Knoflook

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AmyAmy

honden foto van Amy

Hoi hoi,

Ik ben die chemische troep van ontwormingstabletten en vlooiendruppels eigenlijk helemaal zat!

Nu is het volgens mij zo dat knoflook ook een preventieve werking heeft.

Maar: moet je speciale tabletten/capsules voor honden nemen of kun je de hond ook bijv die van het Kruidvat (voor mensen dus) geven?

Overdosering is schadelijk, hoeveel geef je je hond dan?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Knoflook" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jenni Jenni 3 doggies

honden foto van Jenni

Wij geven onze honden al jaren knoflookcapsules van Kruitvat. Twee x daags een capsule ('s morgens en 's avonds gewoon in de voerbak) En daarnaast ook 2 x daags 2 tabletjes Biergist. En dit dus het hele jaar door.

Het werkt hier al jaren prima. Ik ken ook mensen die hun honden een paar keer per week een vers teentje knoflook geven, maar niet elke hond is daar dol op....

Maar als je katten hebt, moet je deze wel vlo-vrij houden, want de meeste vlooien op onze honden zijn kattevlooien!!!

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Overdosering van knoflook kan inderdaad bloedarmoede veroorzaken, maar dan moet je wel héél veel tegelijk geven.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi hoi,

Ik geef Sterre knoflook.
Een vers klein of half groot teentje geplet in de pers. Gewoon door het eten...
Nooit problemen gehad of ze het eten wel zouden opeten..
't Ging er altijd met smaak in :-)

Ontwormen doe ik twee keer per jaar Jan/Juli. Vaste maanden dus... Daar haal ik tabs. voor de dierenarts. Zijn er nooit misselijk van o.i.d.

Verder let ik heel goed op de hond of ze een extreem kriebeltje hebben i.v.m. een vlo.
Gelukkig komt dit zelden voor...
Ontwormen is wel heel belangrijk...

Daarnaast check ik de ontlasting met regelmaat óf ik iets zie wat er niet in hoort te zitten aan wormen of stukjes van lintwormen...
Zit de hond veel aan z'n anus te likken of zie rijstekorreltje onder de anus of gaat de hond sleetje rijden, dat moet je allert zijn....


Lieve groet, Ilja
High-five van *Sterre*

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

hoi,


ik heb het onlangs bij men moeder in straat gehoord die vrouw geeft haar hond ook altijd knoflookvan de kruidvat tegen de vlooien ofzoiets.
en voor wat is die knoflook allemaal goed?
ik denk dat ik met 5 honden met knoflook goedkoper ben gesteld,dan altijd naar de apotheker te gaan voor ontwormingspillen.
ze worden 2x per jaar ontwormd.
de pups zijn nu 3 maanden,mogen ze dan ook al 2x daags zo een knoflookcapsules hebben?

groetjes

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Hoi,

Ik geef mijn honden ook vaker een vers teentje knoflook door het eten. Mij is ooit verteld dat dit helpt tegen de vlooien, maar niet tegen ander ongedierte.... Verder worden ze bij ons ook 2x in het jaar ontwormt. Ik controleer die twee van ons na iedere wandeling op vlooien en teken. Ik moet zeggen dat we van vlooien eigenlijk nooit last hebben, maar teken vind ik regelmatig terug in de vacht van die twee van ons. Deze teken verwijder ik met een tangetje.

Groetjes Monique

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

Nee, knoflook helpt niet echt tegen teken, maar het schijnt wel een positieve invloed te hebben op wormen.

honden page profiel desireedesiree

honden foto van desiree

hey,

dan zal ik morgen eerst knoflookcapsules halen in de kruidvat.
als het goed werkt tegen de vlooien.
een teek is nog gemakkelijker te verwijderen met een tangetje dan dat ze vlooien hebben.

groetjes

honden page profiel WilmaWilma

honden foto van Wilma

Nou, ik knal het er maar meteen uit.

