Welke hond voor mij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Pleun (Gast)

Hallo allemaal!

Ik had een vraagje, ben opzoek naar een nieuwe pup! Heb nu een goldenretriever, super lieve hond maar ik wil niet het zelfde ras omdat ik bang ben dat ik ze ga vergelijken... Mijn golden is rustig, lief en super sociaal voor mens en dier!
Wat zou een leuk ras zijn voor mij?

Ik wil het liefst een middelgrote hond, dat het leuk samen gaat met mijn golden dus niet te groot of klein!
Beharing maakt niet uit uiterlijk verder ook niet! Wat ik het belangrijkst vind is het energie niveau. Mijn golden heeft een erg laag energy niveau dus mijn nieuwe pup moet haar niet overstijgen! 

Ik ben dus opzoek naar een middelgrote hond met een laag tot gemiddeld energie niveau! Lief voor kinderen sociaal naar vreemde en niet te waaks. Kortom een sociale rustige hond een echte familie hond! Beweging kan ik meer dan voldoende geven in vorm van wandelen maar ook fietsen en skeeleren! Mijn golden is nu een zorghond en ik hoop dat zei de nieuwe pup kan leren hoe ze dat doet. Dat ze de kalme lieve en zachtaardige energie over kan brengen! 

Hebben jullie leuke ideeen voor rassen? Ik zat te denken aan een bearded collie of hollandse schapendoes maar die hebben al een redelijk hoog energie nivaeu qua ras... Dus ik weet dat het per hond verschilt maar het ras moet van nature niet te druk zijn! Alvast bedankt ben benieuwd naar de reacties:-)!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond voor mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Vivian   <3    SemVivian <3 Sem

honden foto van Vivian   <3    Sem

labrador kan er ook leuk bij,,, :-D

honden page profiel --

honden foto van -

klik hier op encyclopedie:

dan op een letter

dan klik je op een hondenras

dan op informatie

en dan heb je alles wat je ong kan vinden
http://www.hondenras.com/


maar er zijn genoeg honden in het asiel, die kan je ook nemen he! die hebben harder een goede thuis nodig...

honden page profiel José • Rover José • Rover

honden foto van José • Rover

Een rustige sociale kinderhond... Dan kom je toch al gauw uit op een engelse bulldog, echter kan je fietsen en skeeleren wel vergeten.

Veedrijvers en jachthonden vallen al snel af.
Een staff is een leuk middelmaatje, maar heel actief.

Het wordt toch een lab of een berner, maar de berners zijn niet zo gezond de laatste jaren.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Met een pup is het altijd moeilijk om in te schatten hoeveel energie die heeft. Je zou in een asiel kunnen kijken want daar is meestal al meer bekent over het karakter, vaak zijn de honden in het asiel drukker dan in een huis door alle stress maar je kan het al wel een beetje zien.

En que rassen die ik ken die rustig zijn, bij labradors verschilt het enorm sommige zijn echt stuiterballen en andere juist heel kalm.
Witte herders zijn ook redelijk rustige honden, als wij een keer een weekje weinig tijd hebben doet ze het prima met 1 uur wandelen per dag. Ook de andere witjes die ik ken zijn in huis erg rustig maar als ze buiten zijn erg speels en doen met alles mee. Wel hoor ik veel dat veel witjes bang en schuw zijn, ik persoonlijk herken dat totaal niet in Shanti en de andere die ik ken (minstens 6). 
De berners die ik ken zijn ook erg rustig en echte knuffelkonten, wel gaat het met de gezondheid van dit ras niet super. Mijn tante is er 1 op 5 jarige leeftijd verloren aan kanker en bij een ander van nu 6 is al een paar keer een kwaadaardig gezwel verwijdert. 

