Hond bijt hond dood?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Goedemorgen!
Ik heb een vraagje, gewoon omdat ik nieuwsgierig ben. Bij mij in de buurt is een piepklein hondenveldje waar honden los mogen. Ik woon in de stad dus ieder klein stukje losloop-'gebied', is mooi meegenomen. Jullie begrijpen dat dit veldje intensief wordt gebruikt. Sinds kort ga ik er ook met Kiko heen. Kiko is een soms wat te enthousiast in zijn begroetingen dus ik laat hem daar alleen los als het rustig is en als ik zie dat er honden zijn die een goed speelvriendje zouden kunnen zijn.
Hoe dan ook; het is dus een beetje passen en meten met zo'n beperkt speelveld...

Sinds deze week heeft Kiko een speelvriendje op het veld die prima past; ze lijken op elkaar zowel qua uiterlijk als in energie/levenslust. Eergister kwamen we weer op het veld en alleen het nieuwe vriendje was daar, ideaal dus. Kiko rende op zijn vriendje af, die naast zijn baasje stond. Dat baasje pakte Kiko bij de halsband en waarschuwde mij; verderop liep iemand met een hond die vorige week een andere hond had doodegebeten. Die andere hond was overigens aangelijnd. Maar goed, Kiko is zo enthousiast, het had goed gekund dat hij eerder bij die hond was dan ik hem kon corrigeren (Kiko is nog aan het leren om niet met aangelijnde honden te snuffelen e.d.) en die jongen kwam net de hoek om, het veldje op...ik had 'm nog niet kunnen zien.

We hebben onze honden uiteraard bij ons gehouden en gewacht tot de jongen met de 'gevaarlijke hond' voorbij was. Die was overigens heel gedisciplineerd met de hond aan het trainen en corrigeerde zijn hond op iedere vorm van aandacht die zijn hond aan die van ons gaf. De jongen had zelf gewaarschuwd dat zijn hond een ander had doodgebeten, het gaat dus niet om een roddel.

Dit was een lang verhaal om de situatie uit te leggen maar ik hoop dat duidelijk is dat het gaat om een klein veldje in een drukke wijk met veel honden. Het is niet altijd even overzichtelijk, hoe goed je het ook probeert.

Nu is mijn vraag: wat gebeurt er eigenlijk met honden die een andere hond doodbijten? Hoewel ik het er niet altijd mee eens ben, dacht ik dat dergelijke honden altijd afgemaakt worden. Blijkbaar is dat niet zo.
Ik vind het ergens wel goed dat deze jongen zo intensief met zijn hond oefent en het probleem dus serieus probeert aan te pakken (althans, die indruk wekt hij) maar aan de andere kant vind ik het wel griezelig dat dit op zo'n veldje gebeurt. Al zou ik ook niet weten hoe je het anders kunt oefenen...

Eerlijk gezegd vind ik het een beetje eng. Dat komt ook doordat ik Kiko nog niet zo ver heb dat hij aangelijnde honden kan negeren als hij zelf los loopt. Dat stuk is dus mijn verantwoordelijkheid en ook daar geldt dat een dergelijke plek eigenlijk een goed oefengebied is.. maar oefenen met het risico op doodgebeten worden of gewond raken vind ik eng.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond bijt hond dood?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Van wat ik begrepen hebt gebeurt er de eerste keer vaak niets. De tweede keer kan een maatregel á la muilkorf en/of altijd aangelijnd houden worden opgelegd. De derde keer kan de hond worden in beslag genomen voor een gedragstest. Haalt de hond die test niet, dan word hij ingeslapen.

Het ligt er natuurlijk ook aan of het bijt-incident überhaupt wel aan de politie gemeld is.

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

De politie kan iemand niet verplichten de hond een muilkorf om te doen na een bijtincident waarbij andere dieren gewond zijn geraakt (of erger). Dit moet vanuit de gemeente opgelegd worden. Je kan mensen alleen aansprakelijk stellen voor de geleden schade in de vorm van een financiële tegemoetkoming (vanuit de verzekering).

