Ik denk dat het glas te vol is....

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

"

Als mijn honden gaan kibbelen of een speeltje of bot gaan bewaken, dan verdwijnt dat speeltje of bot... Ik ben de baas en er wordt hier niet gemierd over zaken. Dus mijn reactie op het blaffen zou zijn, opstaan komg pakken en weghalen. Niet mopperen, niet roepen, eigenlijk de hond negeren alleen hetgeen ze bewaakt weghalen op een kordate en besliste manier. Ik ga er wel even vanuit dat ze je niet bijt als je dit zou doen.

3 jaar is ook een tijd van mentaal volwassen worden, ik zie toch regelmatig best gedragsveranderingen bij honden om mij heen van die leeftijd; ineens willen ze niet meer spelen met andere honden, of ineens zijn ze een stuk rustiger of ineens chagerijnig ( hoewel ik de ierse terrier hier in de straat ervan verdenk da het kopieer gedrag is van het baasje, het leukste wat je bij die man kan doen is iets positiefs zeggen dan weet hij zich geen raad...). Je hebt een volwassen dame in huis, geen puppenkind meer, dus waak er ook voor dat zij de boel niet gaat regisseren... Maar dat is mijn bescheiden mening, ik heb alleen maar grote mannenhonden gehad tot nu toe waarvan er twee nog helemaal niet volwassen zijn... Ben heel benieuwd hoe ze over twee jaar zijn!

Groet, Mireille "


Mireille, ze bijt dus wel als ik de kong wil pakken, en dat is nou juist het probleem...dat deed ze eerder nooit. Dan pakte ik dat ding als ie leeg was, even goede vrienden.
Vanaf vandaag komt er dus geen kong meer na het eten, eerst weer rust in de tent. En in de loop van de afgelopen 2 jaar zijn we erg allert geworden op eventueel claimgedrag, met de nodige hulp van buitenaf.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik denk dat het glas te vol is...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik snap het, lijkt me idd erg lastig zo! Succes verder,

Mireille

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Zonet naar de dierenkliniek geweest voor de jaarlijkse entingen en check-up.
Gelukkig een hele leuke (vrouwelijke) dierenarts met veel geduld.
Lichamelijk lijkt het allemaal prima in orde, en wat betreft een eventueel naderende loopsheid, daar kon zij ook niks zinnigs over zeggen. (begrijp ik)
Ze voelde wel wat te veel vet op de ribben, iets wat we in de gaten gaan houden.
Nu twee avonden geen kong meer gehad, en heb het idee, dat het blaffen iets sneller uitdooft, ben benieuwd!

honden page profiel JudeJude

honden foto van Jude

Ik heb niet alles gelezen, maar kan het zijn dat ze te weinig eten krijgt?

Onze hond heeft dit gehad toen we over gingen op vers vlees en we ons aan de percentages hielden. Hij ging dan, wanneer hij het op had, staan piepen en blaffen bij zijn bak. We hebben toen de percentages wat omhoog gedaan en hij is verzadigd en blaft/piept niet meer bij zijn bak.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Hey Jude, Doortje eet KVV,volgens schema voor een hond van 7,5 kg. en ze weegt zelf 7,6, dus dat zou goed moeten zijn. En aangezien ze ook wat vetjes heeft..?
Maar bedankt voor het meedenken hoor!

honden page profiel mahroumahrou

honden foto van mahrou

Ze krijgt wel heel veel aandacht en is spil in huis ( zo komt het op mij over). Niet gek dat ze niet erg enthousiast is. Echt super dat je zoveel met haar doet! Slecht gedrag inderdaad negeren. Als ze blaft en vervelend is tijdens het eten, gewoon de bench dicht en negeren. En sowieso zou ik het omgedraaid doen, laat haar werken voor haar eten. Eerst de kong, dan pas gewoon voer (als je het niet genoeg vindt), niet andersom.

Wat ik nog weet van mijn theorie lessen, probeer eens wanneer ze ergens ligt om langs haar te lopen. Loopt ze weg zodat jij er langs kan, of blijft ze liggen en verwacht ze dat jij om haar heen loopt? Als het het laatste is heb je een dominantie probleem.

