hond opbaren na overlijden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

" Ik heb mijn 2 vorige honden gewoon bij de dierenarts achter gelaten ( ben ik nou een slecht vrouwtje) "


Dat weet ik niet,
ik zou het in ieder geval niet doen. De hond verdiend een waardig afscheid en dat kost een hoop centen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond opbaren na overlijden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

"

Dat weet ik niet,
ik zou het in ieder geval niet doen. De hond verdiend een waardig afscheid en dat kost een hoop centen. "


Als ik het geld voor zou hebben had ik het gedaan maar iemand met een bijstandsuitkering kan dat niet betalen.

honden page profiel ??

Ik heb ook een bijstands uitkering , maar mijn hond niet waardig naar zijn laatste rustplaats brengen is in mijn ogen ondenkbaar.. Al moest  ik het geld lenen of op afbetaling..never over mijn lijk dat ik hem achter laat bij een dierenarts.... Des Noods had ik hem als er geen geld was ergens stiekem  in een mooi bos of park begraven.. Mijn lieverd is afgelopen woensdag overleden dus ik zit vol verdriet, hij was mijn alles mijn grote honden liefde... Achter laten bij een dieren arts...nee dat kan ik niet begrijpen.

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

"

Als ik het geld voor zou hebben had ik het gedaan maar iemand met een bijstandsuitkering kan dat niet betalen.
"


Oké ,dat begrijp ik.
Je bent geen slecht vrouwtje hoor ,vroeger ging het altijd zo dat de dode hond/kat bij de dierenarts achter bleef.
Nu kan je zelf de keuze maken.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen dat ik mijn dieren bij de dierenarts achter laat. Heb inmiddels 5 urnen op de kast (6de is onderweg).
Nu komt dat ook omdat ik weet wat er met het dier gebeurd als je dat doet, aangezien ik bij de dierenambulance heb gewerkt. Ik heb dat ook zelf moeten doen en dat is geen pretje. Er zullen misschien hier nog wel meer leden zijn die dat weten.

Als je dan toch een waardig afscheid wilt, cremeren met meerdere dieren wordt dus heel veel gedaan en is niet eens zo duur.
In Naarden kost zo'n crematie voor een kleine hond 80 euro en middelslag hond 97 euro.  Dat is lijkt mij, toch nog wel te doen. Heb je niet veel geld en leef je van een bijstandsuitkering, dan begrijp ik best dat het duur is. Maar je huisdier is toch een deel van het gezin geweest en daar zou ik dan best wel iets voor over hebben.

Individueel kost uiteraard meer en dan nog een urn erbij, dan komt het gauw op 176,= euro voor een kleine hond.

Tja, ieder doet het toch op zijn eigen manier.

honden page profiel RianneRianne

honden foto van Rianne

mijn overleden honden draag ik altijd mee in mijn in mijn hart en ik bekijk de foto's en af en toe laat ik er nog een traan om. En ik heb ziels veel van die 2 gehouden. Maar ik hoef ze niet in een urn in huis. En hoeveel ik ook van dieren hou je moet een hond of kat niet gaan vermenselijken zoals heel wat mensen doen met hun huisdier. Een vriendin van mij heeft 5 Chihuahua en 3 katten die ze allemaal behandelen of ze haar kinderen zijn. als ze ze roept ook zegt ze kom maar bij mama en papa laat jullie straks wel uit dan lopen de rillingen over mijn rug en denk dan mens doe eens ff normaal zeg jij hebt die honden niet op de wereld gezet.

