Cesar Millan, ja of nee?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" "Het valt me wel op dat er veel mensen zijn die toch wat weinig onderbouwd hun mening geven. Of ja weet niet of ik dat juist zeg, maar wat ik bedoel is dat het nu continu erover gaat CM zijn methode alleen werkt bij onevenwichtige honden....Maar wat ik al eerder heb aangegeven heeft hij een tweetal boeken en 6 DVDs gemaakt over het opvoeden van je hond. Daarin worden hele bruikbare technieken aangereikt. Ik ben er bijna zeker van dat de meesten van ons hier best wel achter die tips kunnen staan. Alleen wordt er nu gedisscusieerd op basis van 'the dog wishperer' Terwijl waarschijnlijk een groot deel van de 'voorstanders' juist doelt op die boeken en DVD's. Ben wel benieuwd of er daardoor niet wat langs elkaar heen gepraat wordt.... "


Dat zou kunnen, ik kijk ook sinds ik wat akelige afleveringen en filmpjes gezien heb niet meer naar CM, ik kan dat niet aanzien. Wat me opviel is dat zijn woorden vaak mooi en pakkend zijn, alleen de praktijk, de beelden die je ziet, zien er dan weer helemaal onpassend bij die woorden uit. Alsof er een mooi verhaal gemaakt is om dingen als honden dwingen dingen te doen die ze niet aan kunnen goed te praten. De woorden een hond is een hond en niet een kind en behandel een hond als een hond, daar zal iedereen het mee eens zijn, maar waarom gaat hij dan toch van de mens uit en niet van de hond, daar klopt gewoon iets niet met de woorden en de praktijk. "

Kun je me uitleggen wat je met de laatste zin bedoeld? Ik denk zelf dat hij juist heel goed gekeken heeft naar 'de hond' en aan de hand daarvan bekijkt wat hij 'de mens' moet leren....
Maar ik ben benieuwd hoe jij dat ziet :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"

Enne, je kan zeggen wat je wilt, maar Marijke Helwegen is een ontzettende dierenliefhebster. Zoent zelfs zonder problemen koeien vol op de mond.
 O-) "

 Ik durf niet meer te reageren.;-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

"
De backspace toets werkt alleen als backspace in het typegedeelte van de pagina. Als je cursor niet in een veld staat dan werkt het als een pagina terug. Dus let op als je op de backspacce toets drukt. "


Even off topic, maar jemig... ik snapte al jaren niet hoe dat kwam. Tekstveld dus. ;-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Enne, je kan zeggen wat je wilt, maar Marijke Helwegen is een ontzettende dierenliefhebster. Zoent zelfs zonder problemen koeien vol op de mond.
 O-) "
Over BHT's geprokenO-)

honden page profiel LizLiz

" Over BHT's geprokenO-) "


Ha, ha, inderdaad! ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"
Net zoals fysieke correcties nog steeds vaak verward worden met slaan en pijn doen? O-)

Ik zeg niet dat een positieve opvoeding staat voor niet opvoeden....ik constateer alleen dat mensen de gewoonte hebben iets te verheerlijken wanneer ze ervan overtuigd zijn het wiel opnieuw uitgevonden te hebben...ik zie dat er mensen hebben gereageerd vanuit de visie geen fysieke correcties te gebruiken, die reageren alsof men hun bloedeigen kind beledigd. Dat vind ik zelf een beetje zorgelijk, aangezien er niet meer opengestaan wordt voor andere visies op die manier. Dat betekent ook dat men niet meer kritisch naar het eigen handelen kan kijken en dus heel wat schade kan aanrichten....
Even voor de duidelijkheid ik zeg nu even niets over het wel of niet fysiek corrigeren of over het daadwerkelijke onderwep van dit topic: Cesar Millan. Ik zeg ook niet dat iedereen hier verkeerd is bezig is. Ik geef alleen aan dat ik reacties lees die erg vanuit emotie geschreven worden, waardoor ik sterk mijn vraagtekens heb bij de mate van zelfreflectie en dus beoordeling van de eigen kennis en kunde. In hoeverre is iemand dan nog in staat een gedegen cq verantwoorde methode te hanteren?

