Verschil enkelvoudig vlees en mixen..?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea

Maakt het uit of je je hond enkelvoudig KVV voert (1 soort per rol) of mixen (meerdere soorten in een rol)? Vroeg ik me zomaar af.. Ik loop namelijk bij een holistische DA (Erwin, Any Animal) en hij zegt dat ik zoveel mogelijk het leven van de wolf moet nastreven, dus gaan wandelen als het regent, verschillende tijden voeren (rauw!) en pas als de hond flink bezig is geweest en dus echt honger heb, plus dat het beetje voelt als jagen en dan eten erna, dan zou je denken dat een KVV met meerdere smaken in een rol beetje "onnatuurlijk is", ze eten toch nooit meerdere dode dieren tegelijk? Of maakt dit echt absoluut niks uit?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verschil enkelvoudig vlees en mixen..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

KVV kan compleet gemaakt worden door een premix (chemisch toegevoegde vitamines en mineralen) of door 4 diersoorten af te wisselen binnen 3 weken. Als je dat niet doet, is de maaltijd niet compleet. Bijvoorbeeld als je zelf het vlees of zuivel weg zou laten uit je voeding, dan is dat ook niet meer compleet. Of bedoel je of het beter is een KVV met verschillende diersoorten in één rol, of beter één diersoort per rol KVV? Als je dit laatste bedoeld maakt het niet veel uit denk ik.

Ik voer ook op onverwachte tijden. Als je een vast ritme aanhoudt, weet de hond wanneer hij zijn maaltijd krijgt. De hond gaat van nature gal aan maken. Stel dat de maaltijd om wat voor reden niet komt op dat moment, moet het gal er ook weer uit. Vandaar dat honden op zo'n moment vaak gal gaan spugen. Als een hond niet zou weten wanneer de maaltijd komt, wordt het gal niet automatisch aangemaakt en is er nooit een probleem als er wat tussen je voerschema komt, je bent daar niet meer afhankelijk van. In de natuur eten honden ook niet elke dag om 18:00.

honden page profiel Chantal » Jessy «Chantal » Jessy «

honden foto van Chantal » Jessy «

Ik denk dat in de natuur het eten van 1 diersoort per dag niet altijd aan de orde is.
Een wolf kan bijvoorbeeld een kip, eend of ander vogel vangen en 3 uur later vangt het een hert. Bijvoorbeeld. 
Denk je dat die wolf dan denkt ja maar 3 uur geleden had ik een kip dus kan ik nu niet een hert gaan eten. Nee die denkt alleen maar ETEN.
Zo kan het met een hert ook meerdere dagen enkel hert eten als hij er alleen van moet eten.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

beter om meerderen soorten van een dier te voeren. hier precies het zelfde als bij EEFJE....

lamspaardgeitrund, iedere dag wat anders, dan nog eens een vis dag kip dag en pens dag.

en lopen in de regen ? als een hond in de natuur honger heeft gaat tie ook als het regent op pad, maar zo niet, dan liggen ze lekker ergens onder de bomen of in een hol. meeste honden houden niet van regen.

en wij voeren en voeden onze honden, dat kan je niet vergelijken met dieren in de natuur die zelf hun koste op moeten zoeken.

zoveel mogelijk nabootsen ...ja onze honden liggen lekker bij de kachel als het koud is, en bij vele op de bank of op bed, nabootsen is er niet meer bij.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Gaan lopen in de regen vind grappig! Niet elke hond houdt er van om in de regen te lopen!! Haha vond het wel grappig toen ik het las!En op verschillende tijden voeren wist ik ook niet! Maar ergens heel logisch! De wolf had ook niet iedere dag mazzel dat hij stipt om 18:00 uur een dier vangt!

honden page profiel Truida, Kenzo & Rocky (RIP)Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

honden foto van Truida, Kenzo & Rocky (RIP)

" Maakt het uit of je je hond enkelvoudig KVV voert (1 soort per rol) of mixen (meerdere soorten in een rol)? "

Maakt echt niet uit, als je maar 4 verschillende diersoorten in de 3 weken voert.
En 1 keer in de week vette vis.

honden page profiel Christien&ChelseaChristien&Chelsea

honden foto van Christien&Chelsea


Denk je dat die wolf dan denkt ja maar 3 uur geleden had ik een kip dus kan ik nu niet een hert gaan eten. Nee die denkt alleen maar ETEN.
quote]

Hahaha die vond ik grappig! Oke maar het verhaal is een beetje; ik heb alles in kilo rollen, Chels krijgt ongeveer 800gr. of ietsje minder met een groentezakje erbij, maar ik heb veel enkelvoudige KVV, dus die overige 200 á 300gr gaan naar de volgende dag, en dan krijgt ze vaak weer een andere smaak, dus het restje van de soort de dag ervoor bij de 'nieuwe' smaak, dus zo heb ik enkelvoudige KVV die uiteindelijk alsnog een mix wordt hihi.. Het lijkt mij natuurlijker om enkelvoudig te geven, omdat het dan net is alsof ze bijvoorbeeld een konijn gevangen en opgegeten heb, in plaats van dat er tegelijk een fazant ter plekke dood neerviel en ze daar dus ook nog even een hap van nam, hihi snappen jullie welke kant ik op wil?

Nog even een vraagje dan, de tijdstippen mogen variëren, maar is het slecht om het echt 's avonds laat, vòòr het slapen te geven? Want ik kom na me werk thuis om d'r op te halen en daarna gaan we vaak wandelen en daarna op visite ergens, dus dan heb ik niet bepaald tijd om het vlees 3 kwartier buiten de koelkast te laten ontdooien.. Plus dat we daarna altijd aan de wandel gaan, bal mee, dan is het toch slecht om na het eten zo wild te doen? Maar vòòr het slapen is volgens me pa ook niet goed..

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het is wel zo dat in sommige seizoenen er veel van een diersoort is. Tijdens de trek misschien veel rendier, maar in de zomer veel jonge konijnen en in de winter misschien juist veel muizen.

Maar aan de andere kant, in de lente is er van alles heel veel.

Straathonden eten natuurlijk ook gewoon alles wat voor handen is...

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

" Nog even een vraagje dan, de tijdstippen mogen variëren, maar is het slecht om het echt 's avonds laat, vòòr het slapen te geven? Want ik kom na me werk thuis om d'r op te halen en daarna gaan we vaak wandelen en daarna op visite ergens, dus dan heb ik niet bepaald tijd om het vlees 3 kwartier buiten de koelkast te laten ontdooien.. Plus dat we daarna altijd aan de wandel gaan, bal mee, dan is het toch slecht om na het eten zo wild te doen? Maar vòòr het slapen is volgens me pa ook niet goed.. "

Ik denk dat dit in jullie situatie een goede timing is inderdaad om te voeren. ':-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Als je het leven van een wolf moet nastreven, zou je ongemalen vlees moeten geven. En dan in de NRV-vorm: met delen van of hele prooidieren. Volgens mij maakt het niet uit dat je verschillende delen geeft, want in het wild eten ze ook verschillende dieren. Het is maar net wat ze kunnen vangen. Soms eten ze de hele week bij wijze van hert en soms hebben ze een gevarieerd menu van restjes hert, met konijn, gevogelte etc.. Binnen 2-3 weken eten ze meerdere diersoorten, dus vandaar dat het advies wordt gegeven om dit ook aan je hond te geven.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Verschil enkelvoudig vlees en mixen..?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Jullie mening gevraagd...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^