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

Marjolein, dat is ook heel akelig.
Die jongen kan nu zo zijn best doen..;dat dat gebeurd is dragen hij en zijn hond altijd mee...
(hij traint heel consequent, maar het wantrouwen en de angst zijn groot he)

Probeer je er niet teveel op te focussen, daardoor word je veel te onrustig als je met Kiko op het veldje bent.(Kiko voelt dat ook, en wordt dan ook onstabiel)
Blijf met Kiko's vriendje spelen, spreek misschien eens ergens anders af.

Keep it cool!

honden page profiel Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tjeMarie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje 3 doggies

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Is dat in een losloopgebied ? Want dan zou de jongen natuurlijk beter ergens anders gaan trainen met zijn hond die wel aan de leiband zit.

Lijkt me toch veiliger en verantwoordelijker ! Zeker als je weet dat hij een andere hond kan doodbijten. Zou hetzelfde probleem hebben als jij, ook Tibo loopt naar andere honden toe.

Ik ken ook een hond die een andere doodbeet, maar ingeslapen worden die zeker niet. En een ex-collega van mij, wiens Rottweiler een andere hond serieus toetakelde (net niet doodbeet) toen hij aan de leiband was en de andere naar hem toe kwam, kreeg gelijk, want haar hond was aan de leiband en dus moest de loslopende hond niet naar hem toe komen. Maarja, dat was niet in een losloopgebied en dus ging de andere baas wel in de fout. Natuurlijk is het dan aan de baas om er verder goed mee om te gaan, want stel je maar voor dat het jouw hond is die hij te pakken krijgt :'( Als ik de baas moest zijn, zou ik zeker niet meer in losloopgebied komen !

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik heb hier heel spijtig zelf ervaring mee. En zoals Saskia schrijft draag ik dit nog altijd met me mee.

Mijn herplaatsherder heeft door nalatigheid de kans gezien een hondje te grijpen met dodelijke afloop.

Zoals aangegeven kan alleen de gemeente een muilkorfgebod opleggen. Geleden schade (verlies hond) is door de verzekering uitgekeerd in dagwaarde (cru, maar zo werkt het verzekringstechnisch). Dit verzacht natuurlijk op geen enkele manier de emotionele schade en het verdriet van de mensen.

Fijn om te lezen dat deze jongen er serieus mee aan het werk is gegaan. Persoonlijk zou ik er niet voor kiezen om dat in het losloopgebied te doen. Lijkt me nogal een risico en aangezien de hond toch niet los kan is een andere locatie beter. Ook voor de hond zelf lijkt me, al die loslopende honden (prikkels) om hem lijkt me erg frustrerend en de training tegenwerken. Maar goed, wie weet heeft de man er een goede motivatie voor.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Dankjulliewel!

Ergens vind ik het wel een prettig idee dat honden na zo'n incident nog een kans krijgen... Maar inderdaad, of een losloopveld nou zo'n goede oefenplek voor deze hond is, kan je je afvragen. Helaas wonen er heel veel honden in onze wijk en is er maar heel weinig ruimte voor losloopveldjes. Ergens anders afspreken met Kiko's nieuwe vriendje zou betekenen dat we echt heel ver moeten lopen. In de herfst wordt het gelukkig weer makkelijker om naar het strand te gaan... dat is ideaal. Nu mogen honden maar op een klein stukje strand los en het is me nog niet gelukt om Kiko uit te leggen tot welk punt hij mag rennen en hij kan die bordjes nog niet lezen die dat aangeven...;-)

Ik moet inderdaad mijn best doen om mijn spanning niet over te dragen op Kiko, da's een goed punt. Dat geldt misschien ook wel naar andere baasjes op het veld; als ik krampachtig doe nemen niet alleen de honden maar ook de andere mensen dit misschien wel over. Hm... ik ga straks maar weer eens kijken op het veldje.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Jaren geleden had ik een forse kruising duitse herde xbouvier een goed luisterende sociale hond nu woonde er een gezin met een ork shire terrier een vreselijk onopgevoed hondje de baasjes lieten hem altijd los en als ik daar door de straat ging en hij los liep greep die hond mijn hond steevast in haarachterpoot na een paar keer was ik het zat en ben gaan praten ze vonden ook dat dit niet kon en het dier werd aangelijnd uitgelaten , geen last meer op een gegeven moment liep er een ander met het hondje en liet hem los ik had het dier niet gezien en weer greep hij mijn hond in haar achterpoot mijn hond was het blijkbaar zat en draaide zich om en greep de ork bij zijn neken schudde hem dood een keer schudden was genoeg . de eigenaar zei toen ik er naar toe ging oh geef niks zijn eigen schuld het was toch een rothondje . ben er weken kapot van geweest . gelukkig heeft er nooit meer zoiets voorgedaan , en mijn hond kon gewoon in losloopgebieden los al heb ik daar weken mee gewacht soms kan er gewoon iets knappen bij een hond zeker als je steeds opnieuw moet verdragen dat zo,n hummel in je poot bijt .groeten Hein.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

