Cesar Millan, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Waarom is Cesar Millan zo'n beladen onderwerp? Wie weet het en wat vinden jullie van hem? Ik sta achter zijn honden denk en begrijp zijn filosofie, en snap zijn corrigeermethodes bij 'gestoorde' honden. Vooral zijn theorie over het roedeldenken spreekt mij aan. Ik zie telkens onze hond Moos zich druk msken over zijn 'kindjes', dan zeg ik stees, dat het niet zijn verantwoordelijkheid is! Wat vinden jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

CESAR MILLAN

HP heeft een positieve visie wat betreft omgang, begeleiding en opvoeding van honden. CM en zijn manier van met honden omgaan komt niet overeen met de positieve wijze waar wij als HP voor staan. Fysieke correcties of andere provocerende handelingen leveren een risico op voor het welzijn en veiligheid van de hond en de mens en zijn bovendien stressverhogend voor de hond. Om deze reden zijn wij tegen het promoten van dergelijke opvoedmethodes van CM op hondenpage.

Enkele voorbeelden van deze opvoedmethode welke niet zijn toegestaan; Een ‘hakje’ geven, ‘porren/prikken’ in de flank, een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, corrigerende hulpmiddelen.

Vragen over de methode van CM zijn toegestaan ook hier weer om bij te dragen aan een stuk bewustzijnsvergroting en wij zullen in beperkte mate een enkele discussie hierover om die reden niet uit de weg gaan. Het staat hierin het moderatorteam vrij om een topic te sluiten als zij van mening zijn dat de discussie een provocerend karakter krijgt.

honden page profiel liesbethliesbeth 3 doggies

honden foto van liesbeth

Ik ben het met sommige methodes ook eens...maar vrees dat je topic niet lang open mag staan hier..

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Je mag het wel vragen, maar CM mag hier niet gepromoot worden.
Het roedeldenken kan op een veel positievere manier dan hoe CM het gebruikt.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Dat klopt! Maar dat is in het geval wanneer je hondje nog geen negatieve ervaringen heeft ondervonden, toch?

honden page profiel WilbertWilbert

Ik zit in tweedeling over Cesar.

Als je me vraagt, ik heb een hond die zo agressief is dat hij afgemaakt moet worden dan zou ik zeggen, Cesar! Dan is die hond nog te redden.

Als je me vraagt moeten mensen die thuis naar zijn programma kijken dat gaan toepassen? Dan zeg ik nee... Te veel mensen passen zijn harde technieken toe op honden die helemaal niet zo gevaarlijk zijn. Denk dat daarin het gevaar zit van Cesar. Bij honden die opgegeven zijn, prima... laatste poging ze te redden. Maar Cesar kan iets met honden dat niet veel mensen kunnen. Hij heeft het zelfvertrouwen om door te pakken. Doe je wat hij doet terwijl je niet dat zelfvertrouwen hebt bij een gevaarlijke hond... nou, dan ben je de gebeten hond.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Cm is met veel dingen heel goed bezig.
Echter zijn er ook nog te veel dingen die hij niet goed doet.
Pak youtube er voor de gein eens bij en kijk serieus naar die filmpjes.

Gaan we vergelijken met martin gaus...zelfde pak en laken.
Die komt nu opeens terug op dingen en brandt cm af terwijl hij het zelf ook niet zo denderend doet.