Ik gebruik wel de pipetten tegen vlooien en teken. En ik ben daar zeer tevreden over. Krijgt hij misschien wel een teek (of meerdere) dan valt die teek er zo -morsdood- uit en de tekenbeet brengt verder geen schade. Ik hoef(mag niet eens!) te wroeten en peuteren om alsnog die teek er zo snel mogelijk uit te krijgen.

Wij hebben hier ook nog twee huis-tuin en keuken katten van het talent: onbekend.:-)

Daarnaast bestaat Barca zijn vacht uit twee verschillende structuren. Een wollige onderlaag en zijn deklaag. Vlooien beschouwen zijn onderlaag als een puike plek om daar te gaan vertoeven ook al kam -grove kam, vlooienkam kan niet met zijn vacht- ik hem regelmatig. Die onderlaag hoort gewoon bij hem.

Ontwormen doe ik twee keer per jaar. Juni en Dec. Ook dat gebeurd via een tablet van mijn DA. Met geen mogelijkheid krijg ik een knoflook tussen zijn voer geklutst. Hij ruikt zelf de reukloze, snuffelt aan zijn bak en loopt weg. Knoflook is hier geen succes en daarom heb ik dit maar achterwege gelaten. Tis en blijft een autistisch Briardje..:-)

Daarom gebruik ik wel pipetten. Daarnaast gebruik ik voor zijn deklaag en om teken af te weren de Picksan spray. 100% natuurlijk en alleen nodig tijdens het tekenseizoen. Dat vind ik een voordeel. Ik spray licht over zijn deklaag, kan heerlijk uren wandelen in de natuur en bij thuiskomst geen problemen. Picksan lost na 6 uur gewoon op. Ik spray dit nooit op zijn huid maar op zijn lange haren. Ter afschrikking voor eventuele teken. Nog nooit heeft Barca een teken of vlo gehad. Briards zijn super gevoelige honden en kunnen behoorlijk ziek worden van tekenbeten of vlooienbeten.

Vergis je niet in zijn vacht en de ellende die het met zich meebrengt als hij wel een vlooienplaag zou krijgen, ook zou hij eventueel besmet kunnen worden door onze katten.

Daarnaast, ja het kan niet op, ent ik wel!
Barca komt met heel veel honden in aanraking. Via de hondenschool waar geheid elk jaar de kennelhoest heerst en natuurlijk via shows. Of de talrijke hondenevenementen die wij bezoeken. Daar dien ik mijn entingsboekje te overleggen en men zoekt direct de Rabiesenting op. Sommige evenementen kennen een DA keuring en dat is niet voor niets. Niet alle showhonden komen uit Nederland. Denk maar eens aan Polen, Duitsland, Frankrijk, Engeland en nog heel veel meer landen. Soms zijn er wel meer dan een paar duizend honden op een dag aanwezig. Dan is het onverantwoordelijk om een hond niet de bescherming te geven die het wel nodig heeft. Ook ik besef dat die bescherming ook maar telt tot de voordeur. Toch neem ik in dit geval niet het risico.

Vervolgens plonst Barca nog steeds in elke sloot en ook daar wil ik niet dat hij de ziekte van Weil oploopt.

Dus, pipet tegen vlooien en teken, 100% natuurlijke Picksan spray voor extra bescherming tijdens natuurwandelingen. Tabletten voor de ontwormingskuur en enten om ellende tegen te gaan.

Tja, misschien niet in ieders ogen optimaal, voor Barca zijn situatie broodnodig. Hij doet het er erg goed op. Niet ziek en geen vlooien, teken of andere bekende hondenziekte's.

honden page profiel melody melody

honden foto van melody

Hoi iedereen!

Ik had al gehoord van knoflook voor honden en was zo eens een beetje aan het googlen daarover en heb gelezen op de site van hill's dat dat niet zo goed is voor de hond. Ik heb een vriend die doberman's kweekt en opleid voor de mondioring en hij zei me dat ik een paar teentjes knoflook in olijfolie moest leggen en dan van dat mengsel 2x per week een soeplepel door het voer moest mengen en dat ze dan gegarandeerd nooit geen wormen meer zouden hebben. Na het lezen van de uitleg op die site was ik er een beetje tegen, maar ben blij dat dit topic ter sprake gekomen is en dat jullie er zo positief over zijn. Zal ik het dan toch maar eens proberen! Dank jullie wel voor de zeer nuttige tips!

groetjes,

Melo, Luna en Rocky!

