discriminatie !!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Schoothondje mag in taxi-
Taxichauffeurs bij het Centraal Station van Amsterdam mogen niet langer korte ritjes weigeren als passagiers een schoothondje mee willen nemen.

Al jaren is het weigeren van kortje ritjes één van de grootste ergernissen van taxipassagiers in onze hoofdstad. De gemeente wil daar, met onder meer de schoothondjes-maatregel, kort metten mee maken.

De gemeente laat de krant weten dat de afgelopen maanden verschillende klanten geweigerd zijn, omdat ze een viervoeter bij zich hadden. ‘’Er was zelfs een chihuahua in een tas die niet mee mocht.’’

De betreffende chauffeurs verscholen zich achter allerlei smoesjes, zoals het hebben van een hondenallergie.


honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wil mijn hond ook mee kunnen nemen in een taxi, en ook op schoot. O-)






en ik verstop haar niet in een tas, nee gewoon openlijk, mee met de taxi.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .





uhhhh een hond is toch een hond ? O-)

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Ik geef de chauffeurs groot gelijk.

Mijn ex was taxichauffeur. Korte ritjes kosten over het algemeen alleen maar geld en zorgen ervoor dat ze de grote ritten mis lopen.

Je moet ook niet vergeten dat het meestal hun eigen auto's zijn en ik snap dus ook best dat sommigen gewoon géén honden in hun auto willen. Stel dat een hond in de auto plast dan kost dit al enorm veel aan reinigingskosten (meeste eigenaren weigeren de rekening te betalen) en dan mist de chauffeur vervolgens ook nog eens minsten 1 volle dag aan inkomsten. En dat dan nog op een warme, droge dag met een lekker windje. Anders kan het zo 3 dagen duren voordat de auto droog is.

En iedere gek kan roepen dat z'n hond hartstikke braaf, zindelijk en weet ik het was is. Maar je moest eens weten hoe vaak het toch nog mis gaat...

honden page profiel MèlanieMèlanie 3 doggies

honden foto van Mèlanie

met de bus mag het wel en is goedkoper als n taxi toch ??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ohhhhh mijn hond is zinderlijk...nee roep ik niet zomaar hoor. :-D


maar het mag, je leest het, en ja ik zou dat ook willen, lekker op schoot. :-D



ja Melanie met de bus mag het ook, en dan mogen ook grote honden mee. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

LEILA..... het is geen aanval op de taxichauffeurs.

zag het artikel en vond het hilarisch, en dacht ......wil bamse ook mee kunnen nemen, en er zijn vele taxichauffeurs die geen nee zeggen, tegen bamse. :-D

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Haha ja maar ik vraag me toch af hoe de gemeente die maatregel in wil voeren. Volgens mij mag een zelfstandig ondernemer (wat de meeste taxichauffeurs zijn) altijd nog zelf bepalen of hij honden toestaat of niet in zijn werkruimte.

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

" LEILA..... het is geen aanval op de taxichauffeurs.

zat het artikel en vond het hilarisch, en dacht ......wil bamse ook mee kunnen nemen, en er zijn vele taxichauffeurs die geen nee zeggen, tegen bamse.  :-D "


Snap ik dat jij het zo bedoelt! Wordt alleen altijd nogal pissig van dit soort berichten haha. Ik weet namelijk hoe verschrikkelijk hard die jongens moeten werken en hoeveel ze ge***** worden door klanten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet doen, niet pissig worden, het is zeker niet bedoeld voor jullie chauffeurs, denk dat het van de gemeente zelf is, die de taxichauffeurs in dienst heeft ?

en een particulier zal niets te maken hebben met deze regel denk ik.



ben wel eens met bamse met de taxi mee geweest, had ik geen auto. eerst gevraagd en er werd gelijk gezegd dat het goed was, zei er nog bij, geen kleine hondje,
en dat heb ik altijd aardig gevonden, en deze taxichauffeur vond bamse geweldig, maar daar gaat het dus niet om. vond het hilarisch dat kleine hondjes op schoot wel mee mogen, grote wordt de toegang verboden, niets geen aanval bedoeld persoonlijk. O-)

honden page profiel L, K & PL, K & P 3 doggies

honden foto van L, K & P

Taxichauffeurs die bij het station staan zijn over het algemeen gewoon zelfstandig ondernemers hoor. Ze rijden vaak wel voor een centrale, maar dan nog zijn ze meestal niet in loondienst. Dus ik denk wel zeker dat het voor de groep chauffeurs bedoeld is die ik bedoel. ;-) 

Heb het ff gecheckt en de gemeente heeft inderdaad geen chauffeurs in dienst.

En ik snap wel dat het geen aanval is van jou kant, maar je plaatst het hier wel en ik laat dus wel even graag de andere kant van het plaatje zien voordat er hier geroepen wordt dat het onzin is.  

Mijn ex nam overigens honden wel mee zolang zowel de hond als de eigenaar er schoon uit zag én rook. Anders adviseerde hij ze de bus. En hij noteerde vantevoren de gegevens van de eigenaar voor het geval het toch mis ging. ':-)

Ellen Soens (Gast)

Mooie hond, wil ik later ook en ook heel groot.
Maar ik zie wel van die auto en die hond dat je dat vergroot hebt.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik denk dat ze die maatregel gewoon hebben genomen zodat chauffeurs geen "hondenallergie" of "plast in de auto" excuus kunnen voeren omdat ze geen zin hebben in korte ritjes.

Ik had op de dag van mijn verhuizing ook liever een taxi genomen van het oude huis naar het nieuwe huis, maar helaas. Dat gaat niet met een hond.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

" Mooie hond, wil ik later ook en ook heel groot.
Maar ik zie wel van die auto en die hond dat je dat vergroot hebt.   Gast 


Meen je dat nu Willemijn ? Heb je dat vergroot ? O-)


"

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als jij verzorgd persoon bent en jouw hond is proper en welopgevoed moet die zeker mee kunnen in een taxi. Als hij groot is blijft hij op de vloer, klein dan op je schoot.
Het zijn vooral de dronken mensen die taxis bevuilen.
Ben je vies dan mag een taxichauffer je natuurlijk weigeren. Altijd en ook zonder hond. 
Als taxichauffeur weet je dat je vreemden vervoert dus.......

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^