Dus cm in sommige dingen perfect in andere dingen slecht.
Tuurlijk is het goed dat hij honden die bijna niet meer te redden zijn kan redden, echter wat wij op tv zitten is niet realistisch genoeg.
Mensen gaan het nadoen terwijl je dit niet kan nadoen omdat je niet weet waar je mee bezig bent.
Dat is een van de redenen waarom cm niet gepromoot mag worden hier op de site.
Ohh hup even in het nekvelletje pakken en dit doen mesnen na bij een pup !
Op de zij neer leggen dit doen mensen ook bij een pup en dan vraag ik me serieus af waar je mee bezig bent.
Van de week nog iemand die een chi probeerd te overheersen omdat deze niet luisterd dus de hond op de grond duwen, komop het is een chi hoe triest ben je als je die niet eens op een normale manier kan laten luisteren daar is helemaal geen nekvel/ grond duwen en weet ik veel welke dwang voor nodig.
Die dwang kan en mag je enkel gebruiken bij compleet gestoorde honden die je op geen andere mogelijke manier kan bereiken en dan nog moet je weten waar je mee bezig bent en eerlijk is eerlijk 90% van de gewone mensen weten dat niet en verpesten hun band met de hond door deze methodes.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik begrijp niet waarom honden die al zwaar beschadigd of verward zijn wel aan CM onderworpen mogen worden en kleine onschuldige pups niet. Als het toch allemaal niet zo kwalijk is wat hij doet dan is het toch ook niet kwalijk voor pups?

Ik ben geen fan van de methodes van CM. Wat hij doet is honden leren om bepaald gedrag niet meer te vertonen uit vermijding. Hij leert de hond niet omgaan met situaties op een manier die de hond aankan en in een tempo dat de hond aankan. Hij negeert de natuurlijke communicatie van het dier en via intimidatie en afgedwongen onderwerping wordt de hond in feite monddood gemaakt.

Fijn voor de mens, want die is van het probleem af, maar sta er eens bij stil wat dit voor de hond betekent. Niet meer mogen communiceren hoe je de wereld en de interactie ervaart en niet begeleid worden in goed vertrouwen om met de wereld om je heen om te gaan. Een aanpak waarbij persoonlijke grens en zone niet gerespecteerd wordt. Dus dan maar geintimideerd en/of uit angst en vermijding het gedrag laten, monddood gemaakt. Veel honden laten een gedrukte houding en stresssignalen zien en communiceren niet meer vrij.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Idd Jacqueline, Onze Moos is gelukkig niet verpest. heeft een goed nest en socialisatie gehad! Dus alles met liefde en geduld!
Wilbert, dat is vreselijk triest, wil er ook geen onzinnig topic van maken. Helaas gaat het wel regelmatig fout met honden, hoop dat het dan ook met CM nog gecorrigeerd kan worden!

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

" Ik zit in tweedeling over Cesar.

Als je me vraagt, ik heb een hond die zo agressief is dat hij afgemaakt moet worden dan zou ik zeggen, Cesar! Dan is die hond nog te redden.

Als je me vraagt moeten mensen die thuis naar zijn programma kijken dat gaan toepassen? Dan zeg ik nee... Te veel mensen passen zijn harde technieken toe op honden die helemaal niet zo gevaarlijk zijn. Denk dat daarin het gevaar zit van Cesar. Bij honden die opgegeven zijn, prima... laatste poging ze te redden. Maar Cesar kan iets met honden dat niet veel mensen kunnen. Hij heeft het zelfvertrouwen om door te pakken. Doe je wat hij doet terwijl je niet dat zelfvertrouwen hebt bij een gevaarlijke hond... nou, dan ben je de gebeten hond. "


Daarom staat er altijd dat je t niet zelf thuis mag doen maar een deskundige moet vragen om hulp ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Het resultaat van die harde aanpak zie ik hier regelmatig voorbij lopen.
Ik weet dat de honden die hier de buurt naar de hondenschool gaan kei hard worden opgevoed. Ze luisteren meestal wel allemaal. Beter dan Fedor. Maar ze laten geen enkele lichaamstaal meer zien. Ze lopen allemaal erg gespannen naast de baas. Het ziet er dan meer ut als een tijdbom.

