Mijn pup eet niet meer !

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

"

Dit is dus een opmerking die niet kan. Ik zeg: ook wat groenten erbij..  Mss Knowitall...
"


Dat van die groente zijn de geleerden het nog niet over eens. Volgen Barf wel volgens NRV niet.
Een goede kvv heeft geen toevoegingen nodig als vitamines. Een hond is een carnivoor en haalt zijn vitamines uit het vlees. De verhoudingen in een kvv moeten wel goed zijn. Dus bot, spiervlees en orgaan. Daarnaast moet je zorgen voor voldoende afwisseling in diersoorten.
Er zijn kvv's die premixen gebruiken, en calcium toevoegen ipv bot als calciumbron. Dat is per kvv verschillend.

En ja, sorry, klinkt misschien bot, maar als je het niet weet.. De opmerking dat er groente bij moet klopt gewoon niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn pup eet niet meer ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

" nee die zit hier niet :S ik denk dat mijn vriend en ik gewoon hier blijven wonen tot zijn jaar contract afgelopen is.en dan verhuizen we terug naar almere. dan neem ik mn dierenarts in lelystad wel weer . want dit is echt een verschrikkelijke nare man, this dat er geen andere in de buurt zit. anders wask niet meer terug gegaan. "

Waar woon je nu dan?
In almere zitten genoeg dierenartsen (woon ook in almere) maar voor de wat belangrijke dingen ga ik naar putten of amsterdam.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

ik woon nu in voorthuizen , echt zo een rot dorp . ik zit daar vanwege mn opleiding (groenhorst college barneveld zou zogenaamd het beste AOC zijn) maar als mijn vriend zijn contract afloopt verkas ik gewoon naar groenhorst almere in muziekwijk.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper

honden foto van Kim en Casper

Ik merk dat wanneer Casper geen groente krijgt dat hij meer gras gaat eten... En ik dus regelmatig een sliert uit zijn kont kan trekken. Hij krijgt barf en KVV zonder groente. Volgens de barf methode hoort er groente bij te zitten volgens nrv niet. Is maar even kijken waar je hond t t beste op doet.

Oh ja en ik denk niet dat onze hond nog volledig vergelijkbaar is met een wolf....

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hoe is het nou met zn buikje?
Nog last gehad?

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

jaa vannacht heeft ze weer gebraakt en diarree gehad. had van die dierenarts had me nog wel een soort poedertje meergegeven om alles tot rust brengen en te herstellen. het prins vlees vind ze gewoon niet lekker meer.. want als ik er een plakje kipfilet doorheen maal eet ze het wel allemaal op. al hoewel ik nu de kipfilet er doorheen deed om het poeder te maskeren . maar alles is op. dus dat is een goed teken.

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Ja hoor. Ze begint alweer wat te eten. Dat is goed.
Het zal wel wat tijd nodig hebben.
Als ze ziek zijn hebben ze geen honger, dat is wel logisch..
Wat voor poedertje is het?
Is het probiotica? Dat zou wel goed voor hem zijn denk ik. Daarmee help je de darmflora weer op te bouwen. Sommige dierenartsen verkopen het ook, je zou het eens kunnen vragen.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

nee het is iso-gel. een aanvullend diervoeder :S moet je door je normale voer mikken .

honden page profiel Desiree & SennaDesiree & Senna

honden foto van Desiree & Senna

Fijn te lezen dat ze weer eet!
Vind het wel een hele vreemde reactie van DA. Ken de spreekuren die ik afliep en loop niet anders dan dat iedereen in de spreekkamer wordt geholpen, ook al loopt het spreek uur uit.
NAh ja.... zullen zijn regels wel zijn:s

Hoop adt het herstel nu doorzet :-)

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Hm.
Hij moest toch ook braken?
In de bijsluiter staat dit

Isogel niet gebruiken bij buikpijn, braken, obstructies van de darmen
Voelt hij zich al wat beter?
Is hij levendig?

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Bij welke dierenarts zat je in Lelystad?
Ben ik gewoon even nieuwsgierig naar omdat ik ook in Lelystad woon ;-)

Vind het trouwens maar een schofterige reactie van die dierenarts. Je hebt verdorie een afspraak gemaakt, hufterig dat je dan gewoon weggestuurd wordt.

Hopelijk voelt je hondje zich snel weer beter, zieke hondjes zijn altijd zo zielig.

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

we zaten eerst heel lang bij die dierenarts in de kempenaar maar die werd steeds slechter.zijn we toen weggegaan, toen zijn we gegaan bij die vrouw die in de groenevelden zit. die vrouw is echt een onwijs fijne dierenarts. zij was eerst een normale huisarts voor mensen maar dat vond ze saai toen is ze opleiding gaan doen voor dierenarts dus ze is geen doorsnee dierenarts ze gebruikt soms altenatieve methodes omdat ze op beide gebieden weet wat precies wat doet.


aan zonnetje , klopt ze moest ook braken . maja ik denk meer dat ze braakte van de pijn dan dat er iets in haar maag verkeerd zat. dierenarts gaf het me mee.en ze houd het tot nu toe keurig binne.

