Wil niet in de auto

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel RvLRvL

honden foto van RvL

Hoi!

Onze lieve pup (kruising Labrador RR van 6 maanden), wil niet in de auto. We hebben haar vanaf dat ze 8 weken was. In het begin was het niet echt een probleem en zat ze voorin. Omdat ze kunstmest gegeten had, moesten we de eerste weken tot 3 keer toe naar de dierenarts. We denken dat ze hierdoor angst heeft gekregen voor de auto. Inmiddels zit ze in de kofferbak en proberen we haar alleen mee te nemen als we iets leuks voor haar gaan doen(wandelen of naar zee). Ze heeft een fijn kussen en we leggen haar kleedje uit de bench erover. We proberen haar te lokken met iets lekkers en als ze er eenmaal in zit, belonen we haar ook altijd met iets lekkers. Tijdens het begin van de rit jankt ze soms heel even, maar eigenlijk is ze verder heel rustig. Soms gaat ze even staan en kijkt naar buiten. We hebben ook al geprobeerd gewoon een tijdje rustig met haar bij en zelfs in de auto te gaan zitten (zonder daarna weg te rijden, met de klep open), maar ze lijkt het steeds vervelender te gaan vinden. Als ik nu even iets uit de auto wil pakken als we gaan wandelen, trekt ze helemaal terug om maar niet bij de auto in de buurt te komen. Als we nu met de auto willen, moeten we haar echt erin tillen en dan iets lekkers geven om de klep dicht te kunnen doen. Nu kan dit nog, maar ze wordt straks wel erg groot!

Heeft iemand tips?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wil niet in de auto " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wat jammer toch, in de achterbak, kan je niet op de achterbank een kleed leggen, en dan samen met iemand bij de hond gaan zitten, en nee niet rijden, maar dat ze lekker daar gaat zitten, als dat goed gaat, ga je kleine stukjes rijden, en wat leuks verzinnen, een bos of strand of park, zodat er altijd een leuk iets is aan de rit in de auto.

samen met de hond voor kort om weer te wennen, op de achterbank, zodat ze niet alleen daar zit, als het later goed gaat kan je ze altijd in de achterbak doen, ze weet dan dat er aan het autorijden iets leuks kleeft. misschien een optie ?

honden page profiel RvLRvL

honden foto van RvL

Bedankt voor je reactie! Het liefst zouden we haar toch in de bak hebben, omdat we ook vaak met één of twee kindjes in de auto zitten.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

om te oefenen, kan even zonder kinderen, het is niet voor altijd, maar voor even zodat je hond zijn aversie tegen de auto wat overwonnen heeft, dan kan je hem zeker achterin zetten, het is zeker niet de bedoeling dat tie op de bank blijft zitten, oefenen op deze manier, en dan rustig naar de achterbak verplaatsen, een hond die onder dwang daar komt te zitten, je hebt daar geen controle over als je achter het stuur zit, voor even is dat dus misschien een optie.

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna 3 doggies

honden foto van patricia & senna

Senna is ook geen fan van de auto. Ze hijgt en kwijlt alles bij elkaar. En vaak geeft ze ook nog over. Dus geen succes maar soms is het niet anders. De laatste keer heeft ze bij ons ook in de achterbak gezeten en dat ging beter als op de achterbank. Ook wij hebben vanaf 8 weken haar al laten wennen aan de auto maar tot dus ver geen resultaat.:'(

honden page profiel patricia & sennapatricia & senna

honden foto van patricia & senna

Senna is trouwens wel los in de achterbak(kofferbak). Kleed erin en ze kan ons zien en aangehaald worden.

honden page profiel RvLRvL

honden foto van RvL

Ik heb ergens gelezen dat het kan helpen om haar voerbak achterin te zetten en zelf (met alle portieren open) rustig in de auto te gaan zitten, zodat ze er uiteindelijk zelf in gaat. Zou dat een idee zijn?

honden page profiel Mariska en Grace *Shiva(rip)*Mariska en Grace *Shiva(rip)* 3 doggies

honden foto van Mariska en Grace *Shiva(rip)*

Grace durfde na heel veel bezoekjes van de dierenarts ook niet meer in de auto.
We hebben haar gelokt met lekkere koekjes en tussen door ook koekjes gegeven.
Het duurde even maar nu springt ze zelf in de auto.
Nu zit ze wel altijd bij mij op schoot omdat we geen achterbank hebben.
We hebben een 2 persoons auto ;-)

Succes hoor! de volhouder wint

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wil niet in de auto " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Duitse pinscher
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^