Het is een methode die misschien wel snel resultaat heeft, maar op de lange termijn meer schade doet dat goed. De positieve methode kost meer tijd en energie, biedt geen snelle oplossingen, maar is wel beter voor een gelukkigere hond, en op de lange termijn beter gedrag.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

"

Daarom staat er altijd dat je t niet zelf thuis mag doen maar een deskundige moet vragen om hulp ;-)
"
Helaas hebben mensen daar dikke maling aan want je ziet hier genoeg mensen in het park de CM methode toepassen terwijl er niks mis is met de hond en deze niets raars doen.
Blaft de hond speels omdat hij aan het spelen is hup een por in zijn zij :'( loopt de hond niet snel genoeg door hup een hakje :'(.
Puur normaal honden gedrag dat heeel anders aangepakt moet worden en niet met fysieke handelingen.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Natuurlijk sta ik daar niet achter! Ik sta echter ook niet achter de verschillende excuses: mijn hond heeft een angst-agressieprobleem o.i.d. Ik zie het net als de opvoeding van kinderen tegenwoordig. Ben je te lief, dan krijg je prinsjes en princessen ;-), ben je wat strenger, krijg je beter opgevoedde en beleefdere kinderen! Immers respect voor je oudere (hoger in de roedel) etc.O-)

honden page profiel WilbertWilbert

"

Daarom staat er altijd dat je t niet zelf thuis mag doen maar een deskundige moet vragen om hulp ;-)
"


Mja, al denk ik eerder dat dat met zijn juridische afdeling te maken heeft. Mensen beseffen het niet, maar Cesar is een kleine 100.000.000 dollar waard. Dat is 100 miljoen dollar. De mensen die kijken hebben zoals Jacqueline al zegt, daar maling aan.

Zeker hondenbezitters, laten we eerlijk zijn, we zijn toch allemaal experts hier? Zo is dat thuis voor de buis niet anders.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy



Eens maar ook dat strenge van kinderopvoeding heeft niets te maken met fysiek straffen of niet.
Mijn nichtje is een van de beleefste kinderen en is nog nooit geslagen, heeft nog nooit een tik gehad of wat dan ook.
Haar wordt netjes uitgelegd wat ze fout doet en waarom ze dat niet mag doen. Desnoods wordt ze naar haar kamer gestuurd en mag ze geen tv/radio etc hebben.
Zelfde met honden.
Je kan ook een hond negeren/ afleiden/ verbaal corrigeren wat dan ook je hoeft niet te porren,hakjes te geven/ slipkettingen om te doen etc ook niet als je een amstaff/ pitbull/ deense dog/ herder etc hebt

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael


ik snap eigenlijk niet waarom jullie cm niet goed vinden. ik vind hem toch wel goed met honden omgaan...

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dat proberen we nu juist uit te leggen beste jael ;-)

honden page profiel WilbertWilbert

"
ik snap eigenlijk niet waarom jullie cm niet goed vinden. ik vind hem toch wel goed met honden omgaan... "


Nou niet goed vinden, ik vind zelf dat het bij Cesar aan de situatie ligt. Kijk, een gewone pup opvoeden of een hond die wat veel blaft, daar hoef je niet voor te tikken, niet de hond op de zij te leggen. Doet Cesar zelf trouwens ook niet, maar op tv zien de mensen de allergrootste probleemgevallen. De mensen gaan dat dan reflecteren op hun eigen hond waar feitelijk niets mis mee is. 9 van de 10 keer doet die hond wat ze hem zelf geleerd hebben... (opspringen is zo leuk als pup, die kleine schattige pootjes tegen je aan als je thuis komt, wat is ie blij je te zien - aai aai aai... 6 maanden later weegt die hond 40 kilo en is hij nog steeds blij je te zien... en springt hij nog steeds tegen je op... maar tegen die tijd val je om... etc etc)

en die mensen zien Cesar dan bezig met zijn niet-positieve, maar corrigerende aanpak en gaan dat doen. Zonder eerst op een positieve manier zonder straf of dominantie te hebben geprobeerd. En daar gaat het dus mis.

