slaan op hond! :o

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael


ik schrok me rot!!! ik passeerde met missy aan een huis met een tuin, waar duitse herders losliepen. 1 was redelijk aggressief t.o missy maar bon. toen kwam die meneer aangerend en te roepen tegen die hond, en tot mijn verbazing pakte die een stok !!!!! begon die daar naar te slaan en naar te gooien! gewoon omdat die hond niet in zen kot wou en blafte en gromde op missy!!! dit is toch logisch dat die hond niet in zen kot wou. daarom moet je toch je hond niet slaan!!!! wat vinden jullie?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

als ik zulke mensen zie krijg ik altijd zin om het zelfde te doen bij die mensen O-) stelletje idioten :'(

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

kijk dat is dus dierenmishandelling.
dan heb je je hond niet goed onder controle, als je al met een stok moet slaan,zeggen van foei en stil en desnoods ff bij zijn nekvel vast pakken moet genoeg zijn.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Die mensen zijn niet wijs...

@ Luna: pak een hond alsjeblieft nóóit bij zijn nekvel. Dit is verschrikkelijk harde straf voor een hond. Dit soort uitspraken worden hier sowieso ook niet echt gewaardeerd want dit valt onder fysieke correcties.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

ik had echt zin om tegen die mens te beginnen roepen maar ja... die heeft volgens mij idd zijn honden niet onder controle! komaan seg, ik zou het niet over mijn hart krijgen om nog maar te slaan op mijn hond! zulke mensen zijn gewoon geen hond waard! bah :'( :'( :'( :'(

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

" kijk dat is dus dierenmishandelling.
dan heb je je hond niet goed onder controle, als je al met een stok moet slaan,zeggen van foei en stil en desnoods ff bij zijn nekvel vast pakken moet genoeg zijn. "



Nou dat zou dat dus ook nooit doen dat is. Ook een bedreiging voor een hond

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Een ..... euhm.. apparte manier van trainen...dat dan weer wel.
Dus bij elke hond die er langs komt, wordt de herder afgetuigd..
Ben eeeeerg benieuwd wat de eigenaar de hond aan het leren is...

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

" Een ..... euhm.. apparte manier van trainen...dat dan weer wel.
Dus bij elke hond die er langs komt, wordt de herder afgetuigd..
Ben eeeeerg benieuwd wat de eigenaar de hond aan het leren is... "



ik denk dat dit geen training is , niet met dieren kunnen omgaan ja! dit is gewoon vreselijk!! :'(

honden page profiel LunaLuna

honden foto van Luna

"


Nou dat zou dat dus ook nooit doen dat is. Ook een bedreiging voor een hond
"


ja alles is een bedreiging zeker,maar zo zie je maar weer de 1 doet het zus en de ander zo, je hond houd er niks van over als je hem bij haar nekvel pakt je knijpt niet je laat niet je trapt niet dus sorry ik zie het probleem niet,sommige mensen blijven hun honden wel 1000 x waarschuwen van mag niet lieverd niet doen ,o nu ben je toch weer stout geweest bla bla bla ,daar schiet je toch ook niks met op.
sorry niet kwaad bedoeld ,alleen wil ik het verschil laten zien zien tussen de ene persoon en de ander ,mensen zijn niet gelijk en laat dat astublieft zo , er is geen sprake van mishandeling.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

Ik zou me maar eens gaan inlezen over correcties, want een hond bij zijn nekvel pakken is echt not-done en het is sowieso niet toegestaan om dit te adviseren hier op HP.

honden page profiel ..

honden foto van .

Bah Vreselijk dat soort mensen, Arme arme hond :'( 

Ik zie het zelf hier in de buurt ook helaas, loopt ook een man met een Herder, meerdere hondeneigenaren waaronder ik hebben deze man al aangesproken op zijn gedrag, maar hij wil niet luisteren... 
zo'n medelijden met die hond :'(! Ik snap ook nooit waarom mensen dit doen, verkeerd beeld van macht een misvormd beeld van macht ;-)

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

" Bah Vreselijk dat soort mensen, Arme arme hond :'( 
 ;-) "


de honden zijn er de dupe van! en als ze eens moesten aanvallen als ze er genoeg van krijgen dan is het de hond zen fout!

honden page profiel ..

honden foto van .