vorig jaar belde ze mij op ze heeft 2 kinderen die het huis uit zijn ze belde mij dus op en zei heel entousiast ik wordt oma ik dacht dat die dochter een kind kreeg bleek dat haar Chihuahua een nestje kreeg

honden page profiel Sharon en SpyroSharon en Spyro

honden foto van Sharon en Spyro

Ik zou het denk ik niet aan kunnen om mijn hond dood te zien, dus ik zou niet daar niet voor kiezen. Ik vind het al erg zat om een overleden persoon opgebaart te zien liggen, laat staan mijn beste maatje. Hopelijk gaat mijn hond nog heel lang mee dus hoef ik er nog niet over na te denken ':-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ieder zijn eigen manier, toch? Wij praten ook over mama en pappa, maar onze honden hebben en groepscrematie gehad en ik heb geen urn in huis. Toen Chenak zijn spuitje kreeg, bij de dierenarts, was het voor mij ook meteen Chenak niet meer. Toen Janouk in onze afwezigheid oveleed op OK heb ik hem niet meer gezien. Hij was nog bij de dierenarts, onze oppas heeft ook aangeboden hem mee naar huis te nemen, maar ja, hij was op woensdag overleden en wij waren pas vrijdag laat thuis. Rationeel wilde ik geen dod stijve koude hond zien, achteraf was dat denk ik toch niet helemaal de juiste beslissing want daardoor had ik meer moeite met het besef dat hij er echt niet meer was.

Mireille

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik denk niet dat het er iets mee te maken heeft of je je honden als kinderen bestempeld.

Maar dat ik ze gewoon bij me thuis wil hebben, dat is iets gevoelsmatig en niet omdat ik mijn honden heb vermenselijkt. Want dat heb ik nog nooit gedaan en zou dat dus ook nooit doen!

Dat er mensen zijn die dat wel doen, tja................kom maar bij mama? Nee, dank je wel.

honden page profiel Sandra, Basje en TiboSandra, Basje en Tibo

honden foto van Sandra, Basje en Tibo

Mijn lieve Bas is vlak voor deze zomer vakantie overleden. Toen we het slecht nieuws bericht kregen, hebben we hem mee naar huis genomen om afscheid te nemen. De dag erna kwam savonds de dierenarts bij on thuis om onze lieverd in te laten slapen. We hebben hem op laten halen door mensen die vrijwillig op de dierenambulance werken en die ook een dieren-crematorium hebben. Bas is apart gecremeerd en 2 dagen later weer thuis gekomen met de dierenambulance in een blikje met een hondenpootje erop. Als de tijd rijp is voor ons, gaan we hem zelf uitstrooien.
Opbaren is niets voor ons, maar iedereen moet doen wat goed voelt, is mijn mening.

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

" Ik zou het niet over mijn hart kunnen verkrijgen dat ik mijn dieren bij de dierenarts achter laat. Heb inmiddels 5 urnen op de kast (6de is onderweg).
Nu komt dat ook omdat ik weet wat er met het dier gebeurd als je dat doet, aangezien ik bij de dierenambulance heb gewerkt. Ik heb dat ook zelf moeten doen en dat is geen pretje. Er zullen misschien hier nog wel meer leden zijn die dat weten.
"
wat dan?

honden page profiel DD

honden foto van D

Lindsay, als je dat perse wilt weten, dan wil ik je dat wel per pb sturen, maar geloof mij, het is absoluut geen pretje om te lezen hoe en wat. Vandaar dat ik het ook niet heb neergezet.

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

" Lindsay, als je dat perse wilt weten, dan wil ik je dat wel per pb sturen, maar geloof mij, het is absoluut geen pretje om te lezen hoe en wat. Vandaar dat ik het ook niet heb neergezet. "

Ik snap je. ik heb je een berichtje gestuurd :-)

honden page profiel GriffyloverGriffylover 3 doggies

honden foto van Griffylover

Ja, ik heb mijn gestorven hondjes enkele dagen opgebaard.
Chieta heeft in een doosje met eigen dekentje op het balkon gelegen. Bos rode en witte rozen erbij, kaarsje erbij. Tot ik hem zelf ging begraven in een bos waar we vaak kwamen. Het was eind maart, ik had op dat moment geen andere dieren in huis, het was puur om zelf rustig afscheid te kunnen nemen.