Natuurlijk kan het ook om gezondheidsredenen komen. Mocht dat het niet zijn, dan zou ik pas naar andere oplossingen kijken. Mijn hond had wat dominantie problemen in het verleden. Ik bleek toen heel veel fout te doen wat betreft rangorde regels. (zelf eerst de deur uit lopen, dan de hond, teveel speeltjes, op schoot toelaten, over zijn buik aaien wanneer HIJ dat wilde, hem als eerste begroeten, gewoon zijn voer geven zonder hem ervoor te laten werken), ik heb toen het roer helemaal moeten omgooien. Heb hem 2 weken lang alle vrijheid ontnomen. Alleen leuke dingen doen wanneer hij zich netjes gedraagt, zodra hij blaft/bijt/opspringt/negeert spel en aandacht afbreken en hem negeren. Hij moet werken voor zijn (deel van)eten (oefeningen doen op commando, of  een balltjes waar zijn eten in zit, wat hij er zelf uit moet halen, en als hij niet mee wil werken, krijgt hij gewoon niets. Zodra hij blaft negeren en naar een andere kamer, eerst hem laten zitten zelf de deur uit en dan mag hij. En noem maar op. Eerst leek het veel erger te gaan, negeerde hij me gewoon volledig, ook niet groeten wanneer ik thuis kwam (extension burst) en na 2 weken gaf hij het op. En nu heb ik weer een super blij leuk en enthousiast hondje aan hem.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Mahrou, bedankrt voor je uitgebreide antwoord. Ik kan je wel een hele uitleg gaan geven, over hoe wij denken over het opvoeden van Doortje, maar als je wilt, moet je eens de encyclopedie (zie taakbalk hierboven) opzoeken: "Wat is er met dominantie" ik geloof in de categorie "opvoeding".
Bij ons moest de knop ook om hoor, na 14 jaar een andere teckel gehad te hebben.
Maar in de loop van de jaren zijn de inzchten veranderd, zowel bij veel hondenscholen, als bij ons.

Doordat het niet altijd even vanzelf gaat met Doortje, kom ik soms ook weer aan het twijfelen hoor, maar door ook veel op HP te lezen, hoop ik het goed te doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Even een kleine algemene opmerking over "slecht" gedrag negeren, ik vind dat niet prettig aangezien ik er van uitga dat slecht gedrag bij een hond eigenlijk niet bestaat, maar een oorzaak heeft, helaas is die oorzaak niet altijd helemaal duidelijk zoals hier en dan is het naar mijn mening beter om niet te negeren, maar liever kalmeren . Wat als voordeel heeft dat de hond zich begrepen/gehoord voelt en dus ook minder of geen "slecht" gedrag laat zien. Het best is natuurlijk om de oorzaak te weten, dominantie naar ons toe als oorzaak van probleemgedrag bij honden schijnt eigenlijk zelden tot nooit voor te komen.

Heleen,  volgens mij ben je heel goed bezig met Doortje, zelf ben ik een voorstander van barfen en zou ik het dus met het eten anders doen, nl alleen s avonds. Dan zou ik bij het opstaan en je dingen gedaan te hebben eerst gaan wandelen en haar dan daarna iets kleins geven zoals een bakje kefir of yoghurt met toevoegingen zoals fruit en groentenmix, evt. supplementen. Tussendoor dan nog spelletjes e.d. met gezonde lekkertjes en dus s avonds kvv of barf en daarna lekker uitbuiken. Maar dat is persoonlijk natuurlijk.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Bedankt voor je reactie, Dobry, ik waardeer iedereen die meedenkt!
Maar het "probleem" is ook nog, dat Doortje niet alleen met mij (of met wie dan ook, maar ik ben het meest in de gelegenheid) uit wil!
Hier heb ik al een paar keer een topic over geopend, en we hebben ook al een paar keer hulp bij gehad, maar tot op heden, verandert het bijna niets.
Ik denk zelf, dat wat meer beweging ook wel een beetje zou helpen, ondanks dat mentaal moemaken dat ook doet, maar ik ben soms zooooo klaar met dat "mentaal moemaken", en ik wil zooooo graag gewoon lekker wandelen/snuffelen!

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Heleen, ik vind het een goeie van Dobry. Het wandelprobleem weet ik. Wat je kunt doen is de zoekspeeltjes sávonds gaan verplaatsen naar jullie inrit. Zodra het goed gaat ga je de zoekspelletjes verleggen. Neem eens een doosje met krantenproppen ( volgens mij heb je die al eens gedaan) met voertjes erin. die zet je dan aan wat verder weg van jullie poort, je laat haar er eerst aan ruiken en dan zet je hem neer. Elke avond zet je hem iets verder.

als ze ''savond nu begrijpt dat er op de inrit iets leuks gedaan wordt krijg je haar misschien ook nog wel aan de wandel.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

En dank je maar weer, Mimi! ;-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

He Heleen,

Ik zou toch eens dit artikel lezen
http://flyingdogpress.com/content/view/49/97/

Want hoewel ik ook niet denk ik termen van wel/niet dominant, denk ik wel grenzen aan gedrag en wie die stelt in mijn huis. Mijn honden mogen hond zijn, maar sommige dingen zijn niet acceptabel, zoals bijten, opdringerug aandacht vragen ed. Of bv in mijn geval, te wild met elkaar spelen in huis, onderling ruzie maken over speeltjes.
Je hebt geen pup meer in huis maar een volwassen dame, die, zoals jij het beschrijft, op haar wenken bediend wordt. Nou, daar mag best wat tegenover staan. Ik heb met Spot ook een boef in huis die thuis aandacht eist en buiten niet luistert, nu een dag geen aandacht en knuffels in huis, tenzij hij er zelf watvoor doet (dus komen, zitten, poot geven oid) hielp toch wel omdat even weer wat meer op de rails te krijgen...

