zoveen ineens...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

sofie (Gast)

waarschijnlijk kunnen jullie niet veel raad geven, maar ik moet even mijn verhaal kwijt...
mijn eng staff van 1j en 10maanden valt van de ene miserie in de andere...

na 3 zware operaties op zijn jonge leeftijd dacht ik dat het nu eindelijk beter ging gaan. zijn laatste zware knie-operatie is nu 3,5 maand geleden en het leek allemaal EINDELIJK eens beter te gaan. hij liep goed, trok zijn pootje amper op... ( zijn andere knie moet ook nog gedaan worden, maar dat gingen ze na de zomer doen )

nu heeft hij sinds 2 weken diarree... de eerste nacht was niet om aan te zien, echt alles hing vol!! naar de da, darmflora spul, darmpoeders en ontworming. het ging beter maar nog niet hoe het moest zijn... maar ik moest afwachten van de da.

vorige week ging mijn vriend met hem wandelen in het bos. na meer dan een km diep in het bos te zijn komt er plots een fietser van achter aangereden. mijn hond schrok zo hard dat hij de leiband uit mijn vriend zijn handen rukte en het op een lopen zette, voor de fiets op! die ellende fietser stopte dus niet!!!! en ineens... mijn hond weg natuurlijk! mijn 1e gedacht was dat hij naar huis zou lopen! en dat bleek ook zo te zijn...

natuurlijk na zo'n zware operatie nog niet zoooo lang geleden, niet goed!! die avond liep hij heel moeilijk. sinds toen loopt hij niet meer zo vlot, maar met zijn beide achterpoten. hij is minder enthousiast buiten, zijn stoelgang is ook helemaal niet in orde... het is weer alles tegelijk, en ik merk dat hij niet zichzelf is! maar van wat nu?! zijn slechte poot, zijn goeie poot, zijn stoelgang, scheelt er nog iets anders...

ik leef al 2j met zorgen ivm hem en nu is het even teveel aan het worden... de DA doet pas op het einde van de week onderzoeken als het nog steeds niet beter, ik moet afwachten en heb zijn voeding gisteren moeten aanpassen.

wanneer komt hier een einde aan?? :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zoveen ineens... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Och meid wat hebben jullie al wat meegemaakt. Even je frustraties delen lucht op.

Wat voor voeding geef je nu dan? En omdat hij al zich niet prettig voelt (diarree) zal hij dit ook uitstralen. Laat hem lekker veel rusten en dat komt de werking van de darmen ook ten goede.

honden page profiel teresa en beauteresa en beau

ach sofie, wat een ellende, fijn dat je het i.d.d delen wilt, dit wil niemand voor zijn hondje.
Als je voorheen voeding gaf waar je hondje het goed op deed, dan zou ik niet gaan switchen, het zou kunnen dat ie geen last heeft van de voeding, maar van parasieten in zijn darmen ? Wat heeft de dierenarts daarvan gezegd ? heeft ie iets op kweek gezet ? Ze kunnen allemaal zeggen dat de hond over moet gaan op ander voer, maar ook de dierenartsen praten naar hun eigen portomenee..misschien kleinere porties geven, zodat zijn darmen niet alles in een keer te verwerken krijgt, en zoals esther zei, rusten, verplicht ! each step at the time...niet te veel willen in een keer, rusten, veel liefde en aandacht hebben ze nodig, ook jouw hondje zal goed aanvoelen dat ie niet alles kan wat ie zou willen, ook daarin hebben ze begeleiding in nodig !  veel sterkte !

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

poeh zeg, dat is niet mooi wat je daar verteld. Sterkte met je hond.