Ik heb het al eerder gezegd en zeg het nu weer: Welke methode je ook hanteert, het belangrijkst is dat je een goede balans vindt om je hond op te voeden, een methode gebruik die bij jou én bij je hond past al dan niet fysiek corrigeert, maar de verantwoordelijkheid neemt voor de opvoeding. Uiteindelijk moet iedereen lekker zelf weten hoe hij of zij zijn/haar hond opvoed, zolang dit maar op een diervriendelijke en respectvolle manier gebeurt. Hoe we dat invullen maakt wat mij betreft niet zoveel uit.
Ik hoef mensen er niet zo nodig van te overtuigen dat hier en daar een fysieke correctie goed is, net zoals ik er niet op zit te wachten om ervan overtuigd te worden dat ik mijn hond niet zou moeten corrigeren door middel van een fysieke interventie.

Wat ik wel boeiend vind zijn de filosofiën achter de verschillende methodes. Om zo mijn eigen visie al dan niet bij te stellen. En even voor de goede orde ik kom er openlijk voor uit dat ik Jayden wel eens fysiek corrigeer. Ik zal haar nooit maar dan ook nooit schoppen, slaan of wat dan ook, maar ik geef echt wel eens een rukje aan haar riem en heb haar echt wel eens een zacht duwtje gegeven om haar ergens weg te halen. Net zoals honden dat bij elkaar doen. En daar mag iedereen wat vinden natuurlijk maar voor mij en Jayden werkt het. Daarnaast heb tot nu toe best veel gehad aan de tips van CM. Wel ga ik doordacht te werk en denk ik na over de verschillende dingen die ik inzet in de opvoeding van mijn hond.
Je kunt nu eenmaal niet zeggen dat dit goed is en dat fout...zo werkt het niet. En anders heeft dat een naam....tunnelvisieO-) "

Voor mij staat fysieke correctie niet per definitie synoniem aan slaan en pijn doen. Het niet toepassen van fysieke correctie is een keuze van opvoedwijze , evenals het wel toepassen van fysieke correctie een keuze is (of een gefrustreerde opvoeder >>> geen oordeel aan iemand persoonlijk).

In een uitwisseling van visie en mening ontkom je er niet aan dat je preekt vanuit je eigen parochie. Je kunt dit tunnelvisie noemen als je dit zo wilt. Ik ervaar het niet als tunnelvisie. Wel is het zo dat je zienswijze gekleurd wordt door de bril waarmee je er naar kijkt. Of dit over CM gaat of over correctie versus geen correctie. Ook jij ontkomt er niet aan dat je visie gekleurd is door de bril waardoor jij kijkt. Getuige het feit dat veel mensen alleen al in dit topic fysieke correcties rechtvaardigen en aanwijzen als enige openstaande optie voor een 'verloren' hond. Alleen al het fel uithalen naar hen die vanuit eigen visie erkennen geen fysieke correcties toe te passen. De waarheid van een ander zegt niets over jouw waarheid immers. Mijn uitspraak dat ik vind dat ik een hond geen recht doe met fysieke correcties zegt nog steeds niets over waar jij vindt dat je een hond wel of niet recht mee doet. Immers wordt dan door jou teruggegeven dat honden die positief opgevoed worden vergelijkbaar zijn met kinderen die compleet grenzeloos zijn en niet meer weten waar ze aan toe zijn.

"Ik zeg niet dat een positieve opvoeding staat voor niet opvoeden....ik constateer alleen dat mensen de gewoonte hebben iets te verheerlijken wanneer ze ervan overtuigd zijn het wiel opnieuw uitgevonden te hebben...ik zie dat er mensen hebben gereageerd vanuit de visie geen fysieke correcties te gebruiken, die reageren alsof men hun bloedeigen kind beledigd."

Ik ben wel benieuwd waarop deze constatering gebaseerd is? Zou het niet zo kunnen zijn dat iemand gaandeweg in ontwikkeling bewust kiest voor een andere insteek en het achterwege laten van fysieke correctie. Geen verheerlijking, maar een weloverwogen keuze met de overtuiging dat er ook zonder fysieke correctie een opvoeding en begeleiding mogelijk is? En dan heb ik het over aktieve fysieke correctie.

"Ik heb het al eerder gezegd en zeg het nu weer: Welke methode je ook hanteert, het belangrijkst is dat je een goede balans vindt om je hond op te voeden, een methode gebruik die bij jou én bij je hond past al dan niet fysiek corrigeert, maar de verantwoordelijkheid neemt voor de opvoeding. Uiteindelijk moet iedereen lekker zelf weten hoe hij of zij zijn/haar hond opvoed, zolang dit maar op een diervriendelijke en respectvolle manier gebeurt. Hoe we dat invullen maakt wat mij betreft niet zoveel uit."

