In de auto? Krijsen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Wij hebben Kya gevonden in Griekenland. We hebben haar toen in de auto meegenomen en er was niks aan de hand. Ze lag op een handdoek op de achterbank naast mij. Geen gepiep, helemaal niks.

Toen we in Nederland aankwamen zat ze in de reisbench en in de taxi stond ze op de achterbank tussen ons in. Ook helemaal geen gepiep en lag ze lekker te slapen.

Nu zijn we dus thuis en zodra ik de motor start van de auto, begint ze te krijsen. Niet gewoon zacht piepen, maar meteen keffend. Echt heel hard.
Nu is het zo dat ze het de ene keer wel doet en de andere keer niet. We deden haar eerst in de reisbench en ze staat dan in de achterbak naast Taiko, maar net deed ik haar "los" in de achterbak en begon ze ook alsnog te krijsen.
Gister had m'n moeder haar mee in de reisbench en stond ze op de grond bij de voorstoel, zodat ze m'n moeder zag, maar alsnog begon ze te krijsen. En dit deed ze alleen op de heenweg, op de terugweg ging ze lekker slapen.


Weet iemand wat dit betekent en heo je hiermee om moet gaan. Het is zo'n irritant hard geluid, dat je gewoon wordt afgeleid als je autorijdt. Maar moet je dit negeren (wat we ook hebben geprobeerd, maar na een tijdje gewoon niet meer lukt. JE kan haar buiten de auto gewoon horen en iedereen kijkt me vet raar aan :p) Of corrigeren met "nee" of iets in die richting. (rustig tegen haar praten of "goed zo" zeggen en snoepje geven als ze stil is, helpt ook niet.)

Dus weet iemand de goede "oplossing" hoe je een hond traint in de auto en hoe je om moet gaan met dit "gekrijs"?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In de auto? Krijsen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Heb je enig idee waarom ze krijst? Omdat ze "blij" opgewonden is of stress?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb dus geeeeen idee. Ze heeft dus al eerder in de auto gezeten, mara toen naast ons op een handdoek. Maar dit kunnen we niet blijven doen, zeker niet als je alleen in de auto zit. Ik ga haar niet los op de voorstoel leggen.
Ze gaat wel op haar achterpoten staan en begint te krijsen. De auto is een renault kangoo, dus een hoge achterbak waar zij niet uit het raam kan kijken.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bench op een verhoging zodat ze wel naar buiten kan kijken? Bench op de voorstoel? Ik heb zelf een oppashondje voorin gehad waarbij ik de riem tussen de deur vastzet zodat ie niet echt los is (tuigje en gordel kan ook)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

We hebben de bench al 2x op de voorstoel gehad, met het raampje naar ons toe, zodat ze ons kan zien. Maar ze begint dan alsnog te krijsen. Ik weet niet waarom ze dit doet.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hallo,

Misschien kun je proberen ervoor te zorgen dat ze moe is voor ze de auto in gaat. Wandel een blokje met haar en zorg dat ze rustig is wanneer je gaat rijden.

Ik zie dat zij vanuit Griekenland is gekomen, ik dat ze niet gepiept heeft in de auto toen, ook door de hele reis en dat ze ook moe was.

misschien eens proberen! Succes!

gr

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik zal dat eens gaan proberen. Maar ze kan niet altijd moe zijn als we met de auto gaan. Ik rijd met de auto om ze uit te laten :p
Maar het is misschien wel een idee. En mocht ze dan gaan krijsen? Negeren?

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

Misschien vind ze het niet fijn om opgesloten te zitten in die bench? Wellicht zou je haar dan op de achterbank vast kunnen maken met een tuigje en een gordel..

Krijst ze als je reist, of ook als ze net in de bench zit?