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

...

MARJAN (Gast)

IK GEEF MIJN 3 HONDEN ELKE DAG VERSE KNOFLOOK PIT,
IK HEB EEN AM STAFF EEN JACK EN EEN CHIHUAHUA, EN ZE ZIJN ER DOL OP.
GOED TEGEN DE VLOOIEN EN WORMEN,IK ONTWORM OOK 2X PER JAAR EN IK ZIE GEEN BEZONDERHEDEN IN DE ONTLASTING,
GEEN WORMEN DUS.
IK GEEF ZE GEEN CAPSULES, OMDAT DAAR GEEN KNOFLOOKIN ZIT ALLEEN DE SMAAK ALLEEN VULSEL,MAAR JA IEDER VOOR ZICH WAT BETER BEVALT,
GROETJES MARJAN

honden page profiel

Om problemen te voorkomen - zoals bloedarmoede - mag je nooit meer geven dan 1 gram per kg lichaamsgewicht.

honden page profiel Jenni Jenni

honden foto van Jenni

@ Linda, sorry. Ik had jouw vraag helemaal over het hoofd gezien.

Ik zou de Dobers gewoon 2 x daags een capsule geven, en de Shiba 1 caps per dag.

Enne... er zit echt wel knoflook(olie)extract in die capsules, hoor.

honden page profiel isabella isabella

honden foto van isabella

Hoi,

Ik geen van Sana Vesta Producten de knoflook ( tabletjes)

Groetjes Isabella

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Hoi Jenni,

Dank je - ik ben nu aan het werken met gewone knoflookteentjes en met een knoflookpers, maar capsules lijken me toch handiger - die rieken toch minder...

Groetjes,

Linda.

honden page profiel NathalieNathalie

honden foto van Nathalie

Hoi,
Aangezien wij een pup hebben waarvan de leeftijd niet helemaal zeker is, kunnen we niet in de weer met alle "chemische troep" tegen vlooien en teken. Tis alleen een beetje jammer dat we in augstus een logeerhondje hadden dat blijkbaar vol vlooien zat. Luna dus helemaal vol. Frija destijds niet, achteraf was dat omdat vlooien nooit op een zieke hond gaan zitten, want hun bloed is niet lekker. Nu ben ik dus erg huiverig om nog een keer vlooien te krijgen, dus Luna word krijgt eens in de zoveel tijd lekker een spray over zich heen, en verder geef ik ze nu vaak knoflook, om voor Keya te voorkomen dat ze vlooien krijgt. Luna is echt een zeurpiet met eten, maar knoflook heeft ze gelukkig geen problemen mee, als we de bak maar laten staan, ze krijgt vanzelf honger.. Wij gebruiken btw ook gewoon verse knoflook!

Groetjes,
Nathalie
Pootje van Keya en Luna

marjan (Gast)

verse knofloof is ALTIJD beter dan de capsules of tabletjes(die zijn niet puur, en zit ook weer rommel in)
de hoeveelheid knofloof extrakt is zzzoooooo nihil dat het helemaal geen effect heeft. dat is net als met die visolie capsules voor ons.....je denkt dat je visolie binnenkrijgt maar dat is al bewezen dat er meer vulling in zit dan visolie.....
mijn honden geef ik het al jaren en zijn picobello gezond!!!!
en ik heb het nooit afgewogen of zo. gewoon voor elke maat hond een passend pitje.
groetjes van marjan,
spike, tikus.en dinky

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Ik las net een stukje over Enten en de daarbij behorende ziekten.