Dat ben ik zeker met je eens en ik denk ook dat het vooral van belang is dat het een opvoedstijl is die bij jou als mens past. Toch kan ik er niet onderuit om te erkennen dat ik graag mensen deelgenoot maak van de mogelijkheid om op te voeden zonder fysieke correctie ':-)

honden page profiel WilbertWilbert

" Wilbert, slaan ? wat is dat?, staat niet in mijn woordenboek.;-) "


;-)

Te gek dus! Maar ik wil ze de kost niet geven die uit frustratie, zoals mezelf in het verleden, wel een tik uitdelen.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Ik ben nog steeds aan het worstelen met het boek your dog is your mirror, kom er maar niet doorheen,':-)  maar ik heb al wel begrepen dat volgens de schrijver onbewust veel van onze gedachtes en houding over komt op de hond, aangezien een hond toch heel gevoelig is en veel oppikt van dingen die ons idd ontgaan. En dat je dus niet zomaar aannames moet gaan maken vanuit je eigen (beperkte omdat je zelf geen hond bent kan je dat nooit helemaal goed inschatten) gedachte wat een hond bedoelt of denkt

uhm is dit nog te begrijpen:-D "

 Dobry, wat betreft "jouw hond is je spiegel" heb ik een voorbeeld van hoe ik dat zie.
Ik heb dat in de topic "co baasje Ela"opgeschreven, voorbeeld van de herder van een vriendin.
Ben te lui om het nog een keer op te schrijven.;-)

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"

 ;-)

Te gek dus! Maar ik wil ze de kost niet geven die uit frustratie, zoals mezelf in het verleden, wel een tik uitdelen. "

 Vroeger wist je niet beter. Alhoewel ik ook, net als jij, toen ik later zelf een hond had, het zo niet wilde. Hoe wel?, wist ik ook niet en dat heeft me goed leren nadenken en kijken naar mijn honden. Hoeveel lampjes er gaandeweg bij mij zijn gaan branden , weet ik niet meer maar een heleboel.
Dat heeft me geleidt  naar hoe ik er nu mee bezig ben en nog steeds nieuwe inzichtslampjes op doe.;-)

honden page profiel bassiebassie

" maar ik geef echt wel eens een rukje aan haar riem en heb haar echt wel eens een zacht duwtje gegeven om haar ergens weg te halen. Net zoals honden dat bij elkaar doen. "

Zo leer je toch steeds weer iets bij. Ik heb veel gezien van honden, maar een rukje aan de riem heb ik ze nog nooit zien geven.........En duwtjes geven om ze ergens weg te houden? Nee nooit gezien.........
Zo kun je naturlijk al je eigen gedrag goed praten. Je zegt gewoon dat honden dat onderling ook doen en dan mag je alles doen.

honden page profiel DD

honden foto van D

Ik heb het al vaker gezegd, je hond is je eigen spiegel.
Als jij een dag onrustig bent, dan is je hond dat ook. Ben je angstig, dan is je hond dat ook. En ga zo maar door.
Cesar veranderd de mens, en daarmee de hond, is niets mis mee. Zo werk ik eigenlijk ook........Ik laat zien hoe de mens is en daarmee zijn hond, of andersom..............

Wij projecteren hoe wij zijn, op de hond die we in huis hebben.
En ook bij een huisdier kan het gebeuren dat wanneer zij pijn hebben aan....of last hebben van.....dat je dit kan vertalen naar psychische oorzaken van de baas. Het is dan een boodschap van het huisdier naar de baas toe. Het zijn natuurlijke boodschappen en breng je de noodzakelijke wijzigingen bij je zelf toe, dan op die wijze helpen jullie elkaar.

Verander de mens, dan verander je de hond, het is eigenlijk heel simpel. En als je dan de hond uit de situatie wilt brengen waar hij op dat moment is en daar is even een harde aanpak voor nodig, dan vind ik dat persoonlijk niet erg. Een mens pak je namelijk soms ook heel hard aan, door confronterende uitspraken waardoor de mens wakker wordt geschud.
Daar worden we soms ook niet vrolijk van, maar dan valt wel het kwartje en begrijpen we waarvoor het nodig was. De hond zal niet dat niet begrijpen, maar daardoor veranderd wel zijn gedrag ten goede, want hij wordt uit de negatieve situatie gehaald waarin hij zat.