Wat Cesar doet is een laatste middel wat mij betreft. Daarvoor zijn er andere wegen te bewandelen. Een goed voorbeeld daarvan is de veel minder bekende, maar wel geniale honden-expert en dierenarts Ian Dunbar die je hier een lezing kunt zien houden: http://www.youtube.com/watch?v=GOW0IKO_zfM

Kijken, want het is geweldig leervoer uit de hand van een echte expert en dierenarts ;-)

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

" Dat proberen we nu juist uit te leggen beste jael ;-) "


oowh :p

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Ben zeker niet voor fysO-)ieke straffen, maar denk dat jou nichtje, Jacqueline, een uitzondering is! Gezien de jeugd van tegenwoordig, heb zelf drie pubers maar voedt ze ouderwets op, met respect voor... Ben dan ook duidelijk (voor sommigen hard) wanner ze dit niet doen... Ik houd van mijn kinderen en natuurlijk van mijn hond, maar 'manieren' vind ik het belangrijkste, om deze samenleving, blablabla leefbaar te houden! O-)

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

"

Nou niet goed vinden, ik vind zelf dat het bij Cesar aan de situatie ligt. Kijk, een gewone pup opvoeden of een hond die wat veel blaft, daar hoef je niet voor te tikken, niet de hond op de zij te leggen. Doet Cesar zelf trouwens ook niet, maar op tv zien de mensen de allergrootste probleemgevallen. De mensen gaan dat dan reflecteren op hun eigen hond waar feitelijk niets mis mee is. 9 van de 10 keer doet die hond wat ze hem zelf geleerd hebben... (opspringen is zo leuk als pup, die kleine schattige pootjes tegen je aan als je thuis komt, wat is ie blij je te zien - aai aai aai... 6 maanden later weegt die hond 40 kilo en is hij nog steeds blij je te zien... en springt hij nog steeds tegen je op... maar tegen die tijd val je om... etc etc)

en die mensen zien Cesar dan bezig met zijn niet-positieve, maar corrigerende aanpak en gaan dat doen. Zonder eerst op een positieve manier zonder straf of dominantie te hebben geprobeerd. En daar gaat het dus mis.

Wat Cesar doet is een laatste middel wat mij betreft. Daarvoor zijn er andere wegen te bewandelen. Een goed voorbeeld daarvan is de veel minder bekende, maar wel geniale honden-expert en dierenarts Ian Dunbar die je hier een lezing kunt zien houden: http://www.youtube.com/watch?v=GOW0IKO_zfM

Kijken, want het is geweldig leervoer uit de hand van een echte expert en dierenarts ;-) "


oke je als je het zo bekijkt!
:-) :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik sluit me aan bij antwoorden die al gegeven zijn. Hij heeft heus wat goede punten, maar in mijn ogen sneeuwen die onder door de negatieve dingen. De dingen die ik als negatief zie, zoals slipketting, stroombanden, fysiek corrigeren, het hele dominantie gepraat, dat zorgt er voor dat ik totaal niets begrijp van deze meneer en zijn methode. Kan het wel proberen, maar het is totaal niet de manier zoals ik met honden om ga en vooral wil om gaan.

Trouwens, mensen komen altijd met argumenten dat hij wél die ''red-zone'' oftewel honden met bepaald gedrag dat niet in de maatschappij kan red van een spuitje. Is dat zo? Geloof ik niet veel van. En al is het zo, denken jullie werkelijk dat alleen deze man dit kan? Ik kan jullie vertellen dat dit op veel andere manieren kan dan zoals hij het doet, het heeft alles te maken met de hond weer vertrouwen geven in de omgeving en de mens, en niet zodanig de grond in trappen (niet letterlijk uiteraard) dat de hond amper wat durft. Dan krijg je juist tijdbommen.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Hoi Caitlin, denk toch echt dat dit om uitzonderingen gaat! Ik denk dast een hond veel baat heeft bij het roedeldenken het het niet in de roedel bovenaan staan! Rustig onderaan de roedel, geen of weinig verantwoordelijkheden... Dat geeft volgens mij veiligheid voor de hond en rust...Honden zie ik net als kinderen. ten minste tav de opvoeding :-D, niets ten nadele van kinderen, of van honden! Consequent en duidelijk, niets mis mee, toch???

