Vlokkenvoeding?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik hoor, of lees, eigenlijk niemand over vlokkenvoeding. Chico was een zeur met eten, hij beet ook niet maar likte. Brokken at hij dus niet, wel diner varianten. We zijn toen alle grote producenten alleen nog maar brokken gingen verkopen geswitched naar vlokken.

Rijst was hij gek op, dus ik had vaak rijstvlokken. Op het laatst mixte ik rijst met maisvlokken (hier zaten wat gedroogde groentjes bij) en dan vlees uit blik en soms vers erbij. Een paar keer per week kreeg hij dan ook een restje van het avondeten door zijn eigen eten.

Gebruikt iemand anders hier vlokkenvoeding? En wat geef je erbij?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlokkenvoeding?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Je bedoeld happy dogs naturkost.
Nee ik heb er helemaal geen ervaring mee.
Dus kan je helaas er niets over vertelen.
Maar mischien dat meerforummers het geven ben ook wel benieuwd.

Liefs Jo

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Is dat van dat voer wat je aanmaakt met water? Ik ken het nog van vroeger, Hols Donatin had je toen (toevallig ontwikkeld door mijn schoonvader, die ik nooit gekend heb). Omdat er zoveel granen in zitten vind ik het niet geweldig, mijn honden gingen er ook altijd van aan de dunne.
Ik heb het ze hier, van Royal Canin, nog een keer gegeven in de winter, als de honden terug kwamen van de sledehondentraining. Leek me lekker, wat warme slobber in hun buik, maar het effect was toch minder.

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Hols donatin ja dat kan ik ook nog wel vanvroeger.
Maar dat is heel lang geleden.
Denk wel 30 jaar terug dat me ouders de honden dat gaven ;-)
Nu heet het dinner geloof ik maar ik geef me honden dat niet.
Inderdaad te veel granen.

Groetjes Jo

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb er eerlijk gezegd nooit van gehoord. Rijstvlokken en maisvlokken voor een hond? Rijst en mais zijn granen, wat een hond niet nodig heeft. Dus waarom zou je die geven, vraag ik me dan af.

Lijkt me niet goed hoor.

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

nooit van gehoord ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

:-) :-) vaak de oudere generatie die het kent :-D klopt helemaal, vlokken, geel spul. je moest het aanmaken met water, het was toen een rage, o wat was dat lekker, even aanmaken met water, en klaar, haha weet het nog goed, maar echt iets van vroeger hoor, niet meer van deze tijd, veel groeten zat erin, weet nog al die rode en gele en groene stipjes, en dat zette uit in het water, slobber de slobber, mijn ouders hebben het wel eens gebruikt, maar het was van korte duur, het rook niet eens lekker.

willemijn.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Wat ik heb is toch iets anders. Dit is gewoon gedroogde rijstvlokken, je hebt er ook mais en pasta van. Niet van die fel gekleurde rode en groene dingen er in, en ook niet van die neppe vleesbrokjes die in donatin of diner zaten. Het zet uit als een gek, maar het is zowat niets aan droog gewicht. Als hij er vers vlees bij krijgt is het grootste gewicht dus ook echt het vlees, en niet de rijst/ mais.

Nou was mijn vorige hond ook echt raar, die was allergisch voor lamsvlees en kreeg daar enorme huidproblemen van. En wat doen de meeste mensen bij zulk soort problemen? Lamsvlees aanraden. *zucht* Op het regime van rijst, kip en rund is het jaren goed gegaan. Ook niet van die grote hopen als ik zie bij honden die supermarkt brokken krijgen. Die haal je er zo uit met hun onnatuurlijk oranje kleur en enorme hoeveelheden. O-)

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Ze hebben van Yarrah (biologisch, bij ecowinkels) nog granen met wat brokken die je met warm water moet aanmaken. Ik deed er zelf altijd wat diepvriesvlees van Rodi of Prins erbij. Yarrah zelf stelt bouillon voor, maar dat lijkt mij erg zout. De hond deed het er best goed op.
Maar omdat mijn katten en mijn schoonouders hun katten niet zo goed op Yarrah reageerden (bleven enorme honger hebben) en de DA er niet enthousiast over was, ben ik op gewone Royal Canin brokken overgestapt. Maar nogmaals, Sire deed het goed op de granen brokken mix met wat vlees.

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

donatin was voor mijn corgis ideaal, heb het jarenlang gevoerd.ze kregen er wel vlees maaltijden bij. wilde wel dat het nog bestond, de samenstelling was anders dan de huidige dinee-maaltijden. ik heb er zelfs een vosje, die met de oogjes nog dicht, bij mij gedumpt was, omdat hij zo op mijn honden leek, mee opgevoed. maar dat is een ander verhaal.m.h.gr. tana :-D

honden page profiel tanatana

honden foto van tana

wilma, de vlokken waar jij het over hebt worden nog al eens in duitsland aan shi tzu's gevoerd. misschien ook andere rassen, maar dat weet ik niet. ze doen er dan nog van alles door.m.h.gr. tana. :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ja, inderdaad, je moet er nog van alles door doen. Overigens ook een leuke bijkomstigheid... de vogeltjes vinden die rijst/ mais restjes geweldig lekker. En zo word er niets weggegooid en word alles opgebruikt.

Wij eten de pot,
De hond krijgt de restjes groenten en vlees voor erbij, dus er word weinig weggegooid.
Wat de hond niet opeet gaat naar de vogeltjes.

Ik háát verspilling. Ik merkte dat ik bij normale porties vlees en groenten zoveel weggooide de afgelopen weken. Ik ben nou eenmaal niet zo'n grote eter. En ja, kleinere porties kopen. Maar een bloemkool is en blijft een hele hap, ook al koop je een kleintje. ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Vlokkenvoeding?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^