Mijn hond een pitbull?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Doesjka:,Laika&SnowyDoesjka:,Laika&Snowy

honden foto van Doesjka:,Laika&Snowy

Hoihoi..

Zoals jullie allemaal weten, is mijn hondje Laika af en toe best een felle donder.
Dat is gekomen doordat onze vorige hond(Golden retriever teefje) aangevallen werd door een herder die los liep en zijn baasje was nergens te bekennen. Met 2 man hebben we onze honden vechtend uit elkaar kunnen halen, en kwam uiteindelijk na een paar minuten de baas van de hond aan gerent. Die man heeft van ons flink op zun mieter gekregen, want onze honden waren beide aan de riem. Laika heeft er bijgestaan en was doodsbang(was toen een hondje van 2jaar ongeveer) en deed geen vlieg kwaad en wou altijd leuk spelen.Nu wordt ze in augustus 7 jaar. en ze is soms echt totaal niet leuk tegen andere honden. Ze is erg beschermend over Snowy.
Een paar weken terug liep ik met mijn vriend een lekker stukje te wandelen met onze hondjes. En we komen een vrouwtje tegen bij ons uit het dorp, even mee staan praten(zij had beide honden los)als ze niet bij Laika in de buurt komen is er niks aan de hand. Dat gebeurde in eerste instantie ook niet. Haar honden waren met een balletje aan het spelen. Na een paar minuten komt 1 van haar hondjes op Snowy afgelopen en ze beginnen samen met spelen( mijn honden waren beide aan de riem) Na enige tijd komt haar andere hond op Laika af en Laika laat merken door de grommen dat ze niet wilt dat ze bij haar in de buurt komt. Ik waarschuw de vrouw netjes dat mijn hond daar niet van houdt, en vraagt of ze haar hondje aan wil lijnen of weg wilt houden voordat mijn hond pakt. Dat doet ze en roept haar hond terug. Mijn vriend en ik wandelen rustig verder, en totaal onverwachts hoor ik die vrouw haar hond terugroepen, maar die luisterde niet en komt vervolgens weer op Laika af. Laika waarschuwd weer door te grommen, en die hond springt bovenop Laika om met haar te spelen en Laika gromt weer en pakt vervolgens. Ze liet wel weer meteen los. De vrouw schrok en deed ze beide aan de lijn, en bod der excuses aan. Nu kwam ik thuis van mijn werk en vertelde mijn moeder dat ze aangesproken werd door die vrouw dat onze hond een pitbull was en haar hond had gepakt uit het niets.
En ze vond dat we onze hond moesten opvoeden. Mijn moeder werd kwaad en legde haar het verhaal uit dat Laika altijd vooraf waarschuwd en dat altijd onze honden aan de riem lopen omdat Laika idd niet altijd leuk reageert op andere honden.
Gelukkig al een heel stuk minder als voorheen.

Maar dit slaat toch nergens op, of ligt dit aan ons? :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond een pitbull?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

Helaas, zul je commentaar altijd blijven houden, je kunt je er heel druk om maken maar ik denk niet dat dat de moeite waard is, want zoiets zal best nog wel eens kunnen voorkomen.
Ik heb het ook heel vaak dat ik met Tajo loop (en die is altijd aangelijnd) dat er andere honden op ons af komen en Tajo half bespringen, en dat ik moet vragen of diegene zijn hond terug wilt roepen.
Een keer was ik fietsende met Tajo komt er een hond achter ons aangerend, dat baasje roepen en roepen maar de hond reageerde niet, ik fietste in de eerste instantie door maar toen de hond ons bleef achtervolgen ben ik toch licht geirriteerd van me fiets gestapt en gezegd dat als haar hond niet de commandos beheerst dat ze haar hond niet los moet laten lopen, zeker al niet op een fietspad, das best nog gevaarlijk ook.
Buiten dat, kan een andere hond er wel niet van gedient zijn en ik vind als iemand zijn/haar hond niet onder appel heeft dat diegene de hond gewoon aangelijnd moet hebben ':-)

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Was dit in een losloopgebied?

Je weet van je eigen hondje dat ze zich niet gemakkelijk voelt in dat soort situaties, waarom stop je haar er dan midden in?

Ze voelt zich duidelijk niet op dr gemak, om haar het vertrouwen in honden terug te geven kun je oefenen met stabiele honden. Verder kan het voor een hond erg ongemakkelijk zijn als ze aan de riem vast zit en een andere hond losloopt. Jouw hondje wilt afstand creeren maar dat lukt niet(ze zit vast) en grommen word door de loslopende hond genegeerd. De keuze om van haar af te snauwen is dus niet vreemd gezien ze ook niet weg kon lopen uit de situatie.

honden page profiel LuluLulu

honden foto van Lulu

Volgens mij was het gewoon op straat dacht ik of was het wel een losloop gebied want dan had ik dat gemist ;-)

honden page profiel Doesjka:,Laika&SnowyDoesjka:,Laika&Snowy

honden foto van Doesjka:,Laika&Snowy

Nee was gewoon op straat richting het park( en dat is ook geen losloopgebied.) die hebben wij hier niet in het dorp.
Ik kan haar wel loslaten maar dan wordt het probleem vermoed ik erger.
Veel mensen zeggen dat honden dan vaak beter reageren, maar dat is bij Laika niet het geval.
En die vrouw weet donders goed dat mijn hond fel kan zijn. Soms kan ik uren met mensen staan praten die honden hebben en is er niks aan de hand. Maar die hond hoeft maar 1 verkeerde beweging te maken en mijn hond vliegt in de aanval!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond een pitbull?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^