Gewicht puppy

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Mariska (Gast)

Onze golden retriever reu woog met 10 weken 4,9 kilo en nu met 13 weken 7 kilo. Nu is-ie gezond verklaard door de DA, maar wou toch even bij de ervaringsdeskundigen hier vragen of dit niet te licht is. Hij krijgt 400 gram vers voer per dag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

mariska, kijk niet naar de weegschaal, maar naar de hond, voelen is een goeie graadmeter, dat je hond niet te licht of te zwaar is, een pup kan beter mooi slank zijn dan mollig, ze groeien nog helemaal uit, gewicht is niet de belangrijkste factor , en 13 weken en 7 kilo, dacht wel dat dat een mooi gewicht is voor een golden, en anders kan je altijd eens vragen bij de eigenaar van de pupjes hoe de anderen opgroeien.

kijken en voelen de beste graadmeter. :-D

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Hoi Mariska, vind het wel een mooi gewicht voor een golden van 13 weken. Wij hebben een labrador teef en die was met 12 weken 6kg. En inderdaad wat Willemijn zegt kijken en voelen (ribben kunnen voelen, maar niet zien). En volslank is beter voor een pup, da vertelde dat puppyvetcellen blijven en de hond altijd last blijft houden van aanleg om dik te worden. Je bent toch pas voor de laatste puppy-enting geweest wat zei de da?

Mariska (Gast)

Bedankt voor de reacties! De DA vond hem er goed uitzien, maar daarbij zei hij ook "ik heb een hekel aan dikke honden". Een beetje reservevetjes voor pups leek me geen kwaad kunnen, vandaar de vraag naar een second opinion. Te snel bezorgd ben ik hoor, dat realiseer ik me ;-).

Corinna (Gast)

uhm.. Wij hebben een golden reu en die is 13 weken en 12,5 kilo.. Maar hij is ook wel al enorm groot!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Mariska...de dierenarts heeft daar een goed punt,

EEN HEKEL AAN TE DIKKE HONDEN..waarom nou toch ? omdat ze van alles kunnen krijgen door hun eigen dikkigheid, vandaar de dierenarts ziet graag slanke honden en ook slanke puppen. :-D

en de ene pup is altijd wat zwaarder dan de andere pup, teef of reu ook een verschil, maar ga niet uit van andermans hond, kijk naar je eigen hond en wees kritisch in het gewicht.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Het spijt me dat ik het zeg, maar ik vind het gewicht voor een Golden op die leeftijd erg weinig.

Gaat het hier om een Golden met stamboom of zonder stamboom?

Een Golden Retriever is een stuk groter dan mijn ras en zeker op volwassen leeftijd een stuk zwaarder.

Mijn pups wegen op een leeftijd van 8 weken al 5 kilo en met 15 weken zijn ze toch echt al rond de 8 kilo.

Als het een Golden Retriever is met stamboom zou ik hem echt te licht vinden. Maar heeft hij geen stamboom, tja kan het zomaar een kruising zijn met een ander ras en weet je nooit wat het juiste gewicht hoort te zijn.

honden page profiel Elien & Jerome & LascoElien & Jerome & Lasco

honden foto van Elien & Jerome & Lasco

Ik ga hiermee mee met Veronique.

Mijn golden woog op 7 weken 6kg800....
Nu op 13 weken weegt hij over de 13kg.
Zeker voor een reu denk ik toch dat dit te weinig is...

Ik denk eerder dat dit een kruising is als hij geen stamboom heeft natuurlijk.

honden page profiel dyfaine dyfaine

honden foto van dyfaine

Hier een kruising amerikaanse dog met cattle dog en is nu met 9 weken 7 kg!

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Het gaat om Bodhi, toen had ik nog geen profiel. Hij groeit goed, maar weegt nu (geloof ik) 13 kg met 22 weken. Inderdaad geen stamboom, papa hond nooit gezien...Ik ben dus gelukkig niet naar een broodfokkerr gegaan, maar wist in die tijd nog niks van het testen van ouderdieren.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Onze Golden pup van 13 weken weegt ongeveer 13 kilo. Nu zei de dierenarts dat zij ook wel aan de grote kant was en hoog op haar poten staat, dus misschien dat daar nog een verschil in zit. De dierenarts zei wel dat bij Goldens een pup van 13 weken echt niet onder de 11,5 kilo kan zitten. (Uiteraard met een hoop mitsen en maren, maar goed.. een richtlijn).

honden page profiel Maris & Bodhi Maris & Bodhi

honden foto van Maris & Bodhi

Nu zou ik het ook helemaal niet erg vinden als meneer niet 100% golden retriever zou zijn,  maar ik zie er zelf geen kruising is. Hoewel ik wel al heb gehoord dat hij een lange snuit heeft voor een golden. Misschien kan je eens op m'n profiel kijken en zeggen wat jij ervan denkt? Qua gedrag is hij echt een golden retriever in ieder geval ;-).

Lucas (Gast)

Hoi    Ik wil ook maar even een check doen. Ik heb een Golden Retriever van nu 10weken hij weegt nou 6kg is dit teveel of is dit goed? Je ziet zijn ribben niet maar met aaien voel je ze wel. Hij krijgt Dog lovers Gold 200gram per dag.   Groetjes Lucas

honden page profiel LucasLucas

honden foto van Lucas

Ik ben dezelfde Lucas als hierboven had nog geen account.

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

" Ik ga hiermee mee met Veronique.

Mijn golden woog op 7 weken 6kg800....
Nu op 13 weken weegt hij over de 13kg.
Zeker voor een reu denk ik toch dat dit te weinig is...

