dominant op eten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

hoi , 
 
 ik zou even jullie mening willen weten en ervaringen. Hoe hebben jullie jullie hond/honden afgeleerd om niet te grommen , bijten ... als je hun eten , snoep of iets dergelijks zou wegnemen.Ik denk dat het vrij normaal is dat honden dit doen omdat dit van hun is . ik had dit in begin bij missy ook. Wanneer ik nog maar haar eetbakje aanraakte begon ze te grollen. en 1 x is het gebeurd dat ze gehapt heeft , niet doorgebeten maar een lichte hap. toen ik haar een bot gaf , en ik vroeg los , en nam het. toen heb ik dat bot gewoon voor haar neus gehouden en pas losgelaten wanneer ze stopte met grollen. en nu mag ik alles maar dan ook alles afpakken , krijgt ze een botje en ik vraag los? meteen laat ze het los, of als aan het eten is mag ik er zonder probleem aan haar eetbakje aan komen ik mag zelfs aan haar korrels komen .  gek he ? hoe hebben jullie dat gedaan ? 


groetjes ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dominant op eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Heel raar maar we hebben altijd met Djago's botten gespeelt.
Hij heeft het dus nooit als een bedreiging gezien dat we het pakte.
Hij komt het nu zelfs brengen. En als we zeggen laat is kijken dan laat ie het ook los. We hebben het dus wel altijd terug gegeven.

Djago heeft badnijd gehad.
Nog net niet happen zeg maar. Toen ik daar achter kwam heb ik gewoon de bak vast gehouden met eten terwijl hij aan het eten was.
Hij schrokte het naar binnen niet normaal. Maar hij ging steeds rustiger eten.
Later ben ik er gewoon bij gaan zitten en heb ik er tijdens het eten lekkers bij in gegooid.
En nu mogen we er gewoon aankomen.
Niet dat ik het wil haha want we geven nu vlees.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

'Hij komt het nu zelfs brengen. En als we zeggen laat is kijken dan laat ie het ook los. We hebben het dus wel altijd terug gegeven.'
ja dat doen wij ook altijd , teruggeven , dat ze begrijpt dat we het niet afpakken.

honden page profiel Mimi Mimi 3 doggies

honden foto van Mimi

Nou, ik heb nooit iets afgepakt tenminste...... heel enkel keertje als ik iets echt niet vertrouwde maar grommen heeft Bora nog nooit gedaan. Verder heb ik haar met rust gelaten. En het woord los heb ik apart geleerd. Haar  een speeltje aangeboden en het woordje los geleerd, door los te zeggen, en haar een voertje gegeven.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Dominant is het niet, gewoon je eigen bezig verdedigen. Dat mag een hond doen in de hondenwereld. Het beste is om het vertrouwen op te bouwen. Niets zomaar afpakken, maar afruilen en afleiden. Dus snoepje voor de neus; hond eet het snoepje op en jij pakt het speeltje. Of als je niet dichtbij mag komen; strooi wat lekkers een meter verderop. Hond gaat er achteraan en jij kan het speeltje/botje pakken. En dan oefenen; steeds iets dichterbij strooien tot de hond je in de buurt tolereert. Veel oefenen! En commando 'los' aanleren.

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Euhm, ga je er voor de goede orde vanuit dat elke hond gromt als er aan z'n eten wordt gezeten.?
Een gezonde hond, die een "normale" puppytijd heeft gehad, en is opgevoedt zonder al te veel gekke dingen...
Kan me niet voorstellen dat die heftig op handen in z'n bak reageert.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

ik snap je niet zo goed? ik denk dat het normaal is dat een hond gromt als je iets van hem /haar afpakt? ;-) maar ik begrijp niet zo goed wat je wil zeggen.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

een hond hoord niet te hoeve grommen omdat er simpelweg niets weg gepakt hoeft te worden (ten zij het echt gevaarlijk is maar daar ga je niet van uit) en daar zal de pup op vertrouwen. Maar als je je pup steets het eten/lekkers af pakt raakt dat vertrouwe weg en is het logisch dat de hond zal gaan grommen hierom..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Zoals jij dat doet vind ik het eerlijk gezegd niet aan te raden. Ik heb een hond die ernstige voedernijd had (nu nog heel af en toe) en als ik hetzelfde had gedaan toen dan was ik, terecht, kapotgebeten.

Inmiddels mag ik er gewoon bij. Hoe? Door er voorheen nooit aan te komen. Van de week probeerde ze een stuk plastic op te eten en ik kon zo haar mond opentrekken en het eruit halen. (Het commando los heb je soms gewoon geen tijd voor.)

Naar mijn idee is zoiets vertrouwen. En vertrouwen bouw je alleen maar op door te laten zien dat je te vertrouwen bent, niet door iets uit te lokken of te forceren.

honden page profiel jaeljael

honden foto van jael

ik forceer niets hoor , maar ik denk dat iedere hond anders reageert ... ik heb juist haar bot voor haar gehouden tot ze niet meer gromt toen heeft nooit nog gegromd dus ..

honden page profiel SharaShara 3 doggies

Toen ik merkte dat onze hond het begon te doen toen hij klein was, ben ik hem vanuit mijn hand gaan voeren, zodat ik controle had over de voerbak. DIt heb ik een keer of 2 gedaan en toen af en toe eens mijn hand in zijn bak tijdens het eten, dan wat brokjes bakken en die aan geven zodat hij ze op kan eten, uitieindelijk alleen nog eens een keer een aai over zijn rug om te kijken of hij verstarde, nu kan ik alles met zijn bak doen.

Ook heb ik hem aangeleerd om eeerst te blijven, ik geef aan wanneer hij eten mag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "dominant op eten " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Fruit
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^