Trauma?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pien (Gast)

Hallo,

Mijn maltezer is nu 1,5 jaar en toen ze een week of 12 was is ze gebeten door een grote sintbernard hond... Sindsdien is ze heel bang voor grote honden, is niet meer over gegaan. Ze gaat heel hard blaffen en wil dan naar de hond toe rennen.

Het vervelende is dat als ze los loopt dat ze als een speer achter een grote hond aanrent als ze die ziet en heel hard gaat blaffen en niet meer ophoudt totdat deze uit het zicht is.
Ook aan de lijn begint ze als een dwaze te trekken en te grommen.

Is er een manier om dit af te leren? Wil namelijk niet het risico lopen dat ze wegrent als ze los is en ze luistert totaal niet meer. Ook is het irritant voor de grote hondenbezitters als zo'n klein hondje blaffend aan komt rennen.

Weet iemand een oplossing hoe ik dit kan aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trauma?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yael Yael

honden foto van Yael

Afleren met muilband.

Daar kunnen ze echt veel mee afleren

vanaf dat ze loopt of blaft ; Muilband

Zeer goed resultaat..

Veel succes.

Groetjes.
Yael & Pluto.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat is een muilband ?

heb je niet iemand als vriend of vriendin met een grote hond > waar je dan mee kan gaan wandelen ? woon je in de buurt ? bij mij ? en bamse ? ik woon vlakbij winschoten, bamse is zeer socialiserend naar kleine hondjes toe, wel wat onbesuisd, maar dan kan jouw hond ondervinden dat een grote hond niks engs is.

willemijn.

Pien (Gast)

Met de grote honden uit de buurt heeft ze geen problemen, speelt ze juist heel leuk mee.
Maar ze is altijd mee in de winkel en als er een grote hond langs loopt dan knalt ze blaffend naar buiten. Ook als we uitlaten en ze ziet een onbekende hond is het blaffen geblazen.

Maar zodra we dichtbij komen en ze snuffelen wat is het afgelopen en vindt ze het wel leuk. Dus het is meer het blaffen op zich en hoe ik dat kan afleren. Als ze eenmaal bij zo'n hond is vindt ze het wel leuk en kan ze ook spelen.

Woon helaas niet in de buurt, Den Haag is een beetje ver :-D

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah

honden foto van Ester & Syrah

Ik ben zelf niet zo van de muilbanden..
Ik denk ook inderdaad dat de beste oplossing is om gewoon met iemand te gaan wandelen met een grote hond.
Allebei aan de riem en dan aan elkaar gewend laten worden.

Hopelijk dat t dan snel beter gaat!

honden page profiel Ester & Syrah Ester & Syrah

honden foto van Ester & Syrah

Waar woon je dan? Misschien bij mij in de buurt? haha Het zuidelijkste puntje van nederland :-D

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Hoi Pien,

Dit kun je oplossen door vriendelijk tegen je hond te praten en met een boog om de andere hond gaan lopen.

Dit kun je eerst aan de lijn gaan trainen en pas als ze rustiger is kun je de bogen steeds kleiner maken. In een bocht lopen zorgt er voor dat je hond kalmeert en de situatie beter aan kan.

Veel succes en de groetjes van esther

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Yael, het zou fantastich zijn als je alle mogelijke problemen met een hond-onvriendelijke oplossing als een muilband of muilkorf af zou kunnen leren. Het is echter een feit dat je er niets mee oplost. Het enige wat je er mee bereikt is dat de hond niet meer kan bijten, terwijl hij dat nog steeds wil. Hond raakt steeds meer gefrustreerd en gedrag wordt op zich steeds erger.
Begin hier dus liever maar niet meer over muilbanden en ga liever een goede gedragscursus volgen of lees wat boeken over hondengedrag en -opvoeding. Met dit soort tips maak je niemand blij, zeker de honden waar het om gaat niet.

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Hey,

vanaf 12 weken komt de pup in de angstfase. Die fase zegt dus al genoeg! Je maltezer heeft een negatieve ervaring gehad met een grote hond en tja dat vergeten ze nu eenmaal niet! Het enige wat je zou kunnen doen om het angstgedrag een beetje te verminderen is haar gerust te stellen wanneer er een grote hond voorbij loopt. Blijft ze enigszins rustig beloon haar dan onmiddelijk! Het kost veel trainen maar je zal zien dat ze vroeg of laat door gaat krijgen dat ze beloond wordt wanneer ze rustig blijft als er een grote hond voorbij komt. Je zou dit trainen ook kunnen doen met een clicker. Wat betreft het achteraan rennen: gewoon niet meer loslaten totdat haar gedrag vermindert is. Anders loop je letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan en heeft het hele trainen dus geen zin.
Ik spreek uit ervaring, mijn chihuahua had dit met katten. Inmiddels doen die beesten haar helemaal niks meer en loopt ze ze straal voorbij! Succes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Trauma?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^