"

ja alles is een bedreiging zeker,maar zo zie je maar weer de 1 doet het zus en de ander zo, je hond houd er niks van over als je hem bij haar nekvel pakt je knijpt niet je laat niet je trapt niet dus sorry ik zie het probleem niet,sommige mensen blijven hun honden wel 1000 x waarschuwen van mag niet lieverd niet doen ,o nu ben je toch weer stout geweest bla bla bla ,daar schiet je toch ook niks met op.
sorry niet kwaad bedoeld ,alleen wil ik het verschil laten zien zien tussen de ene persoon en de ander ,mensen zijn niet gelijk en laat dat astublieft zo , er is geen sprake van mishandeling. "

ik heb ooit een keer dusty in zijn nek moeten grijpen ter voorkoming dat hij een drukke weg overstak, nadat hij in blinde paniek het park was uit gerend (honden dragen hier nooit een halsband als ze loslopen) ! De blik in zijn ogen ik vergeet het nooit meer, hij keek me letterlijk aan alsof ik hem wat aan ging doen! ik heb me er dagenlang echt schuldig over gevoeld al was hij die onder een auto kwam vele malen erger dan de greep in zijn nekvel... bezorgde die blik in zijn oogjes me echt een heel naar schuldgevoel! Dus ook echt van 1x houdt je hond wat van over! echt niet doen dus!

honden page profiel --

honden foto van -

dit is mishandeling!!! je*us!!!

als ik boos wordt als olly na half uur (overdreven) nog niet komt, komt ie zeker niet.

ik merk, als ik lief doe, dan staat olly veel sneller bij je voor de voeten (wauw, wat een zin xD)

sorry, maar dit is mishandeling vind ik. een hond hoor je niet te slaan, zeker niet omdat ie niet bij je wilt komen. ik had gebeld... (of is dat overdreven)

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Als roedelleider straal jij rust uit. Dus niet schreeuwen of slaan. Een roedelleider is zelfverzekerd die hoeft geen gebruik te maken van wat voor geweld dan ook. Deze hond leert nu alleen dat alles wat voorbij komt niet leuk is. Dus dit gedrag zal niet stoppen. Zeker niet want alles loop door dus de hond maakt ook nog een overwinning want ja hij blaft jou en je hondje weg, jullie lopen toch wel door (dat weet de hond niet). Dus deze man is gewoon heeeeel dom bezig en dit heet gewoon dierenmishandeling.

honden page profiel --

honden foto van -

toen olly wegliep.. steeds maar weer kreeg ik van anderen tips om hem op te halen en hem in de nekvel te grijpen enzo...

en daar heb ik zoveel spijt van... het hielp niet enzo. toen heb ik een hondengedragskundige laten komen en die heeft laten zien dat je met positieve dingen veel verder komt. en hier heb ik dat ook geleerd...


nu merk ik als hij stout is (door weg te lopen achter katten aan, door tuinen heen rennen) en ik loop naar hem toe, dat hij snel op zijn rug gaat liggen...

maar nu... 1x was hij ontsnapt. ik bleef rustig en hij kwam naar me toe lopen. ging op zijn rug liggen... en ik pakte hem op en gaf hem complimentjes dat ie bij me is gekomen :-D

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Verschrikkelijk zulke mensen. :'(