Waarom vind je het eigelijk zo belangrijk dat de nieuwe hond minder energie heeft?

honden page profiel Jana & Romi Jana & Romi

honden foto van Jana & Romi

labrador zou ik niet aanraden, van alle labradors die ik ken en dat zijn er enorm veel, was er maar 1 rustige bij, de rest waren enorm energiek. Ik zou zeggen ga eens in het asiel kijken. Daar zitten vaak rustigere honden die perfect in het plaatje zouden passen

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

Inderdaad een engelse bulldog. Is lekker rustig, een hele lieve trouwe gezinshond, wil echt bij gezin horen, heel lief voor kinderen, een echte clown, een echte kroelkip. Sommige engelse bulldogs hebben een goed uithoudingsvermogen.. zoals de mijne. Gaat elke dag voor een grote wandeling naar het strand. Moet er wel bij zeggen dat als het heel warm weer is, ik het wel minder doe dan is zijn uithoudingsvermogen wel minder door de warmte.. maar daar hebben denk ik ook wel meer hondenrassen last van!

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Waarom zou je een 'nieuwe' Golden met je huidige Golden gaan vergelijken? Zal je dat dan niet met welk ander ras dan ook, ook gaan doen?

Heel eerlijk, ik zou voor een tweede Golden gaan, uiteraard is binnen ieder ras elke hond verschillend, maar de karaktereigenschappen die jij noemt, zijn allemaal op een Golden te betrekken.

Een labrador zou ik niet doen, 9 van de 10 die ik ken zijn enorm energiek. Goede tip van Jana (als je niet perse op zoek bent naar een pup): kijk in het asiel.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker

honden foto van Alaska's Finest!

Je zegt dat het ras niet uitmaakt, maar je puur op energie wil kijken...Dan denk ik dat je best bezoekjes aan het asiel gaat brengen. Fijn voor de hond die dan z'n gouden mandje krijgt, en jij kan echt heel doelgericht gaan 'kiezen' en kijken of het klikt met jouw hond. Een win-win situatie!

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

" Je zegt dat het ras niet uitmaakt, maar je puur op energie wil kijken...Dan denk ik dat je best bezoekjes aan het asiel gaat brengen. Fijn voor de hond die dan z'n gouden mandje krijgt, en jij kan echt heel doelgericht gaan 'kiezen' en kijken of het klikt met jouw hond. Een win-win situatie! "


Ben het hier overigens helemaal ook mee eens als het ras niet uitmaakt!

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

Wij hebben altijd bouviers gehad.. Ook redelijk rustig en super gezinshonden.

Nu heb ik een Duitse Herder en een Mechelse.
De duitser is kalm en lief en sociaal en de mechelse druk.

Elke groot tot middelgrote hond heeft gewoon 3x per dag flink zijn wandeling nodig.
Niet zozeer om zijn energie kwijt te raken maar ook voor geestelijke en lichamelijk gezondheid.

Wel kan je je hond net zo druk op voeden als je zelf wilt. De hond neemt vaak jou energie over.

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Met een Engelse bull zou ik wel heel goed uitzoeken hoe de lijnen zijn want de meeste kunnen nauwelijks lopen. Dat is mijn ervaring dan, met 20 graden liepen die bij ons in de buurt 100m en waren toen al uitgeput, gewoon zielig. :'(Er zijn er wel die tenminste normaal kunnen lopen maar om die te vinden zal je wel wat moeite moeten doen. Ook zou het voor mij een eis zijn dat ze zich op een natuurlijke manier hebben voortgeplant en natuurlijk zijn geboren. 