Ook Sharey heeft 2 dagen opgebaard gelegen tot het moment dat ik eraan toe was om hem te gaan begraven. Ik heb hem na zijn overlijden gewassen en in de grote mand (waar hij zijn laatste weken in doorbracht) gelegd, op het balkon dat sinds de renovatie een wintertuin heet, met een donkerrode chrysant ('t was eind oktober) en een donkerrode kaars bij hem.
De katers heb ik een paar dagen uit hun wintertuin naar de woonkamer 'verbannen', maar ze mochten wel onder toezicht afscheid nemen van Sharey.
Hoe ik het in de toekomst met de katers zal doen, weet ik nog niet, met hen heb ik een andere band dan met mijn hondjes, maar voor Brando maak ik, als zijn tijd gekomen is, ook een mooi plekje om afscheid te kunnen nemen. Dat heb ik gewoon nodig. Mijn dieren zijn mijn familie.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Ik snap je. ik heb je een berichtje gestuurd :-) "

Ik heb nog geen tijd gehad om je antwoord te geven, maar het komt wel.

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

"
Ik heb nog geen tijd gehad om je antwoord te geven, maar het komt wel. "

is goed

honden page profiel nataschanatascha 3 doggies

honden foto van natascha

Mijn vorige hond lag opgebaard bij het crematorium. De volgende dag konden we bij haar kijken en lag ze in een mandje met allemaal bloemen kaarsen en muziekje op de achtergrond. Heel waardig. Kon ik toch nog even afscheid nemen op een mooi moment in plaats van dat ik haar de auto in moest dragen. Echt complimenten!!

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

natascha
ik denk dat elk crematorium die optie heeft
Bij ons kan dat ook.
In zijn eigen mand,kleed of kussen en als we dat niet hebben gebruiken we hier een kussen.

(we gebruiken zelf geen manden omdat dit ooit lastig is verbandt met de houding van het huisdier)

bij ons kan bijna alles als je het maar aangeeft wat je wel en vooral niet wil.

Mevr Kerstens (Gast)

Onze aller liefste teckel is 6 februarie 2013 5 dagen voor zijn 15de verjaardag plotseling na een geweldig leven te hebben gehad overleden, we vonden hem s'morgens dood ziek in de huiskamer apaties lag hij in zijn eigen braaksel, hij leefde nog. We hebben hem op tafel getild waar we hem hebben gewassen, daarna kreeg hij een heerlijk bedje op de bank... Hij leefde nog maar je zag dat het leven zo goed al was verdwenen, na 3 kwartier is hij zo rustig overleden.. Het was mooi het was fijn om in dit donkere uur zo dichtbij hem te zijn..... Na zijn overlijden die ochtend hebben wij hem ruim 9 uur op zijn favoriete plek gelaten... Het was goed zo.... S'avonds zijn we met onze schat naar het dieren crematorium gereden.. Daar werden we waardig en liefdevol opgevangen. We hebben hem op een baar gelegd en afscheid genomen. De volgende dag mochten we om 12:00 terug komen dan zou hij individueel worden gecremeerd... Toen we onze lieve schat terug zagen vandaag zag hij er werkelijk prachtig uit... Zelfs de harde stukken in zijn sik waren keurig gekamd en verwijderd.  Hij heeft namelijk voor zijn overlijden 7a 8 zwart en wit lollies uit een pot gestolen en opgegeten.. Wij denken dat dat ook zijn snelle dood veroorzaakt heeft. Maar zeker weten doen we het niet...want vlak voor kerst hebben we hem al eens eerder zo aangetroffen maar daar kwam hij weer boven op.  Morgen mogen wij zijn as ophalen...dan komt onze schat weer thuis.... Ik ben ontroostbaar maar dankbaar voor 15 geweldige jaren zonder ziekte en alleen maar plezier... Lieverd we zullen je missen... Je was G.E.W.E.L.D.I.G ...

honden page profiel Tanja en  MikeTanja en Mike 3 doggies

honden foto van Tanja en  Mike

ik heb nog geen idee wat we met Mike doen als het zover is , hij is nu 5 maanden en is onze eerste hondje , ik hoop dat ie nog heul lang meegaat , wel hebben we al jaren parkietjes en als die dood gaan begraven we ze altijd in de tuin maar ik weet niet of ik dat met een hondje ook zou doen. Nouja laten we hopen dat ik daar de eerste 50 jaar nog niet over hoef na te denken ;-)

honden page profiel ??

