Ben ik nou gek?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ik vraag me af wat jullie denken over het volgende:

Ik was net in de dierenwinkel en ik raakte met de verkoopster aan de praat over mijn pup (ik haal haar maandag op). Ze vroeg naar het ras en toen ze hoorde dat het om een Engelse Stafford ging, wees ze me erop dat ik wel regelmatig weg moest gaan omdat de hond anders verlatingsangst kreeg. Ik vertel haar dat ik dit uiteraard ga trainen en dat ik hoop na een week of twee weer af en toe een uurtje te kunnen sporten. Nou, ik moest wel uitkijken met dit ras hoor. Het allerbeste was om mijn hond in de eerste 24 uur (!) minimaal een half uur (!) alleen te laten!! Ehh... pardon? Ik sta nog met mijn bek vol tanden wanneer de vrouw haar verhaal vervolgt. Ja, dat heeft ze bij haar hond (Engelse Stafford X Dobermann) ook gedaan, maar die hond heeft nu zo'n last van verlatingsangst dat ze niet eens naar de wc kan (de hond lag naast haar). Maar dat kwam niet doordat ze hem zo lang alleen liet hoor. Ze kocht hem met negen weken en er was vast in die eerste negen weken iets vreemds gebeurd.

Ligt het nou aan mij, of heeft die vrouw een enorm bord voor haar kop? Mij aanraden mijn hond zo lang alleen te laten terwijl ze zelf een hond met verlatingsangst heeft. En dat werkt in een dierenwinkel?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik nou gek?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Er zijn zo veel rare figuren die het denken te weten..

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ohja en dan nog iets...

Ik haal mijn pupje komende maandag dus op, maar ik heb sterk het idee dat degene die met mij mee zou rijden het laat afweten. Dat betekent dat ik 3,5 uur met de trein zou moeten. Ik weet dat het verre van ideaal is, maar er is niet echt een andere optie. Ik vroeg de vrouw waar ik mijn hondje dan het best in kon doen. Eerst wees ze me op een reismandje van 60 euro, maar dat vond ik wat zonde omdat ik het maar één keer gebruik. Toen gaf ze me serieus het advies om mijn hondje gewoon in en grote boodschappentas te stoppen, zo'n shopper. Kan prima. Wat een idiote mensen lopen er rond zeg... Is hier iemand die een beter advies heeft? ;-)

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ja, maar van iemand die in de dierenwinkel werkt én zelf een hond heeft zou je toch wel wat meer verwachten...

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Op schoot?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Kan dat al die tijd? Wordt ze dan niet onrustig? Ze is helaas nog niet gewend aan een halsbandje, dus het lijkt me niet verstandig om haar dan al een riempje om te doen. Eén stressvolle situatie per keer lijkt me wel genoeg... :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

gelul...
zo snel je pup alleen laten veroorzaakt alleen verlatingsangst...

en of het alleen zijn opbouwen bij een staff nou zo anders is dan elke andere hond, lijkt me niet...

ik ben 3 dagen gewoon echt niet van huis weg geweest, moest ik perse voor boodschappen ofzo, kwam er iemand...
in die eerste dagen heb ik alleen terwijl ik erbij eens het benchdeurtje dichtgedaan en uiteraard wel even snel naar boven ofzo...eerst wennen en vertrouwen..

ik kon met lootje heel snel alleen zijn uitbouwen, maar meteen een half uur? echt niet...
deur uit gaan, buiten wachten, echt minutenwerk gewoon...en iig niet binnenkomen als er gepiept wordt, pas als het stil is..

je kunt beter zorgen het moment van foutgaan atijd voor te blijven, dan is er nooit geen angst en kun je uiteindelijk veel sneller uitbouwen.
nie tte veel en te snel..zoals ik zei, minuten, en dat langzaam opschroeven

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Kan die persoon helemaal niet of alleen niet op die dag dat je hem op wilt halen.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik denk dat in een tas nog veel stressvoller is dan op schoot.
Grote kans dat je pup gewoon gaat slapen en zich veiliger voelt op schoot dan in een tas.
Ik zou zelf absoluut wel een halsband aandoen voor de veiligheid.

