Bewegen met de hond.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jojo

honden foto van jo

Hallo allemaal.

Beweging is voor honden zeer belangrijk. Niet alleen het rondje uitlaten om z'n behoefte te laten doen; een hond heeft meer nodig. Hoe lang een hond uitgelaten moet worden en wat je aan beweging moet aanbieden hangt natuurlijk sterk van het ras af. Een jachthond heeft meer behoefte aan een flink stuk rennen dan een bulldog. Maar vast staat dat het de gezondheid van iedere hond ten goede komt wanneer er voldoende aandacht wordt besteed aan de beweging.

Wat doen jullie allemaal met je hond.

Liefs Jo

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bewegen met de hond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Met Mexx wordt meestal 2x per dag gefietst (ong 30 min per x) waarvan hij 1x min los mag meelopen een deel, of ergens achteraf, of ergens op een losloopveld.
1x is het een kort rondje (15 min) en als hij bij mij is 1x boswandelen (15 min lopen/fietsen heen/terug en 30/45 min ong daar lopen), bij mijn ouders gaan ze meestal ergens heen fietsen of wandelen en mag hij ook een uur min mee.
Daarnaast wordt hij ook overal mee heen genomen, bv een korte boodschap, even langs het werk wat ophalen, naar mijn tante 2 straten verderop, mee pinnen etc etc.

Oja en 1x per week cursus.

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca... 3 doggies

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Toen ik Lucky nog had ging ik iedere dag 1,5 uur wandelen, de grote wandeling..(ook weleens dagen dat ik oversloeg maar over het algemeen)
En 2x per week ging ik op de skates naar mn ouders, 6 km heen en 6 km terug...
BERGEN wel te verstaan..ben nog steeds trots op mij en Luck..
en verder wat balletjes gooien enzo..

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

bamse is nog jong, heb haar tot twee jaar kort gehouden, een zware hond, maar goed ze wordt nu aardig volwassen.

smorgens vroeg, meestal iets over vijven ga ik met bamse wandelen, meestal half zeven ben ik dan weer terug, half negen ga ik de deur uit, dan speel ik nog met dr in de tuin, dan als ik van de sport kom, ga ik gelijk wandelen met dr, meestal toch weer even naar de polder, ze heeft toch lang genoeg gerust. daarna speel ik weer met bamse in de tuin, ze speelt met van alles, ze is echt gek met spelen. dan smiddags tegen drie ga ik een wandeling met dr maken aan de riem, niet los, ook op een veldje speel ik met dr, met een speeltje wat ik mee genomen heb. daarna is het tegen half vijf weer pret, nog een wandeling ook aan de riem, na de sport, een korte wandeling meer niet.
en nu ? haha, ik zit op de p.c. en speel gelijktijdig met bamse, ze komt met van alles aandragen. de hele rotzooi. ja ze vraagt veel aandacht. en ach ik ben alleen, dus die geef ik haar. :-D tegen tienen, gaat ze in de grindbak, plasbak, nog even plassen, en eindelijk onder zeil, haha

honden page profiel AnjaAnja 3 doggies

honden foto van Anja

Ik kan dan alleen spreken over jachthonden en daar kun je uren mee rennen maar niet moe te krijgen, wat helpt om ze moe te krijgen is geestelijke training. Als ik een kwartier train met ze zijn ze moe maar van lopen, tja dat is alleen maar leuk ;-)

honden page profiel Judith & Sam & RoosJudith & Sam & Roos 3 doggies

honden foto van Judith & Sam & Roos

roos rent graag door het bos met haar vriendje Rover. Dat vind ze wel echt het leukst. En nu sinds ze een jaar is gaan we wat vaker met haar fietsen en hardlopen. Ook doen we veel spelen op het losloopveldje, met de frisbee, de bal, of iets anders leuks. Soms gaan we naar het water (wij surfen) maar zwemmen dat doet ze (nog) niet. Ze durft wel een beetje het water in en we zijn er hard mee aan het trainen dat ze leert zwemmen leuk te vinden.

Verder heeft roos een hele leuke blokkendoos voor als we niet gaan rennen :-D en oefenen we graag trucjes in de tuin.

honden page profiel MoniekenButchMoniekenButch 3 doggies

honden foto van MoniekenButch

Butch loopt bijna altijd los. Dus hij kan lekker een stuk vooruit hobbelen en dan weer terug.

Ik ben nu ook al een paar keer met hem gaan fietsen ( wel aan de lijn hoor ) nu vroeg ik me af hoe je dit het beste kunt opbouwen??

Of hoe lang kan een labrador van 2.5 jaar in eens dribbelen. Het is niet echt rennen zeg maar zo hard fiets ik niet.

