Waarom Honden Gras eten .

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Nadeel van het eten van gras dat niet uitgebraakt wordt is, dat je als baasje soms moet ondersteunen bij het baren van een grasdrol.O-) "


Daar had ik nog nooit van gehoord! Lijkt me niet echt een leuke bezigheid :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom Honden Gras eten . " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Probeert de hond ons duidelijk te maken dat hij beslist geen 100% carnivoor is en net als de wolf wel degelijk verse, plantaardige aanvullingen nodig heeft of wat meer foliumzuur? "

Dat is wel een aardige discussie. Velen willen er absoluut niet aan en verwijzen dan meteen naar de fysiologische eigenschappen van honden (gebit, darmkanaal) wat helemaal is ingesteld op vlees. Toch zijn er voldoende aanwijzingen die fysiologische kenmerken niet de gehele waarheid dekken.

Bruce Fogle is een dierenarts die veel schrijft over honden. Hij heeft als uitdaging in 1 van zijn boeken wel eens gesteld dat we honden misschien ook wel als omnivoren kunnen zien. Tuurlijk zijn het fysiologisch carnivoren, maar qua karakter (het welbekende opportunisme van honden) en sommige onverklaarbare gedragingen zoals het eten van gras zou je ze ook als omnivoor kunnen benoemen. (Let wel, Dr. Fogle noemt ze geen omnivoor, hij schermt alleen met de term in zijn boeken).

Leuke stukje, goed gevonden. Ben benieuwd naar de overige reacties, men wil nog wel eens fel zijn als het over dit soort onderwerpen gaat :-D;-)

honden page profiel Karin, Philo, en YeniKarin, Philo, en Yeni 3 doggies

honden foto van Karin, Philo, en Yeni

Philo eet ook graag dat brede gras aan de kant van de sloot, hij braakt het niet uit, maar poept het uit. (poep aan een touwtje)
Als we in het bos lopen dan graaft hij ook altijd wat aan de oppervlakte tussen de bomen en eet daar die hele fijne haar worteltjes.

Ik vind dit een interessant topic. :-) Ik dacht al dat ie een halve koe was :-D

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

" Graag gedaan Isabelle , we zijn nooit te oud om iets te leren als het om onze honden (en andere dieren) gaat.
vond hetzelf heel intresant om te lezen.
dacht post het hier omdat er heel veel honden zijn die gras eten, en we weten dan niet waarom. "



ik heb het er vd week net weer met 2 andere honden eigenaren over gehad en ik moest toen nog het antwoord 'Het is mij nog niet helemaal duidelijk' geven.

Nu niet meer :-D

honden page profiel WendyWendy 2 doggies

honden foto van Wendy

@frank: Vanaf blz 10. En op blz 13 bij conclusies, tweede stip. Is zowiezo een aardig stukje om te lezen. De spreker hoort niet in een bepaald kamp thuis.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" @frank: Vanaf blz 10. En op blz 13 bij conclusies, tweede stip. Is zowiezo een aardig stukje om te lezen. De spreker hoort niet in een bepaald kamp thuis. "

Zeker een leuk stukje, het hele ding is trouwens de moeite waard. Ik behoor ook niet tot een bepaald kamp trouwens, ik ben slecht een hondenliefhebber die open staat voor talloze ideeën en iets pas verwerpt als echt bewezen is dat het verworpen kan worden. Ik hou ervan om uitgedaagd te worden met gedachtegangen en hypotheses die een ander licht werpen op een zaak.

Ik lees dit soort dingen dus graag. Ik lees toch al veel, van artsen en doctoren als Fogle tot en met omstreden gedragskundigen als Milan. Ze hebben allemaal wel dingen die mij uitdagen. Als je meer van dit soort stukken weet te vinden hou ik me aanbevolen.

Thanks! :-D

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

"

Daar had ik nog nooit van gehoord!  Lijkt me niet echt een leuke bezigheid :-) "



Je moet die sprieten er gewoon aan de poten uittrekken.;-)

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

Zelf loop ik met het idee om dat gras wat mijn honden eten met wortel en al uit te graven en in hele grote potten te zetten thuis.
lekker makkelijk als je dat bij huis hebt staan.
heb ook nog een stukje tuin bij de schutting langs waar niks staat is iets van 10 meter lang om daar allemaal stukken neer te poten. :-D

honden page profiel RenskeRenske 3 doggies

honden foto van Renske

Guusje eet ook gras, maar alleen van dat lange gras, en ik heb gelezen dat dat lange gras hondsgras heet, en dat ze het zo hebben genoemd omdat honden dat eten, want gewoon gras maalt guusje niet naar, en als ze wel gewoon gras eten, is het omdat ze buikpijn hebben, doen ze dit dagelijks, maandelijks of gewoon altijd, dan is dat heel gewoon, dan eten ze gewoon hondsgras, en dat isheel normaal!