Kan je niet iemand anders vragen die je kan brengen?

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

De persoon in kwestie is boos over een discussie over haar manier van honden opvoeden (met harde hand). Ik heb al anderhalve week niks gehoord, dus ik vermoed dat het niks wordt ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

sabine...waar woon je ? als je een beetje bij mij woont, ga ik met je mee, met de auto is altijd wat gezelliger dan met de trein. als je mij een pbtje stuurt waar je woont.


niet hier in de omstreken ? dan mooi lekker op schoot houden, daar is niets mis mee hoor, misschien een doos mee nemen, dat tie daar lekker op je schoot in kan slapen, misschien krijg je iets mee van de fokker. en jij bent in zijn nabijheid. :-D

en als je bij het station ben, waar je woont, kan je de doos dragen, anders moet je de pup tegen je aan houden, weet niet waar je woont , ver van de trein af. ?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Ohja en dan nog iets...

Ik haal mijn pupje komende maandag dus op, maar ik heb sterk het idee dat degene die met mij mee zou rijden het laat afweten. Dat betekent dat ik 3,5 uur met de trein zou moeten. Ik weet dat het verre van ideaal is, maar er is niet echt een andere optie. Ik vroeg de vrouw waar ik mijn hondje dan het best in kon doen. Eerst wees ze me op een reismandje van 60 euro, maar dat vond ik wat zonde omdat ik het maar één keer gebruik. Toen gaf ze me serieus het advies om mijn hondje gewoon in en grote boodschappentas te stoppen, zo'n shopper. Kan prima. Wat een idiote mensen lopen er rond zeg... Is hier iemand die een beter advies heeft? ;-) "


gewoon een kleine doos? gooi er een lekker dekentje in, een nestlapje als je die meekrijgt en leg je pupje in de doos naast je of op schoot..
gewoon alleen je pupje op schoot houden kan ook...als ie gewoon lekker slaapt maakt het niet zoveel uit denk ik, is ie erg onrustig kun je voor de zekerheid missch beter een mandje, boodschappenkratje, of doosje gebruiken


honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ja Jeroen, dat was inderdaad ook mijn idee. Ik ga vrijdag boodschappen doen voor de hele week en dan probeer ik het douchen en dergelijke zoveel mogelijk te doen wanneer Zara ligt te slapen. Ik moest ook eigenlijk wel lachen dat ze me zo'n advies geeft en vervolgens in één adem doorvertelt over de verlatingsangst van haar hond ;-)

Ik denk inderdaad ook niet dat het met een Stafford heel anders is. Misschien gaat het juist wel iets sneller, want het zijn nou niet echt bange honden...

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

3,5 uur in de trein met een pup die pas uit z'n nest komt is wel nogal heavy. Er is toch vast wel iemand die kan autorijden? Een tante, een buurman, een vriend, vraag overal eens rond, je kent toch wel wat mensen? Misschien zelfs iemand hier op het forum die in je buurt woont en je even wil helpen.Want het kan natuurlijk dat het pupje ziek wordt van de schommelingen vd trein, of vd stress, en dat ie moet overgeven, moet plassen, moet poepen. Dan sta je daar mooi in de trein! Moet je ook al een hele verzorgingstas meehebben. En hoe ga je met al die spullen + een pupje van het station naar huis en van de fokker naar het station? Dat lijkt me toch echt niet zo makkelijk, en zeker erg stresserend voor de pup!

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Wat een lief aanbod Willemijn, dankjewel. Ik woon alleen in Leeuwarden en ik moet helemaal naar Enschede, dat is misschien wat ver?

Eefje, zou een halsbandje er niet voor zorgen dat ze juist heel onrustig wordt, omdat ze het nog niet gewend is?

Ik dacht er zelf inderdaad oko aan om haar in de trein lekker op schoot te houden, maar als ze het nog wat eng vindt of tijdens de stukken die ik moet lopen (overstappen etc) is het misschien toch handiger om haar veilig in een reismandje oid te leggen. Een kratje kan inderdaad ook nog wel, daar zal ik eens naar kijken!

