Honden denken

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Precies Heidi.
En dan vooral je zin waarin je zegt dat je tante nooit te veel van de hond verwachte. En dat is nu juist het geval tegenwoordig. Men denkt een pup in huis te nemen en na 2 dagen is hij nog niet zindelijk en kan niet aan de riem lopen, en ga zo maar door. Wat verwacht men van een hond als pup? Veel te veel dus!! Het verwachtingspatroon is te groot en men denkt niet na dat het nog een baby is... "


Helemaal waar DJ - Sofie -Angela

Pfff... Weer een bewijs van het domme denken van de mens ;-)

honden page profiel DD

honden foto van D

Nee, het is niet het domme denken van de mens. Niemand is dom en domme vragen bestaan er ook niet. Misschien domme antwoorden, dat die wel bestaan.;-)
Het is gewoon dat men verwacht dat.................... Het is onwetendheid, geen dommigheid.

Over het verwachtingspatroon,
Ik zelf heb het met mijn moeder, al heel mijn leven. Mijn verwachtingspatroon is te hoog, ik had dat al door vanaf mijn 3de jaar. En toch blijf ik dat houden, op de een of andere manier hou je dan altijd hoop, terwijl ik weet dat het onzinnig is.

honden page profiel Aafke & ChicaAafke & Chica

honden foto van Aafke & Chica

- Sorry ik ben weer terug op mijn oude acc. alleen kan ik nu niemand meer doggies geven O-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

" Nee, het is niet het domme denken van de mens. Niemand is dom en domme vragen bestaan er ook niet. Misschien domme antwoorden, dat die wel bestaan.;-)
Het is gewoon dat men verwacht dat.................... Het is onwetendheid, geen dommigheid.

Over het verwachtingspatroon,
Ik zelf heb het met mijn moeder, al heel mijn leven. Mijn verwachtingspatroon is te hoog, ik had dat al door vanaf mijn 3de jaar. En toch blijf ik dat houden, op de een of andere manier hou je dan altijd hoop, terwijl ik weet dat het onzinnig is. "


Ja, dat laatste las ik in een ander topic. Dat heeft zeker niets met domheid te maken.

Maar wat het niet aanzien van een pup als "onvolwassen, nog veel te leren en ontdekken enz... Is in eerste instantie natuurlijk onwetendheid. We kunnen niet alles weten, zeker niet over de dingen die ons eerder niet bekend waren of niet interesseerden. Dom is het wanneer men dan niet gaat zoeken naar de oorzaak maar de pup blijft straffen of om die reden wegdoet.

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

We weten nog niet hoe wij denken en hoe ons brein juist werkt. En wat er nog meer nodig is om te kunnen denken. Ziel ? We weten ook nog niet hoe honden denken en hoe hun brein juist werkt.

Misschien ligt op dit punt van onze evolutie het verschil dat wij nadenken over hoe wij en hoe dieren denken.... en dat we met ons brein ons brein bestuderen. En dat we begrijpen dat we er nog maar heel weinig over weten.

honden page profiel mary S&A&Z mary S&A&Z

honden foto van mary S&A&Z

" We weten nog niet hoe wij denken en hoe ons brein juist werkt. En wat er nog meer nodig is om te kunnen denken.  Ziel ? We weten ook nog niet hoe honden denken en hoe hun brein juist werkt.

Misschien ligt op dit punt van onze evolutie het verschil dat wij nadenken over hoe wij en hoe dieren denken.... en dat we met ons brein ons brein bestuderen. En dat we begrijpen dat we er nog maar heel weinig over weten. "




Heeeeeelemaal mee eens.;-)

honden page profiel Baasje van MachoBaasje van Macho

Het hangt er van af wat je onder denken verstaat. Het volgen van instincten zou ik geen denken noemen, terwijl het wel door de hersenen gedaan wordt. Volgens mij kan een hond bepaalde conclusies trekken. Deze gaan natuurlijk over zaken die de hond interesseren. Onze hond is vooral geïnteresseerd in waar wij zijn, vooral of we niet weg gaan. Een hond is immers instinctief geprogrammeerd om de kudde bij elkaar te houden.
Zo wist hij door het geluid van een schuifdeur dat ik de huiskamer IN ging. Hij wist dat ik niet de huiskamer UIT ging, want hij wist aan welke kant van die schuifdeur ik me bevond. Hij combineerde dus zijn waarneming - waar hij mij voor het laatst gezien had - met de waarneming van het geluid. Voor een wat uitgebreidere uitleg van hoe en wat precies, zie mijn stukje "Kunnen honden denken?" . Dit vond ik een duidelijk geval van denken door een hond, omdat er voor dit gedrag meer nodig is dan alleen het reageren op impulsen.
Ja, honden kunnen denken, misschien door zich dingen voor te stellen, in gedachten te zien.

honden page profiel Judith en SammieJudith en Sammie

honden foto van Judith en Sammie

Ik denk dat honden wel kunnen denken maar deze moet ik dan even plaatsen;

Laatst zat ik te denken: Zouden dieren kunnen denken?
En zo ja, wat denkt dat dier dan aan?
Zou zo'n dier nou denken dat wij denken dat zo'n dier wel denken kan?
Als dat zo is dan kannie denken, anders denk dat dier dat niet.
Maar vraagt u mij: "Kan een dier denken?" Dan denk ik vaak:"Ik dacht het niet."
(Special thanx to Harry Jekkers)

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

onze max droomt heel vaak... hij blaft dan heel zachtjes dus als honden kunnen dromen dan ook denken! maar ik denk niet dat ze kunnen of op dezelfde manier denken zoals ons :-D

BvB (Gast)

En of een hond kan denken! Hij kan redeneren, conclusies trekken en beslissingen nemen. Ik denk zelfs vaak dat een hond Nederlands verstaat!   Mijn man had laatst een varkensoor gekocht voor onze hond. Hij moest die avond werken en legde het bot op kast en zei er zo voor de lol bij: die is voor de hond vanavond als ik aan het werk ben. Mijn man doet dat verder nooit en botten liggen ook nooit op de kast. Ik was het varkensoor straal vergeten. Mijn man gaat weg die avond. Paar minuten daarna zit mijn hond voor de kast dwingend naar mij en de kast te kijken - heen en weer - tot het kwartje bij mij valt.    Er is een bal onder de bal gerold waar de hond niet bij kan. Mijn hond gaat bij mij zitten en kijkt mij strak aan. Loopt naar de bank en gaat daar onder de bank kijken. Loopt weer terug naar mij om mij strak aan te kijken en loopt weer naar de bank.  Er is een groep honden aan het spelen. Mijn hond speelt daar tussen. Er komt een man op de fiets aan met in zijn hand een zakje brood. Alle honden rennen naar de man toe. De man zegt: nee jullie krijgen niets en stopt het zakje in zijn fietstas. Alle honden gaan weer spelen en niemand let meer op de fiets en de man. Mijn hond wacht tot iedereen afgeleid is, sluipt in een boog achter de fiets, pakt stiekem het zakje uit de fietstas en sluipt er mee de struiken in....  

pagina 5 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^