@Petra
Daarom ben ik wel blij om te lezen dat er niet meteen ingegrepen wordt door een hond in te laten slapen. Hoe gruwelijk ook, ik kan me voorstellen dat zoiets een incident is. Wat vreselijk voor je dat je dit ook is overkomen. ik kan me voorstellen dat je dat nooit meer echt helemaal kwijtraakt...

In dit geval helpt het, vrees ik, niet dat het gaat om zo'n typische 'vechthond' een supergespierde stafford-achtige (ik heb nog niet zo veel verstand van rassen...) Zonde want dat gaat ten koste van de reputatie van die honden. Zijn baas leek me wel iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt en misschien was zijn wandeling over het veld wel onderdeel van de training...

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

@Hein
Wat vreselijk voor jou (en het hondje) en wat een bizarre reactie van het baasje!!!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta 3 doggies

honden foto van Erika & Jetta

ik kan de redenering van dat baasje nog wel begrijpen om naar een losloopveldje te gaan. Bij ons kom je heel weinig honden tegen als je gaat wandelen, misschien daar ook en het is nogal moeilijk om te trainen op socialisatie als je maar 1x om de 15min een hondje tegenkomt, daarom lijkt het mij logisch om naar een plaats te gaan waar veel honden zijn. Natuurlijk mag hij wel wat beter opletten en op voorhand de baasjes die er zijn waarschuwen, zoiets loopt sneller uit de hand dan je kan voorspellen.

honden page profiel -- 2 doggies

honden foto van -

misschien denkt die jongen dat hij juist bij honden moet gaan trainen, en dan leren afleiden.

iedergeval zijn er mensen die het wel erg vinden bij zulke situaties... zoals ik wel eens op hp zie, zijn er mensen die het helemaal niet erg vinden als hen hond op een ander afkomt met agressieve houding...

ik vind het iedergeval goed dat hij er meteen mee bezig is ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Nou ken ik iemand die een dode op z'n geweten heeft.
Nouja, 1 gedood, en een ander persoon moet door het leven in een rolstoel.
Aardige man, en verder niets op aan te merken.
Heeft gewoon een gezin, 2 kindertjes, en probeert z'n leven weer op de rails te krijgen
















Op een vrijdagavond kwam hij als vrachtwagenchauffeur een dronken automobilist op zijn weghelft tegen.....
1 dood......1 rolstoel tot gevolg..




Hoe, wat, waar, welke hond heeft hij dood gebeten.??

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

landseer; je weet het weer te brengen !

honden page profiel Rebecca & Roxy & BullitRebecca & Roxy & Bullit 3 doggies

honden foto van Rebecca & Roxy & Bullit

" In dit geval helpt het, vrees ik, niet dat het gaat om zo'n typische 'vechthond' een supergespierde stafford-achtige (ik heb nog niet zo veel verstand van rassen...) Zonde want dat gaat ten koste van de reputatie van die honden. Zijn baas leek me wel iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt en misschien was zijn wandeling over het veld wel onderdeel van de training...
"

En hier was ik al bang voor, je bent er gelukkig wel 1 die dit niet uitgebreid in de opening gaat schrijven, super!
Helaas kan je er dan niet onderruit het ras te benoemen. Maar je weet niet wat er voorraf gebeurd is? Als de baas nu de verantwoording neemt lijkt het mij dat hij dit voorval niet heeft kunnen voorkomen en er terecht geschrokken van is, ga hier niet over oordelen want ik weet de situatie natuurlijk niet.