Ik geef het je te doen als je een hond hebt die een knop omzet als hij naar buiten gaat. Alles op wil vreten, letterlijk dingen wil aanvallen en ook kleine hondjes probeert op te vreten. Maar binnen is hij zo mak als een lammetje. Ik geef het je te doen als je dat op een wat tegenwoordig zo "in" is, een vredelievende aanpak te willen veranderen.
Ik heb ooit zo'n hond gehad en geloof mij nou maar, dat dit in de beste wil van iedereen niet met een vredelievende aanpak is opgelost.

Laten we een keer wakker worden en laten we we elkaar niet zo napraten. Wat dat gebeurt hier dus gewoon, want het is zo zielig en nee, die harde aanpak, dat hoort tegenwoordig niet. Terwijl de aanpak van Cesar helemaal niet zo heel zielig is.

Mensen willen niet veranderen, en daarom veranderd ook hun hond niet. Want stel je voor dat je als mens moet veranderen, dat wil je toch niet. Zelfs niet als je liefhebbende huisdier hier van zal opknappen, nee..................het ego van de mens staat bovenaan!!

honden page profiel bassiebassie

" Ik geef het je te doen als je dat op een wat tegenwoordig zo "in" is, een vredelievende aanpak te willen veranderen. "

Gelukkig geef je het zelf al aan met deze reactie. Je hebt er werkelijk helemaal niets van begrepen! Jammer, maar je zou je eens kunnen verdiepen in wat de in jouw ogen "vredelievende" aanpak nou werkelijk inhoudt.

honden page profiel DD

honden foto van D

"
Gelukkig geef je het zelf al aan met deze reactie. Je hebt er werkelijk helemaal niets van begrepen! Jammer, maar je zou je eens kunnen verdiepen in wat de in jouw ogen "vredelievende" aanpak nou werkelijk inhoudt. "

Ik weet donders goed hoe ik het zelf bedoel! Mijn hond was namelijk niet te helpen met de vredelievende aanpak van tegenwoordig! Hij heeft tenslotte een poedel om zijn kop heen en weer geschud, poedel dood. Ja, niet mogen corrigeren, dat had zeker geholpen. Bij die hond hielp namelijk niets! Hij heeft een prikkenbank nodig gehad! Oei, zeg ik nu iets helemaal verkeerds?
Ik zit tenslotte al 27 jaar in het vak, Maar geeft niet hoor bassie.  Ook jij wilt niet veranderen, ego hè.

honden page profiel LizLiz

"
Ik weet donders goed hoe ik het zelf bedoel! Mijn hond was namelijk niet te helpen met de vredelievende aanpak van tegenwoordig! Hij heeft tenslotte een poedel om zijn kop heen en weer geschud, poedel dood. Ja, niet mogen corrigeren, dat had zeker geholpen. Bij die hond hielp namelijk niets! Hij heeft een prikkenbank nodig gehad! Oei, zeg ik nu iets helemaal verkeerds?
Ik zit tenslotte al 27 jaar in het vak, Maar geeft niet hoor bassie.  Ook jij wilt niet veranderen, ego hè. "


Misschien toch tijd om na 27 jaar eens een ander vak te gaan zoeken!
;-)

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Mmmm het valt me op dat er qua 'positief opvoeden' een beetje hetzelfde gebeurt als momenteel rondom de opvoeding van kinderen. Alleen komen mensen er nu meer en meer achter dat ze hun kind te positief hebben geprobeerd op te voeden waardoor er een hoop jongeren op dit moment compleet grenzeloos zijn en totaal niet meer weten waar ze aan toe zijn. Terwijl het in eerste instantie juist voor een veilig klimaat had moeten zorgen.... 
Wat dat betreft valt er voor de methoden die hier worden besproken (wel of niet fysiek corrigeren) wat te zeggen...tja wat gebeurt er op de lange termijn bij een onervaren hondenbezitter die zonder enige begeleiding alleen maar positief bekrachtigd...geen idee of dat dat wel goed gaat...maar andersom natuurlijk precies hetzelfde, maar dat is al vaker benoemd.
Het is super dat we tegenwoordig zo bewust bezig zijn met opvoeding, of het nu gaat om kinderen of honden, mensen denken tegenwoordig meer en meer na over dit onderwerp en dat kan ik persoonlijk alleen maar goed vinden.

