Zal ik Vito nog wel laten inenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Vito is oud geworden. Natuurlijk zag je haar toch wat ouder worden de afgelopen jaren maar de klap die ze in april kreeg heeft er goed ingehakt. Het is wonderbaarlijk te noemen dat ze toch nog zo bijtrok. Anderhalve week terug zakte ze weer door haar achterpoten en had ze weer, zij het in lichte mate, de zelfde symptomen. Ze is nu echt oud. Ze wil zo graag maar het gaat niet meer Ik rij 's morgens met haar naar het strandje (lopen is te ver, hoewel ze het denk ik wel zou proberen) en daar speelt ze dan met haar bal in het zand. Lekker even op dat ding stampen totdat hij onder het zand zit en dan weer opgraven.
Ze slaapt veel en diep. Ze wordt niet meer wakker wanneer ik boven in bad ben geweest en benenden kom. Het vaste ritueel van spelen met mij met de bal na het eten is niet meer dan een poging. Vanavond wilde ze gelijk na het eten (ik eet vaak bij mijn moeder, hier vlakbij) naar huis. Dat was voorheen pas veel later als ze iets moest doen.
Nu kreeg ik onlangs bericht dat het weer tijd voor de inentingen was. Ik twijfel alleen of ik dat nu wel moet doen. Ik ben eigenlijk bang dat dit te veel van haar vergt. Ze is hier altijd toch een dagje van uit de roulatie geweest in het verleden.
Hoe denken jullie daarover?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zal ik Vito nog wel laten inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DoberkikiDoberkiki 3 doggies

honden foto van Doberkiki

RVS, mijn Dobermann is eigenlijk alleen in zijn jonge jaren ingeënt.
Hij was altijd een 'erfhond' en kwam niet veel met soortgenoten in aanraking.
De laatste jaren van zijn leven heb ik dus  nooit meer laten enten.

voor Vito denk ik persoonlijk dus ook niet dat het zo nodig is.(een enting doet op die leeftijd niet veel schade; het lichaam is eraan gewend-als ik het zo mag stellen)

Wens je nog veel quality time!

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Ik ga het i.i.g. nog even aankijken. Vanavond had ze toch weer een opleving, maakte zowaar enkele sprongetjes tijdens het "spelen". Ze heeft me nu al zo vaak verbaasd dat ze toch nog steeds tot meer in staat was dan dat ik decht.Ze haalt echt alles uit het leven wat er in zit.

honden page profiel wendywendy 3 doggies

honden foto van wendy

heel herkenbaar! heb hier een oud baasje van bijna 13 jaar, loopt ook nog maar een enkel rondje heeel langzaam mee, pas nog bij de DA geweest, en die zei t zelf al enten doen we niet meer bij hem, ook zou die opeens op streng dieet moeten , hij krijgt al niet eens veel, 125 gram vlees s,ochtends en hetzelfd ook s,avonds. schil om de dag wel een apppeltje voor m dat vind ie heerlijk. :-)

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Je kent je eigen hond het beste. Even uitstellen zal geen kwaad kunnen. Als je er over een paar maanden geen goed gevoel bij hebt dat je nog de hond nog niet geeent is kun je het altijd nog laten doen. Ik snap je dilemma, ( heb dit zelf in februari gehad,) ga je gevoel achterna.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

als je hond altijd regelmatig is geent, mooi niet meer laten doen, de hond heeft echt de antistoffen wel bij zich, je doet er meer kwaad dan goed mee.

vaak zegt een dierenarts uit zich zelf al, nee enten doen we niet meer bij deze leeftijd, dat je een kaartje hebt gekregen is gewoon standdaard.

honden page profiel  Luna en Flex Luna en Flex 3 doggies

honden foto van  Luna en Flex

Onze DA heeft gezegt dat ik Luna tot 3 jaar kan enten en dat het daarna niet echt meer nodig is. Alleen als je bijv naar het pension moet dan kan het niet anders!

honden page profiel dogfrienddogfriend 3 doggies

honden foto van dogfriend

zeker niet persé nodig als je hond volwassen is, maar bij opties als pensionverblijf is het vaak verplicht. ik doe het ook niet dit jaar groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zal ik Vito nog wel laten inenten?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Tweifels
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^