Onze aller liefste teckel is 6 februarie 2013 5 dagen voor zijn 15de verjaardag plotseling na een geweldig leven te hebben gehad overleden, we vonden hem s'morgens dood ziek in de huiskamer apaties lag hij in zijn eigen braaksel, hij leefde nog. We hebben hem op tafel getild waar we hem hebben gewassen, daarna kreeg hij een heerlijk bedje op de bank... Hij leefde nog maar je zag dat het leven zo goed al was verdwenen, na 3 kwartier is hij zo rustig overleden.. Het was mooi het was fijn om in dit donkere uur zo dichtbij hem te zijn..... Na zijn overlijden die ochtend hebben wij hem ruim 9 uur op zijn favoriete plek gelaten... Het was goed zo.... S'avonds zijn we met onze schat naar het dieren crematorium gereden.. Daar werden we waardig en liefdevol opgevangen. We hebben hem op een baar gelegd en afscheid genomen. De volgende dag mochten we om 12:00 terug komen dan zou hij individueel worden gecremeerd... Toen we onze lieve schat terug zagen vandaag zag hij er werkelijk prachtig uit... Zelfs de harde stukken in zijn sik waren keurig gekamd en verwijderd.  Hij heeft namelijk voor zijn overlijden 7a 8 zwart en wit lollies uit een pot gestolen en opgegeten.. Wij denken dat dat ook zijn snelle dood veroorzaakt heeft. Maar zeker weten doen we het niet...want vlak voor kerst hebben we hem al eens eerder zo aangetroffen maar daar kwam hij weer boven op.  Morgen mogen wij zijn as ophalen...dan komt onze schat weer thuis.... Ik ben ontroostbaar maar dankbaar voor 15 geweldige jaren zonder ziekte en alleen maar plezier... Lieverd we zullen je missen... Je was G.E.W.E.L.D.I.G ...

honden page profiel ?? 3 doggies

Onze aller liefste teckel is 6 februarie 2013 5 dagen voor zijn 15de verjaardag plotseling na een geweldig leven te hebben gehad overleden, we vonden hem s'morgens dood ziek in de huiskamer apaties lag hij in zijn eigen braaksel, hij leefde nog. We hebben hem op tafel getild waar we hem hebben gewassen, daarna kreeg hij een heerlijk bedje op de bank... Hij leefde nog maar je zag dat het leven zo goed al was verdwenen, na 3 kwartier is hij zo rustig overleden.. Het was mooi het was fijn om in dit donkere uur zo dichtbij hem te zijn..... Na zijn overlijden die ochtend hebben wij hem ruim 9 uur op zijn favoriete plek gelaten... Het was goed zo.... S'avonds zijn we met onze schat naar het dieren crematorium gereden.. Daar werden we waardig en liefdevol opgevangen. We hebben hem op een baar gelegd en afscheid genomen. De volgende dag mochten we om 12:00 terug komen dan zou hij individueel worden gecremeerd... Toen we onze lieve schat terug zagen vandaag zag hij er werkelijk prachtig uit... Zelfs de harde stukken in zijn sik waren keurig gekamd en verwijderd.  Hij heeft namelijk voor zijn overlijden 7a 8 zwart en wit lollies uit een pot gestolen en opgegeten.. Wij denken dat dat ook zijn snelle dood veroorzaakt heeft. Maar zeker weten doen we het niet...want vlak voor kerst hebben we hem al eens eerder zo aangetroffen maar daar kwam hij weer boven op.  Morgen mogen wij zijn as ophalen...dan komt onze schat weer thuis.... Ik ben ontroostbaar maar dankbaar voor 15 geweldige jaren zonder ziekte en alleen maar plezier... Lieverd we zullen je missen... Je was G.E.W.E.L.D.I.G ...