Het valt me wel op dat er veel mensen zijn die toch wat weinig onderbouwd hun mening geven. Of ja weet niet of ik dat juist zeg, maar wat ik bedoel is dat het nu continu erover gaat CM zijn methode alleen werkt bij onevenwichtige honden....Maar wat ik al eerder heb aangegeven heeft hij een tweetal boeken en 6 DVDs gemaakt over het opvoeden van je hond. Daarin worden hele bruikbare technieken aangereikt. Ik ben er bijna zeker van dat de meesten van ons hier best wel achter die tips kunnen staan. Alleen wordt er nu gedisscusieerd op basis van 'the dog wishperer' Terwijl waarschijnlijk een groot deel van de 'voorstanders' juist doelt op die boeken en DVD's. Ben wel benieuwd of er daardoor niet wat langs elkaar heen gepraat wordt....

Mooie doordachte bijdrage, volgens mij. Natuurlijk kijkt iedereen vanuit zijn of haar eigen referentiekader, dat is een feit... Het valt me op dat niemand hier inhoudelijk op reageert. Een en ander blijft steken, volgens mij, bij het wel of niet fysiek corrigeren. Ik ben wel benieuwd of iemand de link tussen 'te' positief opvoeden (van kind of hond) en 'onuitstaanbaar/egoistisch gedrag onderschrijft...O-) Maar blijf blij met het niet-vecht topic

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Bassie het zou je sieren ook eens iets, al zou het marginaal zijn, van je concurrent te waarderen. Cesar Millan lijkt me meer dan een geldbelust, ongenuanceerd 'hondenfluisteraartje' ':-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"
Ik weet donders goed hoe ik het zelf bedoel! Mijn hond was namelijk niet te helpen met de vredelievende aanpak van tegenwoordig! Hij heeft tenslotte een poedel om zijn kop heen en weer geschud, poedel dood. Ja, niet mogen corrigeren, dat had zeker geholpen. Bij die hond hielp namelijk niets! Hij heeft een prikkenbank nodig gehad! Oei, zeg ik nu iets helemaal verkeerds?
Ik zit tenslotte al 27 jaar in het vak, Maar geeft niet hoor bassie.  Ook jij wilt niet veranderen, ego hè. "

Als je weet dat je hond daartoe in staat is niet in de gelegenheid brengen dat hij een poedel om z'n kop kan schudden en ondertussen een ermee aan de slag op veilige en voldoende afstand. En dat op afstand begeleiden in om leren gaan met de wereld om hem heen op sociale wijze kan ook zonder correctie of corrigerende prikband. Geen idee of je alles vredelievend noemt wat zonder correctie gepaard gaat ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"
Ik weet donders goed hoe ik het zelf bedoel! Mijn hond was namelijk niet te helpen met de vredelievende aanpak van tegenwoordig! Hij heeft tenslotte een poedel om zijn kop heen en weer geschud, poedel dood. Ja, niet mogen corrigeren, dat had zeker geholpen. Bij die hond hielp namelijk niets! Hij heeft een prikkenbank nodig gehad! Oei, zeg ik nu iets helemaal verkeerds?
Ik zit tenslotte al 27 jaar in het vak, Maar geeft niet hoor bassie.  Ook jij wilt niet veranderen, ego hè. "

Even een vraag.
Na het gebruik van die prikband, was toen je probleem opgelost?
Viel hij andere honden niet meer aan?
Kon hij zonder prikband weer mee wandelen?
Was hij ontspannen bij andere honden?

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Wel merk ik vaak dat in welke methode iemand ook aanhangt er vaak wat in doorgeslagen wordt..
Dan is even je hond aanraken om de aandacht te krijgen meteen een fysieke correctie, of geldt bij positieve opvoeding dat je eigenlijk geen regels hebt enzovoorts.

Bij iedere methode, bij wat je ook doet: gebruik je gezonde verstand.

En als je dan het probleem met je hond toch nog niet opgelost hebt, dan stuur je mij gewoon even een pb! O-)
(groot ego? wie?)