Trouwens nog even een aanvulling op mijn stukje, of honden goed met kinderen om gaan heeft ook veel de opvoeding te maken.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik vind het in jouw geval toch ook wel de moeite om eens naar het asiel te gaan. Met een pupje kan je toch vrij moeilijk weten wat het energieniveau zal worden... En in het asiel zitter er tal van hondjes en de mensen van het asiel zullen je dan veel uitleg kunnen geven over het karakter en energieniveau van de hondjes :-) Veel succes met je zoektocht!

honden page profiel KatooKatoo

honden foto van Katoo

" Met een Engelse bull zou ik wel heel goed uitzoeken hoe de lijnen zijn want de meeste kunnen nauwelijks lopen. Dat is mijn ervaring dan, met 20 graden liepen die bij ons in de buurt 100m en waren toen al uitgeput, gewoon zielig. :'(Er zijn er wel die tenminste normaal kunnen lopen maar om die te vinden zal je wel wat moeite moeten doen. Ook zou het voor mij een eis zijn dat ze zich op een natuurlijke manier hebben voortgeplant en natuurlijk zijn geboren. 

Trouwens nog even een aanvulling op mijn stukje, of honden goed met kinderen om gaan heeft ook veel de opvoeding te maken. "


Vaak is het ook gewoon dat mensen de Bull te dik laten worden waardoor ze niet meer kunnen lopen, veel mensen denken dat een engelse bull geen beweging nodig heeft, niks is minder waar.. en ja platte snuit rassen is met warm weer wat gevoeliger voor oververhitting.. vandaar dat ik dan geen hele kilometers ga maken. En inderdaad naar een erkende fokker en goed opletten maar das bij elke ras tegenwoordig tessa en shanti... Word een beetje moe dat de engelse bull altijd zo slecht word afgeschilderd.. maar daar gaat dit topic niet over...

Ik vind het asiel ook een heel goed idee omdat topic starter geen idee heeft wat voor ras maar inderdaad een rustig hondje wil hebben... die heb je daar vast wel, en zo help je ook weer een hondje met een gouden mandje

Pleun (Gast)

Dank jullie wel! 
Engelse bull vind ik ook super honden! Maar de ademhaling vind ik een minpunt... De engelse bullen die ik ken hebben zeker met warm weer moeite met wandelingen.. Omdat  ik met mijn golden echt veel loop en vaak ook dagjes weg ga richting bossen/zee lijkt dat me minden... 

Labradors zijn soms echte stuiterballen ja;-) en een tweede golden ik weet t niet... Ze is mijn eerste hond en ik denk dat een golden er te veel op gaat lijken (zie ik al bij adere goldens die ik ken) maar nooit zo perfect kan worden... Ja klinkt een beetje raar maar ze is mijn speciaalste hond ooit en dat zal altijd zo blijven... Dacht er wel aan om een andere lijn golden te nemen ( heb nu een witte) een donkerdere ofzo.... Of misschien laten scheren. Staat super lief! 

Ik wil wel echt een pup! Omdat mijn oudere hond zo lief is wil ik graag dat zei haar 'opvoed' in hoeverre een hond dat kan dan;-) dus haar laat zien hoe ze zich gedraagt rondom mensen en in bepaalde situatie enz! Omdat ze altijd Zo rustig is wil ik ook een hond die ongeveer even rustig is ondat ik bang ben dat een te drukke pup als ergenis gaat werken! Ikzelf Zou een drukke hond aan kunnen qua beweging  maar ik ben bang mijn oudere hond niet zeker niet als ze echt oud word...

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik ken wel enkele héél rustige labradors (ze zijn dan ook al 4 à 6 jaar). Maar ik ken ook een labrador van ongeveer 1 jaar en tja dat is een ander verhaal :-) Die loopt Perdie zo omver :-)

Pleun (Gast)

De fokster van mijn eerste hond kon wel zien dat het en een rustig nestje was enook redelijk hoe de hondjes waren! Moest eerste en tweede keus opgeven en de eerste uiteindelijk gekregen maar de tweede zou ik zoizo niet krijgen want dat was het rustigste hondje en die ging naar oudere mensen... Dus misschien kab een fokker dat wel redelijk zien?

honden page profiel J&SJ&S

honden foto van J&S

Een Golden scheren, mag toch hopen dat het een grapje is? O-)

Al wel eens gekeken naar een iets grotere 'lobbes' zoals een New Foundlander, Leonberger, Sint Bernard?

honden page profiel --

honden foto van -

" Dank jullie wel! 
Engelse bull vind ik ook super honden! Maar de ademhaling vind ik een minpunt... De engelse bullen die ik ken hebben zeker met warm weer moeite met wandelingen.. Omdat  ik met mijn golden echt veel loop en vaak ook dagjes weg ga richting bossen/zee lijkt dat me minden... 