Wellicht als je niet met een tuigje en gordel wilt werken, haar eerst in huis aan de bench laten wennen, of niet met haar gaan rijden maar gewoon een paar keer per dag in de auto gaan zitten met haar in de bench voor een paar minuutjes en het op die manier een terugkerend iets maken?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik heb haar een paar keer "los" gedaan in de achterbak, naast Taiko, om te kijken hoe het ging zonder bench. Maar dan begint ze ook te krijsen. M'n moede rhad haar gister wel in de bench en op de heenweg heeft ze alles bij elkaar gekrijst en op de terugweg was ze stil :/

De bench vindt ze misschien niet leuk en ze heeft misschien geen zin om er in te zitten, terwijl het wel haar plekje is. Ze heeft er in Griekenland ingelegen, 's nachts, maar ook overdag. Ook in het vliegtuig heeft ze er heerlijk in gelegen, zonder te piepen.

Ze heeft nu thuis een grotere bench, waar ze nu ook in is gaan liggen. Zodra het deurtje dicht is en ik loop even de kamer uit, gaat ze ook krijsen. Vannacht heeft ze voor het eerst in deze bench geslapen in de nacht, en adt ging in principe goed. Ze had in het begin geen zin om te slapen en wilde nog spelen, maar heb het gepiepe genegeerd en toen ze begon te krijsen heb ik gezegd "nee". En toen hield ze op. Maar in de auto werkt dat niet.

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Ik kan bhaar wel op de achterbank zetten, met tuigje en gordel, maar dat is eigenlijk niet echt een goede oplossing aangezien m'n moeder een scootmobiel heeft en deze vaak ook in e auto staat. De achterbank is dan voor de helft naar voren geklapt en is er nog maar 1 zitplaats op de achterbank, waar m'n zusje of ik op zitten ;-) Maar misschien ishet een idee en kan ze, als ze een paar keer daar heeft gezeten zonder te krijsen, een stapje naar achter doen en in de achterbak proberen.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

"M'n moede rhad haar gister wel in de bench en op de heenweg heeft ze alles bij elkaar gekrijst en op de terugweg was ze stil :/"

Kijk, op de terugweg was ze stil, heeft ze gewandeld, indrukken opgedaan en is ze een beetje uitgeput. pakt ze zich de moeite niet meer om te gaan krijsen :-D

Wel minder inderdaad dat je de auto in moet om te gaan wandelen haha, geef haar misschien zo'n Kong speeltje ofzo, waarbij ze na moet denken. Dat ze op z'n minst "geestelijk moe" is. Als ze stil is, beloon je haar niet met overdreven geluid maar aai haar, of geef haar wat lekkers.

Als ze begint te krijsen inderdaad negeren.

Komt goed!

gr

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Nou, dan heb ik heir nog even een hersenkraker:

Ik ging afgelopen woensdag met ze naar een park in Zaandam. Op de heenweg krijsen, na een tijdje was ze stil omdat ik het toen zat was en met luidere stem zei: "nu is het klaar."
Op de terugweg, na het wandelen, heeft ze weer een deel van de reis gekrijst ;-) Ze had dus gewandeld, gepoept, geplast, gedronken....

honden page profiel Jamie & LelaJamie & Lela

honden foto van Jamie & Lela

ik denk dat voor welke oplossing je ook kiest, tuigje op de achterbank of in bench, veel oefening zal helpen.

Lela piepte de eerste paar keren als een gek in de auto, moest ik ook nog met haar van brussel naar nederland :( maar nu sinds 2 weken is het echt helemaal over, ze springt nu zelf de auto in als we er voor staan :-)

komt goed! gewoon doen alsof met de auto gaan 'iets normaals' is en geen big deal.

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Hm..lastig. Ze is natuurlijk ook nog niet vaak in de auto gezet als je ze vanuit griekenland gered hebt? Misschien is ze ook nog wat bang en nerveus. Daarom moet ze kalm zijn wanneer ze de auto ingaat.

Wij hebben dat zo met onze pup gedaan (15 weken). Die zit nog voor mij in de auto. Laat zich lekker rondkarren gaat die fijn slapen.

Probeer eens met een kauwbotje of een speeltje. Laat haar zelf in de auto gaan en beloon haar als ze dit doet. gaat ze rustig liggen kauwen prima. Start je de auto begint ze te krijsen. Niks zeggen niet kijken.