Aan de ene kant is het wel goed om op zo een gebied te oefenen met de hond, als het een goede verantwoordelijke eigenaar is weet hij wat hij met zijn hond moet, en zal deze niet zomaar loslaten (hoop ik!), het is natuurlijk wel zo dat honden in net nu leven en niet in het verleden, deze hond is waarschijnlijk allang niet meer bezig met het willen dode van andere honden maar de mens waarschijnlijk nog wel, en daar kan het fout blijven gaan, wij zijn geneigder om terug te kijken naar wat er is gebeurd, wat deze hond heeft aangericht en de hond niet, die leeft nu op dit moment niet voorruit of achterruit kijkend.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

trippel trappel trippel, landseer, moet al zo goed nadenken vandaag, waar heb je het over . !!

zelf heb ik ook een nare ervaring, maar toch niet bang geworden, het zijn gelukkig incidenten.

ook door twee anderen honden, en allebei de honden zijn afgemaakt, een kreeg een hartaanval na afloop dat tie zich vergrepen heeft aan een hond, de andere {niet het zelfde tijdstip} is afgemaakt, omdat het niet de eerste keer was.

bij allebei de honden ben ik aanwezig geweest, een hele nare ervaring.

niet te lang bij stilstaan, maar heb maanden met grote bogen om deze honden gelopen, en nog ben ik heel voorzichtig.

en gelukkig zijn het incidenten dat honden anderen honden doden.

gast (Gast)

jaren geleden had ik een bullterrier een schat van een hond speelde met alle honden
toen ik een keer ergens anders aan het wandelen was liep ze aan gelijnd daar mochten geen honden los.toen kwam er een groten reu aan lopen die greep mijn teef zo hard in de achterkant
toen draaide mijn hond zich om en beet terug heellaas had ze zijn keel vast en de hond is toen over leden paniek in de tent dus maar mijn hond kon daar niets aan doen zij werd aangevallen
politie er bij  mijn hond en ik kregen niet de schuld die andere liep los .
ze heeft er niets aan over gehouden bleef gewoon met alle honden speelen gelukkig

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Voor wat betreft het imago van het ras... ik vind het ook jammer. Ik dacht in ieder geval te zien dat de baas in dit geval het trainen van zijn hond heel serieus nam. Ik weet niet wat er is gebeurd voorafgaand aan het incident en ik weet ook dat dingen soms gebeuren die onverklaarbaar zijn of in ieder geval niet te voorzien. Van mijn kant zal je dus geen verwijt horen, daar ging het me ook niet om. Ongelukken, onvoorziene omstandigheden en dikke pech komen nu eenmaal ook voor.

Dat de baas traint op het hondenveld begrijp ik ook wel, al vind ik het zelf spannend. Voor mij een extra reden om nog extra hard te trainen op 'hierkomen'.

En ik snap het verhaal niet van de dronken automobilist in combinatie met mijn vraag maar desondanks: ook een naar verhaal van groot leed.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 2 doggies

honden foto van Landseer ect

" trippel trappel trippel, landseer, moet al zo goed nadenken vandaag, waar heb je het over . !! "


Nou.......
zoals met veel dingen hier op HP...
We gaan allemaal uit van een beschijving...ik dit geval van horen zeggen dat er een hond is dood gebeten...
Waarom is dat gebeurt.?
Hoe is het gebeurt.?

Stel dat onze Asielzoekrt vorige week is klemgezet door een grote andere hond.
Veel stress, bedreiging..hond wordt ook nog eens gestraft voor mischien heel logisch honden gedrag.
Er is zelfs gebeten door de andere hond, maar onze asielzoekrt kon niets doen omdat ik hem vast had..
Ik loop deze week in het zelfde park, en kom weer die aanvaller tegen, maar nu op een afstandje..
Ik loop verder en kom een mevrouw tegen met 2 hondjes... beestjes zijn ook al eens aangevallen door een hond die veel lijkt op onze asielzoekert..
Hondjes vliegen naar onze asielzoekert, en ik zet me schrap, trek hem terug, stress, stress..
En onze asielzoekrt grijpt in het wild 1 van die minidingen..en "Krak", nekje gebroken...

