Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ChaveraChavera 3 doggies

honden foto van Chavera

Zo'n hond is alleen maar kansloos bij zo'n eigenaar en in mijn ogen heeft de eigenaar schuld, niet de hond!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel De mannenDe mannen 2 doggies

honden foto van De mannen

" Ergens wil ik toch wel even wat rechtzetten want mensen roepen straks is het een kind. Dat weet je niet. Niet iedere hond met overdreven agressie naar andere honden is agressief naar mensen, dat zijn de meeste niet eigenlijk.

(En zeggen dat de TS gebeten is... Dat gebeurde midden in een gevecht.)

Niet dat het voor Donder en deze situatie uitmaakt maar er gebeurt wel eens vaker wat. "


Om even op het eerste te reageren wat je zegt, "Dat weet je niet" juist en dat is wat er nu zo gevaarlijk aan is. Nu zijn het meerdere honden geweest maar ik zou er toch niet achter moeten komen dat zo'n hond een kind grijpt zich al heeft vergrepen aan andere honden zonder dat daar al is voor ingegrepen.
Dit soort honden horen niet meer in deze drukke maatschappij, helaas verpest door de baas maar waarschijnlijk voor de hond ook maar beter zo.
Tenzij iemand ergens op het platteland waar je nooit een levendwezen ziet plek heeft voor zo'n hond oke maar in de drukte van tegenwoordig is de kans groot dat het eens heel goed misgaat heel groot.
En dan met een "dat weet je niet" vind ik dan erg eng om daar op te gokken.

Dat TS is gebeten is logisch ze heeft er alles aan gedaan om haar hond te redden en ja dan is dit het risico maar ik denk dat iedere hondeigenaar hier niet bij stil staat en het ervoor over heeft om zijn hond te redden.

En sorry maar je laatste zin "er gebeurt wel een vaker wat" nou dit vind ik niet meer onder "wat" gebeuren.
Dit is toch wel een heel ernstige zaak en dat is totaal niet te vergelijken met 2 honden die eens een keer mot hebben samen.


honden page profiel S&F.S&F. 2 doggies

honden foto van S&F.

Ik neem aan dat mijn eerste reactie niet gelezen is want ik vind ook niet dat dergelijke honden in de maatschappij horen met bijbehorende eigenaar.

Dit vind ik ook niet wat maar dat er wel eens vaker wat gebeurt is een feit.

Het enige wat ik wil zeggen is dat hondagressie (wat heel vaak voorkomt bij dergelijke rassen) niet per definitie agressie richting de mens betekent. Sterker nog, dat betekent het meestal niet. Vandaar dus mijn reactie. Dat niet iedereen die ooit een dergelijk ras heeft zien knokken direct denkt 'aaaaahhh m'n kinderen en ik zelf' want dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn en vind ik persoonlijk onrealistisch.

honden page profiel De mannenDe mannen 2 doggies

honden foto van De mannen

" Ik neem aan dat mijn eerste reactie niet gelezen is want ik vind ook niet dat dergelijke honden in de maatschappij horen met bijbehorende eigenaar.

Dit vind ik ook niet wat maar dat er wel eens vaker wat gebeurt is een feit.

Het enige wat ik wil zeggen is dat hondagressie (wat heel vaak voorkomt bij dergelijke rassen) niet per definitie agressie richting de mens betekent. Sterker nog, dat betekent het meestal niet. Vandaar dus mijn reactie. Dat niet iedereen die ooit een dergelijk ras heeft zien knokken direct denkt 'aaaaahhh m'n kinderen en ik zelf' want dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn en vind ik persoonlijk onrealistisch. "


Sorry die had ik even over het hoofd gezien O-)

Denk ook dat de meeste mensen niet bang zijn voor hun zelf en kinderen bij dit soort honden.
Maar het gaat om deze bewuste hond en die is gewoon niet meer te vertrouwen en ook al zou hij een baas treffen die h'm wel goed kan begleiden weet ik niet of dit ooit goed komt met h'm en als zo'n hond hier in de buurt rond loopt zou ik daar heel wantrouwig over zijn ook naar mijn kinderen toe.
Helaas is ook maar weer veel te vaak gebleken dat dit soort rassen ook heel vaak bij de verkeerde eigenaren terecht komen alleen maar om stoer te zijn en om de status, en ja hierdoor is de hond de dupe.