Hier in de buurt loopt ook een vrouw met twee Rhodesian Ridgebacks en eentje liep een keer grommend op Shanti af en hapte naar haar. Die vrouw roept die hond eerst een keer zonder enige overtuiging en pakt haar daarna bij de halsband en sloeg haar meerdere keren met de riem! Ik was zo verbijsterd dat ik niks kon zeggen maar als ik haar dat nog een keer zie doen hoop ik dat ik er wat van kan zeggen want dat is echt belachelijk. :'(

honden page profiel --

honden foto van -

" Verschrikkelijk zulke mensen. :'(

Hier in de buurt loopt ook een vrouw met twee Rhodesian Ridgebacks en eentje liep een keer grommend op Shanti af en hapte naar haar. Die vrouw roept die hond eerst een keer zonder enige overtuiging en pakt haar daarna bij de halsband en sloeg haar meerdere keren met de riem! Ik was zo verbijsterd dat ik niks kon zeggen maar als ik haar dat nog een keer zie doen hoop ik dat ik er wat van kan zeggen want dat is echt belachelijk. :'( "
mensen kunnen elkaar niet mogen, ruziën wat enzo.. honden hebben denk ik ook hetzelfde. die mogen ook niet iedereen. die snauwen dan op elkaar. doen mensen ook.

maar als die mensen op elkaar snauwen, dat is niet egr, maar als honden dat doen... dan wordt er opeens zo gehandeld.

kijk als ze echt in een gevecht komen, dan moet er natuurlijk wel worden ingegrepen

honden page profiel ShantiShanti

honden foto van Shanti

Nou het is sowieso geen lieve hond, dat zei die vrouw zelf nog. Maar waarom liet ze die dan los terwijl ik met Shanti op 3 meter afstand sta?!?

honden page profiel D&GD&G

honden foto van D&G

" Ik zou me maar eens gaan inlezen over correcties, want een hond bij zijn nekvel pakken is echt not-done en het is sowieso niet toegestaan om dit te adviseren hier op HP. "


Hier op HP moet het allemaal positief, en dat is voor sommige honden genoeg.
Maar geloof maar niet dat er politie/bewakings honden, met een koekkie getraind worden.
Iedergeval, moet ieder voor zich zelf weten, hoe de hond opgevoed wordt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN

HP hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden. Met inzicht en geduld kun je een hond prima op positieve wijze opvoeden.

Het adviseren en/of rechtvaardigen van fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysieke) provocerende handelingen is daarom niet toegestaan. Behalve dat het beschadigend is voor de vertrouwensrelatie en stress veroorzaakt bij de hond kunnen ze ook een risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.

Voorbeelden van fysieke correcties; Een hond corrigerend in het nekvel pakken (al dan niet schudden), een hond op de grond duwen en/of vastklemmen, knijpen, prikken/porren, de bek vastklemmen, een tik geven, slaan en schoppen, anderszins pijnigen of provoceren.
Corrigerende Hulpmiddelen; Wurg- en stroombanden en slipkettingen.

Hier geldt dat het iedereen toegestaan is om allerlei vragen rondom opvoeding te stellen. Ook als dit vragen betreft over fysieke correcties of corrigerende hulpmiddelen. Wij willen juist hierin meewerken aan een stuk bewustzijnsvergroting ten aanzien van verantwoord opvoeden. Een open gesprek hierover is dus mogelijk, maar actief adviseren van fysieke correctie of correctiehulpmiddelen of provoceren is niet toegestaan en wordt aangeduid met een rode pijl en een moderatormededeling . Herhaaldelijk actief adviseren of provoceren levert een waarschuwing en bij doorgaan een afkoelban op.

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

"

Hier op HP moet het allemaal positief, en dat is voor sommige honden genoeg.
Maar geloof maar niet dat er politie/bewakings honden, met een koekkie getraind worden.
Iedergeval, moet ieder voor zich zelf weten, hoe de hond opgevoed wordt. "

Nu noem je ook direct weer het andere uiterste, maar dan nog... is bij de nekvel pakken not done.

honden page profiel --

honden foto van -

ik denk ook niet dat politiehonden zo worden getraint door bij de nekvel te pakken en ik zie best, als ze mensen moeten zoeken in huizen dat ze ook goed beloond worden...