Sofie (Gast)

ik denk soms ( of misschien veel ':-) ) kon je maar praten!! dan kon je me gewoon zeggen of je buikpijn hebt of dat je je last krijgt na het eten, of dat je pootje gewoon pijn doet...

maar aangezien ik niet de eerste pratende hond zal hebben :-D is het onderzoeken, afwachten, denken, inzien, twijfelen... niet leuk!!

nu begin ik te denken, misschien is hij toen tijdens zijn tocht aangereden door een fietser of auto! maar dat had ik dan wss wel op een andere manier gemerkt... al is hij schichtiger geworden buiten, wat ik niet abnormaal vind na zo'n heftige vlucht, zal tijd nodig hebben.

mensen zeggen me dadelijk, ga toch nog maar eens naar de DA,... maar ik denk dat ik op nog geen 2j tijd er een 50-60 keer ben geweest!! mijn arme hond bibbert zich al dood als we nog maar stoppen aan de DA...

sofie (Gast)

" Och meid wat hebben jullie al wat meegemaakt. Even je frustraties delen lucht op.

Wat voor voeding geef je nu dan? En omdat hij al zich niet prettig voelt (diarree) zal hij dit ook uitstralen. Laat hem lekker veel rusten en dat komt de werking van de darmen ook ten goede. "
in het nest kreeg hij hill's. ik ben dit ook blijven aanhouden, tot ik er zelf achter kwam dat hij allergisch was voor hill's. ( de dierenarts deed 10 testen maar dat sloten ze voorlopig uit!! uhu... ;-) )

nu geef ik hem brokken gemengd met duck. heeft altijd super gegaan en iedereen sprak me altijd aan bij de DA over zijn blinkende vacht ':-) . omdat de duck nogal vettig is ben ik nu gestopt sinds gisteren met duck en geef ik alleen brokken. maar vanmorgen was zijn stoelgang nog erger dan gisteren!

de DA denkt niet aan een virus omdat zijn temperatuur en de rest goed is... maar geeft dit uitsluitsel?!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

het helpt al dat je hier je verhaal kwijt kan, het is niet wat zeg, al twee jaar lang vervelende situaties, eindelijk dacht je het gaat wat beter en komt dit er weer bij.

wacht even tot de uitslag van je dierenarts, en laat je hond op giardia testen, zolang diaree is nimmer goed.

kom op , laat de moed niet zakken hoor, voor jullie gaat heus die zon weer schijnen.


giardia is geen virus maar een parasiet, aangezien jouw hond al zo lang aan de diaree is, zou ik daar even naar laten kijken.

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

beste Sofie,ik zou zeker stoppen met brok te geven omdat er graan in zit en daar krijgen vaak honden diaree van; geef hem makere kip filets gekookt ,magere vis  en al eens een toast tussendoor wit brood, gekookte wortelen zijn ook stopachtig, en veel laten drinken zodat ie niet uit droogt. zoals de anderen al zeiden veel laten rusten,niet te ver wandelen indien je geen tuin hebt voor zijn behoefte te doen.
dan wens ik jullie het beste hoor,het mag inderdaad al eens gaan stoppen
groetjes noella

sofie (Gast)

ik begrijp jullie reacties betreffende de voeding... ik ga hem vanavond lekker gekookte kipfilet voorschotelen :-)
nu, ik dacht altijd zo... als wij diarree hebben, en wij zorgen voor iets wat stopt, voelen we ons dikwijls nog erger omdat het nu eenmaal eruit moet ':-) 
ik heb medicatie tegen de diarree en wil deze daarom niet geven.
deze zou voor mij ook het probleem maskeren... het feit dat dit al 2 weken aan de gang is, is een teken dat er iets niet klopt. al zeg ik zeker ni dat het niet aan zijn voeding kan liggen, ik betwijfel het, omdat het plots zo heftig begonnen is...
ik wil dus geen voorlopige oplossing waardoor zijn diarree mindert,  ik wil graag dé oplossing :-D

bedankt in ieder geval voor jullie advies en steun!! doet me goed...

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

up

honden page profiel Noella en IgorNoella en Igor

honden foto van Noella en Igor

hallo sofie,hoe gaat het nu met je hond, weet je al iets meer?
Nog
 veel sterkte en hopelijk gaat het al beter!
Groetjes noella

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zoveen ineens... " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Iemand ervaring met de muckboots?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^