Maar ook eerlijk toegevend dat deze honden niet onder mijn favorieten vallen hoe lief ze ook zijn, als het fout gaat gaat het vaak heel goed fout bij deze rassen vandaar dat dit niet mijn voorkeur geeft.

Daarnaast is natuurlijk geen ene hond te vertrouwen en kan zelfs de allerliefste hond een kind of hond toetakkelen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Wat een ongelooflijk heftig verhaal, ik vind dat je heel goed en snel hebt ingegrepen, en hiermee waarschijnlijk het leven hebt gered van je hond. Weten ze zeker dat ze geen inwendige verwondingen heeft? Zou ik nogal bang voor zijn, namelijk.

Dan je vragen. De manier waarop je het hebt kunnen regelen met je werk lijkt mij goed, een week rust om te genezen zowel lichamelijk als mentaal qua stress lijkt me een goed begin.

Ik zit erg te denken over je vraag van de aangifte. Aan de ene kant denk ik ja, dit zou zelfs je plicht zijn want wat als deze hond opnieuw toe slaat (zoals hij al vaker heeft gedaan) dan zou dat heel erg zijn. Dat deze meneer zich niet aan de regels houd, namelijk aangelijnd houden en muilkorven vind ik op zn zachtst gezegd dom van hem. Ik neig dus naar ja, aangifte doen. Maar deze hond zou geen spuitje moeten krijgen alleen omdat de eigenaar hier niet verantwoordelijk mee om kan gaan.

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Och arme.. wat een vreselijk verhaal!
Ik hoop echt van harte dat jouw hondje goed zal herstellen en ook hier ook geen trauma aan over zal houden.
1 ding wil ik je op het hart drukken: ALSJEBLIEFT! DOE AANGIFTE!
Zie het dan maar als je burgerplicht. Denk aan zo veel andere honden, hun baasjes en.... kinderen.
Spijtig dan maar voor die man die beweerd zo gek op zijn hond te zijn, maar dit kan echt niet!
Zo als ik jouw verhaal lees bespeur ik bij wat jij over de hond die aanviel beschreef, een ware moordlust! ook het feit dat jij zo toegetakeld bent is reden genoeg om actie tegen deze hond, en zijn baas te ondernemen.
Zet in Godsnaam je schuldgevoel en bezwaren opzij en maak een melding.
Sorry als ik wat fel uit de hoek kom maar mijn haren gaan overeind van dit verhaal. Mijn broertje is aan de linkerkant van zijn bovenlichaam behoorlijk verminkt. Als ventje van 7 jaar werd hij in een winkelcentrum uit het niets aangevallen door een hond. De hond hing met al zijn tanden tussen zijn borstkas en zijn middel.
Het was een vreselijke wond. Mijn moeder deed aangifte en wat bleek,, 2 dagen daarvoor had de hond een meisje dat haar krantenwijk aan het lopen was, aangevallen! Het arme kind was verschrikkelijk toegetakeld en miste letterlijk hele stukken vlees uit haar dei en bovenbeen. De hond (een golden retriever) had een behoorlijke slechte reputatie, hij had al vaak andere honden toegetakeld en nu zette hij ook zijn tanden in mensen!
Dus, nogmaals... geef het aan! Ik vind dat heel erg belangrijk!
Doe het alsjeblieft!
Ik heb zelf een hond en regelmatig hondenlogees in huis, ik vind honden fantastische dieren maar we moeten ook eerlijk blijven in het feit dat sommige honden ''zo verziekt'' zijn, dat ze niet meer normaal in de buitenwereld kunnen functioneren en ouderwets gezegd: vals zijn! Is het dan niet beter om er fatsoenlijk een einde aan te maken?
Heel veel sterkte met je viervoetertje en ook beterschap voor jou zelf.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maakt niet uit!