Groet,
Mireille

honden page profiel jessica,Tobi en Cindyjessica,Tobi en Cindy

honden foto van jessica,Tobi en Cindy

Nou dacht ik toch dat mijn beagle kuren had.
Maar die van jou kan er ook wat van.
Ik moet zeggen dat ik het met een glimlach gelezen heb,maar ik ben dan ook de buitenstaander.
Maar goed het kan je soms tot wanhoop drijven.
Ik vindt het wel heel erg goed van je dat je er alles aan probeert te doen en je openstelt voor alle tips en ervaringen.
ALs ik het zo lees wil je het beste voor je hond en ken je hem als geen ander.
Dat is te prijzen .
Ik heb niet echt een oplossing voor je problemen (ik heb lopp zelf ook nog wel eens ergens tegen aan dat ik denk  hoe gaan we dit nu weer doen) behalve het slechte gedrag volkomen negeren.
Ik wilde je wel even sterkte wensen en je laten weten dat ik met je meevoel.
En ik hoop dat je gauw een dierenarts vindt waar jij en je hond zich prettig bij voelen want dat is wel belangrijk.
Sucses hoor!!!!

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Ik krijg een beetje het idee, dat men,(of jullie eigenlijk) vinden, dat ik haar als een pup behandel, en niet als een volwassen dame, die ik op haar wenken bedien.
Oké, hoe doe ik dat?

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

En, misschien niet geheel onbelangrijk....zojuist spotten we een paar rode stipjes op een wit t-shirt....loops! (lekker, we gaan volgende week naar Frankrijk..!)

honden page profiel mahroumahrou

honden foto van mahrou

" En, misschien niet geheel onbelangrijk....zojuist spotten we een paar rode stipjes op een wit t-shirt....loops!  (lekker, we gaan volgende week naar Frankrijk..!) "


Hahahaha! De aap is uit de mouw!

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Oh je had ik nou maar niets gezegd! O-)

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

" Ik krijg een beetje het idee, dat men,(of jullie eigenlijk) vinden, dat ik haar als een pup behandel, en niet als een volwassen dame, die ik op haar wenken bedien.
Oké, hoe doe ik dat?
"


Ha Heleen, ja dat is mijn indruk een beetje, maar misschien heb ik het wel helemaal mis. Het is wel nl mijn eigen valkuil ;-). Vraag je nu aan mijn hoe je haar meer als volwassen hond zou moeten behandelen?? Of waarom ik die indruk heb? En dat vraag je aan mij als je twee grote zoons hebt ;-). Als je zelf denkt dat er iets van waarheid in zou kunnen zitten, dan zou ik eens een paar dagen de NILIF benadering proberen, nothing in life is free en zien of er wat verandert...http://k9deb.com/nilif.htm

Als je je er niet comfortabel bij voelt of als het gewoon de loopsheid is, dan ga je gewoon op je eigen weg door!

Groet, Mireille

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Janouk,
Ik heb het grofweg even doorgelezen, en zal dat morgen nog eens beter doen, maar als ik het goed bergijp, lijkt het op "ongewenst gedrag negeren",iets wat we al behoorlijk veel proberen te doen. ( onder het eten klinkt het regelmatig: "ignore" zoals Supernanny) maar wat denk je van de buren...? :'(

honden page profiel SiberienneSiberienne

honden foto van Siberienne

Ik ben het met je eens dat bij blaffen het negeren van ongewenst gedrag best een grote kans heeft om niet te werken. Blaffen is in zichzelf al aangenaam dus waarom zou een hond ermee stoppen?

Nou is het zo dat die van mij niet blaffen, dus ik heb er weinig ervaring mee om dat weg te trainen. Op deze site staan wel een aantal benaderingen
http://www.humanesociety.org/animals/dogs/tips/how_to_stop_barking.html
Wat werkt zal ook afhangen van waarom ze blaft. Doet ze dat om jullie aandacht te krijgen? Wat gebeurt er dan als jullie eens bij de eerste blaf opstaan en weglopen?

Groet, mireile

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

" Zowiezo pas eten als jullie klaar zijn met eten. Zéker niets geven als ze erom vraagt (dan leert ze dat gedrag aan).