honden page profiel YY 3 doggies

honden foto van Y

Ik denk dat ik het misschien wel fijn zou vinden!
Nog even tijd om afscheid te nemen en aan het idee te wennen dat hij/zij er echt niet meer is..
5 dagen zou ik wel wat lang vinden, maar 1 of 2 dagen lijkt me best fijn, voor het definitieve afscheid.

honden page profiel greetgreet 3 doggies

honden foto van greet

ik zou er zelf geen gebruik van maken maar wel goed dat de mogelijkheid er is voor iemand die dat wel wilt.ik heb al mijn overleden dieren zelf naar het crematorium gebracht.
mijn laatste hondje een teckeltje die was op hemelvaartsdag toen plots overleden die heb ik tot de volgende dag thuis gehad.
ze lag hier in haar mand en toch was dat fijn.
ik kon haar nog even aaien en heel vreemd mijn andere hondjes roken en hebben er toen niet meer naar gekeken.
ook de katten keken niet meer ze was voor hun weg.ik heb haar in de avond ook boven gezet de slaapetage ik wist dat ze zo bang was alleen en die laatste nacht wilde ik haar dat niet aan doen.
de volgende morgen heb ik haar in haar mandje weggebracht afscheid genomen van haar.
ik heb wel mijn dieren allemaal alleen laten cremeren en van de allerlaatste 2 honden heb ik een urn.
mijn terv.herder staat in de tuin op zijn plek waar hij altijd stond te kijken.
mijn teckel staat hier in de woonkamer zodat ze altijd bij ons is.
komt er nu een dier te overlijden dan zal ik daar ook een urn van nemen het gevoel dat er nog iets bij je is dat vind ik persoonlijk fijn.
hoop dat het nog even niet van toepassing is want het is een enorm verdriet het verscheurd je.
ik voel ze als een stuk van ons gezin mijn kindjes zijn het.
maar ach als mensen er een goed gevoel bij hebben ze een paar dagen op een koelplaat te hebben ja,waarom niet.
vroeger had je ook voor zover ik weet geen urntjes dan liet ik ze uitstrooien.
ik snap dat het een dure investering is maar denk wel dat het toch steeds meer zal gaan gebeuren ik bedoel toen ik zelf kind was werd een hond vernietigd en nu is er een mogelijkheid om te begraven of cremeren mooi toch.
groeten greet

honden page profiel Sandra, Mecx en Fenne.Sandra, Mecx en Fenne. 3 doggies

honden foto van Sandra, Mecx en Fenne.

Onze max is 2 oktober overleden. Die avond hebben wij hem naar het crematorium gebracht waar we zo lang bij hem mochten blijven als we wilde.Ben toen ook pas naar huis gegaan toen ik enig zins tot rust gekomen was.
4 oktober werd hij gecremeerd en daarvoor hebben we nog ruim 2 uur bij hem mogen zijn.
Het crematorium had hem prachtig neergelegd.
Op zijn eigen dekentje, precies zoals hij was.
Dat vond ik wel heel erg fijn en heb hem daarna zelf mee naar de oven gebracht.
Het moeilijkste moment was toen hij daarin geschoven werd, maar hij had het wel verdiend dat er tot het eind iemand bij hem was.
We hebben toen ook gewacht op hem en zijn as direct meegenomen naar huis.

Of ik hem thuis gehad zou willen hebben.
Wellicht wel, ook voor de andere honden.
Maar toch doe ik het de volgende keer precies zo.

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

Wij zouden er geen gebruik van maken.

honden page profiel JennaJenna 3 doggies

honden foto van Jenna

Mijn semmy gaat mee naar huis en de andere 2 honden kunnen dan in rust afscheid nemen.
En dan begraven we haar bij ons in de tuin onder de bloembak en kan ik elke dag haar herdenken.

Zou haar nergens achter laten heb haar liever dichtbij!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hond opbaren na overlijden?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: gedichtje voor cash
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^