Hondvriendelijkste gemeentes/steden in Nederland?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Goedenavond :-)
Afgelopen dagen heb ik de Golden Retriever van mijn buurvrouw uitgelaten, die als logé bij haar is. Tijdens het wandelen kom je nogal mensen tegen die je wel zag, maar nooit echt aandacht aan besteed. Zo pakken de mensen schuin tegenover mij hun hond bij zijn nekvel als hij blaft wanneer ik er langs liep. Dat is al kotsneiging nummer 1. Als ik verder loop, kom ik in de volgende straat een vrouw tegen in haar open voortuin met een hek van 60cm hoog of iets.

3 honden, 2 kleintjes en een Duitse Herder beginnen te blaffen tegen Bodi (de Golden). Ik negeer ze en probeer door te lopen, Bodi keek 1 x om en dacht waarschijnlijk 'het zal wel, doei'. Toen ik omkeek zag ik de dochter van de vrouw een vieze blik naar me trekken en de vrouw zelf gewoon de kleinste een trap geven met een 'bek houden!' er achteraan. Gadverdamme!

We zijn nu bij een parkje waar Bodi snuffelt en onderzoekt. Later kwam ik nog een vrouw tegen met haar Amstaff van een paar maanden, erg leuk, met haar ongeveer anderhalf uur gepraat over vers vlees, opvoeding, en over de achterlijke mensen die ik eerder was tegengekomen. Zij begreep het ook niet hoe je zoiets kunt doen.

Nu zat ik te denken, wat is nou écht een hondvriendelijke stad of gemeente? Ik vind de meeste mensen hier echt verschrikkelijk als ik zie hoe ze met hun honden om gaan, en bovenstaande waren nog maar een paar kleine voorbeelden!

Dus ja, waar zijn de mensen tolerant, normaal, is er veel plek voor honden en hondenliefde? Ik vraag het me af :-D
(ik woon dus in Zoetermeer)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondvriendelijkste gemeentes/steden in Nederland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geen gezeur, kom in het noorden des land wonen, en wel in noordoosten van nederland, ik woon in scheemda, daar is het honds vriendelijk, ook van anderen honden eigenaren, geen last van niemand.

enne weinig honden die tegelijkertijd worden uitgelaten, ik loop meestal alleen in een gebied van 18 kilometer, de blauwe stad, kom niemand tegen, honds vriendelijk dus, en geen hondenbelasting. :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en wat betreft het behandelen van de honden ? wees eens eerlijk, ik zit hier op hp. maar de meesten zijn toch geweldig voor hun honden ? toevallig dan bij jou in de buurt, maar elders ?

het is toch niet alleen kommer en kwel onder de honden eigenaren, ik lees hier altijd hele goede dingen van forummers, die hun honden waarderen en goed opvoeden, en de honden goed behandelen.

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

klinkt heerlijk, andere honden tegenkomen vind ik niet eens zo erg, maar ze lopen al te gillen als een hond naar een tak rent (oh hij kan zomaar omkeren en naar mij toe rennen enz enz..)

tja wanneer ik op mezelf ga wonen vind ik het toch wel 1 van de belangrijkste dingen :-D

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

klopt, hoe kom je er ook bij dat ik andere hondeneigenaren slecht voor hun honden vind? ik denk dat je het verkeerd hebt gelezen:

Ik vind de meeste mensen hier echt verschrikkelijk als ik zie hoe ze met hun honden om gaan, en bovenstaande waren nog maar een paar kleine voorbeelden!''

met 'hier' bedoelde ik de mensen uit mijn wijk, deze stad :-D

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Sluit me aan bij Willemijn ;-)!

Ik vind zelf dat ik, zeker in vergelijking met waar we vandaan komen, in een zeer hondvriendelijke gemeente woon.
Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en heb daarna nog een jaartje in Almere gewoond. Was allemaal verschrikkelijk met de honden! Mensen die je uitschelden op straat, agressieve honden (zo geworden door hun even agressieve eigenaren) die een kort blokje om al levensgevaarlijk maken en zeer weinig echt lekkere uitlaatplekken om te gaan wandelen.
Natuurlijk is het waar we nu wonen ook niet allemaal super. Wij komen af en toe nog steeds wel eens mensen en honden tegen dat we denken... Tja als dit nou dierenliefde is? Maar we hebben veel natuur in onze nabije omgeving, hier in onze wijk wonen tig honden en de meeste spelen erg leuk samen tijdens wandelingen of vallen in ieder geval niet andere honden lastig en ook hondenscholen zijn hier goed gerepresenteerd dus op dat gebied ook keus genoeg.

