Zo trots op mijn meisje..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Inge, baasje van Gina, Flynn en WobbeInge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Het afgelopen weekend plaatste ik een bericht omdat ik me nogal zorgen maakte over Gina en de omgang met andere hondjes. Op puppycursus gedraagt ze zich namelijk nogal angstig tegenover de pups.

Om Gina te leren dat andere hondjes ook best heel leuk kunnen zijn, hebben we gevraagd of Homey, het hondje van mijn schoonmoeder, nog een paar keer mag komen spelen. In het begin moesten zowel Homey als Gina nog erg aan elkaar wennen. Homey kan een echte brompot zijn en zocht niet direct toenadering. Gina nam tot onze verbazing het eerste initiatief en ging even snuffelen..



Homey vond het eerst niet zo leuk en begon naar Gina te grommen. Maar Gina gaf niet op! Ineens begon ze speels om Homey heen te springen en te rennen. Dit leek Homey toch wel leuk te vinden en hij begon te ontdooien;-)


Uiteindelijk hebben ze samen een half uurtje in de ren gespeeld. Ik ben vooral heel trots op Gina omdat ze zich helemaal niet angstig gedroeg maar juist haar best deed om vriendschap te sluiten met Homey:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zo trots op mijn meisje.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ik en renskeik en renske 3 doggies

honden foto van ik en renske





ik kon de foto's niet zien, dus heb ik ze nog een keer opgeplakt.

leuke foto's trouwens

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat fijn dat ze zo veranderd.
Het bis zo leuk als ze samen spelen. :-)

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip 3 doggies

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Mijn hondje heeft precies hetzelfde, is wat angstig naar andere hondjes toe totdat ze rustig hebben kennisgemaakt en elkaar vaker zien ;-)

Mijn hondje heeft nare ervaringen doordat er vaak door een hond op hem is afgerend of is gesprongen dit wel altijd uit enthousiasme door andere honden maar daar is mijne dus niet van gediend!

Ik weet hoe lastig het is!!

En je mag zeker trots zijn!!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Leuk zeg, leuke foto's ook! En ook goed voor Gina haar zelfvertrouwen :-)

Nog een kleine goed bedoelde tip. Laat ze niet te lang achter elkaar spelen. (Misschien beter 2 x 15 minuten met een pauze dan 1 x 30?)

En misschien is het ook helemaal niet van toepassing op jouw pupje, maar onze pup kon (en nu nog wel eens een enkele keer) als ze eigenlijk te moe werd feller gaan spelen, soms bijna tegen het geiriteerde aan. 
Ze liep dan ook niet weg maar ging gewoon door en dan zag je ook dat ze steeds ongecontroleerder ging happen en zo.
Nu kijk ik het aan per geval en vind het ook niet erg als ze af en toe eens op haar plaats gewezen wordt, maar toen ze nog jonger was beeindig ik het spel voordat de andere hond echt (en weliswaar terecht) hier op kon gaan snauwen of erger. Gewoon omdat ik het spel leuk wilde houden.

Maar Mikey is gewoon een hondje waarvan we al weten dat ze moeite heeft zichzelf rust te geven in situaties met teveel prikkels. (Al gaat dit de laatste tijd toch al stukken beter :-) en nu kan ze zelf rust nemen in een spel.)

Blijf wel opletten als ze spelen en handel naar je eigen gevoel, dan komt het helemaal goed.
En in ieder geval super dat het zo goed is gegaan!

Gr. Alexandra

honden foto van Inge, baasje van Gina, Flynn en Wobbe

Aan het einde werd ze inderdaad ineens een stuk drukker. Toen hebben we ze voor de zekerheid ook uit elkaar gehaald. Bedankt voor je tip Alexanra. Ik zal erop letten ;-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Goede tip van Alexandra!
Erg leuke foto's en weer goed voor haar zelfvertrouwen dat ze succes had bij Homey  ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zo trots op mijn meisje.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^