Maar dat overige ben ik met je eens, behalve dan dat ze wel mijn voorkeur hebben. :-)

In deze situatie is het inderdaad wel anders maar de meeste mensen zijn nu eenmaal niet zo dat ze alles los van elkaar bekijken. Eenmaal een grommende Chi gezien en ALLE Chihuahua's zijn verpeste handtas honden en hielenbijters. Eenmaal een gevecht als deze en je bent je leven niet meer zeker. Je wilt niet weten hoeveel panische mensen er rondlopen. Soms best lachen hoor maar oké het is niet normaal.

Niet dat ik denk dat HP'ers over het algemeen zo zijn maar dit is een openbaar forum en eerlijke voorlichting lijkt me dan wel op z'n plaats. :-)

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Allereerst sterkte voor jou en jou hondje. verder direkt aan gifte doen. stel volgende keer lopt er een kind trots met haar hondje en haar hondje word gegrepen . zo,n kind houd hier een levenslang trauma aan over.Zielig? nee beslist niet. deze hond is beter af in de hondenhemel . doe het voor al die andere hondjes zodat zij veilig over straat kunnen met hun baasje. groeten Hein.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Zei die man trouwens dat als jij aangifte doet de hond word afgemaakt? Want dit zou ik sowieso controleren, kan ook een poging zijn zodat je er vanaf ziet, want dat wil je niet op je geweten hebben. Zou ik niet mee kunnen leven in iedergeval, dat is een dilemma wat onmogelijk is om een keuze in te maken.

honden page profiel Anne1987Anne1987 3 doggies

honden foto van Anne1987

Pff zit hier met tranen in me ogen..

Hoe gaat t nu met dat beesie?

Verschrikkelijk wat er is gebeurt, zou zeker aangifte doen..als het mijn hond was had ik zeke rvan alle sgeprobeerd ennals het niet anders werd had ik de hond voor me eigen gevoel om erger te voorkomen in laten slapen..

Mja dat is miss makkelijker gezegt als gedaan maar heb zelf ook een hond die die naam heeft van vroeger maar doet niks.l

Wens te heel veel sterkte en hoop dat je hond snel weer de oude is.

honden page profiel Lisette en RoxLisette en Rox 3 doggies

honden foto van Lisette en Rox

Als eerste , sterkte!

Aangifte is zeker op zijn plaats, die eigenaar verdiend het niet om een hond te hebben. Helaas voor deze hond, maar cesar milan woont hier helaas niet in de buurt ;-) hij valt ook aan op niets af blijkbaar dat is eng gestoord gedrag.

Even serieus, deze hond is gewoon een gevaar voor alle reutjes blijkbaar, dat kan gewoon niet. Ik begrijp de kwaadheid van je vriend...

Ik hoop voor jou en je hond dat jullie het samen lopen weer goed kunnen oppakken, dat heeft die donder en zijn baas aangericht, GElukkig heeft hij het overleefd maar jullie zijn er nog niet, daar wens ik je heel veel sterkte mee, het is niet niks allemaal.

honden page profiel FayFay 1 doggies

honden foto van Fay

Tja je kan het ook omdraaien, je doet geen melding/aangifte en die hond gaat vrolijk door met andere honden verscheuren, hoeveel verscheurde hondjes wil je op je geweten hebben?

En ik ben echt een enorme dierenvriend, en ze kunnen het allerbeste van me krijgen en moet er ook niet achter komen dat iemand zijn dier mishandeld, maar er zijn grenzen, en dit is een geval die over de grens is gegaan en dat hoort niet in de maatschappij en of het nu een pitbull is, een herder, een pekingees of een chihuahua, ik zorgde er echt voor dat de betreffende hond een spuit kreeg, en ik zu me daar absoluut niet schuldig over voelen, de volgende keer loop je er weer en grijpt hij je hondje weer, ga jij je hond er weer aan blootstellen, nu leeft je hondje nog de volgende keer doet die het misschien wat grondiger en dan ben je je hondje wel voorgoed kwijt.

honden page profiel linnekelinneke 2 doggies

honden foto van linneke

" Tja je kan het ook omdraaien, je doet geen melding/aangifte en die hond gaat vrolijk door met andere honden verscheuren, hoeveel verscheurde hondjes wil je op je geweten hebben?