Voor hetzelfde geldt belt mijn 'chauffeuse' alsnog dit weekend, maar ik verwacht er niet zoveel van ;-)

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

hmm dat deze mevrouw nog steeds zich afvraagt waar de verlatingsangst van haar hond vandaan komt ;-)kan toch echt niet aan de opvoeding en begeleiding liggen ;-)
Dus gewoon lekker doen zoals je bedacht had, met veel begeleiding, geduld en liefde!

de terugreis toen ik Gaya ging halen (was wel met auto) had ik een vuiniszak en handoek meegenomen, 
deze beiden op mijn schoot gelegd en naar huis gereden, De vuilniszak tervoorkoming dat mn kleren onder geplast zouden worden door de handoek heen ;-) oud klein doosje is ook een goed idee, ;-)

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Ja Christel, ben ik helemaal met je eens.

Ik heb ook juist deze datum afgesproken omdat ik zeker wist dat er dan iemand met me mee kon. Verder ken ik geen mensen met een auto die dan ook nog vrij zijn. Ik heb wel een vriendin in Zwolle met een auto, misschien heb ik het geluk dat zij komende zondag vrij is en met me mee zou willen rijden ,dat ga ik nog even proberen!

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Ja Jeroen, dat was inderdaad ook mijn idee. Ik ga vrijdag boodschappen doen voor de hele week en dan probeer ik het douchen en dergelijke zoveel mogelijk te doen wanneer Zara ligt te slapen. Ik moest ook eigenlijk wel lachen dat ze me zo'n advies geeft en vervolgens in één adem doorvertelt over de verlatingsangst van haar hond ;-)

Ik denk inderdaad ook niet dat het met een Stafford heel anders is. Misschien gaat het juist wel iets sneller, want het zijn nou niet echt bange honden... "


wat je in het voren kunt doen zou ik ook doen, want als je alleen bent zit je de eerste dagen echt aan huis gekluisterd...
babysitters op stand-by / achter de hand is altijd slim ;-)

de 1e dagen ging lola mee de badkamer op...daarna was ze al aardig bench gewend en kon ik er wel even alleen laten..

bang, nee zijn ze doorgaans niet, maar wel plakkerig en hangerig, en ze zijn dus het liefst de hele tijd bij je...dus opzich is een zelfstandigere hond alleen zijn wellicht makkelijker te leren.
maar ahc, iedere hond en baas is weer anders, je ontdekt zelf wat je hondje aankan, en hoe snel...
zo had ik dingen die met lootje supersnel gingen (zindelijkheid, alleen blijven, doorslapen 's nachts)
en andere dingen kostte echt meer tijd...bv dr hap periode, zelf geen rust pakken, dus ik moest voor dr op de trappen.

en je hoort altijd wonderverhalen hoe snel en goed het bij andere mensen ging, geloof me, ieder heeft zn probleempjes en dingetjes...let daar niet teveel op

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Astrid, ik ga ook zeker doen zoals ik het zelf bedacht had! Ik was alleen stomverbaasd dat iemand me dat advies gaf. Ook nog iemand waarvan je toch enige kennis verwacht... ;-)

Slim idee van de handdoek! Ik ga nu even die vriendin bellen en als dat niet lukt, ga ik nog even heel hard nadenken :-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je niemand hebt, kom met de trein naar scheemda, dan kunnen we vanaf hier naar jouw bestemming gaan en je hond ophalen, als je chauffeur het laat afweten. spreek maar af.

wel op zaterdag dan, want zondag kan ik niet. :-D

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Haha, wat een goed idee om haar even mee te nemen naar de badkamer. Ze slaapt de eerste nachten toch bij mij boven in een bench, dus dan kan ik de bench ook wel een bij de badkamerdeur neerzetten :-)

Ja, het verschilt inderdaad bij iedere hond en dat geeft ook niets. Ik ga er nu vanuit dat het allemaal drukker, duurder en lastiger wordt dan ik denk, kan het alleen nog maar meevallen ;-)

Ik heb mijn vriendin een berichtje gestuurd, ze is nog aan het werk. Wanneer zij niet kan, neem ik inderdaad iets van een doosje met een dekentje mee voor de stukjes die ik moet lopen (twee keer vijf minuten van en naar het station en een klein stukje bij het overstappen). Ik hoop echt dat ze er niet teveel last van gaat hebben, want ik voel me best wel schuldig. Dan haal ik haar al uit haar nest weg en dan moet ze ook nog eens zolang in de trein mee...

