moeilijke buurman

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

Wat een drama, komen we gister avond thuis om half 2 snachts staat me buurman meteen voor de deur om te klagen over mijn honden.

Hij liet meteen zijn oordopjes zien waarmee hij probeerde te slapen die ooo zo goed zijn want hij gebruikt ze ook voor op de schietbaan..
Maar toch heeft hij vanaf 11 tot half 2 last gehad van een blafconcert van mijn honden :'(
Zelfs zo erg dat er politie voor de deur is geweest.

Het gekke is nou wel dat we een vriend hebben gevraagd en die is om het uur bij ons thuis geweest en die heeft niks gehoort.
Maar goed hij ging mij ook even vertellen dat hij zo goed alles weet van honden en dat hij ook door heeft dat mijn honden heel eenzaam zijn.
Nu werk ik vanuit huis en ben ik eigelijk altijd thuis op 3x in de week na dat ik 3 uurtjes in de kroeg zit.

Mijn jongste pup is bijna 5 maanden en kan inderdaad ook slecht alleen zijn maar goed de afgelopen 2 maanden heeft hij er nog geen 1x eerder last van gehad dus het zal allemaal wel mee vallen. Wel toen we ons kleine pupje net hadden, die jankte in het begin snachts, maarja wat verwacht je van een pupje?

Het aller ergste is nog dat ik er vanmorgen achter kwam dat hij bakstenen in de tuin heeft gegooit naar mijn oudere pup (alleen die loopt los in huis) en dat hij over het hek geklomen is om onze achter deur dicht te doen :(

Nu kan ik aangifte doen maar dat helpt vaak niet omdat het de buren ruzies alleen maar erger maakt. Nu heb ik wel de wijk agent hier van op de hoogte gesteld maarja mijn honden blaffen alleen maar meer als hij ze gaat lopen treiteren..

Iemand ook zo een vervelende buur? Of gehad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moeilijke buurman" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel JudeJude 3 doggies

honden foto van Jude

Gelukkig niet... Zo wel, had ik een baksteen naar hem gegooid!!

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

" Gelukkig niet... Zo wel, had ik een baksteen naar hem gegooid!! "


Nou dat wou ik vanmorgen dus ook doen, hem terug gooien in zijn tuin maar daar is alles van glas vanwege zijn kassen maar goed na een paar x tot 10 tellen heb ik me weten in te houden.
Ben echt woest!

honden page profiel Alexandra & MikeyAlexandra & Mikey 3 doggies

honden foto van Alexandra & Mikey

Jammer dat je buurman zo is.. En een steen gooien is echt niet normaal! Stel je voor dat hij je diertjes geraakt had!!! daar zou je echt een melding van moeten maken.
Heb hier gelukkig geen ervaring mee, maar wij gaan goed met onze buren om. En toen Mikey kwam hebben we ook uitgelegd dat ze in het begin wel kan blaffen, maar dat ze dit moet leren en dat we ons best doen dit te voorkomen enzo.
Misschien kun je zo'n (goedkope) camera plaatsen? Weet je meteen wat je honden doen en wat je buren doen als je er niet bent..? Of je laat die vriend die om het uur gaat kijken heel stiekem de boel iets langer in de gaten houden?
Succes

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau 3 doggies

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Ik heb hier wel ervaring mee.. heb neit eens de puf om alles uit te tikken. Ik heb uiteindelijk mijn hond toen herplaatst. Maar dat was anders ook, want die hond had verlatingsangst en zo extreem.. dat het ook echt niet ging in een appartement. Maar ik weet ook wel hoe uit de hand het kan lopen. Ik betrapte haar er zelfs op dat ze als ik er niet was op de raam ging bonken, honden sloegen natuurlijk af, met in haar hand de telefoon en politie bellen.. KUTWIJF.

Ik zou voor nu het advies willen geven om alles op te schrijven. Wanneer staat hij voor je deur, wat zegt/doet ie? Wanneer vindt je bakstenen? Het is misschien pokkewerk, maar mocht je echt problemen hebben dan kun je alles laten zien. Want vaak krijgt het baasje met de hond de stempel.. en moet het hondje weg. Die van mij stookte ook de hele flat op en ze gingen allemaal valse meldingen maken bij de Politie.. echt een hel was het.