Het......... "potjandoerienogeensaantoe , die hond heeft een andere dood gebeten".....euhm. tja.
Daar heb en kan ik niet zo veel mee..
Het zal allemaal best erg zijn...maar hoe wat waar waarom.?!.. daar ben ik meer geintreseerd in.
Voordat ik gelijk mijn pvv hoedje opzet.."Hoppaaa...alle vechthonden het land uit"...

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Ah, nu snap ik het. En ik ben het ook nog eens met je eens. Mijn oorspronkelijke vraag ontstond ook uit die gedachte: wat gebeurt er met zo'n hond? Je kunt een hond toch niet zo maar laten inslapen vanwege zo'n incident, juist omdat je niet weet wat er aan voorafging.

Ik heb in dit geval, zoals ik al zei, geen idee wat er aan vooraf ging, het was de baas zelf die aangaf dat zijn hond een andere hond had doodgebeten. Dat is dus niet echt 'van horen zeggen', het ging over zijn eigen hond. Het feit dat hij nu zo duidelijk laat zien dat hij met zijn hond traint op een verantwoorde wijze, geeft alleen maar aan dat jouw punt ook hier klopt: er iets iets gebeurd, de baas is daar mee aan het werk en geen reden om meteen de hond of de baas zwart te maken.

Mijn vraag ging eigenlijk alleen maar over hoe dat soort dingen geregeld zijn, als ze al geregeld zijn.

Van mij hoeven niet alle vechthonden het land uit en volgens mij heb ik ook niet geïnsinueerd dat ik een dergelijke mening heb. Mocht ik dat wel gedaan hebben: dat bedoel ik helemaal niet. Ik vind die term trouwens erg vervelend...vechthonden. Dit was een prachtige, gespierde stoere hond. Ik ben nog niet zo thuis in de rassen.

Als ik de hond en zijn baas nog eens tegenkom, en dat zal ongetwijfeld gebeuren, dan zal ik nog eens vragen wat er gebeurd is. In deze eerste ontmoeting was dat ongepast; hij was druk aan het werk met zijn hond (en ik ook, moest de mijn bij me houden ondanks zijn dringende behoefte om eens kennis te gaan maken met de hond in kwestie)

Samengevat: ik wilde geen oordeel vellen met mijn vraag, ik zocht informatie.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 2 doggies

honden foto van Landseer ect

" Samengevat: ik wilde geen oordeel vellen met mijn vraag, ik zocht informatie. "


Nee,nee deze afslag in het topic is geheel voor mijn rekening..;-)

Vond je verhaal juist niet beschuldigend naar de ander.
Maar was meer dat er dan soms mensen gaan reageren...O WAT VRESELIJK!!!!....
En dat is het ook, maar dat kan het ook zijn voor die gozer met z'n hond..

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misschien is het een "handige" manier om er voor te zorgen dat andere mensen hun hond bij zich houden.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" Misschien is het een "handige" manier om er voor te zorgen dat andere mensen hun hond bij zich houden. "


Ook waar....
Maargoed, in hoevere moet je er dan weer vanuit gaan dat als je hond los loopt (per ongeluk of express) en naar een andere hond toe loopt.
Dat er een risico bestaat dat je hond zo'n ontmoeting niet gaat overleven.?

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

"

Ook waar....
Maargoed, in hoevere moet je er dan weer vanuit gaan dat als je hond los loopt (per ongeluk of express) en naar een andere hond toe loopt.
Dat er een risico bestaat dat je hond zo'n ontmoeting niet gaat overleven.? "
Ik laat mijn honden zowiezo niet zomaar naar een vreemde hond toelopen, los noch aangelijnd. Maar het is dus een mogelijkheid. Sommige mensen vinden het stoer om te doen alsof hun hond heel gevaarlijk is.

honden page profiel MarjoleinMarjolein

honden foto van Marjolein

Heey Wendy, dat zou wel lullig zijn... Maar wie weet... Wel heel effectief.

@ Landseer,
Mooi. Ook weer duidelijk. Iedereen reageert natuurlijk ook weer vanuit een eigen perspectief...dus dan krijg je dat.
Ik vat de zaak even samen (kunnen we allemaal weer met een gerust hart het weekend in): het is een naar verhaal, voor alle partijen, zolang we niet weten hoe het zit valt er weinig te (ver)oordelen, honden worden niet meteen afgemaakt als ze een andere hond (dood)bijten en er gaat geen vechthond het land uit vanwege pvv-petten-dragende hondeneigenaren.

