gewoon leuk is vind ik niet kunnen.
Als je honden wil fokken op een verantwoordelijke manier en ter verbetering van het ras kost dat heel veel tijd en geld.

Ook vind ik het jammer dat er zoveel mensen een "funnestje" nemen met eender welke hond.
Bv. Jan heeft een jack-russel reu en Gerda heeft een Maltezer teefje. Gerda wil dolgraag pups om eens te weten wat het is en vraagt aan jan of zijn JR mag dekken.
Ik heb niets tegen kruisingen! Maar dit is niet verantwoord fokken.
Veel mensen kopen een hond in een winkel, deze honden zijn nooit nagekeken op erfelijke ziekten en zelden voldoen ze aan de rasstandaard, maar toch fokken ze ermee. :'(

ALs je wil fokken met honden moet je eerst en vooral een goede teef en reu zien te vinden. Met stamboom!
Deze moet gecontroleerd worden op erfelijke ziekten.
Ook moeten ze de rasstandaard zo dicht mogelijk benaderen. Heeft je reu of teef fouten? Sorry, maar deze hond is dan niet geschikt voor de fok.
Fokken moet je weloverwogen doen en niet zomaar Hond Y en hond X even bij elkaar zetten om een nestje te hebben.

Ik begrijp dat er mensen zijn die dolgraag een nestje willen, maar doe het dan zoals het hoort!
Ja inderdaad op de goede manier kost het stukken van mensen en zal je zelfs al vraag je 800euro/pup bijna geen winst maken.
Op de goede manier heb je met veel geluk net je uitgaven voor het nest terug verdient en heb je nog enkele euro's over om voor de honden een zak hondenvoer te halen. Dus als je denkt effe snel rijk te worden, denk dan maar snel iets anders.
Een echte liefhebber zou er nooit opzettelijk voor zorgen dat ongeschikte honden worden gebruikt voor de fok. Als je dit wel doet dan vind ik dat je het eigenlijk niet waard bent om een hond te hebben.
Zijn er niet genoeg sukkeltjes in de asielen?
En als je het doet om een pup te hebben van jouw hond...
Als jouw hond sterft is hij weg, een pup van hem of haar zal zijn plaats nooit kunnen innemen en zal ook een heel verschillend karakter hebben.
Laat het fokken aub over aan mensen die weten hoe het moet, het is niet omdat je 2 honden bij elkaar zet en er een nestje van komt dat je een fokker bent, dan heb je de honden zichzelf laten vermeerderen. Maar FOKKEN is nog iets helemaal anders.

honden page profiel -Iris & Tommy--Iris & Tommy- 2 doggies

honden foto van -Iris & Tommy-

Ik bem het met jullie eens al is tommy ook uit een eenmalig nestje en nee niet om geld te verdienen gewoon door mwnsen die het beste met doe hondjes voor hadden en toen ik hem kreeg was hij al voor een deel zindelijk dus niet alle "pretnestjes" zijn slecht en geen een hondje is in het asiel terecht te komen maar ik ben het wel met julliew eens

@willemijn
Benm jij echt 102 ik dacht dat het een grapje was maar ben jij echt honderd twee ?

Groetjes iris en tommy

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie 3 doggies

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Jacko,
Ik word er ook wel eens moe van...
Het meest frustrerende vind ik nog wel dat we het hier wel met z'n allen het over eens kunnen zijn, maar dat de mensen voor wie "de boodschap" bedoeld is óf gewoon hun gang gaan óf sowieso zich niet verdiepen in honden en waarschijnlijk ook niet hier te vinden zijn...
Maar goed, ben het dus helemaal met je eens,

Groetjes, Mischa

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee thijs , het is echt geen grapje hoor. :-D

honden page profiel fortunafortuna 2 doggies

honden foto van fortuna

ik denk dat ik de pups niet zou kunnen laten gaan.lijkt me zo moeilijk om een goede baas te vinden.

honden page profiel tanatana 3 doggies

honden foto van tana

waar ik me nog de meeste zorg over maak is: wat gebeurt er met al die niet-verkochte puppies? willen de pretnesten-fokkers daar a.u.b. ook nog eens de gedachten over laten gaan? tana. :'(

honden page profiel ;.;.;.;.;;.;.;.;.; 3 doggies

honden foto van ;.;.;.;.;

Ja dat vraag ik mij nu ook wel af.
Wat doen ze ermee? Waarschijnlijk ergens naar een winkel of broodfokkennel brengen om er dan toch nog 100euro van te krijgen?

honden page profiel MeissieMeissie 3 doggies

honden foto van Meissie

Ik wil er nieteens aan denken... ik heb een keer gehoord bij ons vroeger in het dorp dat kittens bijv. vaak verdronken werden als men ze niet kwijt kon. :'(
Krijg gewoon kippenvel van sommige verhalen....

honden page profiel maaike maaike 3 doggies

honden foto van maaike

Ik ben alleen voor fokken als er volgens aanvaardbare richtlijnen wordt gefokt en voor de verbetering van een ras. (en dan bedoel ik niet dat een ras er alleen maar mooier op wordt ten koste van de gezondheid)
Ik weet van de fokker van Hero (vriendin) dat ze nauwelijks tot niets overhoud aan de verkoop van bv 9 pups uit een nest.
Ze kosten 850 euro maar dat haal je er niet uit. Een goede fokker gaat ook niet voor het geld maar voor de liefde voor het ras wat gefokt wordt.

Ik ben absoluut er op tegen dat er mensen zijn met een lief hondje (ras of niet) en er dan omdat pupjes zoooo leuk zijn ff een nestje doen.
Er zitten inderdaad al genoeg honden in een asiel die hard een baasje nodig hebben.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat is er toch aan de hand?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^