nieuw kleed, plast erop

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Tina (Gast)

Wie heeft tips voor mij.  Onze mopshond is bijna 1 jaar, ze is prima getraind, het gaat perfect met alles.  Vanmiddag zijn we met haar en de kinderen naar de heide geweest om te wandelen.  Daarna niets bijzonders, gedaan.  Gister hebben we een nieuw kleed voor in de woonkamer gekocht.  Gaat ze ineens midden op het kleed een plasje doen.  Ze heeft al vanaf zo'n 10 weken helemaal niets in huis gedaan.   Echt helemaal niets, geen ongelukje wat dan ook.  Ik zou het ook direct zien, we hebben laminaat.  Ze keek me heel schuld bewust aan, oren naar achter terwijl ze het deed.  Wat is dit? Waarom doet ze dit?  Hoe kan ik dit het beste aanpakken?  Ik heb haar gelijk aldoende bij haar nek vel opgepakt en naar buiten gedaan en een boze kreet gegeven.  Wat kan ik nog meer doen om dit te voorkomen?  Een kennis van mij heeft een hond die plast zonder lichamelijke oorzaak steeds binnen.  Welke honden psychologie zit hier achter?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuw kleed, plast erop" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ilja en DieselIlja en Diesel

honden foto van Ilja en Diesel

Misschien is het het uitzetten van haar geur?
Je zou eventueel het kleedje mee kunnen nemen naar je bed en daar 2 weken op slapen zodat je eigen geur er op zit en ze deze dan wel accepteert

honden page profiel EuforiaEuforia

honden foto van Euforia

Baco plaste in het begin op onze nieuwe zetel... OEeehhh wat was dat irritant! Ik heb gewoon elke keer hem, opgepakt en buitengezet, en daarna beloond met een koekje (alsie t buiten deed)

Het verschil met jouw hondje is dat die al zindelijk is. Dus volgens mij is het ook een soort territorium afzetten... Hoe je het kan verhelpen? Volgens mij goed in de gaten houden en afleiden als hij het opnieuw wil doen. Als het nieuwe eraf is gaat het hopelijk over?

honden page profiel ..

honden foto van .

ik denk dat het geur uitzetten is, vlaggen betekent doorgaans tertorium afbakenen, Teven doen dit namelijk ook, Ik kon me in t begin doodschamen als ik op bezoek ging bij andere mensen en Dusty besloot zijn poot om hoog te trekken, om dus te laten weten dat hij er was geweest. Ik ben er heel erg op gaan letten zag ik hem aanstalten maken dan deed ik hem afleiden, en mee naar buiten nemen.

o ja nooit je hondje meer in het nekvel pakken, een greep in het nekvel is als een doodsbedreiging voor je hond, een van de engste dingen die een hond dus kan overkomen, 
Dit is ook absoluut niet goed voor de vertrouwensband tussen jou en je hond. 
persoonlijk zou ik het dus negeren, hond even naar buiten doen en dan plasje opruimen. 
belonen als het afleiden werkt natuurlijk

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

oei....dat had je nou niet moeten doen, de band met je hond veranderd ...waarom in de nekvel grijpen, omdat ze een plas gedaan heeft, je schrijft zelf we zijn de hele dag weg geweest, ze komt thuis en gaat op je kleed zitten, nieuw ja, niet leuk.

de hond was opgewonden, en vergeet helemaal dat het niet binnnen moet maar buiten, gebeurd.

je had de hond op kunnen pakken, te groot dan kunnen roepen van nee, en als ze naar je toe had gekomen de deur naar buiten open gedaan .

de plek goed schoonmaken met schoonmaak azijn zodat de geur van urine niet daar blijft hangen.
voortaan als je thuis komt van zo,n dag, laat je haar even buiten en dat je zeker weet dat ze wat gedaan heeft, en blijf alert zodat je een goed gemeend ..nee kan zeggen, maar nimmer in de nekvel pakken,

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dat komt vanwege de nieuwe geur,is nieuw/onveilig...wat is er wel veilig en bekend; juist haar eigen geur.

Verder is een kleed voor zo'n jonge hond gewoon erg aantrekkelijk om op te plassen omdat het voldoet aan een instinct van de hond,het absorbeerd het plasje.
Vanuit het instinct plassen hondjes/pups op dingen die absorberen of verbergen,denk aan gras en zand bijvoorbeeld."Zodat het nest niet ontdekt kan worden"

Ik zou het kleed opbergen en volgend jaar nog eens proberen dan is ze al weer 2 jaar en heb je meer kans dat ze er niet op plast.

Nekvel pakken is wel zeer onaardig van je,een moederhond pakt haar pups bij de vel om ze in veiligheid te brengen,niet om ze te straffen.
Ook nog boos toegesproken....
ik zie het al voor me dat ik boos word toegesproken en in mijn nekvel word gepakt voor normaal gedrag...

Je weet wel dat je een dier in huis hebt?
Kijk dingen kunnen gebeuren en dat het ook niet leuk is dat ze ineens in jou schone huis plast,maar je wilde zelf een hond,die kan alleen denken met zijn hondsheid en instincten.

honden page profiel dogfrienddogfriend

honden foto van dogfriend

territorium afbakenen zo klinkt het, goed schoonmaken met verdunde azijn, dan vind je mopshond het niet meer zo interessant. corrigeren als je het ziet :-D suc6

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "nieuw kleed, plast erop" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^