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"
ik snap eigenlijk niet waarom jullie cm niet goed vinden. ik vind hem toch wel goed met honden omgaan... "

Vaak is het heel leerzaam om niet alleen te kijken naar wat hij doet, maar vooral naar wat de hond laat zien. Als je wat inzicht hebt in hondengedrag, emotie en stressignalen zie je hoe bepaalde aanpak effect heeft op de hond. Dan kijk je dus veel verder dan alleen naar het gedrag wat de hond niet meer laat zien.

Het is ook niet zo dat alleen de fysieke correctie van CM schadelijk is. Het is ook de manier waarop hij honden forceert, intimideert. Geen respect heeft voor hun persoonlijke zone en ze ze door grenzen heen pusht. Bovenstaande heeft er voor mij toe geleid dat ik geen filmpjes meer kan zien, omdat ik zie wat het effect is op de honden.

Ik vind het ook erg schadelijk dat, ondanks waarschuwingen 'don't try this at home', mensen door het ogenschijnlijke snelle resultaat geprikkeld worden om dit soort intimiderende aanpak thuis na te doen. Met alle risico's en mogelijke gevolgen vandien voor mens en dier.

Ik heb veel respect voor de dieren waarmee ik samenleef en wil dus ook repsectvol met ze omgaan en begeleiden. CM past daar niet in.

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

Ik ben compleet voor! Gebruik zijn methodes bij mijn amstaff en zr werken gewoon, buiten het feit om dat je natuurlijk wel moet weten waarmee je bezig bent, waarom en wanneer je het doet.

Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden en iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik ben het compleet eens met de methodes van CM, en waarom? Ze werken, mijn hond is compleet veranderd, ik sta overduidelijk boven mijn hond en die vindt dit heerlijk ze weet haar plaats en alles is duidelijk van de indeling hier.

Niet dat erg veel fysieke correcties krijgt, nee in tegendeel, mijn blik en houding zijn al genoeg voor haar, ze heeft alles via zijn methodes geleerd en ik ben zeer tevreden :-)

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

" Ik ben compleet voor! Gebruik zijn methodes bij mijn amstaff en zr werken gewoon, buiten het feit om dat je natuurlijk wel moet weten waarmee je bezig bent, waarom en wanneer je het doet.

Iedereen heeft zijn eigen manier van opvoeden en iedereen doet het op zijn eigen manier. Ik ben het compleet eens met de methodes van CM, en waarom? Ze werken, mijn hond is compleet veranderd, ik sta overduidelijk boven mijn hond en die vindt dit heerlijk ze weet haar plaats en alles is duidelijk van de indeling hier.

Niet dat erg veel fysieke correcties krijgt, nee in tegendeel, mijn blik en houding zijn al genoeg voor haar, ze heeft alles via zijn methodes geleerd en ik ben zeer tevreden :-) "


wel kijk , ik denk dat idd je moet zien op welke hond je ze moet toepassen. je moet geen zware stem ofzo gebruiken op een hond (je) dat zware angstproblemen heeft he . ieder moet dit voor zen eigen hond bepalen en eerlijk gezegd ik heb ook al bepaalde dingen van hem geleerd , en ik vind dat die het wel goed doet , maar ieder zijn eigen mening natuurlijk! :-)

honden page profiel Angelique & DoenjaAngelique & Doenja

honden foto van Angelique & Doenja

Ik wil niet zeiken hier hoor, maar waren wij nog niet zolang geleden ook geen haar beter.

Hond moet luisteren dus.....correctieketting om
Niet luisteren is de strakke hand van de baas voelen
Bijten stond gelijk aan een pak rammel, want dan luisterd de hond wel toch O-)
Hond moet je niet horen, buiten in het hok ermee, (wisten wij het allemaal zo goed dan)


ik bedoel....wat doet hij mis, en kom niet met moet je maar eens kijken naar de filmpjes op youtube. Dat is oude koek, durf ook eens te kijken naar wat hij wel bereikt met honden,groot en klein, jong en oud. Mensen kunnen veranderen, ik kijk als het kan iedere zondag van 2 tot 5 naar CM, ik kijk en haal eruit wat ik denk wat van toepassing is op mijn hond, niet wat anderen er wel niet van denken.