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

Je kan toch geen politiehond vergelijken met een huishond..! (Zoals hierboven ook staat), dat is niet te vergelijken. Maar zelfs daar denk ik dat honden niet in hun nek gepakt worden, ook als worden ze idd harder en anders aangepakt.
Je hond in de nek pakken is echt een doodsbedreiging, zijn natuurlijk instinct vertelt hem dat jij zijn nek wilt breken.. Wil je echt je hond dat gevoel geven??

honden page profiel --

honden foto van -

" Nou het is sowieso geen lieve hond, dat zei die vrouw zelf nog. Maar waarom liet ze die dan los terwijl ik met Shanti op 3 meter afstand sta?!? "


ze moest maar een hondengedragskundige roepen als ze zegt ''het is geen lieve hond''

maar ze weet het dus wel en ze geeft het dus toe. dat is tenminste de eerste stap

anderen geven meteen de ander zijn schuld en zeggen juist dat hen hond niks doet...


maar idd, hartstikke dom ;-) misschien wil ze toch de beweging geven, vrijheid zegmaar...

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" ik denk ook niet dat politiehonden zo worden getraint door bij de nekvel te pakken en ik zie best, als ze mensen moeten zoeken in huizen dat ze ook goed beloond worden... "

hier in de buurt wordt er met politiehonden getraind en ik kan je vertellen.. daar wordt je niet vrolijk van als je ziet hoe dat er daar aan toe gaat. er wordt daar ook flink met stokken gemept op de honden. zelfs als ze niets fout doen.. 1x gezien dat een man zijn hond aan de riem had.. heel kort hield en maar bleef meppen op die hond.. vreselijk :(

honden page profiel --

honden foto van -

watte!!!! doen ze in amerika blijkbaar aardiger :s

ik vind dat echt niet normaal..... :'( :'( :'( :'( :'(

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Mensen die een hond slaan met een stok, moeten zelf eens flink doorgelaten worden met een houten knuppel. Pure onmacht die onzin.. O-)

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey

honden foto van Alexandra & Mikey

off topic: Ik ken ook iemand die zo met zo'n politiehond omgaat, en persoonlijk vind ik het echt verschrikkelijk, en IK zou dit nooit kunnen. Maar het is wel van belang dat deze honden leren om te gaan met geweld. Als je een gewone huishond in een rel zou inzetten zou hij zich A niet veilig voelen en niet naar commando's luisteren en B hij zou misschien uiteindelijk in de aanval gaan, maar dan waarschijnlijk ook niet meer stoppen.
Het is nou eenmaal zo dat bijvoorbeeld in een rel waar honden ingezet worden de relschoppers Geen rekening houden met de honden en hier gewoon geweld tegen gebruiken. De hond moet dan toch ten alle tijden naar zijn baas blijven luisteren en commando's op blijven opvolgen. En dit moet helaas ook geleerd worden aan deze beestjes en dat kan ook niet met een koekje :'(

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" off topic: Ik ken ook iemand die zo met zo'n politiehond omgaat, en persoonlijk vind ik het echt verschrikkelijk, en IK zou dit nooit kunnen. Maar het is wel van belang dat deze honden leren om te gaan met geweld. Als je een gewone huishond in een rel zou inzetten zou hij zich A niet veilig voelen en niet naar commando's luisteren en B hij zou misschien uiteindelijk in de aanval gaan, maar dan waarschijnlijk ook niet meer stoppen.
Het is nou eenmaal zo dat bijvoorbeeld in een rel waar honden ingezet worden de relschoppers Geen rekening houden met de honden en hier gewoon geweld tegen gebruiken. De hond moet dan toch ten alle tijden naar zijn baas blijven luisteren en commando's op blijven opvolgen. En dit moet helaas ook geleerd worden aan deze beestjes en dat kan ook niet met een koekje :'( "
tja.. behalve dan dat al die honden meestal niet gebruikt zullen worden want veel trainen hun hond als politiehond op gewoon als hobby.
nou.. wat een geweldige hobby is dat

:'(

ik vind het walgelijk en als je een hond zo moet opvoeden om voor de mensen van nut te zijn vind ik dat je wel eens mag nadenken of je daar het recht toe hebt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Waarheid of klinklare onzin?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^