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z 3 doggies

honden foto van mary S&A&Z

" Zelf loop ik met het idee om dat gras wat mijn honden eten met wortel en al uit te graven en in hele grote potten te zetten thuis.
lekker makkelijk als je dat bij huis hebt staan.
heb ook nog een stukje tuin bij de schutting langs waar niks staat is iets van 10 meter lang om daar allemaal stukken neer te poten. :-D   "



Haha heb ik ooit ook gedaan voor de kat, toen ik nog op de flat woonde, maar dat wilde niet echt groeien. Als ik een konijn had gehad, had ik gratis hooi, dat nou weer wel.;-):-D

honden page profiel SiberienneSiberienne 3 doggies

honden foto van Siberienne

Chenak at vaak gras als hij aan het verharen was. Hij ging er dan voor zitten; eerst gras eten, dikke ruwe sprieten en dan begin het kokhalzen. Oren op halfzeven en net zo lang doorgaan tt hij braakte. Vaak 's ochtends, heerlijk begin van de dag... Hij deed het zo vaak dat er zelfs wel eens wat bloed meekwam door de irritatie van de wand van de slokdarm. Vanalles geprobeerd, werkte bv niet om hem voor het wandelen eten te geven. Dat wilde hij niet. Wij denken dat hij zijn haren van het likken van zijn eigen vacht kwijt moest.
Janouk at ook gras en een soort onkruid dat heel plakkerig aanvoelt door allerlei kleine haartjes. Chomp chomp chomp verdween het kruipspul naar binnen. Janouk braakte nooit van het gras en onkruid eten.

Mireille

PS overigens is het lekkerste gras het kuilgras dat hier nogal eens op de weg wordt geknoeid door de boeren. Nadeel daarvan is dat het gaat vergisten in de darm. Laat ik zeggen dat wij nogal regelmatig geurkaarsjes aan hadden in huis. Voor Janouk hadden wij een nieuw ras bedacht, nl de ruftkees...

honden page profiel isabelle isabelle 3 doggies

honden foto van isabelle

" Zelf loop ik met het idee om dat gras wat mijn honden eten met wortel en al uit te graven en in hele grote potten te zetten thuis.
lekker makkelijk als je dat bij huis hebt staan.
heb ook nog een stukje tuin bij de schutting langs waar niks staat is iets van 10 meter lang om daar allemaal stukken neer te poten. :-D "


..en das best wel een goed idee, wat ik nu over weeg van je te 'stelen' :-D bij mij v langs mn mini vijver, kunnen de katten t ook gelijk snoepen :-D

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

" Ik lees dit soort dingen dus graag. Ik lees toch al veel, van artsen en doctoren als Fogle tot en met omstreden gedragskundigen als Milan. Ze hebben allemaal wel dingen die mij uitdagen. Als je meer van dit soort stukken weet te vinden hou ik me aanbevolen.

Thanks! :-D "

Hand outs felcan hondendagen Je kan vanaf 1 augustus inschrijven voor de hondendag 2012. Weet nog niet wat het programma is, maar het zijn meestal interresante lezingen. Gemengd publiek ook.

honden foto van  Sophietje  **** rip Taat*****

Luna dank je wel voor het plaatsen ook ik ben nu wijzer geworden :-D

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

"


We hebben gemerkt dat het volgende gebeurt met een hond: Als een hond zich een dagje niet optimaal voelt dat merk je wel, en dat hij zich niet op zijn gemak voelt. We hebben het hek naar de weilanden open gezet ( 2 Hectare ) en ja hoor de hond loopt Linéa ( 200 meter verder op ) direct naar de slootkant omdat hij weet dat daar brede grassprieten groeien, hij heeft flink gras lopen eten. Toen de hond terug kwam was het probleem compleet verdwenen, de hond gedroeg zich weer normaal en heeft nergens meer last van, en braken heeft hij niet gedaan. Dit is toch wonderlijk dat dit gebeurt, we willen nu de grassprieten onderzoeken wat het verschil is tussen normaal hoog gras en de brede sprieten want daar moet iets in zitten wat een gewone grasspriet niet of minder heeft


. "


Mijn hond heeft ernstige uitslag op d'r buik en hals.. Ze is onder behandeling, het slaat alleen nog niet erg aan, maar dat was omdat het een holistisch DA was en het moest van binnenuit komen blabla.. Anyway, zij graast ook heel veel.. Dit bevestigt dus dat ze echt last heb van die uitslag en misselijk is of iets? Ze krabt vrijwel nooit.. Dat is nog de enige plus eraan..:'(