En negatief gedrag (gedrag dat je liever niet zou zien) negeren, compleet negeren, ook al is het soms bijna onmogelijk.

Neem de controle terug! Jullie zijn baas. "


Als je dit niet doet, wordt het steeds erger, negeren en niets tussen door geven.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Het grappige is dat er nu adviezen worden gegeven terwijl jullie Doortje niet hebben gezien en dus niet kunnen zeggen wat Heleen "moet" doen. ALs Heleen wil weten waarom de hond blaft zal ze eerst uit moeten zoeken wat de reden is van het blaffen. Voor zover ikhet weet is ze daar nu mee bezig.

Pas dan kan je gericht advies geven.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Heleen, fijn dat je nu weet waar de problemen van nu vandaan komen. als teven loops zijn dan zijn ze uit hun hum en zijn ze sneller geprikkeld.

Net als Mimi vind ik het jammer dat mensen meteen hun adviezen geven zonder echt door te vragen. conclusie's trekken en meteen oplossingen aandragen zorgt voor veel oplossingen en daar is een persoon niet bij gebaad.

honden page profiel Lo&SoLo&So

honden foto van Lo&So

Ik moest ook meteen denken aan loopsheid. Lola gedraagt zich dan net zo.
Wij laten haar dan maar een beetje.
Volgens mij hebben sommige honden waaronder Lo gewoon meer honger. Zij blaft ook bij haar lege voerbak.
Snauwen en grauwen doet ze niet, maar goed, daar is het het ras ook niet naar.

Ik mis in de reacties een deel begrip naar de hond toe.
Een hond is heus niet vervelend om je te pesten en wil ook niet meteen een gooi doen naar de wereldheerschappij. Dus om de een of andere reden zat ze niet lekker in haar vel.
In Doortjes geval: loops worden.

Mijn inziens is dit niet meteen gedragsprobleem waar je bovenop moet zitten. Hoogstwaarschijnlijk trekt ze na de loopsheid wel weer bij.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Dank je Mimi, Esther en Henrike, wij proberen ons ook steeds goed voor ogen te houden, dat Doortje er niet op uit is ons te pesten.
Wat we wel doen, is kritisch naar onszelf proberen te kijken, om te zien, wat wij niet goed doen ten opzichte van het gedrag, en of we het niet zelf in stand houden of in het leven roepen.

Het scheelt, dat we weten dat ze loops is. (overigens heel lichtjes, je zou er aan twijfelen)

honden page profiel Tineke HoogeveenTineke Hoogeveen 3 doggies

honden foto van Tineke Hoogeveen

Hoi Heleen.

Zojuist een afspraak gemaakt voor het bloedonderzoek voor Farren.
Ik wil het nu zeker weten.
Farren zit ook tegen de loopsheid aan, maar haar gedrag is op dit moment weer erg heftig.
Blaffen,bijten in benen en hyper actief etc, schrikt van elk geluid.
Ze is soms dagen rustig en dan schiet de stress weer omhoog.
En Farren en Doortje zijn zusjes en daarom heb ik het gevoel dat een bloedonderzoek me misschien duidelijkheid kan geven.
Want het is wel raar dat de beide dames dit gedrag vertonen.
En we hebben nu al zoveel geprobeerd.
Hou je natuurlijk op de hoogte.

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

we wachten met spanning af... stel je voor dat één tabletje rust in de tent kan brengen...!

honden page profiel Jessica en de kleine bengelsJessica en de kleine bengels

honden foto van Jessica en de kleine bengels

wauw je hond heeft het goed :-D
maar ik denk dat ze een beetje hebberig aan het worden is
er zijn veel training om dat af te leren zoals deze:
als de hond aan het eten is duwt iemand (met een stok ofzo )de etensbak weg en zorgt ervoor dat de hond hem niet gaat halen als ze goed reageert en braaf wacht kan je de bak terug geven en als ze slecht reageert corrigeer je haar dit moet je vaak doen voor je een resultaat ziet maar op lange termijn helpt het echt

honden page profiel Heleen & DoortjeHeleen & Doortje

honden foto van Heleen & Doortje

Sorry Jessica, maar ik ben het niet met je eens. Lees je het stuk in de encyclopedie maar eens: wat is er met dominantie.
En ze heeft ook geen probleem met haar eten ofzo.
Verder stop ik met deze discussie.

honden page profiel Mimi Mimi

honden foto van Mimi

Jessica misschien was mijn berichtje niet duidelijk maar je maakt zoamaar een conclusie terwijl je de hele geschiedenis van Doortje niet kent. verder zal het de hond alleen maar doodsbang maken als je op deze manier te werk gaat. Wat Heleen al zegt, Doortje heeft geen eet problomen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik denk dat het glas te vol is...." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Schotse herdershond (collie)
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^