Ik heb er 2 jaar tegen gevochten.. en als mijn hond geen verlatingsangst had gehad en niet ongelukkig was geweest, had ik het ook vooral volgehouden. Laat je niet gek maken.. en als je hond nog blaft, hij moet het leren. Daar gaat tijd in zitten. Hij kan niet van je verwachten dat een pup het meteen doorheeft. De een kan wel goed alleen zijn en de ander nog even niet. En als hij die goede oordopjes heeft, dan moet hij ze misschien maar goed gebruiken :-D

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

" Ik heb hier wel ervaring mee.. heb neit eens de puf om alles uit te tikken. Ik heb uiteindelijk mijn hond toen herplaatst. Maar dat was anders ook, want die hond had verlatingsangst en zo extreem.. dat het ook echt niet ging in een appartement. Maar ik weet ook wel hoe uit de hand het kan lopen. Ik betrapte haar er zelfs op dat ze als ik er niet was op de raam ging bonken, honden sloegen natuurlijk af, met in haar hand de telefoon en politie bellen.. KUTWIJF.

Ik zou voor nu het advies willen geven om alles op te schrijven. Wanneer staat hij voor je deur, wat zegt/doet ie? Wanneer vindt je bakstenen? Het is misschien pokkewerk, maar mocht je echt problemen hebben dan kun je alles laten zien. Want vaak krijgt het baasje met de hond de stempel.. en moet het hondje weg. Die van mij stookte ook de hele flat op en ze gingen allemaal valse meldingen maken bij de Politie.. echt een hel was het.

Ik heb er 2 jaar tegen gevochten.. en als mijn hond geen verlatingsangst had gehad en niet ongelukkig was geweest, had ik het ook vooral volgehouden. Laat je niet gek maken.. en als je hond nog blaft, hij moet het leren. Daar gaat tijd in zitten. Hij kan niet van je verwachten dat een pup het meteen doorheeft. De een kan wel goed alleen zijn en de ander nog even niet. En als hij die goede oordopjes heeft, dan moet hij ze misschien maar goed gebruiken :-D "


Haha vind ik ook. Ik heb over het algemeen ook mijn achterdeur open maar deze zal ik voortaan dicht laten, dit scheelt al een hoop want dan hebben mijn honden minder geluiden van buiten waar ze op kunnen reageren.

Ik vind het vooral ook erg moeilijk dat hij mij gaat vertellen dat mijn honden zo eenzaam zijn etc en dit ook met andere buren bespreekt
:'( zo krijgen we inderdaad een slechte naam terwijl er hier in de straat overal honden wonen die elke dag overdag blaffen.. maar goed de mijne doen dit alleen in de avond of snachts als wij weg zijn, blijkt dus na gister avond..

Mijn honden zijn alles behalve eenzaam en nooit langer dan 3 uur alleen en beide nog geen jaar oud dus tja wat zeurt hij nou?

honden page profiel floortjefloortje 3 doggies

honden foto van floortje

Vorige week was mijn pup van 8 maanden in de tuin rond middernacht. Ze blafte een paar keer, omdat ze iets hoorde. Was echt maar heel even. Ik hield het goed in de gaten, was zelf ook in de tuin. toen ging er bij de achterburen een lamp aan, zo'n bewegingsmelder. Mijn pup sloeg toen behoorlijk aan, ze waakte, er was iemand daar. Op zich normaal gedrag. Het bleek dus één van de achterburen te zijn, want ineens werd mij toegeroepen dat ik die k.thond binnen moest halen, want anders.......

Ik was zeer verbaasd. Het is al eerder gebeurd dat hij mijn honden opfokte (misschien met de hoop ze stil te krijgen), dit was overigens gewoon overdag. Mijn honden waren aan het spelen. Beter kan de buurman even aanbellen en het bespreekbaar maken.

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

" Vorige week was mijn pup van 8 maanden in de tuin rond middernacht. Ze blafte een paar keer, omdat ze iets hoorde. Was echt maar heel even. Ik hield het goed in de gaten, was zelf ook in de tuin. toen ging er bij de achterburen een lamp aan, zo'n bewegingsmelder. Mijn pup sloeg toen behoorlijk aan, ze waakte, er was iemand daar. Op zich normaal gedrag. Het bleek dus één van de achterburen te zijn, want ineens werd mij toegeroepen dat ik die k.thond binnen moest halen, want anders.......