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Je kan zoeken op google op UV-test. Dan moeten hondenm 20 km aan de fiets in 3x. Vaak geven ze er opbouw adviezen bij. Misschien heb je daar wat aan?

honden page profiel joke&taatjoke&taat 3 doggies

honden foto van joke&taat

hoijo
inderdaad de eene hond heeft meer beweging nodig dan de andere hond taat is een jachthond dus bestwel veel beweging nodig
wij gaan drie keer in de week naar de hei en verder fiets ik veel met haar en doe altijd grote rondes
liefs joke

honden page profiel Felien & BuddyFelien & Buddy 3 doggies

honden foto van Felien & Buddy

meestal word hij 's ochend rond half 8 1 x uitgelaten van ongeveer 1 kwartier, 'smiddag rond half 1 ongeveer 20 minuutjes en 's avonds rond 6 uur 20 minuten en 's avonds rond 8 uur ongeveer een 1 uur. en zoals nu in de vakantie wandelen we veel vaker met hem zoals tussen door gaan we een eind wandelen zoals laatst toen zijn we 2,5 uur gaan wandelen:-)

honden page profiel katrienkatrien 3 doggies

honden foto van katrien

Ik ga 3tot 4x per week naar het park en dan mag ze van mij lekker achter de konijnen zitten tot haar tong op de tenen hangt!

honden page profiel katrienkatrien 3 doggies

honden foto van katrien

ik wandel natuurlijk ook elke dag met haar, minstens 3x 40 min.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Raki heeft van pup af aan aangeleerd om een rondje te rennen. Hij rent nu een groot rondje in een gebied met stukken bos met velden. Hij rent dan langs de bomen en komt uit op het veld. Dan gooi ik een stuk of een bal en dan rent hij van de ene kant van het veld naar de andere kant.

Ook regelmatig gooi ik met stokken. Dan pak ik een stuk of 15-20 stokken en die gooi ik van de ene hoek in het veld naar de andere hoek, zodat hij flink kan sprinten.
Dit doe ik ter afwisseling ook wel eens met een bal.

Verder voetballen met de hond. Badminton en tennis vindt hij ook leuk. Als de shuttle/tennisbal op de grond valt, rent hij er achter aan. Echt een 'ballenjongen' :-D

Zwemmen durft hij niet, maar hij gaat wel een eindje het water in als je een stok gooit. Als hij in het water staat en je gooit stokken van de ene kant naar de andere kant en hij sjeest door het water, dan krijgt hij veel beweging. Af en toe moet hij wel een stukje zwemmen, als hij ergens niet door heeft dat het te diep is, maar hij vindt het fijner om de grond te voelen en hij komt dan ook snel weer in het ondiepe.

Verder natuurlijk ook wel gewoon wandelen. Dan sjokt 'ie heerlijk achter me aan! :-)

honden page profiel  . . 3 doggies

honden foto van  .

wij deden teveel met Gijs...doen nu nog maar 1 keer perd dag een hele lange wandeling met zwemmen en alles erop en eraan..
De rest van de dag zijn het kortere wandelingen van 10 min ongeveer...
sinds we minder doen is Gijs een stuk rustiger..terwijl we eerst dachten dat Gijs echt juist veel uitgelaten moest worden om rustig te krijgen...dubbel he!!

maar wij genieten van elke wandeling met gijs..

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

nee Lein, hoe meer je met een hond doet, dus ellenlange wandelingen , hoe meer conditie en energie dat gaat vragen, die bekomt die dus ook, en dan heeft de hond niet genoeg meer aan een wandeling van een paar uurjtes, en nu ? je geeft het aan, een wandeling per dag, een heerlijke lange, en voor dr rest kortere wandelingen, beter veel beter zo.

willemijn.

honden page profiel maaike maaike

honden foto van maaike

Met Finn doe ik nog niet zoveel meer dan het wandelen omdat hij nog pas 10 maanden is. Hij mag natuulrijk wel lekker los rennen her en der.
Met Hero wordt gefietst en gejogd. Met dit warme weer lekker ballen apporteren uit de rivier die hier door het park stroomd is natuurlijk helemaal geweldig.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

’s Ochtends een grote wandeling waar Bo ook veel kan rennen.
Tussen de middag een half uur, ook stukken loslopen waar hij veel kan rennen en ravotten
’s middags ook weer een half uur
’s avonds 2x uit waarvan 1 een wandeling van zeker een uur. Als het beetje goed weer is gaan we naar een plas vlakbij ons huis, kan hij ook lekker zwemmen.

In het weekend sta ik altijd vroeg op en dan ga ik altijd een lange wandeling van 1,5 -2 uur maken met Bo. Vaak in de bossen, op de heide, bij de zandverstuiving of zoiets. Zaterdag eind van de ochtend naar de training toe en ’s middags 2x een kort rondje (15-25 min.) en ’s avonds weer een lange wandeling.

En onderweg lekker spelen en speuren want Bo is verzot op snuffelen en dingen opzoeken. Denk er dan ook sterk aan om een speurcursus met Bo te gaan volgen.

Fietsen nog niet geprobeerd met Bo maar ga dit binnenkort toch een keer doen kijken hoe dat gaat.
En Bo gaat eigenlijk overal mee naar toe, tenzij het echt niet mag of kan.