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

"
Zo leer je toch steeds weer iets bij. Ik heb veel gezien van honden, maar een rukje aan de riem heb ik ze nog nooit zien geven.........En duwtjes geven om ze ergens weg te houden? Nee nooit gezien.........
Zo kun je naturlijk al je eigen gedrag goed praten. Je zegt gewoon dat honden dat onderling ook doen en dan mag je alles doen. "

Dus....je reactie zegt wederom voldoende, ik ga niet nog een keer uitleggen hoe in mijn ogen een gelijkwaardige discussie werkt. ;-)

Dankzij jouw continue bommetjes, zorg je ervoor dat dit topic dalijk gesloten wordt omdat je doelbewust mensen uit hun tent lokt. Hopelijk heb je dat zelf ook door en zou je daarmee kunnen stoppen. Ik leer door dit topic best een hoop en het zet mij aan het denken...dat vind ik erg prettig en het mag wat mij betreft nog wel open blijven!

honden page profiel bassiebassie

" Ook jij wilt niet veranderen, ego hè. "

Ego? Maak je geen zorgen, ik ben al radicaal veranderd! Ik heb ook met een harde aanpak gewerkt. Waarom? Omdat ik niet beter wist en omdat anderen vertelden dat dat de manier was. Nu weet ik wel beter!

" Ik weet donders goed hoe ik het zelf bedoel! "

Dat mag ik hopen. Alleen ik zeg dat je geen idee hebt wat die "vredelievende" aanpak inhoudt.

En dat je al 27 jaar "in het vak" zit zegt voor mij niets. Dat kan namelijk ook betekenen dat je nog steeds krampachtig vast probeert te houden aan de al heel achterhaalde methodes van 27 jaar geleden. Je rijdt toch ook niet meer met paard en wagen. Waarom niet? Die werkte toch ook prima om jezelf te verplaatsen? Daar was toch ook niets mis mee?

Mij maakt het echt helemaal niets uit hoe jij met je hond omgaat. Als jij een prikband denkt nodig te hebben, tja dat moet je helemaal zelf weten. Dat zegt namelijk alleen iets over jou en niets over de hond. Want je kunt mij namelijk niet vertellen dat toen je hond die poedel dood beet je nog even een prikband om ging doen om hem te corrigeren. Dus of wel hij had hem al om en zou dan wel eens een van de oorzaken van dat gedrag kunnen zijn. Ofwel je ging hem daarna dragen en dan was je sowieso veel te laat. Dus ja, jij mag het zeggen hoe veel verstand jij er van hebt.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

"
Als je weet dat je hond daartoe in staat is niet in de gelegenheid brengen dat hij een poedel om z'n kop kan schudden en ondertussen een ermee aan de slag op veilige en voldoende afstand. En dat op afstand begeleiden in om leren gaan met de wereld om hem heen op sociale wijze kan ook zonder correctie of corrigerende prikband. Geen idee of je alles vredelievend noemt wat zonder correctie gepaard gaat ;-) "

Ik zeg niet dat een prikband of wat voor vorm van straf dan ook de juiste weg was om te bewandelen. Want dat ligt maar helemaal aan de motivatie van de hond om die andere hond te pakken en te doden.
Ik heb wel een Malamute gehad die schapen dood beet.. als dat nog 1 keer zou gebeuren werd de hond in beslag genomen. Ik denk dat het zijn hondenleven had geduurd om met de methode op veilige afstand oefenen.

honden page profiel bassiebassie

" Bassie het zou je sieren ook eens iets, al zou het marginaal zijn, van je concurrent te waarderen "

Ik zie cm absoluut niet als concurrent! Hij werkt sowieso niet in dezelfde regio, dus van concurrentie is absoluut geen sprake. Daarnaast denk ik dat hij in Nederland meer kapot maakt dan dat hij goed doet. Juist omdat mensen proberen het na te doen. Dus nee, ik waardeer het gene wat hij doet absoluut niet. Behalve dat ik het steeds drukker heb gekregen, maar dat vind ik dan weer geen goed teken.

honden page profiel bassiebassie

" Dus....je reactie zegt wederom voldoende, ik ga niet nog een keer uitleggen hoe in mijn ogen een gelijkwaardige discussie werkt. "
Volgens mij waren het jouw eigen woorden die ik gequote heb. Dus....!