Dus ja ik durf wel te zeggen dat onze gemeente (Noordoostpolder) een aanrader is voor mensen met honden... (afkloppen!!! hahaha) In 2014 wordt hier zelfs als het goed is de hondenbelasting afgeschaft, yeah!

(en we wonen ook nog eens op een uurtje of korter rijden van meerdere grote steden, ideaal dus O-)

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Overal vind je mensen, die niet van honden houden. Mijn buurvrouw houdt niet van honden en daar houd ik dan toch rekening mee. Ik zal nooit met onze hond naar haar toe gaan.
Of bedoelde je dat niet? Bedoel je, hoe hondenbezitters op hun eigen honden zich afreageren?

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

ach nergens is het perfect, maar in de meeste natuurgebieden lijkt het me ook het vriendelijkst, de mensen wonen daar immers niet voor niets :-D

toch het noorden maar eens ff googlen, wel een hele hoop km's vanuit zuid-holland haha:-D

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Ik sluit me bij Willemijn aan, de gemeente Oldambt is absoluut hondvriendelijk!

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

misschien de situatie van werken te veel werken, geen tijd hebben, en dan maar vlug vlug de hond uitlaten ? geen tijd om lekker met je hond eens een paar uur te gaan wandelen ?

echt ik zie hier geen mensen die hun hond benadelen, nimmer. hier is het nog weids, geen drukte, geen kleine veldjes, waar alle honden worden uitgelaten, smorgens kom ik geen kip tegen. en ook niet op de dag, hier wonen misschien geen gestreste mensen /

denk dat als je eigenlijk geen tijd hebt misschien daardoor de irritaties ontstaan ?

MELOSS... ik lees je topic, en daarin staat dat je bij iedere hoek vervelende mensen tegen komt, die hun honden niet netjes behandelen, jammer dat dat gebeurt, gelukkig heb ik die ervaring in het geheel niet.


ook schrijf je dat je op jezelf wilt gaan wonen, nou kom naar hier wonen, hier is nog genoeg woonruimte, en je krijgt ook snel een woning. wat let je ?

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

@nana

ik bedoel beide eigenlijk. ik zou hetzelfde doen, als buurvrouw niet van honden houdt ga je haar er niet expres mee confronteren natuurlijk ;-) maar bedoelde dus meer in het algemeen, ook hondeneigenaren die gemeen doen tegen hun eigen honden, maar ook mensen die niet van honden houden... en dan toch uitlokken of iets, laatst las ik hier dat er een baksteen in iemands tuin lag waar de hond ook liep, te ziek voor woorden :s

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

MELOSS.... bereid je er maar op voor, ook ik kom uit het westen en woon nu in het noorden, geen vergelijking met daar, heerlijk rustig en alle ruimte voor mens en dier. :-D


dus ...wat let je ? ga maar alvast plannen maken. :-D


hier in deze straat, ben ik de enige met een hond. :-D

niemand heeft er last van, want ze horen ze niet eens, hahahaha maar het scheelt wel, geen honden op een kluitje, en de irritaties van hondengeluiden is niet altijd leuk.

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

haha het noorden staat momenteel op nummer 1...

@willemijn misschien wel, stress op het werk, thuis of wat dan ook... Dan nog is het een slecht excuus om je hond zo te behandelen. Fijn dat jij die ervaring niet hebt, maar je voelt je toch bezwaard als je weet dat het op minder dan 100 meter gebeurd. en het klinkt btw echt heerlijk die rust die daar is, ik voel weer wat jaloezie omhoogkomen ;-)

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

meloss...inpakken en weg wezen daar dan, je bent nog jong je kan nog overal kiezen, werk ? is hier ook.

:-D er is hier zelfs een cres waar je veilig je hond kan onderbrengen , als je eens een dagje weg wilt.



ook ik moet niet zien dat iemand zijn hond een oplawaai geeft, maar echt dat is hier niet. althans ik maak het niet mee.

heb in capelle a.d. ijssel gewoond, ook daar heb ik geen wantoestanden gezien. gelukkig niet.

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

"

:-D er is hier zelfs een cres waar je veilig je hond kan onderbrengen , als je eens een dagje weg wilt. "



Willemijn! Sssstttt! O-)

honden page profiel NanaNana 3 doggies

honden foto van Nana

Ik woon in een klein kerkdorpje in Brabant en kom daar geen mensen tegen die hun eigen honden niet goed behandelen. Hebben hier ook ruimte zat.