Ik was zeer verbaasd. Het is al eerder gebeurd dat hij mijn honden opfokte (misschien met de hoop ze stil te krijgen), dit was overigens gewoon overdag. Mijn honden waren aan het spelen. Beter kan de buurman even aanbellen en het bespreekbaar maken. "


Je hebt helaas gewoon van die 'azijn zeikerts' die met het minste blafje al zeuren.

Mijn buurman is eigelijk best sneu.. een man van 60 die niemand heeft, geen kinderen en geen vrouw en alleen maaar zich overal tegen aan bemoeit en aandacht wil

:'(

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Bij mijn schoonouders heeft het geholpen een camera op eigen grond te richten. Ineens werd er niets meer kapot gemaakt.

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Buren, wat moet je ermee??
Zullen we met z'n allen een eiland kopen en daar met de honden als één grote familie gaan wonen?
Zijn we van het gezeik af en kunnen elkaar ook nog eens helpen met bv oppassen, ach stomme dromen ;-)

honden page profiel Golden Girls Golden Girls

honden foto van Golden Girls

Misschien een tip die je al weet...
Ik heb nu namelijk een logeerhond die aanslaat als hij iets hoort. Ik heb nu de radio goed hard aanstaan, zodat hij de geluiden niet hoort. Hij blaft bijna niet en de buren horen de radio niet.

Wel heel vervelend zo'n situatie :'(

honden page profiel BezonoBezono

honden foto van Bezono

" Misschien een tip die je al weet...
Ik heb nu namelijk een logeerhond die aanslaat als hij iets hoort. Ik heb nu de radio goed hard aanstaan, zodat hij de geluiden niet hoort. Hij blaft bijna niet en de buren horen de radio niet.

Wel heel vervelend zo'n situatie :'( "



Dank je! radio staat altijd aan maar misschien even harder zetten de volgende x

honden page profiel Buffy & BaileyBuffy & Bailey 3 doggies

honden foto van Buffy & Bailey

" Vorige week was mijn pup van 8 maanden in de tuin rond middernacht. Ze blafte een paar keer, omdat ze iets hoorde. Was echt maar heel even. Ik hield het goed in de gaten, was zelf ook in de tuin. toen ging er bij de achterburen een lamp aan, zo'n bewegingsmelder. Mijn pup sloeg toen behoorlijk aan, ze waakte, er was iemand daar. Op zich normaal gedrag. Het bleek dus één van de achterburen te zijn, want ineens werd mij toegeroepen dat ik die k.thond binnen moest halen, want anders....... "


Tjee, je zou toch denken dat je als buur blij zou zijn met een buurhond die aanslaat als er snachts "iets" op je plaats begeeft. Tenminste, mij hoor je niet klagen als de buurhond ons laat weten dat er beweging is achter. (Buffy blaf alleen een beetje binnesmond, wat je dus niet hoord als je er niet naast zit)

Ik kan me erg goed voorstellen dat dit een situatie is waar je niet vrolijk van wordt en zou zoals eerder aangeven is alles noteren, foto's maken en meldingen maken. Met bakstenen gooien vind ik persoonlijk best ver gaan!!

Ik hoop dat de situatie niet verergerd

honden page profiel Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & SabeauShizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau 3 doggies

honden foto van Shizzle, baasje van Shiloh, Toby & Sabeau

Van die verhalen moet je, je niets aantrekken (hoe moeilijk ook!)..

Zou zou ik mijn honden nooit uitlaten.. en ze kregen ook nooit eten en drinken daarom was mijn ene hond zo mager (weimaraner, in 1e jaar zijn altijd mager).. En een aner heeft zelfs de dierenbescherming daardoor gebeld. Die kwamen 3x steeds onverwachts langs. Voelde me echt net een crimineel. Bleegh..

schnitzel (Gast)

Mijn buurman (en buurvrouw de laatste keer ook) van over de 70 zit mijn hond te pesten! Als ze langs lopen en mijn hond blaft naar ze komen ze teruglopen en gaan hem van af de straat uitdagen. Mijn hond begint nu steeds vaker en langer te blaffen. Eerst snapte ik niet waar dat vandaan kwam totdat ik mijn buurman dus zo zag reageren... Wat moet ik hier nu mee? Ik wordt er zo boos en verdrietig van want hij verpest onze hond helemaal!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "moeilijke buurman" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^