En ik ben echt een enorme dierenvriend, en ze kunnen het allerbeste van me krijgen en moet er ook niet achter komen dat iemand zijn dier mishandeld, maar er zijn grenzen, en dit is een geval die over de grens is gegaan en dat hoort niet in de maatschappij en of het nu een pitbull is, een herder, een pekingees of een chihuahua, ik zorgde er echt voor dat de betreffende hond een spuit kreeg, en ik zu me daar absoluut niet schuldig over voelen, de volgende keer loop je er weer en grijpt hij je hondje weer, ga jij je hond er weer aan blootstellen, nu leeft je hondje nog de volgende keer doet die het misschien wat grondiger en dan ben je je hondje wel voorgoed kwijt. "
ik vind ook dat de ts aangifte moet doen maar als ze dat niet doet dan nog vind ik niet dat zij schuld treft voor de onkunde van een ander. de 1ige die schuld treft is de eigenaar van de hond, hij heeft de hond niet onder controle.
ik vind het heel laag dat je de ts een schuldgevoel gaat aanpraten als ze geen aangifte gaat doen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Wat een verschrikking...

Eerst nog even dit; de hond was in shock toen hij binnenkwam bij de da; een shock trekt het bloed naar de vitale organen, zodat de wondes aan de buitenkant er wat beter uitzien (bedrieglijk)
(had gelezen dat je hond schijnbaar niks mankeerde, en de baas wel, vandaar dat ik dit toch even wilde melden)

Ik zou aangifte doen, hoeveel meldingen de hond al op zijn palmares heeft staan, weet je niet, maakt je zaak ook niet, dit ben je verplicht naar de maatschappij toe.

het herstelproces; daar kun je nu nog geen uitspraak over doen. ben blij dat je werkgever zo inlevend is.

veel sterkte en beterschap!

honden page profiel Jolanda en FoxJolanda en Fox 3 doggies

honden foto van Jolanda en Fox

Tjeetje wat een verhaal.

Gelukkig zijn je hond en jij er nog redelijk vanaf gekomen. Goed dat je een week heb vrij genomen en daarna halve dagen gaat werken.

Ik zou echt aangifte doen. Deze hond is niet te vertrouwen blijkbaar. Als de baas al meerdere waarschuwingen heeft gehad en daarbij te horen heeft gekregen dat de hond aangelijnd en gemuilkorft uit gelaten dient te worden en hij doet dit niet dan spoort hij niet in mijn ogen.

Mijn boerenfox is ook een keer aangevallen door een pitbull die al meerdere keren een hond had aangevallen. Gelukkig had deze pitt alleen het tuigje vast dus mijn hond heeft er niks aan over gehouden. Maar het baasje heeft toen wel de volgende dag deze hond naar de DA gebracht om hem in te laten slapen.
Erg voor de hond maar ik was opgelucht toen ik het hoorde.

Heel veel sterkte voor jouw en je hondje.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

" Tja je kan het ook omdraaien, je doet geen melding/aangifte en die hond gaat vrolijk door met andere honden verscheuren, hoeveel verscheurde hondjes wil je op je geweten hebben?

En ik ben echt een enorme dierenvriend, en ze kunnen het allerbeste van me krijgen en moet er ook niet achter komen dat iemand zijn dier mishandeld, maar er zijn grenzen, en dit is een geval die over de grens is gegaan en dat hoort niet in de maatschappij en of het nu een pitbull is, een herder, een pekingees of een chihuahua, ik zorgde er echt voor dat de betreffende hond een spuit kreeg, en ik zu me daar absoluut niet schuldig over voelen, de volgende keer loop je er weer en grijpt hij je hondje weer, ga jij je hond er weer aan blootstellen, nu leeft je hondje nog de volgende keer doet die het misschien wat grondiger en dan ben je je hondje wel voorgoed kwijt. "

Ik denk dat iedereen het hier met je eens is dat deze hond niet gewoon los kan blijven lopen met groot risico op nog een slachtoffer (mens of dier doet er niet toe, beide te erg om te laten gebeuren).
Vraag is of het noodzakelijk is dat deze hond word ingeslapen, dat zou ik dus niet kunnen om op je geweten te hebben. Dat er maatregelen genomen moeten worden, dat absoluut. Om te beginnen kan deze meneer zich aan de afspraken houden die al gemaakt moesten worden, aanlijnen en muilkorven.