Dat dekt de lading wel zo'n beetje denk ik...

Anoniem (Gast)

" Heey Wendy, dat zou wel lullig zijn... Maar wie weet... Wel heel effectief.

@ Landseer,
Mooi. Ook weer duidelijk. Iedereen reageert natuurlijk ook weer vanuit een eigen perspectief...dus dan krijg je dat.
Ik vat de zaak even samen (kunnen we allemaal weer met een gerust hart het weekend in): het is een naar verhaal, voor alle partijen, zolang we niet weten hoe het zit valt er weinig te (ver)oordelen, honden worden niet meteen afgemaakt als ze een andere hond (dood)bijten en er gaat geen vechthond het land uit vanwege pvv-petten-dragende hondeneigenaren.

Dat dekt de lading wel zo'n beetje denk ik...
"

philip (Gast)

als je ergens wandeld met je hond aan de leiband en je hond werd aangevallen door drie andere honden en gebeten tot de dood kan daar niets aan gedaan worden ook is da al de tweede hond dat ze aanvallen in de zelfde straat die honden komen zoo maar over de afzeting en vallen de hond aan op straat van mensen die daar voorbij wandelen de eerste hond was zwaar gewond en nu de tweede hond werd gebeten en verwond met de dood

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil het toch vertellen dan......

een zwarte newfoundlander, mooi aan de wandel, mijn hond, en een mastino, beiden teven, lekker samen aan de wandel, had de hond en ook de vrouw nog nimmer gezien, zo te zien een lieve hond, maar na een week gewandeld te hebben, vloog de mastino mijn hond zomaar aan, echt zomaar.

nou was mijn hond geen kleintje, die pakte direkt de mastino, beet haar onder het oog en op de rug, drie grote rijtwonden, de hond lag op zijn rug, mijn hond erboven, de vrouw vloog naar de honden, maar ik trok haar weg, afblijven, want als zij er naar toe zou gaan, wordt de mastino door haar sterker. ik riep op afstand tegen mijn hond......los.

mijn hond ging een paar passen van deze hond vandaan.

dacht nog opgelost. de vraag aan haar, waarom valt je hond zomaar aan ?


hij heeft al eens een herder ..zomaar..doodgebeten. wauw , dcht ik nog, ze moest met haar mastino napolitan naar de dierenarts toe, deze hond had drie grote japen.

heb nog gezegd, als je terug komt , kom dan even langs, mijn adres gegeven, en ze kwam na twee uur bij me langs.

tot mijn grote schrik was haar hond dood, de hond had in de auto een hart aanval gehad. het ras stond toendertijd bekend om hartklachten.

mijn gedachten waren niet zo leuk, heb ze niet geuit, maar dacht gelukkig die kan niemand meer doodbijten.

voor haar was het verschrikkelijk de hond was nog maar vier jaar oud. heb haar tuurlijk getroost, een jaar later kwam ik haar tegen met een andere hond, een bobtail. ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mijn Bamse zou ieder conflict uit de weg gaan, ze zou het dus niet overleven bij zulke honden, vandaar ik zal haar beschermen voor alles wat haar aan vliegt.

mijn zwarte newfoundlander was gewoon anders, als een hond lelijk tegen haar deed, viel ze flink uit.

Bamse doet dat niet. dacht in het begin, jee wat een softy, maar ben heel blij dat ze anders is, er zijn tegenwoordig genoeg honden die al van verre grommen, bamse vervolgt dan gewoon haar weg, en kijkt nimmer naar deze honden om, beter zo. :-D

honden page profiel Dog doggy dogDog doggy dog

honden foto van Dog doggy dog

Ik zou hem niet meer op dat veldje los laten als ik jou was. Pas als jij het gevoel heb dat je hond en jij het wel aan kunnen het weer proberen. Tot die tijd elders los laten lopen en daar gewoon aan de riem. Veel succes, ik kan me voorstellen dat je het eng vind.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond bijt hond dood?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^