Te waaks,blaffen om alles

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel femkefemke

honden foto van femke

Hoi,

Wij hebben een labrador van bijna 1 jaar. We hebben grote tuin voor hem waar ie lekker in kan spelen. Het probleem is alleen dat de tuin aan de straatkant ligt waardoor het vrij druk is. Hierdoor blaft Boris naar alles wat hij ziet. Fietsers, voetgangers, katten, andere honden, brommers, blaadjes, vogels, noem maar op. Op momenten dat ie blaft gaan we er vrijwel altijd meteen heen en proberen hem te corrigeren. Proberen, want het lukt niet. Als we hem roepen als ie blaft reageert ie helemaal nergens op, iets weggooien helpt ook niet. Het wordt steeds erger met het blaffen, wat vervelend is voor ons en de buren. Ook 'savonds gaat ie non stop door als ie iets ziet.
Wat kunnen we hieraan doen? Heeft iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te waaks,blaffen om alles" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

Het probleem is natuurlijk dat die contstant beloond is.Immers de mensen,fietsers,auto's heeft die allemaal weg gejaagd.
Dus dat zit er nu al goed in.

Zelf ben ik er daardoor ook nooit zo voor om een jonge hond alleen buiten te laten.Omdat je de hond voor moet zijn. Als je samen buiten bent,kan je meteen af gaan leiden als er iets aan komt. En zo de boodschap geven dat wat er aan de andere kant van het hek gebeurd niet interessant is.

Heb je een dichte afscheiding zodat hij niets kan zien?

Zelf zou ik dus beginnen met hem niet meer alleen in de tuin te laten.

Groetjes Marianne

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ben het met Marianne eens, bovendien heb je hem zelf ook nog elke keer dat hij blaft beloond door er aandacht aan te schenken. En ook negatieve aandacht maakt het probleem groter.
Als je reageert, roept, iets naar hem toegooit, hem corrigeert, etc, kan hij ook nog gaan denken dat je mee gaat doen met blaffen.

honden page profiel femkefemke

honden foto van femke

Hoi Marianne,

Bedankt voor je reactie. Meestal ben ik ook bij hem buiten overdag, omdat de kinderen ook buiten spelen. Maar op de momenten dat ie zo blaft is hij met niks af te leiden. Hij heeft maar 1 doel: zo veel en hard mogelijk blaffen. Ik heb struiken om het erf staan maar als ie wil kan ie daar doorheen kijken.

Groetjes

honden page profiel ThijsThijs

honden foto van Thijs

Mijn tuin ligt achter. Naar een buurman open afscheiding, gaas dus. Naar de andere buurman dichte afscheiding, om en om struiken en tuinschermen.

Bij de open afscheiding gaat Donja bij 't gaas zitten en kijkt rustig wat de buren doen.
Bij de dichte afscheiding waar Donja wel iets kan zien door de struiken gaat Donja woest te keer als ze ook maar iets hoort.

Aan de open kant intussen nieuwe buren gekregen maar 't blijft bij rustig kijken.

Misschien heb je er iets aan.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat thijs heb , heb ik ook, een schutting met door kijkjes van gaas, bamse gaat er lekker voor zitten,om te gluren. dus inderdaad een optie ? kan die zien wat er aan de andere kant is.

en blaffen ? dan naar binnen. iedere keer weer, op een gegeven moment begrijp tie het, blaffen ? binnen.

willemijn.

honden page profiel Anne-Marie DierickxAnne-Marie Dierickx

honden foto van Anne-Marie Dierickx

Hoi,
Ik heb al verhalen gehoord dat honden ook wel eens naar alles durven blaffen uit verveling. Voor sommige honden is een tuin na verloop van tijd gewoon maar een tuin, en daarom zoeken ze prikkels ergens anders. Misschien kan je proberen om wat veranderingen in de tuin te brengen? Hem een zandbak geven waar snoepjes en speelgoed in verstopt zit of af en toe eens de bloempotten verzetten? Stel dat het helemaal niet klopt dat hij zich in de tuin verveelt, dan kan het misschien toch helpen omdat hij afgeleid is.
x
Anne-Marie

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te waaks,blaffen om alles" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^