Ik ken deze hond niet, en oordelen over leven en dood kan ik niet.

honden foto van Jolanda &Yentl &Luna R.i.p Shakira

Al had ik er persoonlijk voor moeten zorgen dat dat beest een enkeltje hemel kreeg ,maar hij ging

Mooi en goed praatjes heb je niks aan ,en aan afwachting wat die de volgende keer pak ook niet

Nu heb ik zo wie zo al de pest aan dit soort honden van mij mag dat verbod er weer komen ,geen problemen mee !!

Dit soort rassen zorgen er voor dat heel veel mensen en vooral in mijn omgeving niet meer ontspannen hun honden uit kunnen laten

Hier lopen veel van dat soort monsters en dan ook Los

honden page profiel janinejanine 2 doggies

honden foto van janine

heel veel sterkte voor jou en je hondje..
Wel jammer dat er weer een hond ter ziele moet gaan vanwege een onverantwoordelijke eigenaar.
En dan te bedenken dat die man zo weer een nieuwe hond kan nemen.. en weer verpesten... :'(

honden page profiel SuzanSuzan 3 doggies

honden foto van Suzan

Ik weet dat er op dit forum een aantal stafford en pitt bull baasjes mee lezen en meeschrijven.
Om nu de opmerking te plaatsen dat deze rassen uitgeroeid moeten worden of uitgestorven moeten raken vind ik wel kwetsend voor de baasjes die het goede met zo'n type hond voor hebben. Daarentegen kan ik niet ontkennen dat ik deze mening tegenover deze rassen wel kan begrijpen. Ik meen te bemerken dat deze honden toenemen in hun populariteit en ik merk vooral dat het geregeld fout gaat!
Dat is gewoon drama voor overige hondenbezitters! Begrijp me niet verkeerd, ik heb persoonlijk hele goede ervaringen met deze honden, ik vind ze mooi en van naturen vriendelijke dieren. Maar om feiten kunnen we nu eenmaal niet heen.
Dat er nu een pitt bull in het geding is, dat moeten we even naast ons neer leggen vind ik. Volgens mij gaat het in deze kwestie om een hond, een hond die bijt... echt bijt! En wat moet er dan met zo'n hond, wat hij ook zijn moge, Jack-Russel, Labrador, Herder of vuilnisbak gebeuren?!
Even kort door de bocht... weg ermee!!!
Kom op mensen, wij eten massaal miljoenen koeien, paarden, varkens en kippen met elkaar op. Die beesten worden gedood omdat wij ze graag eten. Laten we dan nu niet met allerlei gewetensbezwaren aankomen bij de vraag of een ''gevaarlijke'' hond in beslag genomen moet worden.
Ik hoop van harte dat deze hond ingeslapen wordt, heeft dat beest ook eindelijk rust! Want even voor de duidelijkheid, ik heb met deze pitt bull ook medelijden!

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly 2 doggies

honden foto van Nathalie en lilly

Hmm een melding maken?
ik zou het nog even aankijken, maar het gaat ook wel weer om jou hond, of je zegt dat hij moet belovven de hond vanaf nu aangelijndt te hebben

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly 2 doggies

honden foto van Nathalie en lilly

" Al had ik er persoonlijk voor moeten zorgen dat dat beest een enkeltje hemel kreeg ,maar hij ging

Mooi en goed praatjes heb je niks aan ,en aan afwachting wat die de volgende keer pak ook niet

Nu heb ik zo wie zo al de pest aan dit soort honden van mij mag dat verbod er weer komen ,geen problemen mee !!