Even mijn 'research'

Weil ziekte, kan alleen opgelopen worden in stilstaand water (denk aan een klein plasje op straat) of uit de urine (waar honden vaak aan likken) van andere honden.
Niet van zwemmen in grote open plassen water, waar veelal doorstroming is.

Kennelhoest en ziekte van weil entingen zijn slechts 1 jaar in het lichaam werkzaam.

Parvo, Rabies en hondenziekten (de 'normale' enting)kun ook laten 'titeren'
Hierbij wordt bloed afgenomen en wordt bekeken hoeveel antistoffen er nog in het lichaam huizen. Veelal zijn de antistoffen zo'n 3 jaar in het lichaam en is jaarlijks enten overbodig, en slecht.

Kennelhoest wordt gedruppeld via de neus, werkt ook alleen in de neus. De 'antistoffen' kunnen alleen in de neus overleven, daar waar de kennelhoest wordt opgelopen.

Knoflook heb ik nog nooit gegeven, ik behandel met Practik.

Groeten!

Mevr. Zwier (Gast)

Ik begin vandaag met verse knoflook wij hebben een hond die iedere keer wat heeft ,jeuk vlooien , hij heeft een trauma bij de d.a opgelopen nou zie maar hoe je het kwijt raakt, mijn broer gebruikt al jaren verse knoflook en die honden hebben nooit wat wij gaan het ook proberen baat het niet het schaad ook niet,

honden page profiel PetraPetra

honden foto van Petra

Ik heb ook gelezen dat knoflook erg slecht is voor een hond net als druiven rozijnen en chocola!
Inderdaad Hill's schrijft dit in een folder...

Ik hou het gewoon bij de entingen van de dierenarts en de ontwormings tabletten en evt pipetten tegen vlooien en evt teken.

x

Inge (Gast)

Ik snap heel goed dat Hill's dat in hun folder schrijft, men moet er natuurlijk niet aan denken dat hun middeltjes niet meer verkocht worden :'( .....dus je maakt de mensen bang en hoppa je omzet begint weer te stijgen.
Ik kan nergens een wetenschappelijke onderbouwing vinden dat knoflook (in beperkte mate) slecht zou zijn voor je hond.

Inge

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Het SCHIJNT zo te zijn dat er een amerikaans onderzoek geweest is naar het gebruik van knoflook voor huisdieren. En dit zou een bepaalde vorm van bloedarmoede kunnen veroorzaken. Maar alleen als je het in grote hoeveelheden zou geven.
Ik denk dat Hills daarop doelt.

Ik heb het onderzoek zelf niet kunnen vinden op het internet. Mijn dierenarts zei dat ze er nooit van gehoord heeft, maarja dat zegt ook niks natuurlijk.

Ikzelf geef dus 2 teentjes per week, door haar eten.

http://www.ikbengenaaid.net/component/option,com_forum/Itemid,91/page,viewtopic/t,2946/,

van deze site overgenomen:

In een Amerikaans onderzoek wordt gemeld dat het voeren van grote hoeveelheden uien en
knoflook bij huisdieren, zoals o.a. katten en honden, koeien en paarden een soort bloedarmoede kan veroorzaken: de Heinz-body-hemolytic anemia.
Hoe men uien of knoflook toedient maakt niet uit, zowel rauw, gekookt als gedroogd. Anemia is een toestand van het bloed waarbij het aantal rode bloedcellen is afgenomen.
Rode bloedcellen brengen zuurstof naar de weefsels via de hemoglobine (de ijzerhoudende kleurstof der rode bloedlichaampjes).

Ten gevolge van de opname van uien en knoflook kunnen de rode bloedcellen niet meer goed functioneren en
uiteindelijk vindt men hemoglobine in de urine. Heinz-body is een term die wordt gebruikt om veranderingen te beschrijven die rode bloedcellen ondergaan wanneer zij worden blootgesteld aan oxydanten zoals uien en knoflook.
Het gaat hier om hoge doseringen: 1 gram knoflook per kilogram levend gewicht.
Hoe kleiner het huisdier, hoe meer risico op deze vorm van bloedarmoede.
bron: onbekend


Uien zijn giftig !