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

haha heb je aandelen in je gemeente soms? ;-)
als het kon had ik nu nog mijn koffers gepakt. heb alleen nog veel dingen te regelen, ook eerst een lullig papiertje van een opleiding. werk komt later inderdaad wel. een hond? Jaaaa nummer 1 wens, maar WEL in mijn eigen huis, want het wordt mijn kindje, mijn verantwoordelijkheid.

zou wat zijn, mijn vertrouwde omgeving, ook de steden rondom, alles opgeven voor rust en natuur. heb ook nog een vriend waarmee rekening gehouden moet worden. maar ik hou niet van verrassingen, ik ben heel impulsief met simpele dingen, maar met andere dingen kan ik me wel maanden, zo niet jaren voorbereiden :-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Precies ik denk ook dat het met de stress van het stadsleven te maken heeft. Alleen al hoe de mensen hier onderling met elkaar om gaan is een wereld van verschil met de grote steden wat zuidelijker gelegen.
Het is wel even wennen, natuurlijk (wat wil je voor een Amsterdammer als ik!) maar het went snel hoor... Zou echt niet anders meer willen en dat komt van (een jong) iemand die zei de grote stad nooit te verlaten ;-)!

En ach heb zelf ook vrienden in Zuid-Holland. Is zo'n 2 uur rijden oké niet naast de deur maar je komt er wel. Nog een voordeel van hier wonen... Nauwelijks files O-)!
(en de NOP is nog redelijk midden-NL hè, zit je nog niet helemaal in het echte noorden)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

drie uur rijden van hier. hahaha

en josee, ik zeg niets meer. tot woensdag he. hahahaha

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Ahh brabant, meer het boergondische toch? Of begint dat pas bij limburg? vind het wel heerlijk hoor, mensen die van ALLE kleine dingen in het leven kunnen genieten:-)

@wichita ja vroeger zei ik dat ook altijd (nou ja, tot 3 jaar geleden dan) dat ik lekker in de drukte wilde blijven, feesten, uitgaan onder de mensen yeah! Puur omdat het een vertrouwde omgeving was, elders wordt ik onrustig door massadrukte. nu woon ik liever op het platteland (A)

maar daarnaast, niet eens de vrienden, gewoon het feit dat je alles kent, waar alles is en ligt. woon hier nu al langer dan 10 jaar, en nog ken ik de hele stad niet eens haha

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Ja ik heb nooit wat met feesten/uitgaan/OV/etc gehad dus dat scheelt. Maar goed wat je zegt vertrouwd, en alles vlakbij... Dat waren voor mij altijd redenen om de stad niet te willen verlaten. Vandaar ook dat we toen we eenmaal gingen verhuizen naar Almere zijn gegaan want we wilde toch nog wel in een beetje een stadse omgeving wonen. Maar inmiddels...

Nee kan het je echt aanbevelen hoor, en de woningprijzen zijn hier ook nog een spotgoedkoop (want dat was in eerste instantie de reden dat we hierheen verhuisde)... Binnen een uurtje ben ik in Amsterdam dus daar kom ik ook nog vaak genoeg, maar ben altijd blij als ik weer die laatste brug over kan deze kant op lekker rustig thuis komen. En een heerlijk tuintje voor de honden... Kan me nu niet eens echt meer voorstellen dat ik me thuis voelde in Amsterdam ooit. Ik zeg ook altijd ik ben blij dat ik daar geboren en getogen ben want het heeft me gemaakt tot wie ik ben, maar nee daar oud worden is niks voor mij.

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Ah, wat je niet kent mis je ook niet natuurlijk. ik overigens ook niet eerst hoor, toen ik de draad te pakken had ging ik maar door en door, en nu heb ik het wel gezien, ga nog zelden uit.


Dat is ook wel weer lekker! goedkope huizen, alleen jammer dat de markt is ingestort, zo goed als. Tuin wil ik sowieso, echt een must anders trek ik er niet in. Misschien veeleisend voor een eerste huis, maar ik ga niet ergens wonen met tegenzin, dan maak ik mijn omgeving alleen maar chagrijnig :-)

Amsterdam ben er heel vaak geweest, ik vind het ook een geweldige stad omdat het 24 uur per dag 'wakker' is, maar zou er niet willen wonen puur door de drukte indd. En het feit dat verkeersregels niet van toepassing zijn haha

honden page profiel Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)Huize Onyx (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip) 3 doggies

honden foto van Huize Onyx  (Amber ( Rip ) Boomer ( Rip)

Hier ook het noorden Drachten.

Mensen die net als mijn man en veel dieren houden en alles voor ze overhebben.
Maar ook mensen die hun honden niet opvoeden en niet.goed behandelen.