Ik denk eerder dat dit een kruising is als hij geen stamboom heeft natuurlijk. "

 Ook ik sluit mij aan bij Veronique. Mijn golden woog toen ik hem bij de kweker ging ophalen(was toen 7 weken) 7 kg. Ik vind het dus ook wel vrij weinig, al moet ik toegeven dat mijn hond nu(2,5jaar) eigenlijk iets te zwaar is. Zij is wel gesteriliseerd en weegt 34 kg. Het belangrijkste is dat ze goed eten en gezond zijn.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Een hond moet je de ribben niet van zien (buiten enkele rassen) maar als je je hand erover laat glijden mag je ze wél voelen.

voor een pup vind ik dat die iets molliger mogen zijn, hun uiteindelijk gewicht en spieromvang krijgen ze pas rond negen maand zoiets. 

Pups moeten veel opbouwen dus geen paniek als je beetje meer vlees voelt. Komt later terug in orde. 

Advies van mijn kweekster : pups moeten gezellig rond zijn....anders zou zijzelf ongerust zijn...vergelijk het met babyvet 

honden page profiel LucasLucas

honden foto van Lucas

Ja hij ziet er verder gezond uit krijgt voldoende beweging misschien kan het verklaren dat hij naar eten blijft zoeken?  Want de zak brokken raad voor een pup van 6 kg rond de 100gram per dag aan. Nou de hond krijgt hier het dubbele.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Lucas ik vind de hoeveelheid erg weinig, ik vond het volgende, Jonge pups moeten tot circa de helft van hun volwassen gewicht (4 tot 7 maanden) 100% tot 300% van de normale behoeften extra worden gevoerd. Het is verstandig om de pups wekelijks te wegen en de hoeveelheid voer aan hun huidige gewicht aan te passen. Dit is terug te vinden op de informatie site van DLG.Er wordt aangeraden een volwassen hond van 5 kilo 75 gram te voeren en bij 10 kilo 140 gram ,maar bij pups.dat wat ik hierboven heb gezet dus tot 300% meer dan op de verpakking staat. je pup krijgt dus nu veel te weinig.

honden page profiel LucasLucas

honden foto van Lucas

Hoi

 

Hartelijk bedankt voor de reactie. 

Hoe zit het dan met een golden retriever pup want wij komen er niet uit. 

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Lucas , simpel toch....als je zijn ribbetjes voelt is jouw pup te mager ! 

honden page profiel Hannah + Ginny & WinterHannah + Ginny & Winter

" Lucas , simpel toch....als je zijn ribbetjes voelt is jouw pup te mager !  "

 

Uhm, als je zijn ribben *ziet* toch zeker? Je moet zijn ribben wel kunnen voelen, maar niet kunnen zien. Als je ze kunt zien dan is je pup te mager. Kun je de ribben niet voelen dan heeft je pup iets te veel spekjes 

honden page profiel veroniqueveronique

honden foto van veronique

" Hoi
 
Hartelijk bedankt voor de reactie. 
Hoe zit het dan met een golden retriever pup want wij komen er niet uit.  "

 Hoi Lucas,

Als ik jouw hondje zie ziet hij er volgens mij ook toch te mager uit. Ik zou toch ook wat meer te eten geven, ook al zit je dan ruim boven de aanbevolen hoeveelheid. Ik voeg nog een foto toe van hoe mijn pupje was op 7 weken(7kg). Ik meen ergens gelezen te hebben dat ze de eerste x aantal weken steeds 1kg per week dienen aan te komen. Tot welke leeftijd weet ik niet. Denk wel dat dit terug te vinden is op het internet. Als je ongerust bent kan je ook je da steeds opbellen. 

honden page profiel LucasLucas

honden foto van Lucas

Buddy gaat nou vanaf vandaag op 300gram per dag. 

Hij is nu 10weken oud.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

lucas op de site van de golden retriever club staat een tabel met gewichten.Daarop staat het eind gewicht van je hond,ik denk dat jou hond volwassen zo 35 kilo gaat wegen, dan kan je zien hoeveel hij per maand moet aankomen.Maar tussen een pond en 1 kilo in de week is ook een goede richtlijn.Met een jaar moet hij aardig op zijn gewicht zitten.Weeg de pup elke veertien dagen zodat je bijtijds kan ingrijpen als het niet goed mocht gaan. Als je iets niet begrijpt over de groeicurve hoor ik het wel.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

honden page profiel LucasLucas

honden foto van Lucas

Bedankt voor de tabel als ik de voedingstabel van Dog Lovers Gold goed begrepen heb moet Buddy nu 300 gram per dag krijgen ik ga dat verdelen over 4 maaltijden zijn middag eten heeft hij namelijk voor de helft laten staan en na de middag wandeling opgegeten. 

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Klopt Lucas dat Buddy nu 300 gram brok moet krijgen.Je merkt snel genoeg of hij hier teveel aan heeft en dan ga je terug naar 280 gram.Mocht je overwegen om KVV te gaan geven dan krijgt hij een ander gewicht aan voeding hoor.Maar zolang hij op DLG zit mag je hem dit gewicht voeren.Zeker tot een maand of zeven.

nour kasham (Gast)

kaka

honden page profiel anja met Bobbyanja met Bobby

honden foto van anja met Bobby

Onze pup net gechecked bij de dierenarts is 6 mnd en weegt nu 6,9 kilo. Zat mooi op zijn gewicht

 

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

oud topic

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

Volgende forumvraag: foute vachtsoorten en kleuren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^