Toby (Gast)

Er staan dingen in de verhaaltjes zoals dat een hond niet 100 % carnivoor is, maar dat is een misverstand een hond valt onder de roofdieren en is wel voor 100 % een carnivoor hier is geen discussie over mogelijk. Ook schrijft men  dat de hond groente en fruit nodig heeft voor gezonde vitamientjes, maar helaas ook dit is een berust op een misverstand, een hond maakt vitamine C zelf aan indien hier behoefte aan is, dit haalt hij niet uit groente of fruit. Een hond beschikt namelijk niet over de juiste enzymen om dit te kunnen verteren, groente lijd tot braken een hond kan hier niets mee en het is totaal zinloos.

In veel voedingen zegt men met veel worteltjes en andere gezonde groente, maar niet voor de hond maar om u op het verkeerde been te zetten omdat wij weten dat dit voor mensen gezond is.

Dat men zegt mijn hond vind gras lekker is onzin, een roofdier eet geen gras en vind dit zeker niet lekker dit heeft een andere reden.  Zo zeggen honden baasjes ook wel mijn hond eet brokken en hij vind het heerlijk maar ook dit is niet waar de hond moet die rommel eten er is namelijk niets anders

Een hond blijft alleen maar gezond als hij de juiste voeding krijgt die moeder natuur hem heeft voorgeschreven gevarieerde rauwe vleesvoeding is de sturende factor. Vergeet alle indianen verhalen van de voer fabrikanten en dierenartsen maar, dit berust op leugens

Honden worden niet zomaar ziek, ze worden ziek gemaakt dat is heel iets anders

*reclame verwijderd* reclame maken is niet toegestaan

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 juli om 07:42 --

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Beste Toby,De meeste reacties hierboven zijn van mensen die vers voeren, niet allemaal, maar wel veel, dus dat gaat niet op. Fedor eet ook barf, en graast ook af en toe.
Wat is dan de reden volgens jou?

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Zonnetje

Ik begrijp je antwoord niet helemaal, in het begin van deze discussie heb ik dat al beschreven.

Kijk maar even in het stukje waarom eten honden gras van TOBY

*reclame niet toegestaan*

Groetjes TOBY

-- reactie gewijzigd door het moderator team op 17 juli om 22:33 --

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Cees, omdat het antwoord van TOBy hierboven, daar staat, dat honden vers vlees zouden moeten eten. Dat een hond gras eet als hij zich niet lekker voelt omdat hij brokken eet, of lees ik het niet goed?

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

RECLAME
Reclame met als doel mensen over te halen tot aanschaf van een product of dienst tegen betaling is niet toegestaan op HP.

Ook sluikreclame door middel van verwijzen naar een eigen commerciële site of het wijzen op een product is niet toegestaan.

honden page profiel anjaanja

honden foto van anja

mijn hond eet in het voorjaar ook jonge fluitekruid.. en ja gras soms ook en idd het liefst de wat bredere en braken doet hij niet zo vaak gelukkig.

grtz

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het klopt niet wat Toby zegt, want wolven en honden zijn niet 100% carnivoor. Katten en katachtigen wel.
Wolven eten grassen, bessen en fruit. In sommige gebieden en in sommige tijden wel tot 40%. Honden hebben een enzym om koolhydraten af te breken. Vitaminen uit groente en fruit kunnen ze opnemen (bij groente als deze gekookt of gepureerd zijn). Dit is niet nodig bij een gezonde hond, maar bij een zieke hond of hond met verminderde weerstand (bijvoorbeeld verkoudheid), kan het geven van extra vitaminen de opname verhogen.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Hallo Angela,

Ik weet niet waar je dit vandaan hebt, maar een hond is vandaag de dag nog steeds voor 99,9 % carnivoor hier is geen discussie over mogelijk. Wolven en honden halen vitamines niet uit fruit of groente. Groente is moeilijk verteerbaar voor een hond, omdat hij niet over de juiste enzymen beschikt om dit goed te kunnen verteren. Geloof je me niet ? probeer het maar uit geef maar andijvie of hele bonen dan gaat hij onherroepelijk van braken, hoe denk je dat dit komt? Zelf peenjes die boter zacht zijn braakt hij uit als hij ze heel inslikt

Maar goed als jij denkt dat dit beter is moet je dat gewoon doen, het is mijn hond niet, succes er mee

Maar als je er geen verstand van hebt dat kan, maar zeg dan niets je geeft zo de honden baasjes verkeerde informatie