Vlak achter mij zijn soort van mini flats 2 verdiepingen hoog.
Op de bovenste verdieping woont een pitbull achtige hond.
Die hond word nooit uitgelaten. De deur gaat open en de hond mag dan even op het grasveldje voor de flat.
Of de hond wordt mishandeld.of is ziek of is oud maar ziet er slecht uit.
Politie kent eigenaar en komt daar ook regelmatig.

Ander rijtje op begane grond met tuin van ongeveer 4 bij 2 wonen 1 Newfoundlander en 1 Boerboel en 1 Malterzer.
Die tuin en de woonkamer is het enige wat ze.zien.

In mijn wijk staan maar 2 vuilnisbakken geen losloopplaats of niks.

Nee Drachten is niet echt hondvriendelijk.

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

pff lastig weer, ook niet echt geweldig voor jou om daar dan te wandelen als er nauwelijks iets is :/ verschilt dus wel echt per gemeente

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

" Ah, wat je niet kent mis je ook niet natuurlijk. ik overigens ook niet eerst hoor, toen ik de draad te pakken had ging ik maar door en door, en nu heb ik het wel gezien, ga nog zelden uit.


Dat is ook wel weer lekker! goedkope huizen, alleen jammer dat de markt is ingestort, zo goed als. Tuin wil ik sowieso, echt een must anders trek ik er niet in. Misschien veeleisend voor een eerste huis, maar ik ga niet ergens wonen met tegenzin, dan maak ik mijn omgeving alleen maar chagrijnig :-)

Amsterdam ben er heel vaak geweest, ik vind het ook een geweldige stad omdat het 24 uur per dag 'wakker' is, maar zou er niet willen wonen puur door de drukte indd. En het feit dat verkeersregels niet van toepassing zijn haha "

Tja de huizenmarkt... Laat ik het zo zeggen wees er zeker van dat je hier heen wilt verhuizen wat echt snel weg kun je daarna niet meer ;-)!

Hahaha, ja Amsterdam heeft z'n eigen regels!

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Denk het ook niet haha, per direct verliefd op de omgeving:-D

wat me een paar maanden geleden echt opviel toen ik in Milaan zat, was dat er echt heel veel honden waren. Heel veel (jonge) vrouwtjes arm in arm met een 'godfather' type en 3 chihuahua's ernaast, maar ook gewoon andere rassen, heb nog een husky gezien hihihi, helemaal blij.

en een gigantisch park waar ze ook allemaal los liepen, relaxen onder een boom vlakbij het hotel, over straat trotse baasjes, een jack russell achtige hondje wat vrolijk rond een terras huppelde om 2 uur s'nachts en blij ontvangen werd door de mensen, misschien een idee om te emigreren ;-)

honden page profiel Ina, Misty en AysaIna, Misty en Aysa 3 doggies

honden foto van Ina, Misty en Aysa

Ik woon ook gewoon in de randstad, Den Haag...., en eerlijk is errlijk qua omgeving hoeft het voor mij ook niet, maar ook al woon ik op een steenworp afstand ven Zoetermeer...., hier worden de honden echt niet zo behandeld.
Tuurlijk zie ik ook niet alles...., en natuurlijk zal er een heleboel ellende achter de voordeuren zijn, maar als ik wandel met Misty (en dat is veel...., ook in Zoetermeer) kom ik toch nooit dat soort situaties tegen.

Oke, niet iedereen is van het 'positieve opvoeden', maar slaan, schoppen of wat dan ook zie ik hier ook niet hoor...., daarvoor hoef je dus niet zo ver te verhuizen.

Ja voor de rust en ruimte wel, die is hier soms ver te zoeken.

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Hahaha, nou als je het hondenparadijs op aarde hebt gevonden laat je het me wel weten hè... ;-)

honden page profiel melosssmelosss

honden foto van melosss

Alleen maar beter dat je het niet meemaakt of ziet toch, het zal ook niet overal in Zoetermeer zijn, maar ik zie het wel. Qua drukte heb je gelijk, Stompwijk is ook nog een optie ;-)


@wichita nee, ik maak het mijn eigen land en laat het omheinen denk ik..;-) het las Vegas voor doggies haha

honden page profiel Reinoud, Alfa, Rasa + en Rimmert +Reinoud, Alfa, Rasa + en Rimmert + 3 doggies

honden foto van Reinoud, Alfa, Rasa + en Rimmert +

Ik kom uit het westen en hier in Oud Ade (ligt vlakbij Leiden) heb je veel weilanden en een soort bos en is dus prima om je hond uit te laten :-D en er zijn hier niet zoveel honden, heb nog geen mishandelingen op honden gezien O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hondvriendelijkste gemeentes/steden in Nederland?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Lekker wezen wandelen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^