Als ze niet ophoudt ja dat hou je niet vol dan kun haar gerust met een flinke stem op haar plaats zetten. Leid haar af met het kauwspeeltje.

en inderdaad alles met de auto is de normaalste zaak van de wereld. zelf niet gespannen zijn als je gaat rijden. Relax.

volhouden! :-D

honden page profiel Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is. 3 doggies

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hoe je ook gaat reizen...reis altijd veilig.
Op een manier dat jij, je hond en de rest van het verkeer geen gevaar loopt.

Ik heb het vermoede dat je hond echt bij je wilt zijn...alleen op jou wilt zijn.
Het is ook niet niks voor een pup om in zo'n situatie op te groeien.
Dit heeft niks te maken met de quallitijd van de baas/bazin te maken, maar de manier waarop de pup is opgegroeid.
Vaak is dit ''krijsen'' verlatingsangst.

Ze is stil als ze op je schoot licht.
Ze is stil als ze moe is en niet bewust van de omgevind omdat ze lekker licht te slapen.

Wat je kan proberen is de Bench zo neer te zetten in de auto dat je de pup ten alle tijden aan kan raken om te aaien.
Daarom spreek ik hier ook over veiligheid...dat is het belangrijkste.
Vaak is een hondenveiligheidsgordel voor in de voorstoel een goede en gezonde alternatief voor honden.

De 2de tip is om de moederhond na te bootsen.
Dat is vrij makkelijk.
Neem een comfortabele fles warm water...(niet te heet en niet te warm)
Wikkel een oude of vuile trui/jas/broek/T-shirt of zelfs je sokken er om heen.
Leg deze bij de pup...en de pup ruikt jou geur...de warmte van de fles kan confortabel werken....en kan bijdragen dat de pup zich prettig gaat voelen.

En na verloop van de maanden...als je merkt dat de pup zich hierin prettig gaat voelen...kan de warme fles water plaats maken voor alleen een oude trui of ander kledingstuk..
En dan na verloop van tijd....gaat alles gewoon lekker goed op de achterbank.
De pup moet hierin nog zelfvertrouwen winnen.

Mocht je pup geen sloper zijn...dan kan je gewoon de vuile wasgoed in zijn bench leggen voor de heenreis.
En op de terugreis als je thuis bent kan de kleding alsnog de wasmachine in.

Een andere manier om de pup even wat vermoeider te maken is door gewoon even 10 minuten met de pup te spelen.
Balletje gooien....of iets anders.

Doet je pup wel een koekje aannemen als deze in de bench zit op de heenweg?
Zoja, dan zou je mischien ook een lekkere bot kunnen geven zodat je hond iets heeft om op te kunnen kluiven.
Kluiven werkt vaak kalmerend voor honden en pupy's

honden page profiel DaraDara

honden foto van Dara

Het lijkt wel of ze een negatieve ervaring heeft opgedaan in de auto, aangezien honden negatieve ervaring steeds aan hetzelfde element koppelen.
Een hond die niet graag op de trein zit zal dan ook al ongemak beginnen vertonen als je diezelfde weg aflegt naar het station.
Het lijkt alsof jouw hond de motor koppelt met een negatieve ervaring.
Een autoprobleem vraagt heel veel tijd en oefening en ik zou je hond dan ook zeker belonen indien ze het een keer niet doet!
Probeer autorijden ook met iets leuks te koppelen, bvb niet steeds dé weg naar de dierenarts of naar eender waar, maar maak je hond wijs dat een auto helemaal geen probleem hoeft te zijn :-)

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Voor zover ik weet heeft ze niks negatiefs met een auto..ze is er immers mee gered ;-) Het gekke is dat ze het ook in haar bench doet, terwijl dit haar veilige plekje is. Het lijkt wel alsof het een protest is, want als zij 's avonds niet in haar bench wilt, begint ze te piepen. En nu ook. Wij zijn met iets anders bezig, ze kan ons horen, we lopen langs de bench, en ze begint te krijsen. Het deurtje is nu open en ze is stil...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "In de auto? Krijsen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^