Mijn hondje *

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PaulienAnoniemPaulienAnoniem

honden foto van PaulienAnoniem

Ik weet niet goed wat ik moet doen om mijn hondje iets af te leren is het Neen roepen , aan het nekvel pakken , of aan de neus tikken ik heb er geen idee van Kissjes PaulienAnoniem °

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hondje *" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Geen van allen Paulien! Ik weet niet hoe oud je hondje is, maar het enige wat je moet doen is een goede hondenschool zoeken, waar ze op een positieve manier trainen. Schrijf je daarin voor een puppycursus. Niet alleen de hond leert daar veel van, maar jij leert er vooral hoe je je pupje op moet voeden en vooral hoe je het niet moet doen...zoals je nu doet dus.
Ik denk dat je in België woont? Kijk daar wel goed uit, want er zijn daar nog veel hondenscholen waar ze met straf en slipkettingen werken en dat moet zeker niet!
We kunnen je hier wel allerlei tips gaan geven, maar het is beter het in één keer goed en duidelijk te leren, op een cursus dus.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ja, als je het niet zelf weet: schakel hulp in bij een hondenschool!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Zelf probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen dat de hond iets kan doen wat niet mag. Dus bij pups/slopers alles weghalen/opruimen, eten niet laten staan als ze dat van tafel pikken, met een boog om eten/poep op straat lopen als ze dat lekker vinden, etc.
Als de hond iets doet waarvan ik weet dat hij het begrijpt en ik betrap hem erop, dan zeg ik wel NEE (op een rustige toon, maar wel gemeend) of LOS (als hij iets vastgepakt heeft). Als hij geen idee heeft waar ik het over heb, dan negeer ik meestal. Roep hem bij me, ruim de rommel op. Maar gelukkig doet Raki zelden iets 'stouts'.
Verder veel met je hond trainen: commando's aanleren. En dit kun je goed leren op de hondenschool. Dus ga niet zelf klooien, vraag gewoon hulp bij een hondenschool!! :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Paulien,

Hier op het forum zijn div. topics hierover. Ik zou zeggen ga lezen en doe je voordeel ermee.

Een leuk artikel is: http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php en http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_365-Socialisatieprogramma-pup.php

Straffen zou ik echt niet doen. Je breekt de band die je met pup hebt af en het vertrouwen gaat weg.

Leidt je pup en je zult zien dat het goed komt.

Veel succes en de groetjes van esther

honden page profiel Yael Yael

honden foto van Yael

ik gebruik vaak muilband.

direct nadat ie iets doet wat niet mag
kost zon 3euro.
en ben er zeer tevreden over ^^

groetjes.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een muilkorf bij een pup??????? En uberhaupt een muilkorf bij een hond om zijn gedrag te corrigeren? Muilbanden zijn er alleen voor om te voorkomen dat een hond bijt (agressieve honden). Zo'n hond snapt er niets van, als jij een band om z'n bek doet wanneer hij iets heeft gedaan.... Weer zo'n slim advies Yael, NOT!

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Yeal, een muilband bij een beagle? Jij hebt het buskruit niet uitgevonden, hè?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

yael, is pas vijftien jaar, misschien bedoelt ze een gentle leader ?

waar je de hond mee corrigeert ? denk niet dat ze een echte MUILKORF mee bedoelt, ze heeft het in meer topics aangegeven, dus ik denk een gentleleader wat ze bedoeld.

willemijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en ook beseft yael de vraag denk ik niet, dat het voor een puppy is.

ze heeft al meerdere antwoorden gegeven, die nergens op slaan, vandaar een beetje begrip voor haar leeftijd. kwam er achter dat ze 15 was, en natuurlijk zegt dat niet alles, maar wel voor yael.

willemijn.

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Ik vind 't raar dat iemand advies krijgt om naar een hondenschool te gaan als je zelf zegt dat daar veel slechte scholen zijn. Ze kan zelf nooit een goede keuze maken dus grote kans dat ze bij de verkeerde school terecht komt.
Het zou veel beter zijn om hier veel info te geven. Ervaring is er hier genoeg dus daar zal 't niet aan liggen.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Thijs er zijn ook veel goede hondenscholen in België, daarom geef ik ook het advies om eerst te kijken of ze diervriendelijk, zonder correctie d.m.v. slipkettingen werken. Dat kan je toch heel gemakkelijk van te voren bekijken?
Je kan hier ook veel leren, maar het in de praktijk brengen via een cursus, als je zelf heel weinig van honden weet, is gewoon beter.

honden page profiel djumbodjumbo

honden foto van djumbo

Niet elke hond is op dezelfde manier te trainen kijk wel of er goede freacties zijn voor de hondenscholen en probeer zelf ook met woorden te corrigeren.

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Ja voor jou is dat makkelijk en voor mij ook maar iemand met zulke vragen is echt niet zo ver. Als je bv naar de winkel gaat om een goed boek over honden moet je eerst weten wat goed is. De slechte boeken worden namelijk ook aangeprezen als beste methode en als je geen ervaring hebt kun je zelf niet de juiste keuze maken.
En probeer 't als een opmerking te zien en niet als een verwijt. :-D

honden page profiel Karin en BaloeKarin en Baloe

honden foto van Karin en Baloe

En Paulien - heel belangrijk - nooit de naam van je hond samen zeggen bij een negatief commando.

Zijn naam enkel gebruiken om te belonen.

Veel succes.
Karin

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Hi Paulien,

Ik ga met de meesten hier mee; gebruik geen fysieke correcties (dus niet in de nekvel pakken, geen pijn doen etc.). Een fysieke correctie gaat alleen maar ten koste van de vertrouwensband die je met hondje hebt en 9 van de 10 keer werkt het toch niet.
Ik ga ook met de rest mee in het advies om een goede hondenschool te zoeken. Hier zul je in de praktijk kunnen leren om op een positieve manier (dat is dus via belonen in plaats van straffen en negatief gedrag ombuigen) je hondje dingen aan- en af te leren.
Je zou op internet kunnen kijken waar er hondenscholen bij jou in de buurt zitten. Het belangrijkste kenmerk van een goede hondenschool is dat er alléén met positieve training gewerkt wordt en geen slipkettingen gebruikt worden. Let er daarnaast ook op dat de groepen waarin getraind wordt niet te groot zijn; niet meer dan 6 baas-hondcombinaties.

Groetjes, Mischa

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hondje *" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^