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

" Astrid, ik ga ook zeker doen zoals ik het zelf bedacht had! Ik was alleen stomverbaasd dat iemand me dat advies gaf. Ook nog iemand waarvan je toch enige kennis verwacht... ;-)

Slim idee van de handdoek! Ik ga nu even die vriendin bellen en als dat niet lukt, ga ik nog even heel hard nadenken :-) "

Je gaat het nog veel vaker mee maken, je gaat ook nog heel vaak advies krijgen al vraag je er niet eens om ;-) Nu Gaya wat ouder wordt zwakt de goed bedoelde onzinnige adviezen af, maar toen ze hier net was de eerste weken en je kwam mensen tegen op straat die dan even een kletspraatje maakte wisten me alles te vertellen hoe ik het moest doen ... (want natuurlijk zag ik het allemaal verkeerd O-)) Na een paar keer de discussie aan te gaan heb ik maar geleerd dat ik mensen nu bedank voor hun advies en daarna denk what ever ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben er even niet, laat het maar horen, want ik ga bamse ophalen, uit de cres. :-D

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Is goed, zodra ik meer van mijn vriendin hoor, laat ik het even weten!

Haha ja, ik kan me heel erg ergeren aan al die goedbedoelde adviezen. Als het nou goede adviezen zijn, oke. Dan ben ik er blij mee natuurlijk. Maar meestal slaat het nergens op... Als ik écht goede adviezen wil, kom ik het gewoon even op HP vragen natuurlijk ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Haha, wat een goed idee om haar even mee te nemen naar de badkamer. Ze slaapt de eerste nachten toch bij mij boven in een bench, dus dan kan ik de bench ook wel een bij de badkamerdeur neerzetten :-)

Ja, het verschilt inderdaad bij iedere hond en dat geeft ook niets. Ik ga er nu vanuit dat het allemaal drukker, duurder en lastiger wordt dan ik denk, kan het alleen nog maar meevallen ;-)

Ik heb mijn vriendin een berichtje gestuurd, ze is nog aan het werk. Wanneer zij niet kan, neem ik inderdaad iets van een doosje met een dekentje mee voor de stukjes die ik moet lopen (twee keer vijf minuten van en naar het station en een klein stukje bij het overstappen). Ik hoop echt dat ze er niet teveel last van gaat hebben, want ik voel me best wel schuldig. Dan haal ik haar al uit haar nest weg en dan moet ze ook nog eens zolang in de trein mee... "


dat doe je slim, ga van het ergste uit, valt het allemaal mee :-)
inderdaad is iets om kotsjes en plasjes van je af te houden wel handig misschien O-)

haha ja de 1e dagen sliep ze in eendoos naast het bed, en ging ze in dezelfde doos mee de badkamer op...ze kon me zien en horen en dan wast goed :-)
en wat je zegt, zodra ze sliep kon ik mn dingetjes doen...eten maken, opruimen enz...want je moet ogen in je achterhoofd hebben de eerste periode
tis net als met babies haha

heb je je huis ook al puppyproof gemaakt? :-)
misschien ook een goede tip voordat de boel gesloopt wordt ;-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola 3 doggies

honden foto van Jeroen & Lola

" Is goed, zodra ik meer van mijn vriendin hoor, laat ik het even weten!

Haha ja, ik kan me heel erg ergeren aan al die goedbedoelde adviezen. Als het nou goede adviezen zijn, oke. Dan ben ik er blij mee natuurlijk. Maar meestal slaat het nergens op... Als ik écht goede adviezen wil, kom ik het gewoon even op HP vragen natuurlijk ;-) "


je kunt ook vast je turfblad erbij pakken hoevaak je de volgende gaat horen;

oehhh een stafford, die moet je met harde hand aanpakken! anders worden ze vals johhh

honden page profiel RianneRianne 3 doggies

honden foto van Rianne

" Wat een lief aanbod Willemijn, dankjewel. Ik woon alleen in Leeuwarden en ik moet helemaal naar Enschede, dat is misschien wat ver?