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

"

In vers vlees zit NIET alles wat een hond nodig heeft. In de natuur zal een roofdier, want dat is een hond uiteindelijk, ook groenten nodig hebben, die hij verkrijgt door de ingewanden van zijn prooi ook op te eten. Dus een hond op enkel vlees zetten is vragen om moeilijkheden.


"


Haha, altijd geweldig de discussies wel of geen 'groente' of ander plantaardig materiaal. Ik ben het dus wel gedeeltelijk met je eens, alleen niet om het pre- en probiotische effect van een maag- en darmflora mee na te bootsen. Als je dat wilt bereiken, dan zul je groentes en ander plantaardig materiaal moeten fermenteren. Zelfs dr. Tom Lonsdale waar ik al menige correspondentie heb gehad, is het hierover eens. Te beperkt voeren met enkel spiervlees/vleesbot en standaard orgaan zoals hart, nier en lever, kan wel degelijk voor tekorten zorgen op de lange termijn (en vaak ook op de korte....obsessief poep vreten, gras vreten en andere snaai activiteiten). Dan zal ik zijn mening in het algemeen over KVV maar niet hier profileren. Anticipeer dan op wat je hond je laat zien en voer dan gezonde tafelresten bij, is zijn visie. Zo simpel.

Maar aangezien er gelukkig nog meer visies zijn binnen de Raw Feeders (dus geen BARF), die bijvoorbeeld het toevoegen van algen, kruiden en rauwe honing prefereren boven het voeren van groentes, is ook dit een goede optie. Hier ben ik dan weer een groot voorstander van, met af en toe gestoomde/gekookte groente, aangezien mijn honden het dus niet lekker doen op rauwe groentemixen of teveel restgroentes door de week heen. En ja, ik heb door de jaren gezien dat ze het wel degelijk 'nodig' hebben, ondanks dat ik ook met grote regelmaat kleine prooidieren voer.

honden page profiel huskywomanhuskywoman

honden foto van huskywoman

" we zaten eerst heel lang bij die dierenarts in de kempenaar maar die werd steeds slechter.zijn we toen weggegaan, toen zijn we gegaan bij die vrouw die in de groenevelden zit. die vrouw is echt een onwijs fijne dierenarts. zij was eerst een normale huisarts voor mensen maar dat vond ze saai toen is ze opleiding gaan doen voor dierenarts dus ze is geen doorsnee dierenarts ze gebruikt soms altenatieve methodes omdat ze op beide gebieden weet wat precies wat doet.


aan zonnetje , klopt ze moest ook braken . maja ik denk meer dat ze braakte van de pijn dan dat er iets in haar maag verkeerd zat. dierenarts gaf het me mee.en ze houd het tot nu toe keurig binne. "



je hebt pb ;-)

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" Dus wat stel jij voor ? "


Als je van plan bent plantaardig materiaal toe te voegen, voer dan zelf je gezonde deel 'overige' bij. Je kunt dan kiezen voor een gemalen voeding zonder premix en andere toevoegingen. Het voordeel hiervan is, dat je dan redelijk zelf in de hand hebt wat je aan extra's voert. Vriezen vernietigt bepaalde vitamine B's, waardoor dan de opname van magnesium en zink stagneert. Wat je zelf aan 'overige' vers toevoegt, compenseert dit effect. Dit hoeven niet specifiek groentes te zijn, maar ook rauwe honing, rauwe eieren, algen, verse kruiden, etc.etc. Liever nog, heb geheel zelf in de hand wat je voert, ook qua in houd van een gemalen voeding. Uiteraard voer je vooralsnog gezonder in vergelijking met de inhoud van menige brokvoeding. ;-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Nog éven off topic ;-)

Wij zitten al jaren bij die in de Kempenaar. Ben er wel altijd tevreden over (al ligt het er wel aan bij wie je komt, bij 1 persoon wil ik gewoon écht mijn dier niet op de tafel zetten).

Over de Groene Velden heb ik meerdere goede verhalen gehoord, maar ik ben nu tevreden, dus vind wisselen niet nodig.

Nou ja, on topic maar weer, het ging tenslotte over je zieke pup en niet over de dierenarts in Lelystad haha ;-)

honden foto van Dit account is niet meer in gebruik.

Nou Baylee heeft een injectie met anti braak middel gekregen voor het geval ze vanavond weer beroerd zou worden en ik heb probiotica meegekregen. dus ben benieuwd of ze snel weer opgelapt is .

honden page profiel Mark RozeboomMark Rozeboom

honden foto van Mark Rozeboom

Fijn dat ie weer vooruit gaat.

Het is zoooo belangrijk om vertrouwen te hebben in de zorg, of het nu voor dieren of voor mensen is. Een fijne, bevlogen dierenarts is toch wel een must hoor! En daarnaast moet ie natuurlijk ook kennis van zaken hebben. In Maastricht had ik zo een goede. Samen hebben we een kat gered die vergiftigd was met Thallium. De dierenarts heeft de poes weken in huis gehad en gevoerd en vertroeteld.

Over discussie voldoende voedingstoffen in vlees: Zo zie je maar: er zijn meer meningen dan enkel het feit dat KVV volledig voer zou zijn. Als je je hond maar in de gaten houdt dat hij goed floreert, nietwaar?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn pup eet niet meer ! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: honden test
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^