Leten we elkaar respecteren, we doen alles voor onze honden, de 1 vind dit de ander weer dat, laten we een gulle middenweg zoeken en niet elke keer iemand die zich niet kan verdedigen afzeiken.


Zo..... dat was mijn mening over Cesar Milan ;-)

Ik wens iedereen nog een hele mooie en vooral een droge zondag. :-D


Een grote fan van CM

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Wanner het vriendelijk kan, natuurlijk, dat heeft de voorkeur! Moos moet iets honderd keer horen :-D, dan beklijft het! 'T is een schatje!!!

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

" Ik wil niet zeiken hier hoor, maar waren wij nog niet zolang geleden ook geen haar beter.

Hond moet luisteren dus.....correctieketting om
Niet luisteren is de strakke hand van de baas voelen
Bijten stond gelijk aan een pak rammel, want dan luisterd de hond wel toch O-)
Hond moet je niet horen, buiten in het hok ermee, (wisten wij het allemaal zo goed dan)


ik bedoel....wat doet hij mis, en kom niet met moet je maar eens kijken naar de filmpjes op youtube. Dat is oude koek, durf ook eens te kijken naar wat hij wel bereikt met honden,groot en klein, jong en oud. Mensen kunnen veranderen, ik kijk als het kan iedere zondag van 2 tot 5 naar CM, ik kijk en haal eruit wat ik denk wat van toepassing is op mijn hond, niet wat anderen er wel niet van denken.

Leten we elkaar respecteren, we doen alles voor onze honden, de 1 vind dit de ander weer dat, laten we een gulle middenweg zoeken en niet elke keer iemand die zich niet kan verdedigen afzeiken.


Zo..... dat was mijn mening over Cesar Milan ;-)

Ik wens iedereen nog een hele mooie en vooral een droge zondag. :-D


Een grote fan van CM "


mee eens!

:-)

honden page profiel WilbertWilbert 3 doggies

" Ik wil niet zeiken hier hoor, maar waren wij nog niet zolang geleden ook geen haar beter.

Hond moet luisteren dus.....correctieketting om
Niet luisteren is de strakke hand van de baas voelen
Bijten stond gelijk aan een pak rammel, want dan luisterd de hond wel toch O-)
Hond moet je niet horen, buiten in het hok ermee, (wisten wij het allemaal zo goed dan)


ik bedoel....wat doet hij mis, en kom niet met moet je maar eens kijken naar de filmpjes op youtube. Dat is oude koek, durf ook eens te kijken naar wat hij wel bereikt met honden,groot en klein, jong en oud. Mensen kunnen veranderen, ik kijk als het kan iedere zondag van 2 tot 5 naar CM, ik kijk en haal eruit wat ik denk wat van toepassing is op mijn hond, niet wat anderen er wel niet van denken.

Leten we elkaar respecteren, we doen alles voor onze honden, de 1 vind dit de ander weer dat, laten we een gulle middenweg zoeken en niet elke keer iemand die zich niet kan verdedigen afzeiken.


Zo..... dat was mijn mening over Cesar Milan ;-)

Ik wens iedereen nog een hele mooie en vooral een droge zondag. :-D


Een grote fan van CM "


Maar inmiddels zijn er tig wetenschappelijke goed onderbouwde studies geweest waardoor wij nu wel beter weten. Dat is er mis. Jouw voorbeeld komt op mij over alsof je wijst naar een van de schilderijen van Rembrandt waarin we de geneesheren van die tijd zien en dan zegt, wat is daar mis mee? Voor die tijd was het normaal. Nu weten we beter. Gebruik die nieuwe kennis.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 29 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
^