Husky springt op de tafel.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Ik heb een situatie bedacht gebaseerd op een ervaring van vroeger ik zou graag willen weten hoe jullie dit aanpakken volgends de geheel positieve aanpak. Dus goed gedrag belonen, slecht gedrag negeren. Ik zal later vertellen wat er geprobeerd is, en wat uiteindelijk bleek te werken.

Husky 2 jaar, paar weken uit het asiel. Weinig tot niks geleerd. Speels vrolijk. Reu ongecastreerd.
De hond springt op elke tafel, of je daar nu bij bent of niet. of er nu lekkers op tafel ligt of niet. Het liefst gaat hij daarop liggen. Ook wanneer jij gewoon aan tafel wat zit te drinken. 
Hoe zouden jullie dit ongewenste gedrag afleren?

Ik ben benieuwd naar de reacties.

Groetjes Remie.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky springt op de tafel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

de hond is nog maar pas in huis constateer ik, geen opvoeding gehad, niets geleerd, zou de vrijheid van het hele huis niet geven.

en alert zijn als er aanstalten gemaakt worden op het springen op de tafel. dat kan je voorkomen, ik heb ook een onbesuisde hond gehad, heus je kan het voorkomen, alert zijn en geen grote ruimtes tot zijn beschikking geven. en opvoeden de hond zodat de hond weet wat wel en niet mag.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik zou leren dat op de grond staan leuker is dan op de tafel liggen. Ik zou het commando ''op de grond'' aanleren, en dat uiteraard flink belonen. Is wel een manier waarbij je het niet na een dag hebt opgelost, maar naar mijn mening wel effectief.

honden page profiel Remie met sledehondenteam Silver liningsRemie met sledehondenteam Silver linings

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Ik zou leren dat op de grond staan leuker is dan op de tafel liggen. Ik zou het commando ''op de grond'' aanleren, en dat uiteraard flink belonen. Is wel een manier waarbij je het niet na een dag hebt opgelost, maar naar mijn mening wel effectief. "


Juist dat was precies wat onze gedrags theapeut (oorspronkelijk bedoeld voor onze andere hond.. lang verhaal) ook zei. Als hij op de tafel sprong hem eraf helpen en hem dan op de grond belonen en er een commando aan maken.
Nu was hij zo slim dat hij juist op de tafel sprong, om er vervolgends weer af te gaan om dan het snoepje te ontvangen. Dat werkte dus duidelijk niet.

Je zag het vaak niet aankomen als hij ging springen, totaal geen twijfel. Hij kon het ook gewoon vanuit zit.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Maar dan gaat er iets niet goed. Moeilijk uit te leggen vanaf hier, maar het heeft alles te maken met timing. En je hoeft niet per se met snoep te belonen, met de stem kan ook net zo effectief zijn.

Als ik zou weten dat de hond het commando inmiddels kent, ga je niet blijven belonen als ie steeds op en af de tafel gaat. Dan kan een ''nee'' voldoende zijn als ie op de tafel ligt. Of negeren, totdat de hond vanzelf weer op de grond komt, en dan belonen (met stem).

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

" Maar dan gaat er iets niet goed. Moeilijk uit te leggen vanaf hier, maar het heeft alles te maken met timing. En je hoeft niet per se met snoep te belonen, met de stem kan ook net zo effectief zijn.

Als ik zou weten dat de hond het commando inmiddels kent, ga je niet blijven belonen als ie steeds op en af de tafel gaat. Dan kan een ''nee'' voldoende zijn als ie op de tafel ligt. Of negeren, totdat de hond vanzelf weer op de grond komt, en dan belonen (met stem). "


Hem niet belonen en duidelijk nee zeggen werkte uiteindelijk wel. Hem daarna naar de plaats sturen werkte nog beter omdat hij nadat hij niet op de tafel gesprongen was niet wist wat hij moest doen.
Dus slechts een duidelijke nee, verder geen beloningen. Want daar werd hij juist druk van waardoor hij weer op de tafel wou.

honden page profiel Alaska's Finest!Alaska's Finest!goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Alaska's Finest!

Wat is nu precies het doel van dit topic?

Zelf zou ik het zo aanpakken: ik draaide de tafel een paar dagen op z'n kop. En ik gaf de hond een eigen bank waar ie op mocht. Honden liggen nu eenmaal graag hoger, waar ze een overzicht hebben en zich veilig voelen. Eenmaal de hond uit zichzelf steeds lekker op z'n bank gaat liggen, zou ik de tafel terug rechtop zetten. Klaar.

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Mijn doel is dat ik erg nieuwsgierig ben naar de verschillende aanpakken van jullie.

De tafel omdraaien is iets dat ik absoluut niet zou doen. Dan kun je wachten totdat je een ons weegt. Blokkeren ben ik ook geen fan van. Gewoon duidelijk laten weten dat je het niet wilt hebben is voor mij de beste oplossing.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Husky springt op de tafel." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: anaal klieren
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^