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Bassie laten we het beschaafd houden! Ik heb je trouwens een vraag gesteld, zou je daar antwoord op willen geven, dat zou ik op prijs stellen.

honden page profiel bassiebassie

Volgens mij had ik daar net antwoord op gegeven!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

"
Ik weet donders goed hoe ik het zelf bedoel! Mijn hond was namelijk niet te helpen met de vredelievende aanpak van tegenwoordig! Hij heeft tenslotte een poedel om zijn kop heen en weer geschud, poedel dood. Ja, niet mogen corrigeren, dat had zeker geholpen. Bij die hond hielp namelijk niets! Hij heeft een prikkenbank nodig gehad! Oei, zeg ik nu iets helemaal verkeerds?
Ik zit tenslotte al 27 jaar in het vak, Maar geeft niet hoor bassie.  Ook jij wilt niet veranderen, ego hè. "



Ik snap iets niet zo goed van jou. In jouw topic lees ik over contact met de geestenwereld en laten leiden door voorvaderen. Ook kun je bij jou terecht om te praten, maar als ik jouw reacties soms lees vraag ik me af hoe het zit met respect en liefde voor..............Voor mij is er een verschil tussen oprecht eerlijk of aanvallend zijn. Dat laatste kan ik niet rijmen met "werken vanuit de spirituele wereld", ik denk dan allereerst aan het woord "liefdevol". Maar goed, schrijven is ook een moeilijke manier om iets duidelijk te maken, dus misschien bedoel je het ook wel anders dan je schrijft.
Sorry voor off topic.

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

Het ging mij om de vraag over het opvoeden van kinderen/ honden etccc.
Dat jij het druk hebt gekregen is fijn voor je, betwijfel of het ligt aan CM of aan de opvoedmethodes van de laatste jaren O-)... Je kan boos blijven reageren, daar heeft niemand wat aan, zeker niet de baasjes die je zou willen overhalen, dat mag ik hopen dan, een humanere opvoedmethode te hanteren. Onze hondjes zo goed en prettig mogelijk opvoeden daar staan we allemaal achter, dat weet ik zeker.

honden page profiel bassiebassie

" Het ging mij om de vraag over het opvoeden van kinderen/ honden etccc. "

Maar volgens mij wil je daar weten wat er gebeurt als je de positieve opvoedmethode niet goed toepast. Lijkt me niet echt een zinvolle vraag. Waarom wil je weten wat er gebeurt als je iets niet goed doet. Je moet het wel goed doen, dan werkt het. Als je correcties niet goed toepast dan kunnen de gevolgen ook desastreus zijn, maar dat is niet waar het om gaat als je methodes gaat vergelijken. Als je gaat vergelijken dan vergelijk je de juiste toepassing.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Natuurlijk kijkt iedereen vanuit zijn of haar eigen referentiekader, dat is een feit... Het valt me op dat niemand hier inhoudelijk op reageert. Een en ander blijft steken, volgens mij, bij het wel of niet fysiek corrigeren. Ik ben wel benieuwd of iemand de link tussen 'te' positief opvoeden (van kind of hond) en 'onuitstaanbaar/egoistisch gedrag onderschrijft...O-) Maar blijf blij met het niet-vecht topic "

Ik geloof niet dat er zoiets bestaat als 'te' positief opvoeden. Of je kiest bewust voor een opvoedstijl waarin je fysieke en verbale correctie achterwege laat of je kiest voor een opvoedstijl waarin je wel gebruik maakt van fysieke/verbale correctie.

Ik denk dat een gevolg van onuitstaanbaar/egoistisch gedrag eerder kan voortvloeien uit gebrek aan een veilig en begrenzend kader en onvoldoende steunende en liefdevolle begeleiding hoe je op sociale wijze in het verkeer des levens te begeven. Voor mij staat dit los van een fysiek corrigerende aanpak of niet. Wel kan mijns inziens een fysieke aanpak wel degelijk ook gevolgen hebben voor hoe iemand in zichzelf 'staat' wat betreft (zelf)vertrouwen in relatie tot de wereld om hem heen.

Ik denk dat wanneer je een kind of hond op de juiste manier begeleid in het opgroeien tot zelfstandig en zelfbewust individu deze stabieler in relatie met z'n omgeving staat dan wanneer er niet opgevoed wordt (ontbreken van veilige bedding en begeleiding) , zeker als daarbij ook nog de onbetrouwbaarheid van de zogenaamde geleider een belangrijke rol inneemt bij fysieke correctie die voor kind en/of hond niet begrijpbaar zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Cesar Millan, ja of nee?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 9 van 29 12 3 4 5 6 7 8 910 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^