Uien [voor alle planten uit het geslacht Allium (Nl. naam Look) waar de ui toe behoort.

Dus bv. ook bieslook, prei, sjalotten, sierui, enz. zijn giftig voor uw hond.

Vergiftiging door ui veroorzaakt Heinz body bloedarmoede/hemolytische anemie.
Heinz lichaampjes zijn kleine bel of blaasachtige delen die uit een rode bloedcel steken en kunnen worden gezien als de cellen gekleurd zijn. Deze bel is een zwakke plek in de rode bloedcel en daarom heeft de cel een verminderde
levensduur en wordt vroegtijdig afgebroken. Wel is de mate van vergiftiging afhankelijk van de dosering, dus
hoe groter het dier, hoe meer ui genuttigd moet worden om giftig te zijn.


Als er veel rode bloedcellen geïnfecteerd zijn en afgebroken worden, is het resultaat bloedarmoede, een vorm van hemolytische anemie.
Niet alleen uien, maar ook Acetominophen (Tylenol) en benzocaine bevatten stoffen, die Heinz body bloedarmoede
kunnen veroorzaken bij de hond.
Symptomen van uien vergiftiging zijn onder andere:

Donker rode-bruine urine (hemoglobine in de urine)

Bleke slijmvliezen

Snelle, zwakke pols

Wankelen, waggelen, duizeligheid
Het giftige effect van de uien is hetzelfde wanneer de ui rauw, gekookt of gedroogd is.
De afbraak van de rode bloedcellen is vaak verscheidene dagen na inname van de ui zichtbaar in het bloed
(laagste hematocriet rond 5 dagen na inname). Dagelijks voeren van uien kan een toenemend effect hebben, vanwege
voortdurende vorming van Heinz lichaampjes, dan wanneer het dier een enkele keer ui heeft gegeten met een
tussenpoos tot de volgende blootstelling en dus zo het beenmerg de kans geeft de rode bloedcellen te regenereren.

Een kat is zelfs nog gevoeliger!!

Opmerking:
Knoflook is dus veilig voor je hond als je het met mate gebruikt en kan helpen bij tal
van dingen zoals winderigheid, vlo preventie en het heeft natuurlijke antibiotische eigenschappen.
Bron: Dr. W Wallner

NOOT: Ik heb gezocht naar een wetenschappelijk onderzoek die deze gegevens bevestigd, maar kan het nog niet vinden.
Voor de zekerheid geef ik het mijn dieren niet.

_________________

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Plakje salami..daar zit ook knoflook in..maar ik geef het ook gewoon vers hoor, is niks mis mee :-)

honden page profiel corinacorina

honden foto van corina

ik doe het sinds dit jaar niet meer het ontwormen omdat me man dit ontzin vindt daarvoor deed ik het wel altyd
kan dit dan kwaad???
hij wil pas dat ik ga ontwormen als hij wormen heeft????????

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Nou corina
Je moet echt wel je hond 2x per jaar ontwormen hoor.
Het kan zeker wel kwaad als je pas je hond ontwormt als je wormen ziet en dan kan het wel eens te laat zijn.
En je kan beter voor zijn als te laat.
Ik heb 4 honden en ontwormt ze 2x per jaar.
Want vlooien brengen wel zo wormen over.
Dus ik adveerseer je ontworm gewoon 2x per jaar voor het welzijn van je hondje.

Groetjes jo

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

hoi.

tegen vlooien raat mijn dierenarts ook biergist tabletten aan.
dit heeft een zelfde werking als knoflook was zijn mening, en niet schadelijk.

groetjes jolanda

honden page profiel

Heb ik inderdaad ook van gehoord dat biergist tabletten aan. hoeveel moest je daar van geven dan ?

Liefs natascha

honden page profiel jolanda jolanda

honden foto van jolanda

voor zover ik weet een per dag

honden page profiel

O dat valt wel mee. nou misschien maar aan de biergist dan :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Knoflook" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 4 12 3 4
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^