Eefje, zou een halsbandje er niet voor zorgen dat ze juist heel onrustig wordt, omdat ze het nog niet gewend is?

Ik dacht er zelf inderdaad oko aan om haar in de trein lekker op schoot te houden, maar als ze het nog wat eng vindt of tijdens de stukken die ik moet lopen (overstappen etc) is het misschien toch handiger om haar veilig in een reismandje oid te leggen. Een kratje kan inderdaad ook nog wel, daar zal ik eens naar kijken!

Voor hetzelfde geldt belt mijn 'chauffeuse' alsnog dit weekend, maar ik verwacht er niet zoveel van ;-) "


Ik woon ook in Enschede maar ik kan niet met je mee want ik heb alleen een scootmobiel. Maar ik vindt het reizen met de trein wel erg lang want een pup moet ook een keer poepen of plassen en dat lijkt mij erg lastig in de trein. Ik hoop dat je een andere oplossing kan bedenken dat er toch iemand met een auto met je mee kan zodat je onderweg je pup kan laten plassen of poepen. succes

honden page profiel MèlanieMèlanie 3 doggies

honden foto van Mèlanie

" Ohja en dan nog iets...

Ik haal mijn pupje komende maandag dus op, maar ik heb sterk het idee dat degene die met mij mee zou rijden het laat afweten. Dat betekent dat ik 3,5 uur met de trein zou moeten. Ik weet dat het verre van ideaal is, maar er is niet echt een andere optie. Ik vroeg de vrouw waar ik mijn hondje dan het best in kon doen. Eerst wees ze me op een reismandje van 60 euro, maar dat vond ik wat zonde omdat ik het maar één keer gebruik. Toen gaf ze me serieus het advies om mijn hondje gewoon in en grote boodschappentas te stoppen, zo'n shopper. Kan prima. Wat een idiote mensen lopen er rond zeg... Is hier iemand die een beter advies heeft? ;-) "

ik wil ook n puppy gaan halen, als ze er over 2 weken nog zijn.

ik moet ook met de trein want ben net 18 en heb geen rijbewijs.

ik wou een klein kartone doosjes een lage met een handoek erin dat is toch prima voor de trein reis. kun je hem even goed aaien enzo en contact maken met het beestje

honden page profiel Sab.Sab.

honden foto van Sab.

Haha ja, dat wordt alles goed inplannen. Ik had ook al bedacht dat ik mijn slaap wel inhaal wanneer Zara ook ligt te slapen, kan ik best af en toe een uurtje meepakken ;-)

Zou ik haar trouwens ook af en toe bij mij op de bank kunnen laten slapen, of is het beter om haar de eerste tijd gewoon altijd in de bench te leggen bij het slapen? Het lijkt me namelijk ook wel erg gezellig als ze dan bij mij ligt O-)

Nee, mijn huis is nog niet puppyproof, maar volgens mij valt het ook wel mee wat er gesloopt kan worden. Het enige waar ik voor vrees, zijn mijn boekenkasten, want mijn boeken zijn heilig ;-) Maar goed, de minst mooie boeken staan onderaan, dus ik hou het gewoon goed in de gaten. Hebben jullie ook alle stekkers weggewerkt? Ik heb gelukkig nog vrij veel goedkope meubels in huis (student), dus het is geen ramp als er wat kapot gaat :-)

honden page profiel HesciHescispeciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Hesci

Een halsbandje went snel genoeg hoor
Heb genoeg puyps meegemaakt die nog nooit een halsbandje hadden gedragen
Eerst een half uurtje bij de fokker met een halsbandje om laten lopen
Wel zullen ze er regelmatig aan krabben omdat dat ding schijnt te kriebelen
De eerste keer dat ik een pupje aan halsbandje en riempje mee wilde nemen was 5 minuten een hoop gekrijg en gegil omdat ie het er niet mee eens was
Heb het kleintje gewoon even laten spartelen en uitrazen
Toen ie in de gaten kreeg dat dat allemaal niks hielp liep die netjes mee

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ben ik nou gek?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: Herrmanns bio vlees
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^