Dit soort rassen zorgen er voor dat heel veel mensen en vooral in mijn omgeving niet meer ontspannen hun honden uit kunnen laten

Hier lopen veel van dat soort monsters en dan ook Los "

Sorry, maar doe even normaal, het ligt helemaal niet aan het ras!
Het kon net zo goed een chiaua zijn!

honden page profiel FayFay 2 doggies

honden foto van Fay

" Tja je kan het ook omdraaien, je doet geen melding/aangifte en die hond gaat vrolijk door met andere honden verscheuren, hoeveel verscheurde hondjes wil je op je geweten hebben?

En ik ben echt een enorme dierenvriend, en ze kunnen het allerbeste van me krijgen en moet er ook niet achter komen dat iemand zijn dier mishandeld, maar er zijn grenzen, en dit is een geval die over de grens is gegaan en dat hoort niet in de maatschappij en of het nu een pitbull is, een herder, een pekingees of een chihuahua, ik zorgde er echt voor dat de betreffende hond een spuit kreeg, en ik zu me daar absoluut niet schuldig over voelen, de volgende keer loop je er weer en grijpt hij je hondje weer, ga jij je hond er weer aan blootstellen, nu leeft je hondje nog de volgende keer doet die het misschien wat grondiger en dan ben je je hondje wel voorgoed kwijt.ik vind ook dat de ts aangifte moet doen maar als ze dat niet doet dan nog vind ik niet dat zij schuld treft voor de onkunde van een ander. de 1ige die schuld treft is de eigenaar van de hond, hij heeft de hond niet onder controle.
ik vind het heel laag dat je de ts een schuldgevoel gaat aanpraten als ze geen aangifte gaat doen. "



Over twee week loop jij toevallig daar met je hond en komt vrolijke Donder aanrennen en valt jou hond aan en 3 uur later ligt jou hond met 16 hechtingen naast je in de mand, ga je dan de ts bedanken dat ze Donder niet heeft gemeld en dat Donder deze prachtige kans weer heeft gekregen, ik praat ts geen schuld gevoel aan ik wijs haar op de feiten als ze niets doet.

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Al had ik er persoonlijk voor moeten zorgen dat dat beest een enkeltje hemel kreeg ,maar hij ging

Mooi en goed praatjes heb je niks aan ,en aan afwachting wat die de volgende keer pak ook niet

Nu heb ik zo wie zo al de pest aan dit soort honden van mij mag dat verbod er weer komen ,geen problemen mee !!

Dit soort rassen zorgen er voor dat heel veel mensen en vooral in mijn omgeving niet meer ontspannen hun honden uit kunnen laten

Hier lopen veel van dat soort monsters en dan ook Los "
dit is nu de 2de keer in dit topic dat je men honden beledigt, nu is het wel welletjes geweest. we weten al langer dat je een hekel hebt aan het ras. je hoeft het niet elke keer weer te zeggen.

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly 3 doggies

honden foto van Nathalie en lilly

" Al had ik er persoonlijk voor moeten zorgen dat dat beest een enkeltje hemel kreeg ,maar hij ging

Mooi en goed praatjes heb je niks aan ,en aan afwachting wat die de volgende keer pak ook niet

Nu heb ik zo wie zo al de pest aan dit soort honden van mij mag dat verbod er weer komen ,geen problemen mee !!

Dit soort rassen zorgen er voor dat heel veel mensen en vooral in mijn omgeving niet meer ontspannen hun honden uit kunnen laten

Hier lopen veel van dat soort monsters en dan ook Losdit is nu de 2de keer in dit topic dat je men honden beledigt, nu is het wel welletjes geweest. we weten al langer dat je een hekel hebt aan het ras. je hoeft het niet elke keer weer te zeggen. "