Labradors zijn soms echte stuiterballen ja;-) en een tweede golden ik weet t niet... Ze is mijn eerste hond en ik denk dat een golden er te veel op gaat lijken (zie ik al bij adere goldens die ik ken) maar nooit zo perfect kan worden... Ja klinkt een beetje raar maar ze is mijn speciaalste hond ooit en dat zal altijd zo blijven... Dacht er wel aan om een andere lijn golden te nemen ( heb nu een witte) een donkerdere ofzo.... Of misschien laten scheren. Staat super lief! 

Ik wil wel echt een pup! Omdat mijn oudere hond zo lief is wil ik graag dat zei haar 'opvoed' in hoeverre een hond dat kan dan;-) dus haar laat zien hoe ze zich gedraagt rondom mensen en in bepaalde situatie enz! Omdat ze altijd Zo rustig is wil ik ook een hond die ongeveer even rustig is ondat ik bang ben dat een te drukke pup als ergenis gaat werken! Ikzelf Zou een drukke hond aan kunnen qua beweging  maar ik ben bang mijn oudere hond niet zeker niet als ze echt oud word... "
er zijn genoeg pups in asiels en buitenland :-)

honden page profiel --

honden foto van -

kijk maar es op adoptiesites of wat... of neem een kijkje op google en kijk naar asiels in de buurt

honden page profiel --

honden foto van -

maar waarom wil je persé een rashond? of zie ik het verkeerd... want je hebt het over fokkers enzo...

honden page profiel Annemarie en TristanAnnemarie en Tristan

honden foto van Annemarie en Tristan

Middengrote hond die rustiger is dan een golden? Bestaat die wel? Lijkt mij wel leuk om een 2de golden erbij te hebben. Is het echt zo dat je vergelijken gaat? Ze zijn toch beide een eigen persoonlijkheid?

honden page profiel Love is a four-legged wordLove is a four-legged word

honden foto van Love is a four-legged word

- Clumber Spaniel: Rustige, lieve honden, vriendelijk en zacht naar alles en iedereen en een goed te hanteren jachtinstinct.


- Wetterhoun: Vrij rustige jacht- en erfhonden. Wel een tikkeltje waaks maar niet onvriendelijk.


- Whippet: Slagje kleiner, binnenshuis erg rustig en buiten actief. Totaal niet waaks, erg vriendelijk.

- Newfoundlander: Een hele grote vriendelijke reus. Ontzettend lief en kalm, rustig van karakter.

Pleun (Gast)

Ik heb nu een rashond maar dat hoeft niet perse! Ik ben al heel lang verlieft op de grote rassen zoals duitse dog leonberger en landseer enz. Maar ik ben bang dat als mijn golden echt oud begint te worden het spelen niet samen gaat terwijl het met een middelmaatje wel goed zou gaan... Ik wil over een paar jaar als ik er meer tijd voor heb graag gastgezin worden voor honden die uit het buitenland zijn gered! Ik ga eind zomer starten met een cursus ethologie dus ben no vooral opzoek naar een hond die mijn golden kan 'vervangen' als ze niet langer meer bij me mag zijn in het zijn van de stabiele rustige gebalanceerde 'sidekick;-)' die kan helpen met het 'redden' van honden die gered zijn uit het buitenland! Daarom zoek ik nu een pup en ja ras is meer waar ik nu naar keek om op een idee te komen maar een kruizing zou ook prima zijn! 
In amirika is de Goldnewfy (kruizing golden x newfoundlander) erg in opkomst maar die kon ik in nederland zo anel niet vinden... Lijkt me ideaal! Rassen lijken op elkaar qua karakter en je krijgt waarschijnlijk een mooi tussenmaatje...