En uiteraard dagelijks voor het slapen gaan nog een rondje, vaak van 15-30 min.

honden page profiel /    //// ///

Joepie mag nog niet zoveel, die is nog te jong, maar ik laat hem wel altijd los in het park naast de flat. Hij kan daar lekker zijn gang gaan. Achter een bal aanhollen vind hij (nog) niets aan maar achter de eendjes aan is wel heel leuk. Meestal komen we ook wel een hond tegen waar hij even mee kan spelen.
En omdat hij nog zo jong is, is het ontdekken van de wereld al een belevenis op zich. Hij gaat steeds een stapje verder en gaat nu ook de walkant af op zoek naar avontuur.
Ook ga ik wel naar een stukje strand bij een meertje. Zwemmen doet hij nog niet maar pootje baden wel en omdat zijn pootjes maar kort zijn staat hij al snel tot zijn buikje in het water, dus het zal wel niet lang meer duren voordat hij er echt in plonst.
Verder neem ik hem regelmatig mee naar het centrum voor de broodnodige socialisatie en de wandelingetjes aan de lijn.
Kwam er trouwens van de week achter dat we dit maar weinig in het donker hebben gedaan omdat ik hem eind mei kreeg en de dagen toen al langer waren en het nu nog laat licht is.
Hij vond het maar eng, dus dat gaan we ook nog vaker doen.
Voor het plassen en poepen hoef ik de deur niet uit hij heeft een plas en poep bak op het balkon, dus dan ga je niet zo snel om half 11 nog een blokje om.


honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

momenteel loop ik met casper 2 x per dag minsters 40 minuten tot een duur. Mijn vriend loopt een rondje van 20 minuten en speelt vervolgens op een grrot grasveld met hem. Fietsen durf ik echt niet met Casper hij schiet van hot naar her en aan de riem trekt hij mij eraf. Skaten wil ik nog steeds een keer proberen maar daarvoor geldt eigenlijk hetzelfde als fietsen.
we gaan regelmatig 2 tot 3 keer per week naar het bos/hei.
zaterdag mee naar de scouting en met de kinds spelen. en 1 keer per week naar de hondenschool.

Ik hoop dat als Casper gecastreerd is hij wat minder gefocust is op alle afleidingen en ik dan beter durf te fietsen en skaten.

x kim


honden page profiel RemcooowRemcooow

honden foto van Remcooow

met sammy doe ik minimaal 1x perdag een grote wandeling door het park maar meestal ook vaker
verder nog z'n normale wandelingentjes

@ Anja wat bedoel je precies met geestelijke training en wat doe je dan
kan ik dat ook ergens hier vinden

honden page profiel draadjedraadje

honden foto van draadje

dagelijks zo'n 3 tot 4 uur actief buiten (jachthond), geestelijk bezig houden en lichamelijk, 1 van beide weglaten betekent onrust in huis.

geestelijk bezighouden :
apportje laten zoeken en laten apporteren, commando "tussen" aanleren;
Hond voor je laten zitten (oog contact) en na het comando "tussen" moet ie via je rechterzijde achterlangs tussen je benen gaan zitten, kijkend naar dezelfde richting als waar jij naar toe kijkt. Zo kan je je hond gericht sturen naar een apport of een hindernisbaan of wat dan ook.
Verder gewoon "zit" en "af" etc. voordat ie los mag, mag apporteren, etc etc.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

@ Remcooow (voor als Anja dit niet meer leest)... geestelijk moe maken wordt mee bedoeld dat de hond een activiteit doet waarbij hij moet nadenken. Dit kan van alles zijn: zoekspelletjes, een geur achterna gaan, trucjes aanleren, hondensport zoals frisbee en behendigheid, etc. Je kunt bepaalde activiteiten zelf met je hond doen en andere activiteiten kun je op een hondenschool doen. Dit is vooral goed voor echte werkhonden en intelligente honden (zoals herdershonden, jack russels, etc.), maar is voor iedere hond leuk!

honden page profiel RemcooowRemcooow

honden foto van Remcooow

ok dus het heet geestelijk bezig houden maar dat word dus wel met lichamelijke oefeningen gedaan als ik het goed begrijp
dacht al laten jullie je hond kruiswoord puzzels oplossen ??? haha

honden page profiel MeissieMeissie

honden foto van Meissie

Overdag wandel ik meestal een aantal keer een rondje met Sammy, Soms kort, soms wat langer en dan 's avonds gaat Remcooow met hem naar het park en mag ie lekker los rennen en spelen en zwemmen. Meestal wel een uur of langer.
En veel spelen met stok gooien en halen enzo.
Op onze vrije dagen gaan we vaak -als het weer het toelaat- met hem naar het bos of hei of wat dan ook zodat ie lekker lang en vrij kan lopen en rennen. En natuurlijk elke week puppytraining wat ie helemaal geweldig vind. :-D :-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik val weer in mijn oude ritme. Kort, middel, lang.

Zo ben ik vanochtend een half uur weg geweest, vroeg in de middag een uur, en zojuist een kwartiertje. Dan ga ik vanavond nog een keer een half uur. En zo wissel ik het af.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Bewegen met de hond." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^