Ik vind het zo ie zo raar dat ze dat zomaar zegt, niet iedereen mag haar en niet iedereen mag mij, maar die mensen zeggen ook niet ''LATEN WE HAAR UITROEIEN''

honden page profiel Chre & Djago & Anisa & ElvisChre & Djago & Anisa & Elvis 3 doggies

honden foto van Chre & Djago & Anisa & Elvis

Er worden dagelijks agressieve honden in beslag genomen of gered uit de handen van eigenaren die er gevechten mee doen. Die honden krijgen een behandeling en worden alsnog opgevoed tot trouwe gezinshonden en met succes herplaatst. Er zijn talloze voorbeelden te vinden waar het naderhand allemaal prima mee verloopt met zulk soort honden. Een onzin argument is dus dat de hond maar beter een spuitje moet krijgen omdat het een gevaar is voor de maatschappij. Zullen we dan ook maar alle auto's afschaffen omdat het maar een gevaarlijk vervoermiddel is en ongelukken de dagelijkse kost zijn? Veel te simpel beredeneren als je het mij vraagt. Mijn buurman heeft 3 pitbulls waarvan er 2 gered zijn uit het vechtcircuit en 1 zwaar mishandeld is. Deze pitbulls doen geen vlieg meer kwaad en kunnen met alles en iedereen overweg, groot en klein, kinderen en vreemden. Het ligt dus echt altijd aan de opvoeding. Het zal er bij Donder ook heus wel uit te krijgen zijn. Hij heeft alleen die kans nooit gehad en hoort die echt wel te krijgen, want op de eerste plaats is het en blijft het een hond die recht heeft om een hond te zijn in normale omstandigheden.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

@Rocky: Dat is het ook zeker maar apart genoeg raak je daar aan gewend.

Ik heb nu vooral heel veel medelijden met Jolanda. Dat ze toch zo kortzichting, onwetend en bang door het leven moet. Je zal het maar hebben.

Daar kunnen onze honden niets aan doen, dat ging gewoon al fout in de baarmoeder :-)

@TS: Hoe gaat het nu?

honden page profiel linnekelinneke 3 doggies

honden foto van linneke

" Over twee week loop jij toevallig daar met je hond en komt vrolijke Donder aanrennen en valt jou hond aan en 3 uur later ligt jou hond met 16 hechtingen naast je in de mand, ga je dan de ts bedanken dat ze Donder niet heeft gemeld en dat Donder deze prachtige kans weer heeft gekregen, ik praat ts geen schuld gevoel aan ik wijs haar op de feiten als ze niets doet. "
ik ga haar zeker niet de schuld geven en haar zeggen "hoeveel verscheurde hondjes wil je op je geweten hebben?"
als iemand dit tegen mij zegt dan krijg ik daar ook een schuldgevoel van.

honden page profiel Nathalie en lilly Nathalie en lilly 3 doggies

honden foto van Nathalie en lilly

jammer dat mensen zo hun mening uiten op het forum

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Om even on topic te antwoorden, ik vind dat je het supergoed aanpakt door vrij te nemen.
Je hond mag blij zijn met zo'n betrokken baasje!
Zo kun je hem steunen en verzorgen.
Hoe lang het nodig is zal de tijd leren, maar als je erbij kunt zijn omdat je het nog niet goed vindt gaan, alleen maar fijn!

Punt 2, zonder meer aangifte doen. Willens en wetens los lopen en niet muilkorven ondanks waarschuwing kan er bij mij niet in. Het lijkt me wachten op de volgende. Ik heb trouwens ook wel medelijden met die hond.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 2 doggies

honden foto van s@nt@

" Al had ik er persoonlijk voor moeten zorgen dat dat beest een enkeltje hemel kreeg ,maar hij ging

Mooi en goed praatjes heb je niks aan ,en aan afwachting wat die de volgende keer pak ook niet

Nu heb ik zo wie zo al de pest aan dit soort honden van mij mag dat verbod er weer komen ,geen problemen mee !!

Dit soort rassen zorgen er voor dat heel veel mensen en vooral in mijn omgeving niet meer ontspannen hun honden uit kunnen laten

Hier lopen veel van dat soort monsters en dan ook Los "


Heb je het verhaal van Rocky gelezen, daar was het een Golden die zoiets op z'n kerfstok had?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond is zwaar toegetakeld op straat, door een andere hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 10 12 34 5 6 7 8 9 10
Volgende forumvraag: De kracht van een stroomband
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^