Cees

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

wilde paarden, koeien konijnen, hazen eten allemaal grassen.
wat krijgen de bio-industrie dieren granen.
ik denk miss dat ze tekorten krijgen, omdat ze de sporenelementen niet binnen krijgen.
wat zit er in bijna alle kvv's, brokken geen darmen van dieren.
en waarschijnlijk al helemaal geen biologische darmen.
het is maar een idee dat in me op komt wat het kan zijn.

groetjes Laura,

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Cees, het is mij volstrekt onduidelijk wat nu eigenlijk je boodschap is.
Ten eerste volgens mij zijn jij en Toby dezelfde.
Eerst zeg ja dat een hond gras nodig heeft omdat er iets in zit wat ze nodig hebben volgens mij, en dan zeg je dat ze alleen vlees eten.

Kortom:
wat is nu de boodschap????

Buiten dat, is Angela iemand die veel weet van versvoer voor honden, dus een beetje meer respect is welop zn plaats. De toon die je aanslaat vind ik echt niet kunnen.

honden page profiel CeesCees

honden foto van Cees

Hallo Zonnetje,

Je vraagd mij wat is nu de boodschap ? Mijn vraag is wat is je vraag nou eigelijk. Wij hebben nergens ooit geschreven dat een hond gras moet eten, hooguit dat er iets in zit wat ze mogelijk nodig hebben, maar waarvoor weet tot nu toe nog niemand en wij ook nog niet.

Dan staat er een regel:-Dat ze alleen vlees eten wat heeft dit met gras te maken ? Ik denk dat je de berichten eerst eens beter moet lezen voor je antwoord

Wat betreft Angela, wat is er mis aan het bericht wat Cees geplaatst heeft, Als er iets gezegt word wat niet juist is mogen wij dit toch wel zeggen.

Wat betreft Cees, Toby en leon dit zijn niet de zelfde dit zijn 3 specialisten op honden gebied al meer dan 10 jaar werken deze mensen bij Diamond Fauna en doen onderzoeken naar voeding en ziektes bij honden

Als je nog vragen hebt zie ik het wel

Groetjes Toby



honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa

honden foto van Ina, Misty en Aysa

"

Wat betreft Cees, Toby en leon dit zijn niet de zelfde dit zijn 3 specialisten op honden gebied al meer dan 10 jaar werken deze mensen bij D-F en doen onderzoeken naar voeding en ziektes bij honden

Als je nog vragen hebt zie ik het wel

Groetjes Toby



"


Wat specialisten betreft..., zo heten de mensen bij Hills, Eukanuba, Bonzo etc ook...., en die geloof ik ook niet alleen maar omdat ze zichzelf specialist noemen.

honden page profiel patrick &  sonjapatrick & sonja

honden foto van patrick &  sonja

ik weetalleen als jipsy gras eet dat hij dan moet braken dus goed of niet weet het niet grtjs pootje jipsy :-D

honden page profiel moniekmoniek

honden foto van moniek

" RECLAME
Reclame met als doel mensen over te halen tot aanschaf van een product of dienst tegen betaling is niet toegestaan op HP.

Ook sluikreclame door middel van verwijzen naar een eigen commerciële site of het wijzen op een product is niet toegestaan. "

Heb ik het mis of wordt er niet continu sluikreclame gemaakt voor vers voer (vlees) ;-)? Het antwoord op de vraag waarom honden gras eten kan niet beantwoord worden, omdat daar nog steeds geen antwoord op gegeven kan worden.
Dat honden groente en fruit kunnen verteren, dat lijkt me een overlevingsmechanisme. In tijden van vleestekort toch kunnen overleven? Evolutie? Als vers vlees (of meer barf) zo gepromoot wordt (wat eigenlijk niet is toegestaan, begrijp ik, maar begrijp ook dat het moederatorteam dit merendeels promoot), snap ik niet dat er dan zoveel zuivel, groente, noten en fruit bij gegeven wordt, of meer dat het er uberhaupt bij gegeven wordt. O-)

honden page profiel  Tosca en ik Tosca en ik

honden foto van  Tosca en ik

Hier ben ik een tijd terug naar opzoek geweest, waarom ze gras eten, ik weet niet waar ik het gelezen hebt, maar er stond dat honden ook last konden hebben van wormen en door het gras te eten die probeert uit te braken, ook las ik dat het kon zijn dat ze haren op gelikt hadden en dit zo proberen uit de kotsen...nou moet ik zeggen dat die van ons het niet op eet maar er op kauw en naar de volgende pluk gras gaat...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Waarom Honden Gras eten . " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Graven in het gras.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^