Pleun (Gast)

En oja golden scheren.. Ken meerdere mensen die datdoen.. Niet labrador kort maar wel leuk kort! Ik was er nooit wen fan van omdat ik dacht ja een hond heeft zijn vacht niet voorniks... Maar had t er laatst met de dierenarts over en die zei dat het nederlandse klimaat niet eel kwaat kon maar niet heel kort (labrador kort) want dan heb je met de zon verbrandings rusico...

honden page profiel --

honden foto van -

een duitse dog kan best actief zijn. ik bedoel, rustig actief.
graag spelen enzo

ik ken iedergeval een duitse dog van 9 jaar en die was nog helemaal fit enal...

misschien kan dat ook een maatje worden van je golden retriever!

honden page profiel --

honden foto van -

maar verder dacht ik ook aan een windhondje, italiaanse windhond zijn ook uberprachtig, lief, zacht, en zo schattig;-)

honden page profiel Laura & LilaLaura & Lila

honden foto van Laura & Lila

Een golden SCHEREN?! O-) jak!

Een clumber spaniel lijkt mij super leuk! :-)

Pleun (Gast)

Ja deense dog kan heeel speels zijn! Maar is wel rustig van karakter, lekker lui binnen en als je ze genoeg beweging geeft gewoon over het algemeen rustige honden! 
Zoek mede een middelmaatje door de ruimte... Nu nog niet genoeg ruimte voor een leonberger enz ben ik bang' wacht ik liever nog even mee! Wil graag mijn eigen roedel opbouwen maar dat duurt nog wel wat jaartjes jammer genoeg;-) 

Heb net even op de windhonden reddingsorganisatie en lijkt me ook zo mooi om zon beestje een goed thuis te kunnen geven! Vreselijke verhalen:( 

Weet iemand iets waar je kruizingen vandaan kunt halen? Marktplaats staan er minder dan verwacht... Kruizing golden rotweiler is ook erg mooi! Anders toch nog maar eens nadenken over een tweede golden retriever! En iemand ervaring met hollandse schapendoes/bearded collie toevallig?:-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

"  Ja klinkt een beetje raar maar ze is mijn speciaalste hond ooit en dat zal altijd zo blijven... "

Ik herken dit helemaal, onze vorige hond Kelly was ook een Golden en helaas is ze er niet meer. (ouderdom) Maar om deze reden wilde ik ook geen golden meer, Kelly was ook echt een wereldhond. Wij hebben nu een witte herder en zijn er echt heel blij mee. Ik moet zeggen ze is wel gevoeliger (niet per definitie echt bang of shuw, maar ze heeft iets meer rust en geduld nodig met nieuwe situaties wanneer ik haar met Kelly vergelijk). Maar dan is het ook nog een pup natuurlijk, nu 7 maanden. En Kelly kende ik door en door. Thuis en op plekken waar we regelmatig komen is ze heel lief en zelfs vrij rustig in vergelijking met andere pups die ik ken.
Maar juist omdat jij een rustige hond wilt, denk ik dat dit misschien ook een idee is. Want ik denk dan dat je zelf ook wel rustig bent. En witte herders zijn heel slim en pakken heel snel dingen op, wat heel goed kan uitpakken met je eigen hond. Zeer kind vriendelijk (was bij ons ook een belangrijk punt) en ze zijn erg op de baas gericht. Misschien is dit een omschrijving die bij veel hondenrassen past hoor, maar als je het mooie honden vindt is het misschien de moeite waard er even naar te kijken. :-)
Gr. Alexandra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke hond voor mij?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
Volgende forumvraag: bloedende anus
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^